Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קיבלתי את הרכב שלי לפני חודשיים מהיבואן ורק השבוע החלטתי לבדוק לחץ אוויר בצמיגים (מניח שהיה מוטב לו הייתי בודק קודם).

בכל אופן הצמיגים הנל הינם 205/55/16.

על פי לובינסקי הניפוח המומלץ הינו 32 קדימה ו 29 מאחורה.

הניפוח בפועל היה 34 לכל הצמיגים (צמיגים קרים).

רציתי לדעת מה ההבדל בין ניפוח על 34 לבין ניפוח כפי שמורים בלובינסקי? הרכב שלי נוסע לרוב ריק עם נהג אחד (ואולי נוסע נוסף).

מבחינת נוחות הרגיש לי יותר נוח בניפוח של 34 מאשר במצב המומלץ...

ומה עדיף מבחינת צריכת הדלק?

תודה לעוזרים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

הניפוח הוא לפי היצרן ולא לפני לובינסקי.

הערכים הם לצמיגים חמים בד"כ - לכן שים לב בצמיג קר להוסיף עוד 1-2PSI.

ככלל, צמיג מנופח יותר ייתן יותר חסכון ופחות אחיזה ונוחות.

ישנם ערכים שונים לרכב מלא/ריק.

פורסם
הערכים הם לצמיגים חמים בד"כ - המדידה אולי מתבצעת כשהם חמים, אם כי פותה"ש ציין שבדק כשקרים. הערכים המוצגים בספר/מדבקה ברכב הם ערכים קרים. המסקנה שהצגת עם זאת נכונה אם המדידה בוצעה בצמיגים חמים, והתוספת היא עד כ-10%.

ככלל, צמיג מנופח יותר ייתן יותר חסכון ופחות אחיזה ונוחות. - לא בהכרח פחות אחיזה.

בכחול.

פורסם (נערך)

אתה צודק.

הערכים בספר הם לצמיגים קרים. ויש להוסיף אם הצמיגים חמים.

בכל מקרה, לצמיג חם לדעתי יש להוסיף 1-2PSI - עדיף מאשר 10% שזה 3-4PSI.

אני בד"כ מוסיף 1PSI שאני ממלא.

לגבי האחיזה - רשמתי ככלל כי ברור שצמיג שיש לו 2PSI ותכף נופל מהג'אנט פחות אוחז מצמיג שיש לו 34PSI למרות שההמלצות הן 29.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

רשמתי עד כ-10%. :wink:

והכוונה שלי לגבי לחץ גבוה יותר, היא מעבר למומלץ ע"י היצרן. המלצה שהיא פשרה בין מספר גורמים ולא בהכרח מתעדפת אחיזה גבוהה יותר. לא זוכר כבר את ההסברים של חן ג. בנוגע לקשיחות פניה וכד'. אפשר לחפש.

גם יש את שרשורי העבר של איתמר ומוטי מיאטה בנוגע ללחץ גבוה יותר (או שונה מההמלצות) שהיה עדיף עבורם בצמיגים/רכבים מסויימים.

פורסם (נערך)

אחיזה זו רמת החיכוך בין הגומי לבין הכביש, וההבדלים בה בין צמיגים מאותה קטגוריה - אינם גדולים במיוחד. ההבדל הוא בקשיחות הפניה: עד כמה הצמיג יעיל בלנצל את האחיזה הזו כדי לייצר כוח פניה, וכנ"ל עם האצה והאטה.

זה בקצרה, עכשיו באריכות אז ראו הוזהרתם: חפירה לפניכם.

כשהצמיג פונה, הוא מתקמט מקו הפניה והחוצה. הוא עדיין פונה, אבל מעט פחות ממה שהוא אמור לפנות על פי זווית ההגה. ככל שהצמיג מנופח יותר, הוא יותר נוקשה מבנית ולכן מתקמט הצדה פחות ועדיין מספק את אותו כוח פניה.

זווית ההחלקה.jpg

ככל שפונים יותר "חזק" (יותר הגה ו/או במהירות רבה יותר) זוית ה"החלקה" גדלה, אך הצמיג עדיין ממשיך לפנות יותר ויותר. מעל זווית מסוימת, הצמיג כבר נמצא בזווית גדולה מדי לכיוון הפניה בפועל ומתחיל להחליק הצדה ולאבד כוח פניה: הצמיג מתחיל לפנות בזווית רחבה יותר.

הגרף המתאר את היחס הזה, בין זווית ה"החלקה" לבין כוח הפניה בפועל הוא גרף קשיחות הפניה. כאמור, הצמיג המנופח יותר הוא בעל קשיחות פניה עדיפה: הוא פונה יותר עבור זווית "החלקה" נתונה.

Post1.1Figure6.jpg

עכשיו זה יותר ברור?

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה לכולם ותודה חו על הפירוט.

לענין צריכת הדלק, עדיף צמיג מנופח יותר? במיוחד לנסיעות בבינעירוני?

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כן. מאחר וצמיג מנופח יותר הוא יותר קשיח ופחות רופס, ההתנגדות שלו לגלגול קטנה יותר ולכן הוא חסכוני יותר בדלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...