Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בקרוב הולך להתחיל לימודים קצת רחוק מהבית, ככה שאצטרך מדי יום לנסוע כ-40 דק' עד שעה - בעיקר בכביש מהיר.

אני חשבתי על לקנות מכונית חדשה - כמו i10, קיה פיקנטו או משהו בסגנון... וזה גם תווך המחירים(60-80K)

אני לא בטוח שמכוניות עיר כאלו מתאימות - אני רוצה שהנסיעה תהייה נוחה, ללא רעש וכמובן שהאוטו יהיה אמין. חסכון בדלק זה פלוס אבל לא קריטי לי.

האם עדיף לי לקנות מכונית קצת יותר גדולה, משומשת באותם מחירים או לא? אם כן, על איזו מכוניות, שנתון וקילומטרז' מומלץ?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם ידני בא בחשבון? אם כן, אולי דאצ'יה סנדרו סטאפווי ידנית דיזל תתאים, מרווחת יותר וחסכונית מאוד. אני לא יודע כמה ק"מ אתה הולך לעשות, אבל לפי הזמן שאתה הולך לבזבז יש מצב שאתה מתכנן לעשות לא מעט ק"מ ביום?

היתרון של הפיקנטו זה שהיא בטיחותית מאוד בקטגוריה אך היא והi10 לא חסכוניות במיוחד.

ובתור אחד שלומד גם, לא עדיף לך אולי לשכור דירה או לגור במעונות סמוך למוסד בו תלמד?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

יש לי התחייבויות אישיות שמונעות ממני לא לחיות בבית, אז להשכיר דירה או מעונות אינן אופציות...

אני לא החלטי לגבי ידני. בגדול, יש לי רישיון על ידני... אבל מעבר לטסט לפני שלוש שנים, בערך, לא נסעתי על ידני.

אני לא בטוח שזה טמוע בי באופן טבעי. אפשר להרגל אני מניח.

חוץ מזה שידני זול יותר, הוא גם נשחק מהר יותר ומאבד יותר מערכו, לא?

איך ה-i10 והפיקנטו בנסיעה בכביש מהיר? רועשות? נוחות? אני רוצה נסיעה שלווה ככל האפשר בתקציב.

עריכה: אני מתכוון לנסוע בקירוב 90 ק"מ ביום, 5 פעמים בשבוע.

עריכה אחרונה על ידי mfanter
פורסם

מבחינת הנוחות זה משהו אישי אך בם בסדר גמור.

לכביש מהיר הייתי לוקח דווקא רכב כמו ספארק, זריז יותר ובעל גיר רציף כך שהסלד יהיה נמוך יחסית.

לדעתי יהיה אחלה אופציה הדאציה דיזל תהיה נוחה,זריזה הרבה יותר מהמיני מאוד חיסכונית, מציע לגשת לסוכנות ולראות אותה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עם נסועה כזאת, אני הייתי מחפש רכב ישן יותר בקטגוריית הסופר מיני (דרגה מעל למיני). יותר נוחים ויותר חזקים. לדעתי רכב חזק יותר הוא גם בטיחותי יותר בכל מיני סיטואציות בכביש.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

בהנחה ואתה לא איזו אינקרנציה של שומאכר אז גיר ידני צריך להשחק פחות ולהיות אמין יותר מהגירים האוטומאטיים אבל על חשבון עבודת רגל שמאל שלך.

הדאצ'יה סטפוויי היא אופציה חביבה לרכב חדש אבל היא לא מכונית שקטה והיא גם לא מכונית בטוחה בנסיעות בינעירוניות (היגוי לא מדויק, מרכב קופצני, אחיזת כביש לא משהו, זוית גלגול גבוהה מאוד...). אישית, החלפתי כזו אחרי שנתיים בעיקר משום שהיא הרגישה לי לא בטוחה בנסיעות בינעירוניות.

לגבי רכבי המיני האחרים, אני לא מכיר מעבר לקריאה פה ושם אבל צריך לקחת בחשבון שרכבים קטנים לא מיועדים לנסיעות בינעירוניות ולא מסוגלים לספק את מה שצריך בשביל להפוך נסיעה בינעירונית לנעימה ובטוחה.

אם אתה לא ממש חייב רכב מהניילונים ולנסועה כזו אז אני מציע לחשוב על רכב משפחתי מספר שנתונים אחורה עם עדיפות קלה לדיזל. מאזדה 3 וקורולה הן סוג של ברירת מחדל. אפשר גם לחשוב על סובארו אימפרזה או קיה סיד. הראשונה והאחרונה מעט יותר מלהיבות. האמצעיות אפרוריות אבל כאלה שעושות את העבודה.

פורסם

מה בדיוק רכבי מיני לא יכולים לספק?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי עדיף לך לקנות רכב יד שנייה שכבר קיבל את הירידת ערך שלו כי בסופו של דבר אתה הולך לנסוע קרוב ל 20 אלף ק"מ בשנה רק ללימודים בלי שום קשר לנסיעות הפרטיות שלך.

לדעתי I20,מאזדה 3, קורולה אתה יכול גם להכניס את שאר היונדאים למינהם (25,30,35).

הרכבים שציינתי מאוד אמינים קלילים לאחזקה ובעיקר קיבלו כבר את ירידת הערך המשמעותית(כמובן במידה ואתה הולך על יד שנייה)

פורסם
מה בדיוק רכבי מיני לא יכולים לספק?

אחיזת כביש, נוחות,... זה תלוי חד חד ערכית בשטח שמכוסה על ידי המרחק בין הגלגלים (רוחבXמרחק סרנים)...

פורסם

מה אתם אומרים על הרכבים האלו(מאזדה 3, יונדאי i20) משנתון 2010 והלאה? המחיר בהרבה יותר שפוי וככה אפשר לעלות גם לסופר מיני...

לדוגמה:

http://i.imgur.com/oKvgQwz.png

i20 מ2014, יד 1 ובאזור 40K. קילומטרז' פחות מ-60 אלף. משהו בסגנון לדעתכם יבצע את העבודה? בעיקר חשוב לי שיהיה נוח, לא רועש מידי כיוון שאני אסע 90 ק"מ כל יום, ומן הסתם אמינות... אני מבליג על ידני וחסכון בדלק.

פורסם

הi20 לא רעה והתיבה הידנית אולי מסייעת להוציא קצת יותר מהמנוע (כי זו האוטומטית קצת מדכאת)

המאזדה 3 היא רכב מקטגוריה גבוהה יותר והיא כמובן עדיפה משמעותית אבל יקרה יותר ותחייב הליכה אחורה בשנתונים.

פורסם

במקומך הייתי קונה סופר מיני משומשת, חסכונית ואמינה - למשל הונדה ג'אז או טויוטה יאריס .

גם תרגיש שאתה ברכב יותר רציני מאשר במיני, וגם לא יכביד לך בכיס בגלל הוצאות דלק ( מזדה 3 ממש לא חסוכונית, יונדאי i20 פחות חסכוני מאשר ג'אז /יאריס).

אם לא מתחשק לך גיר ידני, לא חייב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחיזת כביש ברכבי המיני החדשים מספקת לחלוטין בטח אם לא מנסים לקחת אותם לנס הרים לסשן נהיגה.

לגבי הנוחות זה משהו אישי, אני נסעתי 3 שנים בפנדה הקודמת בעיקר בבין עירוני והיה לי בסדר גמור.

פורסם

רחוק מאוד מנס הרים והתגרזנויות ועדיין, אחיזת הכביש של הרכבים האלה נחותה משמעותית משל רכבים גדולים יותר כשלי זה לא מספיק.

• תוכן חדש...