Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד קרוב לקנות את אחת מה3 מכוניות הללו בבקשה תנו לי המלצה מנסיונכם!!!

1. A3 אוטו 1600 סמ"ק שנת 00

2. 147 ידני 1600 סמ"ק שנת 02

3. 206 XS שנת 01 1600 סמ"ק

אני ממש אוהב את שלושת המכוניות הללו וממש מתלבת מבחינת אחזקה, איכות, נסיעה, ואמינות!!

בבקשה תתרמו לי מנסיונכם הרב!!!!

תודה לכולם :roll:

פורסם

מה שבטוח ה206 היא הכי חלשה מבינהם!!

אבל מבחינת אחזקה היא הכי זולה!

מבחינת אמינות האודי היא במקום הראשון!

אחזקה יקרה יחסית לאודי ולאלפא מול הפיז'ו

אבל אי אפשר להשוות אותם לפיג'ו מבחינת כוח,זריזות.

פורסם

לא רק שאתה טועה ברוב דבריך, או סתם מצהיר הצהרות חסרות ביסוס, אלא אתה גם סותר את עצמך. שים לב. בפעם הבאה פשוט אמחק.

לעניין - נראה לי שיש כאן הבדלי מחיר. 147 שנת 2002 וודאי תעלה הרבה יותר מ-206XS שנת 2001. האאודי גם היא יקרה למדי ביחס לשנתון.

מבחינת עלויות אחזקה, כנראה שה-206 תנצח. היא קטנה יותר, הטיפולים והחלפים זולים יותר, צריכת הדלק כנראה תהיה טובה יותר וכן הלאה.

מבחינת איכות - האאודי כנראה תהיה האיכותית ביותר מבחינת פנים הרכב. האיבזור יהיה הטוב ביותר ב-147 באם מדובר בגרסת ה-120 כ"ס (העדיפה!!), אבל זה גם תלוי ברמת הגימור של האאודי (על איזו גרסה מדובר?).

כוח מנוע - בניגוד למה שידידי המלומד אמר, ה-206 תהיה המהירה ביותר כאן, אלא רק אם מדובר ב-147 בעלת ה-120 כ"ס. האאודי עגלתית למדי עם המנוע הזה ותיבה אוטומטית.

התנהגות כביש - האאודי לא תעמוד בתחרות מול ה-147 והפז'ו. שתיהן טובות ומהנות.

אמינות - מי יודע... אלו מכוניות משומשות. זו שטופלה הכי טוב כנראה תספק גם אמינות טובה למדי.

עוד שאלות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אכן ה-206 הכי מהירה, אולי אפילו מגרסת ה-120 כ"ס של ה-147, האודי הכי איטית.

האלפא הכי מהנה לנהיגה.

הפרשי המחירים בין המכוניות שציינת די גדולים, מה התקציב שלך?

אני אישית הייתי הולך על ה-147.. הלב אומר את דברו!!

פורסם

1. A3 אוטו 1600 סמ"ק שנת 00 2. 147 ידני 1600 סמ"ק שנת 02 3. 206 XS שנת 01 1600 סמ"ק

אף אוטו בשלישיה הזאת לא שותף בכלום לאחרות. על איזה בסיס בחרת את שלושתן ועל איזה בסיס אתה מעוניין שנענה?

בברכה, יניב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רודם כול תודה על התגובות!!!!

לקחתי את השלול הללו כי הן בעיניי הכי יפות והכי מהנות עכשיו אני יודע שיש הפרשי המחיר בין האודי וה147 לפזו אך שלושתם מבחינתי עולות בקנה אחד מבחינת יופי איכות ביצועים ואחזקה!!! הלב אומר לי אלפא גם מבחינת עיצוב עוצר נשימה וגם מבחינת יחודיות בכביש רק שנראה לי שהאחזקה שלה תהיה הכי יקרה מה גם שהפזו מדליקה אך אני רק מתבאס מגיר רגיל כי אני נוסע הרבה בעיר!!!! אז מה אתם עוד אומרים בין 60K ועד 100K על אחת מהמכוניות הללו????????? איך ההילוכים של הפזו????? איך ההילועים של האלפא???? ומה לדעתכם בשכלול כולל הכי כדאי???????.

תודה חברים

פורסם

הכל תלוי בך. האלפא כנראה תהיה יקרה יותר לאחזקה, ואתה יכול למצוא אחת עם גיר סלספיד שהוא מעין חצי ידני (בלי קלאץ'). היא באמת מהנה ויפה מאוד.

הפז'ו - יש גרסה אוטומטית ל-1.6, שווה לבדוק גם אותה, אם כי כאן היא תהיה פחות חזקה כמובן. התיבה האוטומטית קצת מעצבנת ודורשת התרגלות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

טווח המחירים שלך הוא טווח רחב למדי, שבו ניתן לקנות מכונית מכל סוג.

כמובן שהאלפא תהיה בת הלוויה הייחודית והמסעירה, אך היא מענישה את רוכשיה בעלויות גבוהות(בעיקר ביטוח, המחיר ממש שערורייתי). האלפא מציעה תא נוסעים ייחודי ומלבב, רמה מעל המתחרות. המנוע עצמו טוב, בשתי הגרסאות. תיבת הסלספיד מציקה(עד היום לא הבנתי מה כ"כ טוב בה??). אני מעדיף תיבה ידנית, בייחוד ברכב כזה המתיימר להיות ספורטיבי. התנהגות הכביש מבריקה, לא פחות. ההגה כ"כ חד, המרכב כ"כ מאוזן, פשוט תענוג.

