Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Kayben נכון נתתי פה בעבר נתונים בנושא. אפשר לחפש אבל בעקרון לישראל יש הרבה לאן לגדול.

חוץ מזה שחכתי לציין שבקרוב ניסע ברכב אוטונומי, פקקים לא יהיו, אני גם לא בטוח שלמישהו יהיה רכב בבעלותו בתקופה הזו (חוץ מעשירים שממש רוצים להתפנק).

טוב יש עוד זמן וזה תהליך עד שכל הרכבים יהיו כאלה, אבל היי אם כל 3 שנים מחליפים לרכב חדש כמו בכתבה אולי נגיע לזה יותר מהר ממה שאני חושב.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם תוכנית הגריטה תעלה שוב, לא יוריד מהעומס בכבישים??

יש תוכניות?

רכבים יורדים מהכביש ללא קשר לתוכנית הגריטה. אפשר להעריך לפי כמות הרכבים שלא מחדשת ביטוח חובה לרכב בניכוי אחוז עבריינים מסוים.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

רכב שירד מהכביש = רכב שממועד חידוש הרישיון האחרון שלו חלפו שלושה חודשים והוא לא ביצע מבחן שנתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פשוט, להשליך לזבל את כל המכוניות בני 10 שנים, ולהוריד את המס על מכוניות חדשות לאפס.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אוטלנדר, זה לא פשוט. לא יוותרו על תרנגולת שמטילה ביצי זהב - כל שנה המיסים על הרכבים מכניסים מיליארדים לקופת המדינה. כל שנה נשברים שאים בכמות מסירות רכבים חדשים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

התרנגולת הזו גם עולה הרבה מאד כסף - זמן מבוזבז בפקקים, כמויות עצומות של שעות עבודה אבודות, זיהום סביבה ועוד - כך שאני ממש לא בטוח שהטענה שהמדינה מרויחה מהמצב הקיים נכונה, או שהיא הרבה פחות חזקה מכפי שמצטייר מגביית המיסים נטו.

מכל מקום, אם אני עובד בקריות הרי שכדי לחזור הביתה בתח"צ עלי לנסוע במטרונית פחות או יותר מקצה לקצה, וא להמתין לאוטובוס ולנסוע בו עוד כמה דקות - במצטבר מדובר בשעה - שעה וחצי. ברכב הפרטי זה 25 דקות. בבוקר זה עוד יותר בעייתי - אני נוהג להגיע לחדר הכושר לקראת פתיחתו בשעה 06:00, והתח"צ לא מאפשר לי זאת. ומחדר הכושר לעבודה זה שוב שני אוטובוסים, כלומר במקום להתאמן שעה אני צריך להסתפק ב-20 דקות. סורי, אלה לא חיים.

ואני במצב טוב. יש לא מעט יתרונות לחיים בחיפה, אחד מהם הוא מיעוט יחסי של פקקי תנועה. לא שאלה אינם קיימים, אפילו בימים כתיקונם, אבל הם יחסית קצרים ונסבלים. וגם לתח"צ יש משהו שאין בשאר הארץ - פעילות כלשהי בשבתות. אבל משום מה לא לאיזור שבו אני גר, למרות שיש כביש ראשי ביותר סמוך מאד.

אם נחזור לנושא הכתבה - עניין המימון הזול ברבית קצוצה עובר מתחת לראדאר של הרשויות, והקהל שמוכן לשלם ריבי שנתית של 12% כדי להעמיד בחניה רכב שאינו מתאים ליכולתו פשוט לא מבין איזה בור הוא כורה לעצמו. חור בחינוך. לפני כמה שנים מישהו מחברי הפורום העלה שאלות אתיות מהצד של המלווה לגבי זוג שרצה לקנות רכב יוקרתי מכסף שלא היה לו. עד כמה שאני זוכר הבחור בחר להגן על הזוג ולא על הבנק. יישר כוח, אבל הוא בודד בים של אנשי מכירות חלקלקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

איזו כתבה מגמתית ומעצבנת.

