Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אדלוויס אייר - מי שמע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

סגרתי טיסה למקסיקו עם חברת סוויס, אך בפועל גיליתי שרק טיסה אחת בפועל תהיה דרכם (מהקונקשן חזור בציריך לנתב"ג).

הטיסת לציריך תבוצע דרך אל-על (בעעעע) והטיסות מציריך לקנקון (הלוך ושוב) יבוצעו דרך חברה שנקראת "אדלוייס אייר".

מישהו טס עם החברה ויכול לתת חוות דעת, איך השירות? מטוסים? חוות דעת על אוכל פחות רלוונטי כי הזמנתי כשר.

בנוסף, כיוון שהטיסה הראשונה היא של אל-על, אבל ההזמנה מסוויס - היכן אני אמור לבצע את הצ'ק אין - בתקווה שאל-על לא ייקחו את התוספת למושב ליד החירום (חייב בגלל הגובה שלי) - בדוכן של אל-על או סוויס, תסלחו לי על הבורות אבל זאת פעם ראשונה שאני מזמין טיסה מחברה מסויימת וטס בפועל עם חברה אחרת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אדלוייס היא חברת בת של סויס.

לפי אתר החברה המטוסים הם מטוסי A343 . אלה מטוסים ששירתו את סויס ועברו לאדלוייס.

לגבי הצ'ק אין - בשדה תוכל לעשות אותו בדוכן אל-על. לגבי צ'ק אין אלקטרוני - לדעתי נסה באתר של סויס כדי שתוכל לעשות כבר את שני הקטעים. אם לא יפעל הכנס לאתר אל-על.

לגבי תשלום נוסף למושב מועדף - אני מניח שיהיה עליך לשלמו. לא מאמין שחברה תוותר על הכנסה, ועוד מנוסע של חברה אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נורא מרגיז אותי ההתנהלות של אל-על, עד היום ראיתי שמוכרים מושבים מרווחים רק בחברות הלואו קוסט.

למרות שהתגנבה שמועה לאוזניי שאל-על גובים תוספת על הכסאות המרווחים רק על הטיסות הארוכות לאמריקה או למזרח - ואני טס עם אל-על רק לשוויץ.

בנוגע לחברת בת, איך הם לעומת סוויס עצמה, אני מקווה שזה לא לואו קטסט בסגנון אפ, למרות שליעד כמו קנקון בדרך כלל יש פחות לואו קוסט.

שאלה נוספת, אם אני עושה את הצ'ק אין עם אל-על בנתב"ג, האם אני מקבל מהם גם את הכרטיס לטיסת המשך או שיש צורך בצ'ק אין חוזר בציריך.

פורסם (נערך)

1. המנהג למכור מושבים מועדפים מקובל מאד בהרבה מאד חברות, גם Legacy. אל על היתה דווקא בין האחרונות להצטרף לטרנד. לפעמים זה ממש מוזר. למשל, באייר פראנס (נכון ללפני 3 שנים, בפעם האחרונה בה טסתי אתם) - מכרו את מושבי מעבר החרום בתשלום נוסף, אבל לא את אלה הצמודים לדלת עצמה, כיון שבמושבים אלה חסרה משענת יד. נתקלתי באותו עניין גם בלא מעט חברות אחרות. תופעה דומה קיימת בחלק מהחברות גם לגבי מטען בטן (שוב, נתקלתי בזה ב-AF, אבל ידוע לי שזה מקובל בררבה חברות, לאו דווקא LCC). וגם מזון ומשקה בטיסה. וככל שמגמת הוזלת הכרטיסים תתפתח נראה טיסות יותר צפופות ויותר שירותים בתשלום נוסף.

2. תוספת המחיר למושב מרווח קיימת בכל טיסות אל-על, התמחיר שונה בהתאם לקו.

3. בצ'ק אין אתה מקבל את כרטיסי העליה למטוס לכל הטיסה. אם מאיזו סיבה אתה לא מקבל את הכרטיס עליך לגשת לדוכן Transfer בציריך. סה"כ ציריך הוא שדה נוח מאד ומסודר מאד, בעבר עשיתי שם קונקשנים במרווחים של 40 דקות בין הטיסות. אם יש לך מרווח קטן יסמנו לך את המטען כ"hot connection" או משהו דומה, כדי שהמזודות שלך יהיו בעדיפות לצאת מהמטוס ולעבור לטיסה הבאה (אתה לא רואה אותן בין הטיסות).

4. כיון שבדיקת הביטחון של ת"א אינה מוכרת כמספקת על ידי הרשיויות האירופיות צפה לעבור שיקוף נוסף בציריך, יש לי זכרונות של תור לא קצר. אבל כיון שכנראה שהמעבר יהיה באותו טרמינל (מן הסתם E) לפחות תחסך ממך ההליכה הארוכה או הנסיעה ברכבת בין הטרמינלים.

