Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה לגבי שימוש בטסטר נוזל בלמים ב5 דולר מאליאקספרס בכדי לדעת אם הנוזל תקין או לא? - זה שווה משהו?

הטסטר, גם בהנחה שהוא נותן קריאה מדוייקת,

הוא דוגם את הנוזל בכוסית. כלומר במקום שבו הוא אינו מבצע שום עבודה.

המעניין הוא הנוזל בקאליפרים, ולשם יהיה לך יותר קשה להכניס את הטסטר הזה.

קיצר חבל על הזמן (ועל ה5$), מחליפים נוזל פעם בשנתיים וזהו..

יום טוב גם לך

פורסם

שמע, אני לא יודע אם עשיתם את זה כבר או לא אבל הנה רעיון - תפתחו שרשור על המדריך לטיפוליסט השוטף המתחיל

ותרשמו שם אילו כלים אתם ממליצים להחזיק (קריס פיקס עשה וידאו דומה למשל)

וגם מה הם הטיפולים השוטפים שיחסית קל לעשות ללא סביבת מוסך ומאילו טיפולים הייתם בכל זאת ממליצים אולי אפילו לגשת למוסך ורק לשכור ממנו ליפט למשל ואת הכלים.

למשל הכלים שאני הצטיידתי בהם לאחרונה וחלק שכבר יש לי (בגלל שאני מתקין את המערכות שלי בד"כ לבד למעט דברים שמתקין יכול לזרז לי)

ג'ק 3 טון

4 בוקים כאשר לאחד מהם פין אבטחה ואם אני משתמש רק באחד אז האחד האיכותי יהיה האחד שאשתמש בו.

מפתח מומנט 20 עד 110 ניוטון

מפתח מומנט 5 עד 25 ניוטון

סטים רבים של בוקסות בעיקר עד 22 מ"מ ומכל מיני סוגים כולל משושה וטורקס (T70) הודות לך שלומי...

סטי מאריכים לבוקסות בכל הגדלים

סטי מתאמי צוואר לבוקסות

מגנט מתקינים

מברגים מכל הסוגים כולל מברגות, פטישונים, מסורים, ראוטרים (מחרטה ידנית), אקדח חום, מסור גרונג

כלי חילוץ דיפונים ומהדקי פלסטיק

תבזורת אדירה של מהדקי פלסטיק, ברגים

פליירים, מגלי בידוד, קאטרים

כל מיני דבקים ואיזולירבנדים (גם מבד לבד למשל)

חוטי השחלה

ניירות שיוף, לקות (ליטושי פנסים ועבודה עם פיבר גלאס)

משחה לבלמים

דוחס בוכנות קליפר

מברשות ניקוי משלל סוגים

כפפות רב פעמיות מבודדות חום, כפפות רב פעמיות וכפפות חד פעמיות

כל מיני משפכים ומיכל בעבוע להוצאת אוויר ממערכת קירור מים

עגלה בכדי לסחוב את הכל.

לאחרונה הזמנתי משאבת וואקום ואני מחכה לטסטר נוזל בלמים שיגיע

אפילו הזמנתי שסתום FUMOTO 108N לאגן שמן של הזובארו ואני שוקל להזמין 106S למיצובישי (תריץ חיפוש ביוטיוב אתה תאהב את זה מאוד!!!)

אני ממתין למשאבה לבקבוקי קווארט (ליטר) להזרמת נוזל תמסורת כאשר אני שוכב מתחת לרכב ככה שיהיה נוח למלא נוזל למערכת הAWD

אני ממתין לפלייר לפילטרי שמן

אני ממתין לערכת מקלחת שדה 8 ליטר בכדי לשטוף את הרכב יותר ביעילות

ואני ממתין גם לכמה דברים שקשורים לפרוייקט אופטימוס כמו הדפסת תלת מימד של תושבת לטלפון, סלונואיד ביחד עם כפתור ודיודה (יהיה מעניין בחודשיים הקרובים בפרוייקט).

מה חסר לי למשל?

OIL CATCH PAN אבל בארץ אני מוצא רק עד 6 ליטר במחירים לא שפויים בזמן שבאותו מחיר מאמזון אני יכול להזמין מיכל של 15-16 ליטר!

אני שוקל להזמין לזובארו לפחות פילטר אוויר ופילטר מזגן רב פעמיים של K&N כולל תכשירי טיהור וניקוי שלהם.

אני ממתין למפתח גלגלים 12V בכדי לא לשבור כל פעם את הגב שלי בפתיחת וסגירת לאג-נאטס

ויש עוד המון דברים שיש לי.