הכל שלילי, בלי טיפת אור. ומה לגבי השיפור האדיר בבטיחות? ומה לגבי השיפור ברמת החיים של האנשים שסוף כל סוף מרגישים מעט מה זה לחיות במדינה מערבית שבה רכב הוא מוצר יחסית זמין ולא לעשירים בלבד.

אגב, עדיין, למרות כל השיאים, כמות הרכבים בארץ לנפש היא נמוכה מאוד ביחס לעולם המערבי.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

כתבה חשובה מאד, לכל אותם אנשים שאינם מבינים את משמעות ההלואות שהם נוטלים.

וגם קצת הצקה לממשלה בענייני תשתיות תחבורה. גם זה חיובי.

סה"כ לא קשה לאנשים להבין את הצדדים החיוביים של רכב חדש. הצדדים השליליים הרבה פחות נוצצים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל - הכתבה לא אמרה הרבה לגבי אותם אנשים שלוקחים הלוואות. רק אמרה את המובן מאליו - שיש ריבית על ההלוואה (מה, באמת?!). היא לא הביאה נתונים אמפיריים על אי יכולת פרעון או שום דבר בדומה לזה. סתם כתבה של רוח וצלצולים ללא שורה תחתונה

פורסם

דובר שם "רק" על ריביות דמויות השוק האפור, על עקיפת מנגנוני הבקרה של הבנקים ועל ההפתעות בסיום הבלון. בדיוק המלכודות שבהן נפלים הלווים, גם אם אינם עוברים את יכולת הפרעון שלהם.

פורסם

התלונות שיש לאנשים לגבי התחבורה הציבורית בישראל לפעמים מגדירות מחדש את גבולות השכנוע העצמי.

נקודת מוצא ראשונה היא שהתחבורה הציבורית בישראל לא טובה. זו עובדה שכנראה לא עומדת להשתנות בהרבה. נקודת מוצא נוספת היא שהימנעות מוחלטת של נסיעה בתחבורה הציבורית לא פותרת שום בעיה אלא מחמירה אותה.

תחבורה ציבורית לא אמורה להעניק לכל אדם את הנוחות המקסימלית, אלא לייצר מערך שינוע להמונים. ברוב הגדול של המטרופולינים מדובר בשילוב של רכבת-אוטובוס או רכבת בין עירונית ועירונית או רכבת ומונית או אופניים.

להגיד ״אני לא אדחק בין כל האנשים בתחבורה הציבורית, אני מעדיף לשבת בכיף שלי בפקק״ זו אמירה עם מודעות חברתית סביבתית נמוכה וקצרת רואי.

״אני לא מתכוון לעמוד ולהפריד את האשפה שלי בקור הזה בחוץ, אני לא מתכוון להחזיק שלושה פחים להפרדת אשפה, אני אזרוק את כל הפסולת שלי לפח, כולל סוללות״, ״לי לא נוח לסחוב את השקיות הרב פעמיות לקניות, אני אשלם עוד שקל בכל קפיצה לסופר ואמשיך לטנף עם שקיות ניילון״.

לי יש בבית שלושה כלי רכב, שניים מהם לשימוש יומיומי ובנוסף אחת לשבוע בממוצע מכונית מבחן ובכל זאת, במידה ולמקום אליו אני צריך להגיע יש גישה - אני מקפיד לנסוע בחבורה ציבורית, רכבת ואוטובוס לכל כיוון. כי זה הכי נוח? לא, כי זה זמין? לא, כי נעים לי להיות חלק מהשיחות של האנשים סביבי? לא, אני עושה את זה כי להמשיך לפקוק את הכביש בעוד מכונית זה מעשה שהוא אולי חוקי, אבל לא נכון חברתית.

