Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד איזה 10 סוסונים ו 2 קג"מ בסדרה 1 זה לא הבדל ענק. באאודי שיווקו את הA3 אפילו עם המנוע 1.2.

אתה כמובן צודק, אבל זה פשוט לא יושב לי טוב במוח, אתה צודק גם לגבי הסדרה 1, אבל שם אתה לפחות יכול להגיד שיש לך יותר כוחסוס מקורולה, ב-A הבסיסית אפילו את זה לקחו לך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

CX5. שנת 2015 בערך.

לא היו לי ציפיות גבוהות. מדובר ברכב ליסינג של חבר שלפני כן החזיק בליסינג מזדה 6.

הסביר לי שמאוד מרוצה מההחלפה ושבכל פרמטר מעדיף את ה CX5 על ה 6.

נהגתי (לא הרבה) בשתיהן ועוד קצת ב 6 של חבר אחר (שגם הוא החליף ל CX5).

אני לא מצליח להבין למה לקנות CX5. נכון שאני סולד מכל הכמושטח אבל בהתאם לכך הציפיות לא היו גבוהות, ועדיין התאכזבתי.

למעט שמירת ערך (לא רלוונטי לשני החברים הללו כי אלו רכבי חברה) אני לא מבין למה להעדיף CX5 על 6.

יצויין שאחד מהחברים מסכים איתי ובכלל לא אהב את ה CX5

פורסם

גולף GTI דור 7.5 - ה-GTI הראשונה שנהגתי עליה, ולאור הביקורות המהללות במגזינים צפיתי להוט האטץ' כהלכתה והתבדיתי. מוצר טוב "עגול", אבל לא מלהיב ואפילו לא קרוב לכך.

גולף R דור 7 - בגדול, אותן הטענות, רק בקצב גבוה משמעותית.

מיאטה ND - המיאטה הראשונה שנהגתי עליה, לאחר הרבה שנות אהבה לדגם ולקונספט הכללי. אף פעם לא הבנתי את התלונות על זויות הגלגול של המיאטות הסטנדרטיות, לא התיישב לי בראש שרכב ספורט אמור לגלגל ככה. כאמור, התבדיתי. היתר כתוב במבחן ההשוואתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני כנראה עוף מוזר בנושא - האכזבה שלי הגיעה למרבה ההפתעה ממאזדה 3, דור קודם, מנוע 2.0. מסביבי (כולל בפורום) מהללים את הרכב הזה ללא הפסקה.

סיפור קצר - בתחילת 2014, חיכיתי לסובארו אימפרזה שהוזמנה עבורי בליסינג. ההזמנה התעכבה (התקנות מקומיות) בשבוע אז הזמינו לי רכב שכור לתקופת הביניים.

יצא "בטעות" שקיבלתי מאזדה 3, נובמבר 2013, סדאן ספיריט. הכרתי היטב את המאזדות ליסינג ודי התאכזבתי שקיבלתי אותה (הייתי בטוח שזה ה-1.6 אקטיב הסתמית).

קצין הרכב מסר לי את המפתח עם חיוך מאוזן לאוזן וסינן משפט "אתה תהנה, לא יודע למה זכית לכבוד הזה", לא הבנתי מה הוא רוצה והלכתי לדרכי.

בסופו של יום נסעתי הביתה, נסיעה בינעירונית של שעה. שמתי לב מיד שהרכב מאובזר יותר מדגם הליסינג, לא אטרקציה.

כצפוי - לא היה לי נוח, המושבים מעצבנים, הגה קל מדי, בלמים לא משהו, רעשי רוח בלתי נסבלים ופשוט לא מרגיש חזק.

בבוקר שאחרי, מתקשר אלי קצין הרכב ושואל אותי איך היה הרכב - עניתי "אתה יודע את דעתי על מאזדה, לא השתנה" ואז הוא אומר לי שזה הדגם המפואר והחזק.