5. אם אין לך כרטיס מועדון נוסע מתמיד של אחת מחברות ה-star alliance הכנס לאתר שלהם ועשה כרטיס כזה (לדעתי עדיף בלופטהנזה או סויס, אלא אם אתה נוהג לטוס עם טורקיש). לא עולה כסף, אולי יתן לך מתי שהוא איזה הטבה. הזכרתי קודם את AF - בטיסה בה היתה לי בעיה עם מזודות הרשמה למועדון שלהם הספיקה כדי לקבל את הזכות למטען בטן חינם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההמתנה שלי יחסית ארוכה, שש שעות קונקשן ככה שיש זמן, היתה לי אפשרות באותו מחיר לשני קונקשנים של שעה וחצי כ"א, אבל ויתרתי בגלל העובדה שאני צריך להגיע לנתב"ג מוקדם יותר וגם ככה אני עולה על אותה טיסה לקנקון בסוף (זה היה טיסה לז'נבה, טיסה משם לציריך ומשם לקנקון).

בדיקה בטחונית נוספת, כבר זכור לי שעברתי בדיקה כזאת בטשקנט שהיה לי קונקשן לתאילנד, שמה גם דרשו לחלוץ נעלים ולהכניס אותם לשיקוף.

ובכללי יש טעם לצאת לציריך עצמה בזמן הקונקשן, או שזה מעט מדי זמן?

פורסם

אני מסופק. זה קצת יותר מדי בשביל להשאר בשדה אבל פחות מדי מכדי לנסוע לעיר ולחזור לצ'ק אין חוזר. כמה זמן שאר לך להסתובב בעיר? חוץ מזה, אתה טס בטיסת הבוקר של אלעל, כלומר צריך להיות בנתב"ג סביב 5 בבוקר. זה אומר מעט מאד שעות שינה בלילה, אני מניח שתהיה עייף מאד.

השדה בציריך הוא שדה עם הרבה מאד קונקשנים. בדוק באתר שלו איזה שירותים הוא מציע לנוסעים, מעבר למסעדות (יקרות).

פורסם

אתה תיהיה 6 שעות בציריך? אם כן יש לך כל 10 דקות רכבת מהשדה תעופה ישר לHB (תחנה מרכזית) בציריך.

עניין הרכבת זה 10 עד רבע שעה ואתה בעיר.

בשדה התעופה יש מרפסת תצפית יפה, פלוס מסעדות במחירים מוגזמים.

מתי הטיסה שלך?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם (נערך)

רנו - הוא לא כתב מתי הוא טס, אבל חיפוש קצר במרשתת מעלה שהוא נוחת בסביבות 11:30 וממריא ב-17:30. חישוב קצר מראה שאם הטיסה הראשונה נוחתת בזמן (ולפי ההיסטוריה בשבועים האחרונים היא מדייקת) נשארות לו 2-3 שעות ליציאה לעיר. מוצדק או לא - לשיקולו. הייתי מוסיף לשיקולים גם את מזג האויר.

וכמובן שצריך לקנות כמה פרנקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

עם זה 2 או 3 שעות בשדה תעופה אז זה באמת לא משתלם.

לגבי התאריך בכוונה שאלתי בגלל שלפעמים מתקיימים פסטיבלים בעיר או דוכנים ואז זה נחמד להסתובב.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

פורסם

אכן הנחיתה וההמראה הן בשעות שצויינו (11:30 ו-17:30).

אבל כמדומני במקרה שיוצאים באמצע קונקשן, אז לא חייב להתייצב 3 שעות לפני הטיסת המשך, כיוון שלא צריך לעבור את הצ'ק אין אלא החתמת דרכונים נוספת ושיקוף (אם מסתדרים עם קונקדנים של פחות משעה, אז אפשר להגיע לטיסת המשך לדעתי גם שעה וחצי לפני שהכרטיס טיסה אצלי ביד).

הקונקשן בחזור פחות אקטואלי לטיול, כי זה נחיתה ב-5 בערב והמראה ב-10 וחצי בלילה, בכל מקאה הקונקשן בהלוך הוא ב-27/8.

פורסם

בד"כ באירופה לא דורשים 3 שעות אלא פחות, אל צריך לבדוק פרטנית לגבי ZRH.

תביא בחשבון שמדובר בשדה גדול עם מרחקי הליכה גדולים או נסיעה ברכבת פנימית שגוזלת גם היא זמן. אישית מעולם לא נכנסתי או יצאתי מהשדה - רק עשיתי בו קונקשנים - אבל תביא בחשבון שגם המעבר בשדה יכול לקחת חצי שעה לכיוון, אם מדובר בטרמיניל E (שהוא טרמינן "אי" שממנו יוצאים דרך טרמינלים A/B). והזכרונות שלי מהבידוק הבטחוני הם שמדובר בתהליך די ממושך - כמובן בתלות בעומס בשעות בהן אתה עובר בשדה. אבל אני לא מעודכן. יש כאן נציג תושב המקום שהגיב קודם, אולי הוא יעדכן.