כמובן גם טיפים שהופכים תחזוקה עצמית לקלה יותר כמו למשל לבדוק מול אתר היצרן איזה טיפולים הרכב צריך לעבור באיזה קילומטרז'

איך לחסוך זמן ולעשות פעולות מסויימות בצורה יעילה יותר וכך הלאה וכך הלאה.

לשיקולכם - כחובב DIY מושבע, אני רואה בזה סוג של הכשרת חובה מבחינתי ועוד מקצוע שאם יום אחד אצטרך להתקיים - אתפוס מהר את כל השאר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רעיון מעולה,

בינתים תזמין לך ג'ריקן לאיסוף שמן, לא תמצא יותר גדול ויותר זול מזה:

http://www.delekeitan.com/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%92%D7%9F-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-12-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8/

Stay Dirty

פורסם

מעולה! תודה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מדריך מעולה!

כמה שאלות?:

1.כמה PSI צריך באופן כללי לניקוז,ז"א באיזה לחץ אסור לי לחרוג?

2.מאיפה קנית את הרפידות והצלחות?

3.ברכבים חדשים (ואני מאמין שגם לרכב שלך) הניקוז מתבצע בעזרת המחשב וציוד שיש רק למוסכים עם ציוד מתאים,בשיטה שאתה עבדת החלפת נוזל מהצינורות ומהמיכל ולא מה-ESP,האם זה אמור להשפיע על המערכת או שזה זניח?

English cake

פורסם
שמע, אני לא יודע אם עשיתם את זה כבר או לא אבל הנה רעיון - תפתחו שרשור על המדריך לטיפוליסט השוטף המתחיל

ותרשמו שם אילו כלים אתם ממליצים להחזיק (קריס פיקס עשה וידאו דומה למשל)

וגם מה הם הטיפולים השוטפים שיחסית קל לעשות ללא סביבת מוסך ומאילו טיפולים הייתם בכל זאת ממליצים אולי אפילו לגשת למוסך ורק לשכור ממנו ליפט למשל ואת הכלים.

למשל הכלים שאני הצטיידתי בהם לאחרונה וחלק שכבר יש לי (בגלל שאני מתקין את המערכות שלי בד"כ לבד למעט דברים שמתקין יכול לזרז לי)

ג'ק 3 טון

4 בוקים כאשר לאחד מהם פין אבטחה ואם אני משתמש רק באחד אז האחד האיכותי יהיה האחד שאשתמש בו.

מפתח מומנט 20 עד 110 ניוטון

מפתח מומנט 5 עד 25 ניוטון

סטים רבים של בוקסות בעיקר עד 22 מ"מ ומכל מיני סוגים כולל משושה וטורקס (T70) הודות לך שלומי...

סטי מאריכים לבוקסות בכל הגדלים

סטי מתאמי צוואר לבוקסות

מגנט מתקינים

מברגים מכל הסוגים כולל מברגות, פטישונים, מסורים, ראוטרים (מחרטה ידנית), אקדח חום, מסור גרונג

כלי חילוץ דיפונים ומהדקי פלסטיק

תבזורת אדירה של מהדקי פלסטיק, ברגים

פליירים, מגלי בידוד, קאטרים

כל מיני דבקים ואיזולירבנדים (גם מבד לבד למשל)

חוטי השחלה

ניירות שיוף, לקות (ליטושי פנסים ועבודה עם פיבר גלאס)

משחה לבלמים

דוחס בוכנות קליפר

מברשות ניקוי משלל סוגים

כפפות רב פעמיות מבודדות חום, כפפות רב פעמיות וכפפות חד פעמיות

כל מיני משפכים ומיכל בעבוע להוצאת אוויר ממערכת קירור מים

עגלה בכדי לסחוב את הכל.

לאחרונה הזמנתי משאבת וואקום ואני מחכה לטסטר נוזל בלמים שיגיע

אפילו הזמנתי שסתום FUMOTO 108N לאגן שמן של הזובארו ואני שוקל להזמין 106S למיצובישי (תריץ חיפוש ביוטיוב אתה תאהב את זה מאוד!!!)

אני ממתין למשאבה לבקבוקי קווארט (ליטר) להזרמת נוזל תמסורת כאשר אני שוכב מתחת לרכב ככה שיהיה נוח למלא נוזל למערכת הAWD

אני ממתין לפלייר לפילטרי שמן

אני ממתין לערכת מקלחת שדה 8 ליטר בכדי לשטוף את הרכב יותר ביעילות

ואני ממתין גם לכמה דברים שקשורים לפרוייקט אופטימוס כמו הדפסת תלת מימד של תושבת לטלפון, סלונואיד ביחד עם כפתור ודיודה (יהיה מעניין בחודשיים הקרובים בפרוייקט).

