Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, משתף אתכם בהתלבטות שלי ואשמח לשמוע את דעתכם.

אנחנו לקראת רכישת רכב משפחתי. אחרי שקבענו מה חשוב לנו (תא מטען מרווח בדגש על מקום לעגלה, בטיחות, אמינות, חיסכון בדלק) ומה לא, החלטנו כנראה ללכת על סוזוקי קרוסאובר טורבו החדשה. אבל אז התחילה התלבטות, אולי בכלל כדאי ללכת על רכב יד שנייה (קרוסאובר רגילה, או בכלל רכב אחר).

השיקול ברכישת רכב יד-2 הוא כמובן חיסכון של כמה עשרות אלפי שקלים. אבל אז חשבתי - הרי אנחנו רוצים את הרכב לתקופה של חמש שנים, אולי יותר בהתאם לנסיבות. אם נקנה עכשיו רכב חדש ונמכור עוד 5 שנים, "נפסיד" כנראה סביב ה-50 אלף שקל בירידת ערך (כל עוד הרכב יהיה במצב טוב). אני משער שירידת הערך של רכב יד-2 לאורך אותן 5 שנים לא תהיה כל כך שונה - זה עדיין יהיה סביב 40-50 אלף שקלים (בהנחה שרכב היד-2 יהיה דגם מהשנים האחרונות). כנראה לא משהו שיצדיק את הוויתור על הראש השקט (לפחות סטטיסטית) של קניית רכב חדש.

1) האם ההערכה שלי נכונה, או שאני לגמרי מפספס?

2) האם הייתם אומרים לי "עזוב חדשה או יד שנייה, חפש רכב ב-0 ק"מ שמתאים לצרכים שלכם"?

3) מלבד הסוזוקי, האם יש מכוניות אחרות מתאימות לקריטריונים שציינתי שהייתם ממליצים לי לבחון, סביב אותו תג מחיר (125 אלף שקל).

תודה רבה וסליחה על החפירה!

פורסם

נניח שרכב מאבד 15 אחוז מערכו מדי שנה. ונניח שרכב משפחתי שתקנה יעלה 130 אלף. לאחר 5 שנים הוא יהיה שווה 57681 ש''ח. איבדת 72318 ש''ח. נניח שתקנה רכב משומש בן 3 , שהיה שווה 130000 כחדש ועכשיו מחירו 79836. החזקת אותו 5 שנים ועכשיו מחירו 35423, איבדת 44412 ש''ח. כעת נשאלת השאלה בכמה יותר יעלה לך להחזיק את הרכב המשומש? עם העלות קטנה מהפער של ירידת הערך בין שתי האפשרויות,כלומר 27906 ש''ח, אזי זה משתלם כלכלית.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

בנוסף לדברי החוכמה של סיידוינדר, הרכב הישן יותר יהנה ככל הנראה ממחירי ביטוח וטסט זולים יותר. עלויות האחזקה אכן יהיו גבוהות יותר, אבל אפשר לשער ברמת המחיר הזאת שעדיין תחסוך סדר גודל של 20000 שקלים או יותר לאורך התקופה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

איך שלא תסתכל על זה, קניית רכב חדש תמיד תהיה פחות כלכלית מקניית רכב יש שנייה.

ה-15% ש-sidewinder נתן כדוגמה זה קצת יותר גבוה מירידת ערך של רכב משפחתי כיום, אבל בהתחשב בזה שהצפת השוק ברכבים חדשים צפויה להגביר את ירידת הערך בשנים הקרובות, 15% זה גם השיעור שאני משתמש בו בחישובים שלי. אגב, בוא לא נשכח שרק מעצם "קריעת הניילונים" רכב מאבד קרוב ל-5% מערכו בו במקום.

בנוסף, עלות הביטוח המקיף תלויה במחיר המחירון הנוכחי של הרכב, ואגרת הרישוי גבוהה יותר ככל שהרכב חדש יותר.

בהנחה שתקנה רכב יד שניה במצב סביר, כל התיקונים ויישורי הקו לא יעלו על החיסכון לעומת קניית רכב חדש, גם אם תחזיק ברכב החדש עוד כמה שנים בודדות כדי לספוג פחות ירידת ערך בשנה בממוצע. אתה גם צריך לזכור שאם אתה תשים את אותו סכום כסף על רכב יד שנייה כמו שהתכוונת לשים על הרכב החדש, יש סיכוי טוב שתוכל לעלות בקטגוריה/רמת אבזור.