פורסם

חם בקנקון בקיץ

אבל תענוג של חופים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ כדי לא לפתוח נושא חדש.

באותו יום שאני טס, יש עוד טיסה של סוויס שיוצאת ב-5 בבוקר לציריך (לעומת 8 בבוקר שאני טס), מי שטס את הטיסה הזאת וממשיך לקנקון משלם כרגע 150 דולר פחות, אבל הקונקשן שלו ייערך 9 שעות ו-40 דקות - שאני סגרתי ההפרשים בין הטיסות היה רק 20 דולר אז לקחתי את הקונקשן הקצר יותר, אבל היום גם הטיסה עם הקונקשן הארוך יקרה יותר ממה שסגרתי.

מפה לשם הכרתי כמה שסגרו את הטיסה עם הקונקשן הארוך ורוצים לברר מה יש לעשות בציריך באותו זמן.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז חייב לעדכן.

בעצתו של ספריאל הצטרפתי למועדון של סטאר אליאנס, במקום מרווח זה לא עזר לי - אבל כן עזר לי במשהו אחר.

ניסיתי לעשות צ'ק אין באתר של אל על יום לפני הטיסה, כל המושבים ליד היציאת חירום היו רשומים כתפוסים, אז בחרתי ברע במיעוטו - מקום ליד המעבר, החלטתי שטיסה של 4 שעות תהיה פחות קריטית ואני צריך את המקום המרווח בטיסה מציריך לקנקון.

ניסיתי לבצע טיסה באתר של סוויס וגם באתר של אדלוויס לטיסת המשך ונאמר לי שאני צריך להגיע לשדה בציריך.

בצ'ק אין שנעשה עם אל-על לבסוף, הם ניסו להזמין לי מקום בטיסת המשך אבל גם הם לא הצליחו, בדיעבד מי שלקח את הטיסה של סוויס שיצאה 3 שעות קודם (וגם היו איתי בטיסת המשך) כן קיבלו כרטיסים לטיסת המשך עוד מהארץ.

בשביל לשבת בכסאות ליד החירום אל-על רצו 50 דולר תוספת, העדפתי שלא להוסיף כי הטיסה היתה קצרה יחסית - למזלי שהגעתי למטוס מסתבר שהיו שני מקומות ליד החירום שהיו פנויים אז הדיילת הציעה לי ולעוד בחור גבוה פשוט לשבת שם.

הגעתי לציריך ולמזלי גיליתי שהטיסה שלי והטיסת המשך יצאו מאותו טרמינל, מצאתי את דוכן הטרנספר, אבל שם נאמר לי שהם נותנים מקומות רק שעתיים לפני הטיסה.

החלטתי לצאת לטייל בעיר, ליד התחנת רכבת ראיתי את דוכני הצ'ק אין של סוויס ואדלוויס וכאן בא לביטוי ההצטרפות לסטאר אליאנס - היה תור ארוך לכל נוסעי המחלקות ורק שני אנשים חיכו בתור שמיועד לנוסעי מחלקת העסקים וחברי סטאר אליאנס, ניגשתי לדיילת הסברתי לה שאני גבוה והיא אוטומטית נתנה לי מקום בשורה הראשונה.

קניתי כרטיס רכבת ב-13 פרנק - שער הפרנק כמעט זהה לשער הדולר ונסעתי תחנה אחת למרכז ציריך (מסתבר שיש קו רכבת כבדה שהוא מעגלי רק בין שדה התעופה למרכז ציריך.

השוויצרים עם מאוד אדיב מסבירים לך באנגלית ברורה (בניגוד לצרפתים או האיטלקים) ואדיבים מאוד, לעמוד אצלם בתור זה מאוד חשוב וגם אם לא שמת לב לתור, אז הם יפנו אותך באדיבות אליו - נאמר לי לחזור לשדה שעה וחצי לפני הטיסה - הבנתי שבגלל יום ראשון השדה היה פחות עמוס - וככה באמת היה.

הרכבת של מרכז העיר מאוד מבלבלת כיוון שמדובר בקווי רכבת שמתפרסים על 3 מפלסים.

נעבור למטוס של אדלוויס, איירבוס A340-300 בתצורת מושבים של 2-4-2, כאשר ניתן לקפל את הידית בין שני המושבים המרכזיים, המטוס מבפנים נראה חדש ונקי, מחלקת התיירים מצויידת במסכי מגע עם משחקים, סדרות וסרטים - הדבר הבאמת נחמד זה שלחלק גדול מהסרטים יש אופציה לתרגום בעברית.

קיבלתי שני ארוחות בשריות, הזמנתי אוכל כשר אז הגיע אתיי מנה שהוכנה בשוויץ (ולא מת.מ.מ.) האוכל היה סביר והשירות של הדיילות מצויין.

גם בהלוך באל-על, שכנראה היה מדובר ביעד כמו ציריך היה שירות טוב ולא נתקלתי ב"נוסעי שוקולד" למיניהם.

• תוכן חדש...