Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין שתי המכוניות,התקציב שלי הוא כ 60k

שזה אומר סיאט איביזה 2015 am5 או ניסאן קשקאי 2011

אני יודע שיש הבדל גדול בין המכוניות ובשנתונים,אני מעוניין לשמוע דעות או ניסיון מאנשים שמכירים את המכוניות נהגו עליהן וכו'.

אני בחור צעיר 27 נוסע בעיקר בעיר עם פקקים וכ 3 פעמים בשבוע נוסע לאזור נתניה.

חשוב לי שהרכב יהיה מרווח כי אני גבוה,מהנה לנהיגה עם מנוע חזק יחסית ,בטיחותי ועם אבזור נורמלי .

האיביזה זה סוג של חלום כבר שנים,אמרו לי שלא כדאי לקנות את המנוע1.0 בגלל שיש רעידות ולכן הלכתי שנתון אחורה.

והניסאן קשקאי הוא נראה ממש טוב ואגרסיבי וזה שהוא גבוה משאר המכוניות מושך אותי מאוד.

פורסם

האיביזה 1 ליטר לא רועדת והיא מאובזרת הרבה יותר מה-am5.

לתוואי נסיעה רווי בפקקים אני חושב שכדאי לוותר על רכב עם גיר רובוטי כפול מצמדים משום שהם לא מתפקדים היטב בתנאים כאלה.

אפשר לחפש פיג'ו 208 עם מנוע 1.2 טורבו. היא מרווחת, נוחה וזריזה. דגמי האקסס פשוטים מעט והאקטיב מציעים אבזור טוב.

פורסם

אני לא בכיוון של פיג'ו הצרפתיות מאבדות מהערך מהר מאוד.

לגבי האיביזה בטוח שהיא לא רועדת? כי אמרו לי שיש 3 שסתומים והמנוע לא מאוזן אז בעמידה יש רעידות.

מה קורה לגיר בפקקים?

פורסם

הייתה לי כרכב חברה איביזה רפרנס 2014 עם המנוע 1.2 והDSG וכיום יש לי קליאו שהיא גם עם כפול מצמדי והתוואי תנועה שלי כולל פקקים.

הבעיה היא שהמחשב של הגיר והמצמדים מתחממים בפקק דבר היוצר התנהגות לא רצויה בזמן ההתחממות(קפיצת הילוכים, רעידות וכו') ובלאי מוגבר לטווח הרחוק- צריך לסגל סגנון נהיגה נורא ספציפי כדי להפחית את הבלאי.

באיביזה הרכב נכנס לשבוע למוסך על תקלה בגיר ב60 אלף קילומטר(אחרי שהרכב בזמן עמידה ברמזור בעליה לא שילב הילוך והתדרדר לרכב מאחוריו), הקליאו ב18 אלף הגיר נכנס לכמה שעות למוסך ל"כיול מחשב גיר"(אחרי רעידות במעבר בין הילוכים והחלקת המצמדים בין מעבר של D וR - הכיול פתר את הבעיה לגמרי) - שלאחריו התחלתי לסגל סגנון נהיגה שונה ע"מ למנוע שחיקה של הגיר.

במילים אחרות, במידה ופקקים הם שגרה אצלך ההמלצה היא לחפש רכב עם גיר אוטומטי רגיל(סטייל מאזדה 2 או ה208 שהוצעה לך).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.

יכול להיות שבאיביזה שנת 2015 כבר אין את הבעייה עם ההילוכים?

דבר שני איך הניסאן קשקאי?

נ.ב. היה לי מאזדה 2 2015 3 חודשים,קניתי אותה כפשרה כי הפחידו אותי מהאיביזה פה בפורום ומכרתי אותה לפני חודש כי לא נהניתי ממנה. אחלה רכב אמין והכל אבל לא מהנה בכלל.

פורסם

גיר רובוטי אף פעם לא יתנהג כמו אוטומטי רגיל.

אני מחזיק איביזה 1 ליטר מהראשונות שהגיעו לארץ. הגיר עובד מצויין והרכב לא רועד באופן חריג ונוסע בדיוק כמו ביום שיצא מהסוכנות.

ב-2015 נמכרה מאזדה 2 מהדור הראשון וגם מהדור השני. הישנה הייתה רועשת ומאוד בסיסית. הדור השני הרבה יותר איכותי ונעים לנסיעה והוא מומלץ.

פורסם

תשמע, אם האיביזה היא חלומך - אז לך על זה!(לא בציניות).

תכין את עצמך להיתכנות לתקלה כזאת, ייתכן והיא תעלה סכום של אלפי שקלים לתיקון - אם תחלק את זה לאורך כל הבעלות של הרכב זה לא "ביגי" ולדעתי כדי לנהוג על הרכב שאתה! רוצה זה שווה את זה - כבר מוסכים מתורגלים ומיומנים בהחלפה של החלקים.

המלצה שלי היא לא לקחת את הAM5 העירומה(שאצלנו בחברה כל מי שיש לו אותה מתבעס על האבזור), תחפש את הרפרנס של 2014(שבאה עם בקרת שיוט ושליטה על המערכת מההגה בניגוד לAM5) או את הסטייל עם המנוע 1.0T(לא דווחו בעיות איתו עדיין - יש אצלנו בחברה הרבה איביזות כרכבי חברה וסך הכל רוב האנשים מרוצים מהן) - הסטייל כבר מאובזרת יפה(מערכת מולטימדיה מקורית של סיאט עם צג מידע גם על המערכת בלוח המחוגים) לי אישית הסיאט הייתה עם מושב לא נוח בהגזמה(הייתי צריך לשים מושב סטייל ד"ר גב כדי לא לצאת מקופל מכאבים מנסיעה) ולכן נפסלה להיות מוחלפת בעוד אחת והוחלפה בקליאו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...