Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,הרכב הוא פולקסוואגן פאסאט 2004 מנוע 1.8 טורבו הוותיק והמצוי של וואג

הכל קרה אחרי נסיעה מאד מאומצת (שהיתה טעות חמורה) בעליות של ירושלים

מייד אחרי הנסיעה בעצירה הראשונה נדהמתי לגלות שאני בתוך ענן של עשן לבן ,ומייד עם תחילת נסיעה העשן נעלם והרכב סוחב כרגיל ,ושוב פעם בעת עצירה ענני עשן מהאגזוז, נוסעים והכל נעלם וסוחב מעולה

השאלות הם כך:

1 ,מה קרה שם בדיוק לטורבו

2 , האם ניתן וכדאי לסדר רק את הנזק שקרה לטורבו (כנראה מחזיר שמן או משהו בסגנון לדעתי)

3 ,אם אין מנוס מלהחליף טורבו ,אולי כבר כדאי להגדיל אותו ,מה ניתן? מה אפשר? אין לי כלל ניסיון בשיפורים ואני לא מחפש להשקיע יותר מידי (ולא מעוניין לשנות תוכנות במנוע.. אלא נטו להרכיב אחד מוגדל ,אם זה ייתן משהו)

תודה רבה מראש

רמי

פורסם

אז זהו שהעשן יכול להיות רק מהטורבו.. בדקתי את המנוע עצמו אין שמן בפלאגים או בצילינדרים , גם שיפצתי את המנוע הזה קומפלט לפני חצי שנה.. כך שהמנוע תקין.

מה שכן לפני הנסיעה אתמול החלפתי את pcv שהיה תקול וגרם לגמגומים והפרעות במנוע

יש מצב שיש קשר?

בדקתי היום מחירים לטורבו , חדש תחליפי (סיני בלע"ז) 2000₪

באיביי ניתן להזמין את כל החלק הפנימי קומפלט ב500₪ כולל משלוח ולהרכיב אותו לבית של הטורבו היישן

עצות יתקבלו בברכה

תודה מראש

רמי

פורסם

אם זה הטורבו תהיה לך צריכת שמן גבוהה מאוד, בדקת את זה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אם בנסיעה הרכב מאיץ רגיל אז הטורבו הוא לא הבעיה לדעתי.

אתה יכול להמשיך לנחש אבל לדעתי כל רגע נוסף אתה עושה יותר נזק ועדיף היה כבר לשלוח על גרר את הרכב לרון!

הזול עולה ביוקר

פורסם
הרכבה לא נכונה (או רכיב תקול) של שסתום הPCV תגרום בדיוק למה שאתה מתאר.
אני באמת חושש שזה קשור לסיפור של הpcv אבל בוודאות השסתום תקין! בדקתי אותו לפני שהרכבתי ,וגם לגבי ההרכב אין יותר מידי מה להסתבך.. יחסית ממש פשוט
פורסם

היום פירקתי את הטורבו מהרכב ,ואני דיי מתוסתכל ,אין סימנים של שמן והטורבו יבש ,יש טיפה חופש במברשת אבל לא משהו שאמור לגרום לכזאת ענני עשן

עזרה!!!

בתודה מראש

רמי

פורסם

מנסים לעזור אבל אתה לא באמת מקשיב.

בדקת מפלס/צריכת שמן?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בדקתי ,חסר טיפה ,ואני לא באמת יכול לבדוק כמה שמן הולך ,הרכב לא היה במצב נסיעה נורמלי ,זה פשוט בושות ליסוע ולהשאיר מידי פעם ענן מטורף להוא מאחוריך

כרגע בכל מקרה פירקתי את הטורבו ,השאלה אם יש מה להביא אחר או שבסוף בכלל הבעיה לא בו

פורסם
בוא פשוט נמשיך במשחק הניחושים. אולי כשילך לך מנוע לגמרי תבין שאתה מבזבז זמן יקר.

שים לב יאני היקר!

אנחנו בפורום טכני ,שאנשים והרבה מהם בעלי מקצוע בתחום ,עוזרים אחד לשני לפתור תקלות! ולא לכתוב גש למוסך לאבחון!

אני מאד מעריך את הרצון שלך לעזור ,אבל אתה ממש לא עושה זאת..

הרכב בירושלים ,במוסך של חבר ששם אני מטפל בו בעצמי, ושם פירקתי היום את הטורבו

סה"כ אני הרבה שנים מתעסק בתחום ,רק שברכבים של הקונצרן אני ממש לא מתמחה ,לכן אני מחפש פה את האנשים שכן יש להם נסיון עם הרכבים האלה ויתנו לי כיוון לפתרון

שוב תודה

רמי

פורסם

נשמע דווקא כן תקלה של מערכת נשם, רק שיש ואקום המנוע מעשן ושיש גידוש או לחץ חיובי אין עשן.

