Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת ארוך!

אני אתחיל את הסיפור שלי ברכב הקודם, יונדאי וולוסטר צהובה שאחרי שגיליתי את הפלסטידיפ החלטתי לצבוע את הג'אנטים בשחור, העניין יצא מאד יפה ולטעמי.

בשלב מסויים ביונדאי החלטתי להוריד את הצבע כי הוא כבר היה ישן וליישם מחדש (אחרי שנה וחצי על הרכב)

ובאמת כמו שהוסבר בכל סרטון אפשרי ביוטיוב התחלתי בקילוף של איזה פינה קטנה ומשם הצבע התקלף לו בחתיכות גדולות ונוחות.

עד כאן הכל בסדר גמור.

לפני שנתיים קניתי סיאט איביזה שחורה, והחלטתי הפעם לצבוע את הג'אנטים בצבע זהב, לא הייתי בטוח לגבי פלסטידיפ והעדפתי דווקא לצבוע אותם בצורה שונה, הכוונה לצביעה בתנור, טבילה ועוד אפשרויות שנבחנו ונפסלו בעקבות המחיר.

החלטתי לצבוע שוב פעם בעזרת פלסטידיפ בצבע זהב.

יישמתי 4 שכבות של צבע שחור על כל גלגל, 4 שכבות של צבע זהב "מטלייזר" ועוד שכבה או 2 של לכה (של חברת פלסטידיפ כמובן). שמח ומאושר מהתוצאה הרכב נסע ככה במשך שנתיים, הנקיון של הג'אנטים היו באותה דרך שבה ניקיתי בזמנו את היונדאי.

אבל, הג'אנטים התלכלו לאט לאט ואחרי שנתיים מצבע זהב בוהק הם הפכו לצבע זהב כהה על גבול השחור.

החלטתי שצריך להוריד את הצבע מהגלגלים, לרענן קצת וגם "להתחדש בלוק חדש"

אז כמו שאני מכיר, פירקתי את הגלגל הראשון והתחלתי לקפלף, בהתחלה עם שפשוף קטן בעזרת האצבע בין הג'אנט לצמיג ומשם התחלתי לקלף, רק שהפעם העניין היה שונה, הצבע לא שיתף פעולה ונקרע בכל חצי ס"מ והפך להיות בלתי נסבל! אחרי שתכננתי לעצמי 8 שעות של עבודה על כל ארבעת הגלגלים, מצאתי את עצמי מותש אחרי 6 שעות והסיום על הגלגל הראשון לא נראה באופק, חלקים מסויימים בגלגל פשוט לא יורדים!

הרכבתי חזרה את הגלגל כמו שהוא נראה חצי מקולף וחצי צבוע והחלטתי לעשות חושבים מחדש.

התייעצתי יחד עם בחור בשם תומר שהוא אחד מהיבואנים בארץ לצבע של פלסטידיפ (ממנו גם קניתי את הצבע מלכתכילה). הוא הסביר לי שכנראה הצבע כבר התייבש ואיבד מהאלסטיות שלו ושבערב הוא כבר נתקל בדברים דומים, ששאלתי אותו אז איך כן אפשר להוריד אותם בצורה יעילה הוא אמר לי שיש כמה אפשרויות להוריד פלסטידיפ.

האפשרות הראשונה: לקלף לאט לאט עם האצבעות (מה שניסיתי ולא הצלחתי בכלל כולל כמה שלפוחיות מאד יפות באצבע :( )

האפשרות השניה: לצבוע עוד 4 שכבות על כל גלגל ולקלף מחדש (החלטתי שלא בא בחשבון מסיבות כלכליות)

והאפשרות השלישית: לקנות מדלדל של פלסטידיפ (טמבור שמיועד לפלסטידיפ) לדלל אותו 50-50 עם מים ולהתיז על הגלגל.

החלטתי לנסות ללכת על האפשרות השלישית ולהחמיר קצת, פירקתי את הצמיג מהג'אנט בגלל פחד של מגע המדלל עם הצמיג.

אז אחרי כל הסאגה שעברתי על הג'אנטים וההורדה של הצבע שלהם זה היה סדר העבודה שלי ומצאתי אותו הכי יעיל ומהיר (משהו כמו שעתיים עבודה על כל גלגל כולל פירוק והרכבה)

1. בפנצ'רייה ביקשתי שיפרקו לי את הצמיג מהג'אנט (כל פעם אחד בנפרד)

2. ניקוי ראשוני של הצבע בעזרת גרניק (החלקים שלא מצליחים לרדת בשלב הזה הם הבעייתים)

3. התזה של המדלל עם המים ביחד של 50-50

4. ניקוי חוזר של הג'אנט עם הגרניק.

ולסיכום, אמרתי לאישתי שבפעם הבאה שרק עוברת לי המחשבה בראש לצבוע שוב את הג'אנטים עם פלסטידיפ אני מאשר לה לחבוט לי בחוזקה בראש עד שזה יעבור לי!

לא הספקתי לצלם את כל התהליך בצורה מפורטת יותר אבל בתמונות אפשר לראות באיזה מדלל השתמשתי ואיזה כתמי צבע נשארים על הג'אנט לפני הגרניק ואחריו (אחרי המדלל לא נשאר כלום)

20170526_083906.jpg

20170526_083918.jpg

20170526_083949.jpg

20170526_084018.jpg

20170526_092053.jpg

20170526_092058.jpg

20170526_092100.jpg

פורסם

יש חומר יעודי שמסיר פלסטידיפ,אין לקנות בארץ.

אבל מנסיון,ספריי קרבורטורים וזה יורד.

מרססים על מטלית ומנגבים,מניקוי חד פעמי של הגאנטים לא יקרה להם כלום מהספריי,לאחר מכן כדאי לשטוף את הג'אנטים כמו שצריך יורד בקלות מאוד.

גם המדלל פתרון טוב.

כנראה שלא עשית מספיק שכבות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

נכון, היה לי קצת קשה לישון בלילה ולחכות שהחומר היעודי שיש בחו"ל יגיע לארץ בזמן שהגלגלים חצי מקולפים ונראים רע.

ניסיתי לכתוב את הסיפור שלי וגם מדריך שאולי יעזור למישהו בעתיד.

מבחינת השכבות קשה לי להאמין כי מדובר בין 9-10 שכבות, ובפחות שכבות (ביונדאי) הצבע התקלף בצורה מאד יפה.

פורסם

נתקלתי במקרה שלך גם עם הרכב הקודם בנוגע לקילוף פלסטידיפ, אצלי ירד יותר בקלות ולאחר שנתיים על הרכב, עשיתי 4 שכבות של גוון אפור ומעליו עוד 2-3 מטלייזר. בסהכ 6 שכבות, חלק ירד מהר וחלק לא, מה שלא ירד - הצלחתי להסיר עם אציטון ללא שום בעיה.

בחו"ל החומר הנ"ל נשאר לתקופות ארוכות משלנו ומסירים אותם ללא בעיות - ניתן לראות בעמוד הפלסטידיפ בפייסבוק DIPYOURCAR ויש להם גם פורום ברשת ובעמוד שלהם.

ייתכן ורססת שכבות עדינות מאוד - טעות שעשיתי גם כן בעבר וזה הגורם העיקרי לבעיה הנ"ל.

מעבר לשכבה הראשונה והשניה שהן עדינות, יש צורך לרסס קצת יותר כבד לאחר מכן.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...