לא האמנתי אז הלכתי לרכב לבדוק את הרישיון - אכן צדק. בנסיעות הבאות הבנתי שכוח (יחסית ל-1.6 אחרות) אקבל רק במהירויות גבוהות ושם בהחלט הרכב פורח יחסית, פה זה נגמר - אכזבה.

אצל מאזדות זה עניין מוזר הסתבר לי.

יש רכבי ספיריט עם תיבה קרבית במיוחד, שמורידה הילוכים כמו שצריך ונותנת לנצל את המנוע הזה, ויש כאלה שהתיבה לא זזה וכתוצאה מזה באמת הספיריט מרגישה ביום יום כמעט כמו ה-1.6

מעניין מאיפה נובע ההבדל הזה.

פורסם

אצלי הטוענת לכתר היא קרייזלר PT CRUIZER - לא זוכר את השנתון אבל אני מניח שזה היה איפשהו סביבות 2008-2010

גרסאת בסיס שקיבלתי כרכב שכור בארה"ב

הרכב מבחוץ נראה ענק, עיצוב על זמני מטמטם! באמת - אחד העיצובים היפים בעיני לרכב מודרני עם תחושה של וינטאג'

אבל המושבים בפנים היו גרסאת בסיס - הרגישו לי כמעט כמו כסאות עץ של אוטובוס "דן" משנות ה80.

מנוע ה2.4 ליטר על רכב שהתברר כסה"כ רכב קומפקטי מבפנים - בקושי סחב אותו ולא, המנוע היה תקין לחלוטין.

הראות מהרכב הזה גם קדימה, גם לצדדים וגם לאחור על גבול הבלתי אפשרית - הייתי צריך ממש לקחת את הראש קדימה בכל צומת בה עמדתי ברמזור.

תא מטען ממש קטן.

הדבר היחיד שהיה טוב ברכב הזה היתה רכות המתלים - כל השאר - פשוט זוועה.

אולי אם הייתי מקבל את הרכב הזה עם מושבים נוחים הייתי משנה את דעתי כי לא ציפיתי ממנו להיות משהו שמאיץ אלא פשוט רכב שנועד לשייט.

החזרתי את הרכב לסוכנות ההשכרה תוך שבוע והחלפתי אותה בטויוטה יאריס סדאן - שבאמת, לא ספרה אותה, לא ראתה אותה ממטר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• אחראי פורום
פורסם

ממשיך עם הגולף GTI 7.5. באתי עם התלהבות ורצון מעבר לבחינה, אלא ממש לראות בה מועמדת לרשימת קניות שאני מגבש לעצמי.

ירדתי ממנה נטול תחושה מוגדרת. על מה נהגתי עכשיו? על אייקון ספורטיבי או קומפקטית עם כוח?

לטעמיי וצרכיי האישיים, היא לא טובה בכלום, לא רעה בכלום, פשוט סתמית.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אודי A6 דיזל ששכרנו בגרמניה.

מבחינת סחיבה ואבזור לא היה חסר דבר לרכב, אבל בינינו, ציפיתי מאודי לקצת יותר מבחינת נוחות נסיעה ובעיקר בגודל תא המטען שאיכזב בהעמסת מזוודות, אפילו במגאן נכנסו 4 מזוודות בקלות וכאן לא. (כמובן שמדובר בגרסת הסטיישן)

גם מערכת הניווט הייתה מעצבנת ללא מגע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מי שהזכיר את ה107, האלטו, סיטיגו והמיקרה - נראה לי שפספסתם את מטרת השרשור.

הכוונה לאיזה רכב הגעתם עם ציפיות א' ויציאתם עם תחושה ב'.

ברכבים המוזכרים דווקא כן ברור מה צפוי פחות או יותר - כולם פשוטים וזולים, ואין יותר מידי ציפיות מהם.

אם דווקא הגעתם לרכבים האלה עם ציפיות גבוהות יותר - אני לוקח את המילים שלי בחזרה.

אני אותו בחור שרשם 107.

היו לי ציפיות בסיסיות: שיביא אותי מ-A ל-B ואהיה רגוע.