בשורה תחתונה, כלכלי זה לא.

מה שאתה צריך לשאול את עצמך זה מה יותר חשוב, החיסכון (המשמעותי) בקניית רכב משומש, או הנוחות בקניית רכב חדש מהחברה, והשקט בנסיעה על רכב שאתה יודע כל מה שעבר עליו.

עריכה אחרונה על ידי Trilandian
איות

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

אלא אם תיפול על לימון, לקנות רכב יד 2 חדש יחסית יהיה משתלם יותר.

אם רכב מזדקן מפחיד אותך, אפשר לקנות רכב בן 3, למכור אחרי 3 שנים ולהמשיך באותה שיטה. ככה אתה אמנם מאבד קצת יותר בירידת ערך, ונאלץ לעשות עוד החלפה באמצע, אבל לא נכנס לתקלות של רכב בן 8 (שגם זה לא כזו קטסטרופה כמו שזה נשמע, אבל בכל זאת, לא כולם אוהבים להיות במוסך).

בכל רכב שלא תקנה, אתה לא יודע בדיוק מה תהיה ירידת הערך. ככל שיותר רכבים חדשים יעלו על הכביש, ירידת הערך (באחוזים לשנה) תלך ותעלה. אם קנית רכב חדש, ירידת הערך האבסולוטית תהיה גבוהה יותר במקרה כזה , כנראה.

מצד שני, אם ההפרש בין חדש למשומש יהיה בערך 5000₪ לשנה, יכול להיות שזה לא כזה נורא, ועבור מישהו ספציפי זה מחיר משתלם לאחריות, לחיסכון בזמן בחיפוש רכב ולתחושת הרכב החדש באופן כללי.

השאלה אם במקרה שלך הקרוסאובר הקודם שקול לנוכחי (עבורך), שזה גם שיקול שבשבילו אולי כדאי להוסיף עוד כמה אלפים כל שנה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לרוב יד 2 הרבה יותר משתלם, אבל אין כמו התחושה של רכב חדש מהניילונים.

תעשה את השיקולים שלך וכמובן שאם תרצה לחסוך עד חד משמעית לא רכב חדש דנדש

פורסם
אין כמו התחושה של רכב חדש מהניילונים.

חייב לציין שמדהים אותי איך אנשים יכולים להיות מאוד שקולים בהוצאות הכספיות שלהם בחיי היום יום, אבל להסכים להוציא עשרות אלפי שקלים לאורך תקופה רק בגלל שבחודש הראשון הייתה להם "תחושה של רכב חדש מהניילונים".

בעצם לא כזה מדהים - הם קונים אותו בתשלומים ממילא ואומרים לעצמם "מה זה עוד מאה שקלים בחודש בשביל התחושה של רכב חדש מהניילונים" - וכמובן שוכחים בנוחות שבעת המכירה הם יפסידו עוד כמה אלפים בבת אחת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תודה לכולם על התגובות. מבין שההערכות שלי היו קצת רחוקות מהמציאות.

עדיין בהתלבטות. אני לא צריך את התחושה של רכב חדש מהניילונים, אני בעיקר צריך את הראש השקט של רכב חדש. יש לנו רק רכב אחד בבית, אז אם הוא נתקע אנחנו תקועים. ברור שגם מכוניות חדשות יכולות להיתקע, אבל לפחות סטטיסטית זה כך.

אין ספק שאם מסתכלים נטו על כסף בבנק, רכישת רכב יד-2 היא משתלמת יותר. השאלה היא אם ברמות המחיר האלו (כאמור, רכב חדש מהדגם שאנו מחפשים הוא סביב ה-125 אלף) ההבדל בין הכסף שאפסיד ממכירת רכב חדש שקניתי מול הכסף שאפסיד כשאמכור את היד-2 הוא מספיק משמעותי. וכמו שהבנתי מכם, אין כל כך דרך לנבא מה יהיה המצב בשוק בעוד כמה שנים. אז כאמור, עדיין בהתלבטות.

