Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט אטקה מול פגו 3008 דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כרגע בהתלבטות די ענקית בין בחירה בין שני רכבים ברמת אבזור די זהה במחיר:

סיאט אטקה באבזור אקסלנס מחיר מחירון 166~.

אל מול פגו 3008 מנוע דיזל ברמת אבזור פרימיום, מחיר מחירון 165~.

אשמח אם תוכלו לסייע לי לזהות את היתרונות והחסרונות של כל אחד, האם הבחירה בדיזל בפגו עדיפה על הבנזין?

הנסועה השנתית היא פחותה מ-10k.

הרכב מיועד לרווק, ללא משפחה ל-3 שנים הקרובות.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בנסועה נמוכה כזו יתרון הדיזל מצטמצם. עדיין קיים אבל פחות.

האטקה תרגיש יותר נמרצת מהפז'ו

הפז'ו יותר מעוצבת ומאובזרת.

בקיצור, עניין של טעם אישי. שתיהן טובות. קח נסיעות מבחן ובדוק לאיזו אתה מתחבר יותר

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

מכיוון שאתה לא נתכוון להחזיק מעבר ל3שנים אפשר אטקה(למרות שבסיאט האחריות שנה שלישית היא מטעם היבואן לא היצרן).

אני יודע שעכשיו יקפצו עליי מעריצי וואג אבל יש מצב שעם אטקה תראה מוסך יותר ממה שצריך.

פורסם
האם יש עדיפות בפ׳גו להוסיף עוד 10 אלף ולקחת את מנוע הבנזין? ראיתי שהוא הרבה יותר מהיר מהדיזל.

אני אישית לא מוכן להשקיע 10K בשביל לקבל עוד איפה כח, לדעתי הדיזל מספיק, אני הייתי הולך על דיזל בלי לחשוב יותר מדי, גם לאור חוות דעת החיובית שהמנוע הזה קבל, אז בכלל.

פורסם

בבנזין זה יותר כוח סוס ופחות מומנט, שאלה של העדפה.

אתה מעדיף תאוצה מהירה יותר או רכב יותר חסכוני?

אם אתה מחפש דינאמיות בכל מקרה האטקה עדיף יותר בתחום הזה.

פורסם

לדיזל של פיג׳ו יש מספיק כח. אפשר להעביר למצב ספורט ואז הוא טס כמו בנזין.

הוא מאד מהנה לנהיגה ומהודק לכביש , בכלל לא כמו כל הרכבים בסגמנט שלו שאתה קונה במחיר לפי משקל וכל סיבוב מרגיש כמו לולב בחג סוכות. לא נסעתי על הסיאט אז אני לא יכול לחוות דעה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הייתי לוקח 3008 בנזין,הוא זריז,מאד נוח,מתקדם,מעוצב וגם התא נוסעים פשוט מדהים,וכמובן האחריות הגדולה יותר ואמינות הגירים/מנועים הבעייתית בסיאט.

פורסם (נערך)

חייב להגיד שהמבחן הזה משמיט הרבה פרטים והוא גם לא מעודכן ביחס לגרסאות המוצעות היום.

התלבטתי מאד בין שני הרכבים החודשים האחרונים, ואחרי ירידה לעומק הקורה ונסיעות בשני הרכבים (לא רק נסיעת מבחן אלא גם ברכבים של מכרים) אני חייב להגיד שאין פה באמת תחרות והפיג'ו לוקחת בגדול.

-נתחיל מהעיצוב הפנימי והחיצוני של הפיג'ו שהוא לא פחות ממדהים (אבל זה כבר עניין של טעם) לעומת האטקה שבין כל המתחרות היא נראית הכי פחות טוב לדעתי, גם פחות מהספורטאז', טיגואן וכו'.

-נמשיך באיכות החומרים של הפיג'ו שהיא פשוט הרבה יותר טובה לכן אני לא מסכים עם הכתבה.

