Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

100 אחוז מימון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה רבה לכל המגיבים, לכל הנושאים שהעלאתם פה: אני מעוניין לקנות רכב חדש כי אני רוצה להתקדם, כיום אני נמצא יותר מהרצוי במוסכים ומבזבז עליהם לא מעט כסף שהייתי מעדיף להוציא על רכב חדש, ההחזר החודשי גם אם יגיע ל2000 ש״ח לא יהיה משהו שיהרוג אותי אבל לקנות רכב חדש בסכום מלא לא אפשרי לי כרגע.

אכן רכב חדש זה להתקדם. וזה בטח איכות חיים משופרת, אבל לרגע אל תשוב שרכישת רכב חדש יותר כלכלית ממשומש.

אפילו שהחדש באחריות ולא צפויות תקלות עדיין משומש מתאים יהיה זול יותר מעצם החיסכון של רכיב ירידת הערך. ההבדל כמובן יתעצם אם החדש מצריך הוצאות מימון.

פורסם
אני חושב לקנות קיה ספורטאז׳ חדשה במאה אחוז מימון,

רציתי לקבל חוות דעת על עסקה שראיתי ולדעת אם החישובים שלי נכונים:

ההצעה המדוברת היא לפי אתר חברת קפיטל מוטורס אשר בו מופיע הרכב,

קיה ספורטאז׳ חדשה דגם הכי זול בנפח 2000 סמ״ק, במחיר 153,900 ש״ח

בעסקת מאה אחוז מימון ללא מקדמה התשלום החודשי שמופיע הוא 1560 ש״ח

לחודש למשך 36 חודשים, (1)זאת אומרת שאחרי 36 חודשים שילמתי על הרכב סכום

של 56,160 ש״ח ו(2)נשאר לי לשלם עוד 97,740 ש״ח, לפי מה שראיתי מוכרים ביד 2

את הרכב שנתונים 2013-2014 בין 100,000 ל- 120,000 ש״ח מה שאומר

שאם אמכור את הרכב במחיר שהשוק מראה כרגע וכמובן אם האוטו לא עבר תאונות,

קילומטראז׳ גבוה או בעיה טכנית כלשהי הרי שאוכל למכור את הרכב ולשלם את השארית

ואולי אפילו להישאר עם עוד כסף ביד.

האם החישובים נכונים או שפספסתי משהו?

האם עסקה כזאת משתלמת בכלל?

אני מודע שכביכול הכסף שהפסדתי אם אני מוכר את הרכב אחרי זה הוא התשלום החודשי

ששילמתי במשך השלוש שנים.

תודה מראש.

אני לא ממש מבין את החישוב שלך - או יותר נכון, נדמה לי שאתה לא מבין איך לחשב:

1. נכון, 1560 * 36 = 56160

2. לא נכון, שארית התשלום שלך היא לאו דווקא מחיר הרכב מינוס 56160

יש לך הנחה כאילו כל הכסף ששילמת צמצם את החוב האפקטיבי שלך, כאילו אף אחד לא לוקח עמלה וריבית על המימון.

עכשיו תראה, לא יודע, אולי זה באמת המצב והם מחלקים כסף בחינם כחלק מהמבצע - אבל אני בספק שזה המצב.

הניחוש שלי הוא שחלק מהסכום שהחזרת הוקדש לתשלום פרמיות/ריביות - כך ששילמת 56160 ש"ח אבל בפועל צמצמת את החוב בסכום נמוך יותר.

מה שבעיקר נשגב מבינתי זה איך אנשים מקבלים החלטות של מאות אלפי (ואף מליוני) שקלים מבלי להבין את השיטה.

(אני לא אומר את זה בתור ביקורת עליך, פות"ש, אלא בתור ביקורת על תופעה ציבורית טיפוסית כללית)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

קודם כל לפני חישובי ריבית וכד' הייתי בודק שבמימון דרך חברת מימון הרכב נרשם על שמי, כבר היו בעבר מקרים שאנשים רכשו רכב דרך חברת מימון ועד שלא שילמו את ההלוואה הרכב לא נרשם על שמם וכאשר החברה נפלה הרכב נלקח איתה

שיטת המימון היא מאוד פשוטה , 56 א' ש"ח הם 36.5% משווי ההלוואה, ולכן אתה משלם רק 1560 ש"ח , הרי אם היית לוקח 153 א' ומחלק ב 74חודשים הייתה צריך לשלם 2079 ש"ח לחודש וזה עוד לפני ריבית, אז מה שעושים זה דוחים את רוב מימון ההלוואה למועד מאוחר יותר (עוד 36 חודש) ובאמת סומכים על זה שתמכור את הרכב ותחזיר את ההלוואה שנותרה כי אחרת התשלומים יהיו גבוהים מידי ועימדו על 3524 ש"ח לחודש ללא ריבית כך שלכאורה לא תוכל לעמוד בהם.

עכשיו מפה תגזור את הריבית שאתה משלם לבד.

עריכה אחרונה על ידי michael carmi

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אני לא ממש מבין את החישוב שלך - או יותר נכון, נדמה לי שאתה לא מבין איך לחשב:

1. נכון, 1560 * 36 = 56160

2. לא נכון, שארית התשלום שלך היא לאו דווקא מחיר הרכב מינוס 56160

יש לך הנחה כאילו כל הכסף ששילמת צמצם את החוב האפקטיבי שלך, כאילו אף אחד לא לוקח עמלה וריבית על המימון.

עכשיו תראה, לא יודע, אולי זה באמת המצב והם מחלקים כסף בחינם כחלק מהמבצע - אבל אני בספק שזה המצב.