מה חסר לי למשל?

OIL CATCH PAN אבל בארץ אני מוצא רק עד 6 ליטר במחירים לא שפויים בזמן שבאותו מחיר מאמזון אני יכול להזמין מיכל של 15-16 ליטר!

אני שוקל להזמין לזובארו לפחות פילטר אוויר ופילטר מזגן רב פעמיים של K&N כולל תכשירי טיהור וניקוי שלהם.

אני ממתין למפתח גלגלים 12V בכדי לא לשבור כל פעם את הגב שלי בפתיחת וסגירת לאג-נאטס

ויש עוד המון דברים שיש לי.

כמובן גם טיפים שהופכים תחזוקה עצמית לקלה יותר כמו למשל לבדוק מול אתר היצרן איזה טיפולים הרכב צריך לעבור באיזה קילומטרז'

איך לחסוך זמן ולעשות פעולות מסויימות בצורה יעילה יותר וכך הלאה וכך הלאה.

לשיקולכם - כחובב DIY מושבע, אני רואה בזה סוג של הכשרת חובה מבחינתי ועוד מקצוע שאם יום אחד אצטרך להתקיים - אתפוס מהר את כל השאר.

יש לך קישור למקלחת שדה? אפשר פרטים?

English cake

פורסם

.

שמע, יש לך רשימת ציוד שלא מביישת

גם בעל מקצוע בתחום. כל הכבוד

בנוגע לשסתום/ברז לאגן השמן של הסובארו- כמי שמחליף שמן כל 7,500 ק״מ- גם אני שקלתי לשים אותו בזמנו, זה הופך את החלפת השמן להרבה יותר מהירה.

בסופו של דבר ויתרתי, משתי סיבות:

- ראיתי תלונות על נזילות מההברגה שלו

- פחדתי מנזק שיכול להיגרם בעקבות מכה שיקבל הברז.. ואז עלולים להיהרס הקרטר וההברגה שלו+ שמן בורח ומנוע נהרס..

אז נשארתי עם בורג הריקון הרגיל.

שלומי

פורסם

שלומי,

תודה רבה על המדריך המקצועי!

1. תוכל בבקשה להעלות מחדש את התמונות מהסעיפים הבאים - 17, 21, 22, 24, 26 (לא ניתן לצפות בהן)

2. האם החלפת הרפידות והצלחות זהה בגולף דור 6 ודור7 עם אותו מנוע ?

פורסם

כמובן, אעלה בבוקר שוב את התמונות, משום מה ההעלאה פה באתר לא עובדת כמו שצריך.

בקשר לתאימות, גולף דור 6 זה אותו דבר בדיוק, דור 7 מדובר ברפידות וצלחות אחרות לגמרי.

חשוב- תמיד מומלץ לבדוק תאימות של חלקים ומק״טים לפי מספר שלדה של הרכב, כי לכל רכב וכל דגם יש תתי דגמים ומספר מנועים. קורה גם שאותו תת דגם ושילובים שח מנוע וגיר מקבלים גודל צלחות שונה בין מדינה למדינה בה משווק הרכב. לכן- תמיד לבדוק תאימות לפי מספר שלדה לפני הזמנה של החלקים.

בקשר לעבודה- אפילו שהמק״טים שונים ומדובר ברפידות בגודל אחר בין כל מיני דגמים, אל תחשוש- העבודה עצמה מאוד מאוד דומה בין כולם. פשוט צורה אחרת של הרפידות/קליפר אבל העיקרון זהה, עם שינויים קלים:

- צלחת שמחוברת עם בורג טורקס לנאבה (הצלחת יכולה להיות בגודל שונה אבל זה לא משנה לך)

- 2 ברגי מובילים אלן 7 לדעתי זהה בכולם. בחלק מהרכבים, המובילים בברקסים האחוריים תפוסים עם בורג 13 מ״מ ו 15 מ״מ ולא עם אלן 7.

- תושבת הקליפר: 2 ברגים שמחברים את תושבת הקליפר לנאבה, במקרה שלי זה 18 מ״מ, אז יכולים להיות 19 מ״מ, לא קריטי. בבלמים אחוריים הברגים האלה 19 מ״מ או בוקסה משוננת triple triangle 12mm. בנוסף, יש דגמים שכלל לא צריך לפרק את תושבת הקליפר כדי להוציא את הצלחת- היא פשוט יוצאת ויש מספיק מקום (לדוגמה: אוקטביה 2012).