כמה חופש יש למגדש? האם חסר שמן במדיה משמעותית? האם מצב שמנוע תקין (לחץ הפוך בדקת)?

האם אתה יכול לבדוק את כמות המשקעים שיש על שסתומים הפליטה עכשיו שהטורבו מפורק?

פורסם (נערך)
נשמע דווקא כן תקלה של מערכת נשם, רק שיש ואקום המנוע מעשן ושיש גידוש או לחץ חיובי אין עשן.

כמה חופש יש למגדש? האם חסר שמן במדיה משמעותית? האם מצב שמנוע תקין (לחץ הפוך בדקת)?

האם אתה יכול לבדוק את כמות המשקעים שיש על שסתומים הפליטה עכשיו שהטורבו מפורק?

אוקיי

אני יתן טיפה יותר רקע

המנוע עבר שיפוץ מלא על ידי ,לפני קצת פחות מחצי שנה שכלל ראש שסתומים גומיות רינגים טלטלים בוכנות וכל האטמים למינהם

אחרי השיפוץ המנוע סחב יפה ,אלא שהתחילו מיס פייארים רק בסרק ,והרכב היה ממש מקרטע בעמידה במקום, ובנסיעה הכל מסתדר מעולה! חפרתי הרבה על הרכב ,מכויילים ועד לחיישן מאף חדש ושום דבר לא השתנה

עד לשלשום ,שפתחתי את פקק מילוי השמן בעת פעולת המנוע וראיתי שיש ממש יניקה מהמנוע ,הבנתי שמשהו במערכת הוואקום עושה את הבעיה.

קצת חפירות ,והגעתי לשסתום pcv שנטען שהולך הרבה בדגמים האלה של המנוע ,וגורם לגמגומים והחטאות בעירה

כמובן שישר רכשתי אחד כזה ,ועם עבודה לא קלה (בגלל המיקום שלו) החלפתי אותו.

והפלא ופלא נגמרו הגמגומים לחלוטין והמנוע שב להישמע עגול ובריא

יצאתי לנסיעה מירושלים למודיעין ,( לא יודע אם יש קשר אבל אפשר לאמר שלחצתי דיי חזק בעלייה ממושכת) ומייד בתום העלייה ברגע שעצרתי ננערתי בענן כבד! ואני מתכוון באמת כבד ,של עשן לבן ,המשכתי בנסיעה והעשן מייד הפסיק ,עצרתי שוב ושוב התסריט חזר

כך משכתי עד לבית ,למחרת בבוקר הנעתי ולא היה זכר לעשן ל3 דקות עד שהרכב הגיע לטמפרטות עבודה ואז הכל חזר

מקווה שכעט אפשר לתת לי כיוון יותר ברור

בכל מקרה מדידת שמן לא רלוונטית כי לא נסעתי הרבה במצב הזה

פרקתי את כל הפלגים וכולם יבשים ללא סימני שמן ,גם הארתי עם פנס וכל הבוכנות יבשות

הטורבו כבר פורק ,ולא ראיתי סימני שמן ביציאה אל האגזוז

מבחינת חופש קשה להגדיר ,אבל בוא נאמר שיש חופש כזה שלא הייתי קונה כזה טורבו ,אבל גם לא הייתי מחליף סתם אם הייתי בודק עם האצבע בביקורת (אין ולא היה עדיין השחזות מהמניפה)

משווע לכיוון ,חבל לי סתם לשלם על טורבו שלא זול בכלל ,ולא לפתור את הבעיה

אני באמת לא מבין איך יכול להיגרם כזה עשן מטורף ממשהו שקשור רק לוואקום במנוע ,אבל בהכרח זה קרה מייד אחרי שהחלפתי את השסתום שאמנם סידר את הגמגום אבל הגיע צרה יותר גדולה

ומצד שני גם למה זה רק בסרק ,ודווקא בנסיעה אין כלום

בתודה מראש

רמי

עריכה אחרונה על ידי rami.v
פורסם

רמי, באיזשהו מקום נשמע שזה מאז החלפת הpcv לכן...

נסה להחזיר את הישן רק לשם בדיקה.

אני יודע שזה לא פשוט בדגם שלך, אך שווה בדיקה מכיבן שאתה עושה את העבודה בעצמך..

אנא עדכן....

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

• תוכן חדש...