הניחוש שלי הוא שחלק מהסכום שהחזרת הוקדש לתשלום פרמיות/ריביות - כך ששילמת 56160 ש"ח אבל בפועל צמצמת את החוב בסכום נמוך יותר.

מה שבעיקר נשגב מבינתי זה איך אנשים מקבלים החלטות של מאות אלפי (ואף מליוני) שקלים מבלי להבין את השיטה.

(אני לא אומר את זה בתור ביקורת עליך, פות"ש, אלא בתור ביקורת על תופעה ציבורית טיפוסית כללית)

נכון,אפאחד לא מחלק כסף בחינם.

החברות לוקחות בין 5-8 אחוז ממחיר הרכב על העסקה,שכחתי להוסיף את הנתון אבל זה משהו שנלקח בחשבון וישולם גם אם אני אמכור את הרכב אחרי חודש, הכוונה היתה האם גאיה ספורטז הוא רכב ששווה/משתלם לקחת בעסקה כזאת, כי סתם לדוגמא מרצדס או אודי מקבלות ירידת ערך הרבה יותר גדולה מה שהופך את העסקה לפחות משתלמת

פורסם

מימון לרכב מהבנק משמעותית יותר זול. זה עומד כהיום על משהו כמו פריים %1.6 + %0.25 = %1.85

אבל אתה תצטרך לתת מקדמה די גדולה והרכב יהיה משעובד לבנק.

בעסקאות מימון 100% הסיכון של ההלוואה גבוה משמעותית, ולכן גם הריביות שם בשמיים.

פורסם (נערך)

בנבנ01 - גש לבנק ובדוק מה תנאי ההלואה שהוא מציע לך. - עלויות פתיחה וריבית (אני מניח שזה יהיה מרווח קבוע מהפריים). המספרים יתנו אינדיקציה לסיכון שהבנק רואה במתן ההלואה. רבית גבוהה היא דרכו של הבנק לומר לך "לא" (חו ממקרים קיצוניים). וכאשר הבנק אומר "לא" כדאי מאד לשמוע לו, כי כנראה שנטילת ההלואה מהווה סיכון לא סביר גם לך.

חברות המימון פועלות קצת אחרת, ולא מתוך פילנתרופיה. הן מוכנות לקחת סיכון יותר גבוה (כמובן שהוא סיכון גם מבחינתך). את הסיכון הזה הן מתמחרות בעלויות ההלוואה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הלוואה בנק דואר זה מימון ישיר, שלעניות דעתי ב-80 אלף שח מדובר הריבית של 7 אחוז - מאוד גבוה. אצלך בסכום המבוקש גבוה יותר. עצתי - מימון רק מהבנק. אם הבנק לא נותן , תוותר. המהלך של נטילת הלוואה כזו שמורכבת מכמה מסלולים ואפשרויות, בסכום לא קטן, היא בעלת סיכונים. צריך לחשב אותם נכונה על מנת לא להיכנס לבור עמוק. הגבול בין הצלחה וכישלון במקרה כזה - מאוד מאוד דק.

פורסם
מימון לרכב מהבנק משמעותית יותר זול. זה עומד כהיום על משהו כמו פריים %1.6 + %0.25 = %1.85

אבל אתה תצטרך לתת מקדמה די גדולה והרכב יהיה משעובד לבנק.

בעסקאות מימון 100% הסיכון של ההלוואה גבוה משמעותית, ולכן גם הריביות שם בשמיים.

מי שקונה רכב מחברות האלה, בדרך כלל אנשים שלא נותנים להם כסף בבנק.

הריבית כל פעם משתנה מבנק לבנק ומסוכנות לסוכנות לפי מה שאני רואה,

דרך אופל לדוגמא ובנק הפועלים מסלול ל 5 שנים עם ריבית של פרים וחצי. ללא מקדמה (2000 שח), בעסקת בלון של 60/40.

Opel Adam S 2017

פורסם

נתחיל בזה שאת הרכב אתה תמכור ב-120,000₪ בחלום הלילה.

כלל אצבע שלי הוא ירידת ערך של 15% בשנה (תכלס בשביל למכור לא בשביל לפרסם), כלומר לאחר 3 שנים רכב שעלה 154,000₪ יהיה שווה בערך 95,000₪.

מי שמפרסם ב120,000₪ שיבושם לו..

צריך להיות חמור גדול לקנות ספורטז׳ בן 3 עם 40-60k ק״מ ב-120 כאשר ניתן לרכוש חדש יד-1 0ק״מ בעוד 20-25k.

בנוסף, 154k₪ זה מחיר על הנייר, יש להוסיף עוד מיגון (בערך 1500₪) ואגרת רישוי (עוד 2100₪), כך שתוסיף עוד 3600₪ לעיסקה.

עכשיו 7% יוצא עוד 11,000₪ (אה, פתאום זה נראה לא מעט..), תוסיף גם את זה לעיסקה.

עכשיו תעשה חשבון אם זה ״משתלם״ לך, אני אישית לא פוסל, יש מי שמתאים לו ויש מי שלא.

אבל חשוב שלא תשלה את עצמך בכל מיני אשליות של מכירה ב-120 וכדומה..

פורסם

כמה משתלם להביא את אותו רכב שנה-שנתיים פחות? כלומר ספורטאז׳ שנת 2016-2015, האם ההפרש כל כך גדול? , נתחשב בעובדה שיש גם את האופציה לקנות את הרכב יד 2 עם 0 קילומטר כשהיד הראשונה היא פרטית (על פי דברי נציגי המכירות בקל אוטו ושלמה סיקסט) ב10אלף שקלים פחות או יותר

• תוכן חדש...