- רפידה עם קפיץ בחלק האחורי- פה רק הרפידה הפנימית עם קפיץ, יש דגמים שיש קפיץ לכל רפידה , קפיץ גדול וקטן וצריך לשים לב איזה קפיץ נכנס לאן (בקליפר או בבוכנה)

- הקפיץ שבסעיפים 5 ו 26- ישנם דגמים שאין להם את הקפיץ הזה בכלל.

- כיווץ הבוכנה: כאן הכיווץ היה פשוט- פשוט לדחוף פנימה. בחלק מהבוכנות יש ללחוץ ולכווץ את הבוכנה תוך כדי סיבוב עם כלי מיוחד. בדרך כלל זה בבלמים האחוריים.

חשוב- יש רכבים שלא ניתן לכווץ את הבוכנה עם כלי רגיל, אלא חייב להתחבר למחשב הרכב כדי לבטל את הנעילה של הבוכנה ורק אז לכווץ (כיווץ חשמלי).

-

כמו שאמרתי, שינויים קלים אבל אותו עיקרון בכולם.

במידה ותרצה לראות את זה בפועל ברכב שלך, אשמח להיפגש ולהסביר לך בדיוק כדי שתכיר את המערכת ברכב שלך.

שלומי

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת!

הרכב נרכש באוק' 2010 וגמע כ-80,000 ק"מ. ככל שזכור לי הצלחות הן עדיין המקוריות.

כשמדדתי לפני כ-9 חודשים את עובי הרפידות הקדמיות, הוא היה סביב 6 מ"מ מקדימה ו-9 מ"מ מאחורה.

אחליף את הצלחות והרפידות הקדמיות, בטיפול הבא בספטמבר / אוקטובר.

האם יש טעם להחליף גם את הצלחות והרפידות האחוריות מפאת גילן ? :)

אגב עד כמה שידוע לי, אמורה להתקבל התראה בגין עובי הרפידה - החל מ- 2 מ"מ ומטה

את נוזל הבלמים החלפתי בעזרת המדריכים בפורום והתייעצות עם אסף.

פורסם

דבר איתי לקראת הטיפול הבא, אשמח לעזור.

צלחות אחוריות- אל תחליף רק בגלל גילן, מחליפים רק כשהעובי יורד מתחת למינימום או שיש סדק כלשהו. כל עוד הן תקינות ובעובי תקין- אין צורך להחליף. כנ״ל לגבי רפידות.

המינימום אצלך זה 1.5-2 מ״מ לרפידות. אם היה לך 6ממ לפני 9 חודשים כנראה שאתה כבר ב4-5 מ״מ. אני אישית כשאני רואה מתחת ל4 אני כבר מתכנן החלפה בto do list שלי.

לגבי ההתראה- לא בכל הדגמים יש התראה.

לדוגמה אצלי אין, באוקטביה 2012 גם ראיתי שאין, בג׳טה 2011 נתקלתי שיש.

מדובר ברפידה שיוצא ממנה חוט וקונקטור, שמתחבר לקונקטור מאחורי הגלגל.

לרוב, יש חיישן רק ברפידה אחת (קדמי, בצד הנהג)

הרפידות שקניתי לאאודי באו עם חיישן, את מכיוון שאין לי חיישן כזה ברכב פשוט חתכתי את החוט עם קאטר והרכבתי את הרפידה כרגיל.

שלומי

פורסם

חזרתי לאחר הסופש

לגבי ערכת מקלחת שדה לשטיפת הרכב - תביט כאן.

לגבי השסתום של פומוטו - אבדוק את הנושא, סה"כ השסתום לא כזה גבוה והזמנתי אחד בלי פיה לצינורית בכדי שיבלוט כמה שפחות - הזמנתי את הF-108

ויש מגן פלסטי מתחת לקרטר ואני לא עושה עם הרכב הזה יותר מידי שטויות - למען האמת אני נוהג כמו סבתא.

המיכל לניקוז שמן הגיע היום עם שליח - תודה!

Pioneer TS-X150

פורסם
שלומי,

תודה רבה על המדריך המקצועי!

1. תוכל בבקשה להעלות מחדש את התמונות מהסעיפים הבאים - 17, 21, 22, 24, 26 (לא ניתן לצפות בהן)

2. האם החלפת הרפידות והצלחות זהה בגולף דור 6 ודור7 עם אותו מנוע ?

170.jpg211.jpg240.jpg241.jpg242.jpg243.jpg

שלומי

• תוכן חדש...