הרעש הנוראי בסרק, החוסר יכולת שלו להאיץ כמו רכב סטנדרטי (אם נשווה לגטס, גטס מנצחת). והכי חשוב גיר רובוטי חד מצמדי שתמיד רבתי איתו.

בקיצור לא סיפק את הסחורה.

פורסם

לא ידעת מה הנתונים של הרכב?

לצפות שהמנוע ה-60 כ"ס שלו יהיה חזק כמו ה-97 כ"ס של הגטס, זה אופטימיות גדולה.

ככה גם לצפות שהגיר הרובוטי הממוצע של ה-107 יתנהג כמו גיר אוטומט רגיל.

פורסם

דאצ'יה סנדרו רובוטית.

מעולם לא חשבתי שאקבל התקפי מחלת ים בזמן שאני נוהג ברכב. התיבה של דאצ'יה הוכיחה לי שזה אפשרי.

אצל מאזדות זה עניין מוזר הסתבר לי.

יש רכבי ספיריט עם תיבה קרבית במיוחד, שמורידה הילוכים כמו שצריך ונותנת לנצל את המנוע הזה, ויש כאלה שהתיבה לא זזה וכתוצאה מזה באמת הספיריט מרגישה ביום יום כמעט כמו ה-1.6

מעניין מאיפה נובע ההבדל הזה.

כנראה לפי כמה פעמים הובילו בה בלוקים ושקי מלט מ"אחמד חומרי בניין וסביח" לאתרי בניה 80 קילומטר של בורות ובאמפרים משם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פורד אסקורט MK5.

הביקורות עליה היו קטלניות מהיום בו הוצגה בסוף 90', אבל חשבתי שקצת הגזימו.

סה"כ האסקורט MK3 ו 4 היו מכוניות טובות למדי, ואפילו די מהנות לנהיגה.

קיבלתי כזו, מנוע 1.6, באנגליה בשנת 91'.

זוועת עולם.

מנוע קשה ומרעיש עולמות, הילוכים ארוכים עד אין קץ, הגה כבד מנשוא ונטול כל רגישות שהיא ואין נוחות נסיעה.

צריך להתאמץ לייצר מכונית כל כך גרועה, הן מקודמתה והן בכללי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אאודי Q3.

כרגע נוהג בכזו 2.0 דיזל dsg בהשכרה באיטליה. שמחתי מאוד על האפשרות לשדרג אליה ב-3 יורו ליום ממשפחתית רגילה.

שום תחושה של פרימיום. אמנם שקטה בגזרת הכביש והרוח אבל המנוע מאוד נוכח.

אחד המושבים הכי פחות נוחים שנהגתי עליהם .

הסירקולציה הפנימית מתאפסת בכל התנעה.

מערכת הסטארט סטופ מאוד גסה.

אין תא אחסון למשקפיים.

מערכת חיישני חניה (אחוריים וקדמיים) היסטרית שלא לוקחת בחשבון את כיוון הנסיעה ואת מצב הגלגלים, במקום מצלמת רוורס פשוטה.

אין אנדרואיד אוטו.

מערכת הנעה חזקה אבל נוראית:

- הרכב עצל מאוד עד לחיצה מסויימת על הדושה ואז כאילו נורה לפנים ומעניק חבטה לא נעימה.

- הורדת הילוך בירידה לבלימה קודם כל משחררת לחצי שניה של תאוצה ואז נכנסת לבלימה.

- לחנות בירידה בצפיפות עם תיבת ההילוכים הזו מרגיש כמו לנסות לבצע טיפול שיניים עם מברגה רגילה. התנועה כל כך גסה ולא מדוייקת.

פעם ראשונה שאני נוהג ברכב עם תיבה דו מצמדית של ואג וגם ממנה היו לי ציפיות גבוהות. היא אמנם מעלה הילוכים מהר ומאפשרת האצה מרשימה - אבל היא פשוט לא נעימה בעליל בנסיעה מנהלתית.

• תוכן חדש...