-בידוד הרעשים וספיגת הבורות/נזקים בכבשים של הפיג'ו יותר טובה (בבידוד ההבדל גדול, בספיגת הבורות קצת פחות).

-מבחינת מערכות בטיחות - הפיג'ו קיבלה עידכון מערכות בטיחות (במודל הפירמיום עליו מדובר) של בלימה אוטונומית ובקרת שיוט אדפטיבית. תוסיף את זה לשמירת נתיב אקטיבית, זיהוי תמרורים, זיהוי שטחים מתים, שינוי אורות אוטומטי ועוד ואתה מקבל חבילת בטיחות מלאה לגמרי.

-מבחינת כוח - הכתב דיבר על גירסת הבנזין, בעוד הגירסא היותר פופלרית היא דווקא הדיזל 1600 שעולה עשרת אלפים ש"ח פחות, ומציעה מומנט של 30.6 קג"מ, בנסיעה אתה פשוט מרגיש שיש לך כוח זמין מתיי שאתה צריך אותו. (לעומת 25.5 בסיאט)

-מבחינת תא המטען של הרכבים - תא המטען של הפיג'ו גדול יותר בעשרה ליטרים מאשר הסיאט בניגוד למה שכתוב בכתבה, והוא נוח יותר מכיוון שריצפת תא המטען מתכווננת ל 2 גבהים.

-ובמבחינת יכולות נהיגה בשטח - מכיוון שלא מדובר פה על רכבי 4X4 קשה לקרוא לזה נהיגת שטח, אבל חשוב לדעת שמרווח הגחון של הפיג'ו עומד על 22 ס"מ שזה גובה של רכבי שטח פרופר, ושל הסיאט עומד על 18.7.

-לגביי ההגה של הרכב- אחרי יום נהיגה מתרגלים אליו ומגלים שהוא ממש מדוייק וכיפי לסוע איתו.

-לגביי מערכת המולטימדיה - אני מסכים עם הכתב שהיא לא מתאימה לכולם, אבל יש כפתורי קיצור פיזיים כך שהדברים החשובים נמצאים במרחק לחיצת כפתור אחת, אבל עדיין המערכת בסיאט מוצלחת יותר מבחינת ממשק אנוש.

-מבחינת עלויות דלק - אין שאלה שמנוע הדיזל של פיג'ו יותר חסכוני (ובכלל הוא מנוע מוכר ומוצלח מאד, שמחובר לתיבה יפנית אוטומטית מצויינת).

אני יודע שזה נשמע כאילו אני איש מכירות של פיג'ו אבל באמת שאני לא. חפרתי הרבה בגלל שהתלבטתי מה לקנות ובסוף הזמנתי את הפיג'ו בגלל כל מה שכתבתי פה.

עריכה אחרונה על ידי Y_u_v_a_l
פורסם

תודה על הביקורת, ככל הנראה רק נסיעת מבחן כרגע תקבע מי מבין השתיים עדיפות יותר. למרות שאני חייב לציין שרוב הנתונים שציינת חלקם אכן קיימי באטקה וחלקם לא כל כך משמעותיים, המרווח גחון וזיהוי תמרורים זה נחמד אבל לדעתי זה לא הגורם שיטיל את הכף.

לגבי המהירות לפי נתוני יצרן זה נראה שהסיאט מהירה ב-3 שניות מגרסאת הדיזל, לעומת הבזנין ששתיהן שוות, גם לא הנתון הכי קריטי אבל לטעמי יותר חשוב ממה שציינת קודם.

פורסם (נערך)

אגב אשמח לשמוע את דעתכם גם בנושא מחירון הרכב בתור רכב יד 2, לפ'גו יש תדמית די רעה בסיפור הזה לפי הידוע לי, ואני לא מכיר את ה-3008 כל כך, אבל האם יש סיכון לאבד סכום רב במחירון של האוטו לאחר 3 שנים?

עריכה אחרונה על ידי shimronfio

• תוכן חדש...