לכל התענוגות הללו יש מחיר, וזה מתחיל במחיר הקנייה הגבוה(ומחיר המכירה הנמוך שתקבל עבורה-כנראה), דרך עלויות ביטוח גבוהות מאוד, מחירי חלפים\טיפולים גבוהים וכו'.

הפיז'ו מכונית מאוזנת יותר. פחות יפה, פחות אופה אך כנראה שהרבה יותר משתלמת לאדם השפוי.

תא הנוסעים שלה כהה מדי אך מאובזר כיאות, המנוע עצמו טוב כל עוד הוא מחובר לתיבה ידנית. הגירסה האוטומטית פחות מוצלחת לנהיגה ספורטיבית(בחיי היומיום היא לא מציקה יתר על המידה). הנוחות ברמה גבוהה, הרבה יותר מהאלפא, אך ההתנהגות פחות ספורטיבית, פחות חדה ופחות מערבת. בסה"כ הפיז'ו היא קנייה מוצלחת כל עוד לא מחפשים את המכונית המרגשת\מסעירה.

האודי היא כנראה האישה המושלמת, בשבילך. תא הנוסעים נעים מאוד ומאוד מאוד מאוד איכותי(רמה מתחת לאלפא רק בגלל הצבעים הכהים), שזה כבר מעצבן:roll: . האיבזור דל, אך לא חסר שום דבר שבאמת חשוב. המושבים מצויינים(חשוב מאוד), ואני מאמין שהיא תהיה המרווחת ביותר מבין השלושה.

המנוע של האודי טוב, אם כי לא סוחט שריקות התפעלות. אבל התיבה דווקא כן. פעולה מאוד נעימה ומאוד רגועה, אפשר לומר חסכנית בדלק(מי קונה אודי ומחפש את זה?). נוחות הנסיעה טובה בוודאות משל האלפא, ומתייצבת ראש בראש מול הפיז'ו. הפיז'ו כמובן רכה יותר אך לעיתים מורגשת רכינת מיתלים משמעותית בפיז'ו המפריעה מעט, לעומת האודי המרסנת והמעט נוקשה, ולפיכך ללא זוויות גלגול. נוקשותם הבסיסית של המיתלים מסייעת להתנהגות הכביש, שבסה"כ טובה מאוד, הרבה מעבר לפיז'ו(רוני-על איזה אודי נסעת?? אני גיליתי שמאוד נעים לנהוג בA3.) ההגה מתקשר ומשקלו טוב, השילדה מעבירה את רב המסרים, ובסה"כ ההתנהגות מרשימה. לא חדה כמו האלפא, אבל עדיין..

לסיכום, אני מאמין שאתה צריך לתת משקל לכל סעיף, לחשוב טוב טוב מה אתה מחפש ולבחור.

אישית, אני הייתי בוחר את הA3. זוהי המלצתי בלבד ואתה רשאי לחלוק עליה.

פורסם
לסיכום, אני מאמין שאתה צריך לתת משקל לכל סעיף, לחשוב טוב טוב מה אתה מחפש ולבחור.

אישית, אני הייתי בוחר את הA3. זוהי המלצתי בלבד ואתה רשאי לחלוק עליה.

נהגתי על A3 1.8. מאוד דומה לגולף מאותן השנים. (מעניין למה) וזה לא ממש לחיוב מבחינת התנהגות כביש. מצד שני היא גם לא רעה, פשוט תהיה מהנה פחות לנהיגה מהאחרות, ולא רק בגלל ההתנהגות אלא גם בגלל המנוע החלוש (כשמדובר על 1.6 כמובן). מצד שני האלפא בגרסת 105 כ"ס לא תהיה מהירה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

סתם תיקון קטן לכולם.

ה 206 יותר מהנה מה 147 המסורבלת והכבדה . ההגה יותר רגיש והשילדה יותר מהוקצעת.

מה גם שיש הבדל של איזה 200 קילו בינהם שייתן צריכת דלק עדיפה לכיוון הפיג'ו.

ההבדלי איכות בין ה 206 לאודי והאלפא הם גדולים , שתיהן ייראו טוב יותר ויתנו תחושה טובה יותר מה 206.

מכאן זה בחירה שלך :

הנאה מנהיגה וחסכון יחסי - 206

עיצוב , איכות פנים , הנאה מנהיגה ושם מגניב - 147

זקן וסולידי - A3 .

פורסם

קבלו תיקון - האלפא נוחה למדי, בודאי יותר מה-206 ש"נהנית" בגרסת ה-XS מאיכות נסיעה זוועתית עקב ג'נט גדול יותר וצמיגים בחתך "ספורטיבי". היא בודאי אינה מתנודדת על מתליה, כפי שהוגדר לעיל. האודי "קשה", דמיטב המסורת הגרמנית, אבל נוחה ברמה סבירה.

הצעה נוספת, המשלבת למעשה את כל השלוש ברמה זו או אחרת - מה עם פיז'ו 307 בגסת XS (כמובן 3דלתות) עם מנוע 2000 סמ"ק וגיר ידני? 138 כ"ס, נוחה ומאובזרת מאוד, מהירה יותר מכל המתחרות לעיל ובטיחותית מהן בהרבה, חדשה יותר ובאחריות היבואן, יפה ובגימור ספורטיבי, והמחיר - בערך 90,000 ש"ח ובד"כ ניתן עוד להתמקח...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...