עכשיו, יכול להיות שמישהו יגיד לי: ״מהמושב שלי, חרושת שמועות שבמועצה האזורית ישמין יוצא אוטובוס אחד ביום בעשרה לשש בבוקר ובחזור הוא עובר רק בעשר בלילה בצומת ליד ואפילו לא עוצר אלא רק מאט ופותח את הדלת כדי שאוכל לקפוץ ואז יש לי הליכה דרך שדה מוקשים ירדני שורץ אנשי זאב ומלריה״ או.קיי - אתה יכול לנסוע במכונית. אבל אני מסתכל סביבי כל פעם שאני כן נאלץ להיכנס עם מכונית לגוש דן ואומר לעצמי ״יא אללה, מלא אנשים גרים שם במושב חרושת שמועות שמועצה אזורית ישמין...״

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

הכתבה די פופוליסטית ומציגה תמונה חד צדדית של רכישת רכב חדש:

קודם כל, שיעור המיסוי על רכב חדש בישראל הוא מהגבוהים בעולם וגרר פגיעה של ממש ברמת החיים בישראל (בשל ההוצאות העצומות של משקי הבית על תחבורה שמרביתן הכרחיות); תוצאה נוספת של האמור היתה מצבה עצומה של מכוניות מיושנות שגרמו לנזקים סביבתיים ולפגיעות גוף ורכוש בשל מערכות בטיחות מיושנות ותחזוקה לקויה.

שנית, המעבר לרכישת רכבים במודל ליסינג מימוני, הינו הגיוני ומקובל ובסופו של יום דווקא מאפשר לאנשים לשמור על רמה קבועה של הוצאה לאורך כל חיי הרכב.

הכתבה גם מתעלמת מפלח חדש של רכבי מיני וסופר מיני במחירים נמוכים שהורידו את הרף לרכישת רכב חדש.

והנקודה החשובה מכל שאמנם הוזכרה בכתבה, אך בלשון רפה בלבד. לב הבעיה נעוץ בהזנחה פושעת של התחבורה הציבורית ומערכות הסעת המונים בישראל במשך עשרות שנים. אין כל בעיה תכנונית או הנדסית לבנות בישראל רכבת תחתית ופרברית יעילה בכל גוש דן, ומטרופולין חיפה וירושלים ובמקביל סלילת שבילי אופניים מהירים בכל הארץ. הדבר אמנם מצריך השקעה של כמה עשרות מליארדי ש"ח אולם די היה בצביעת כספי מיסוי התחבורה הפרטית על מנת לממן פרויקט זה.

זה המחדל הגדול והאמיתי שאף אחד לא מוכן לקחת עליו אחריות. את מה שהשכילו להבין במרבית מרכזי האוכלוסין בעולם לפני מאה וחמישים שנים, יקרה בישראל רק עוד 10 שנה כאשר התחבורה והכלכלה ישותקו לחלוטין (כבר היום מרבית הכבישים המרכזיים פקוקים במשך מרבית שעות היממה).

אז עם כל הכבוד, הגישה הפטרנליסטית והמתנשאת המאשימה את מעמד הביניים בכך שהוא רוצה לנהוג ברכבים נורמליים, בטוחים ונוחים ולא בגרוטאות מקרטעות אינה במקומה.

פורסם

זו כתבה שכל שנה משדרים אותה ומציגים לציבור עד כמה הוא כביכול מפגר.

כל הכתבה מתייחסת למימון של חברות הקטנות, שיכול להיות שהן נשענות ע"י חברות מימון גדולות. אתן לכם סיפור שקרה לי: ביום בהיר אחד ראיתי מודעה על רכב שרציתי לקנות (קיה ריו סולר), במקרה הרכב היה יד 2 ולא ראשונה. התקשרתי ושאלתי לגבי הרכב, נתנו לי הצעת 100% מימון של 8% ריבית. כמובן בסכום כזה לא אקנה רכב.

מי שרוצה לקנות רכב חדש, לדעתי הוא צריך להבין את סוג הרכישה והחוזה שלו מול הלווה.

פורסם
פשוט, להשליך לזבל את כל המכוניות בני 10 שנים, ולהוריד את המס על מכוניות חדשות לאפס.

יש ליפנים שיטה לבצע את מה שאתה אומר.

אחת לX שנים(לדעתי 10) עושים לרכב מבחן רישוי מיוחד העולה עשרות אלפי שקלים, הרבה יפנים שהרכב מגיע לגיל הזה פשוט מוכרים אותו לייצוא וככה הממשלה היפנית מצליחה להוריד מהכביש המון מכוניות ישנות(ובסוף להעלות אותן לכבישים במדינות אחרות).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...