פורסם

מכוניות לא נשברות כל יומיים אחרי שהן יוצאות מאחריות. הפחד הלא רציונלי הזה ש"משהו יתקלקל ואני אתקע ואז ידפקו אותי במוסך" הוא זה שגורם לישראלים רבים להתעלם מהחישוב הכלכלי ולהעדיף רכב חדש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מכוניות לא נשברות כל יומיים אחרי שהן יוצאות מאחריות. הפחד הלא רציונלי הזה ש"משהו יתקלקל ואני אתקע ואז ידפקו אותי במוסך" הוא זה שגורם לישראלים רבים להתעלם מהחישוב הכלכלי ולהעדיף רכב חדש.

אני לא יודע כמה הפחד הזה לא רציונלי. אם אתה קונה רכב ממישהו אמין שלא טחן את האוטו בזמן השימוש בו, אז אתה 100% צודק. אבל כשאתה לא באמת יודע ממי אתה קנית את הרכב ומה עבר עליו, אז הפחד הזה נשמע לי בהחלט רציונלי. במיוחד אם בבית יש רק רכב אחד, ואם הוא נתקע אתה תקוע. הראש השקט שאתה מקבל ברכישת רכב חדש (לפחות באופן יחסי) היא שיקול משמעותי. במיוחד אם בסופו של יום ההפרש בין ההפסד על רכב חדש לבין ההפסד על רכב יד 2 כשתבוא למכור אותו בעצמך הוא לא כל כך גבוה.

פורסם

אם אתה לא יודע מה עבר על הרכב אז הרכב יכול להיות שמור או לא שמור, ואם אתה כן יודע מה עבר על הרכב, הרכב גם יכול להתקלקל בכל זאת. פשוט אי אפשר לדעת. אבל גם לא צריך להיות בהיסטריה. רוב האנשים לא הורסים בכוח את הרכב שלהם, אפילו אם זה רכב ליסינג. ואחרי שלוש שנים מה כבר יכול להתקלקל? שים לב גם שמרבית התקלות הן לא תקלות תקיעה, אלא תקלות של אי נוחות.

הראש השקט הוא לא שיקול משמעותי מבחינה לוגית, אלא רק מבחינה אמוציונלית, כלומר אתה רק מדגיש את מה שאמרתי - שבשביל הרבה אנשים מבחינה אמוציונלית זה הגיוני להוציא עוד סכום חמש ספרתי לאורך התקופה על הרכב.

ושוב - ההפרש בין ההפסד על רכב חדש וההפסד על רכב משומש הוא בהחלט כן גבוה והדגימו לך את זה למעלה.

120 לרכב חדש אחרי 3 שנים יהפכו ל-80, בעוד שה-80 יהפכו ל-45. תוסיף את זה לכך שאתה ממנף את עצמך בפחות כסף, כלומר את ההפרש במינוף אתה יכול לנצל לצרכים אחרים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רכישת רכב חדש בהנחת יבואן מצמצמת את הפערים בירידת הערך בין רכב חדש לרכב ישן שהוא יחסית חדש. בהנחת רכב חדש אפס קילומטרים ההנחה מביאה בחלק מהמקרים לירידת ערך קטנה יותר בסופו של דבר לעומת רכב משומש (אפילו אם לוקחים בחשבון הפחתת מחיר של רכב ליסינג כשמוכרים את הרכב כמשומש).

כמו כן שימו לב שחלק מהרכבים יורדים היום רק 5 אחוז לשנה (חלק מהג'יפונים) וכאן בצירוף ההנחות הנ"ל רכישת רכב חדש כבר עדיפה בצורה ברורה יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני נוסע ברכב שתכף יהיה בן 8, מעולם לא היתה לו תקלה. אך ורק טיפולים שגרתיים.

במקומך הייתי הולך על 0 קילומטר מליסינג, מה גם שאולי החמש שנים יהפכו לשש או שבע.

יש לך למשל את הקיה הסיד ב 104,000. לדעתי בחירה טובה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
כמו כן שימו לב שחלק מהרכבים יורדים היום רק 5 אחוז לשנה (חלק מהג'יפונים) וכאן בצירוף ההנחות הנ"ל רכישת רכב חדש כבר עדיפה בצורה ברורה יותר.

אין שום מכונית שיורדת רק 5% בשנה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...