Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת קולנוע לחדר ב 500 שח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב האנשים שאני מכיר לא ממש מעדיפים צליל נייטרלי ברמת מוניטורים אולפניים.

ביליתי מספיק שעות מול כאלו (בהרבה סטאפים , בהרבה אולפנים , חדרי מיקסינג וכו) - רוב האנשים שאני מכיר יעדיפו צליל הרבה יותר חמים מזה (במיוחד אם מוסיפים את אלמנט המרחק והאקוסטיקה של החדרים האלו)

כנראה מה שאני קורא לו מוניטורים הוא קצת ממוקד מדי לכוונה הזו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אנשים מוכנים להשקיע עשרות אלפי שקלים במגברי שפופרות רק כי יש להם צליל ״חם״ יותר (או כי הם יותר יעילים בתור תנור :)).

רק אומר...

יום טוב גם לך

פורסם
רוב האנשים שאני מכיר לא ממש מעדיפים צליל נייטרלי ברמת מוניטורים אולפניים..

1. מי אמר לך שמוניטורים אולפניים הם ניטרלים?

בדקת את ה-FR בנקודת ההאזנה?

איך תבדוק התאמה של רמקול לחדר?

2. מי אמר לך שההקלטות שמאזינים להם הן מאוזנות?

אם הקלטה בהירה, היא תשמע בהיר.

אז מה תעשה, תקנה רמקול שמנחית את הגבוהים?

ומה יהיה עם הקלטה הפוכה, שהיא דווקא "חמה"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אנשים מוכנים להשקיע עשרות אלפי שקלים במגברי שפופרות רק כי יש להם צליל ״חם״ יותר (או כי הם יותר יעילים בתור תנור :)).

רק אומר...

אנשים מוכנים לבזבז הרבה כסף על הבדלים מדומיינים ויתרונות מדומיינים.

מי שכל הזמן מחליף ציוד, זה אומר אחד משניים:

1. התחביב שלו זה שופינג.

2. אין לו מושג איך למצוא את הצליל שהוא מחפש.

אין שום הגיון בטענה שציוד כזה או אחר צריך להגביר/להנחית באופן קבוע טווח תדרים מסויימים, כי זה לא יכול לעבוד לכל הקלטה, בכל חדר נתון.

כבר קישרתי פה בעבר למחקר שנעשה, והוא חד משמעי - אנשים מעדיפים צליל נייטרלי בנקודת ההאזנה (flat frequency response). זה הכי נעים לאוזן, כפוף לכך שההקלטה מאוזנת. אבל רמקול מאוזן לא בהכרח נשמע מאוזן במרחק נתון בחדר נתון, כי יש גם החזרים.

למי שמעניין אותו, המחקר של קבוצת Harman מפורט כאן:

הוא כולל מדידות בחדר ללא הד, בדיקות האזנה עיוורות של רמקולים וכו'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נראה לי שהפחדתם את פותח השרשור. :-D

אחד מהדברים שאני למדתי זה כשבאים לייעץ למישהו אז צריך להבין את המטרה או הצרכים שלו.

אם ישאלו אותי איפה יש פה מסעדה טובה אני לא ישר מפנה למסעדת שף הקרובה.

אם בן אדם נכנס אליי לחנות ואומר שהוא צריך מכשיר טלפון בסכום מקסימלי של 500 ש"ח אני לא אומר לו "אחי, לך מפה כשיהיה לך סכום של פי 6 כסף תחזור כי אם זה לא אייפון 7 או גלקסי 8 אתה מבזבז לשנינו את הזמן".

צריך לבדוק קודם כל מה הצרכים שלו. אם הציפיות לא ממש גבוהות אז יש סלולריים בסיסיים ודגמי ביניים שיספיקו ל 70% מהאוכלוסיה.

במקרה של פותח השרשור צריך להבין אם הוא מעדיף צליל היקפי או זוג רמקולים קדמיים חזקים? אחרי זה מסבירים לו שנניח בסכום של כ 500 ש"ח הוא יכול למצוא ביד-2 מערכות 5.1 משולבות DVD יחסית פשוטות של LG או מותגי מדבקה אחרים. הם כן יתנו סאונד היקפי אבל לא יהיה להם איכות צליל מטורפת.

ב ZAP יש מערכות כאלה יותר חדישות שמתחילות מ 570ש"ח והדגמים היותר איכותיים מהסוג הזה בסביבות ה 800 ש"ח

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-hometheater&db2422=129538

אסף

פורסם
לגבי רמקולים חדשים סטריאו, לדעתי זה המינימום:

SOLO7C Microlab

גם ביד 2 לחפש רמקולים טובים ולא הזבל שנימכר בגרושים בשמות מדבקה גם כחדשים ושומעים בהם זוועה.

מחזק, יש לי את הfc730 (בול ב500 שקלים)של microlab בחדר השינה, ואני מרוצה מאד.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
נראה לי שהפחדתם את פותח השרשור. :-D

אחד מהדברים שאני למדתי זה כשבאים לייעץ למישהו אז צריך להבין את המטרה או הצרכים שלו.

אם ישאלו אותי איפה יש פה מסעדה טובה אני לא ישר מפנה למסעדת שף הקרובה.

אם בן אדם נכנס אליי לחנות ואומר שהוא צריך מכשיר טלפון בסכום מקסימלי של 500 ש"ח אני לא אומר לו "אחי, לך מפה כשיהיה לך סכום של פי 6 כסף תחזור כי אם זה לא אייפון 7 או גלקסי 8 אתה מבזבז לשנינו את הזמן".

צריך לבדוק קודם כל מה הצרכים שלו. אם הציפיות לא ממש גבוהות אז יש סלולריים בסיסיים ודגמי ביניים שיספיקו ל 70% מהאוכלוסיה.

במקרה של פותח השרשור צריך להבין אם הוא מעדיף צליל היקפי או זוג רמקולים קדמיים חזקים? אחרי זה מסבירים לו שנניח בסכום של כ 500 ש"ח הוא יכול למצוא ביד-2 מערכות 5.1 משולבות DVD יחסית פשוטות של LG או מותגי מדבקה אחרים. הם כן יתנו סאונד היקפי אבל לא יהיה להם איכות צליל מטורפת.

ב ZAP יש מערכות כאלה יותר חדישות שמתחילות מ 570ש"ח והדגמים היותר איכותיים מהסוג הזה בסביבות ה 800 ש"ח

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-hometheater&db2422=129538

אסף

מסכים מאוד ועדיין חראם על הכסף, בכל וריאציה שלא תנסה.

האפשרות הכי מועטה שאני חושב עליה זה לחבר את הלוג'יטק x230 סט 5.1 למחשב, זה הכי קולנוע ביתי בכלום כסף שאני יכול לחשוב עליו.

• תוכן חדש...