Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי מאוד רועש גם לאחר החלפת מערכת הפליטה. הבידוד המקורי של הרכב לא ניזוק אך הוא רחוק מלהספיק.

איזה חומר/ מוצר מומלץ להפחתת רעש המנוע ?

האם להשתמש בשני סוגי חומרים יהיה טוב יותר מאשר שכבה כפולה של אותו חומר ?

השם שכבה כפולה מאותו חומר תתרום להפחתת הרעש ?

יש טעם לבצע שלוש שכבות של איטום עם שני שכבות חיצוניות זהות ושכבה אמצעית שונה ?

תודה

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הי אמיר,

אני מניח שמדובר בלאנצ'יה דלתא טורבו?

רעשי מנוע מתבטאים בד"כ בשני אופנים:

מכסה מנוע:

1. רעש לוואי שנוצר ממכסה המנוע.

2. רעש מנוע שמגיע דרך מכסה המנוע.

קיר האש:

1. מעבר ישיר של רעש המנוע דרך קיר האש.

הטיפול במכסה המנוע הוא קל יחסית ותוכל לראות שתי דוגמאות שלי האחת בפרוייקט BIGASS BITCH והשני בפרוייקט OPTIMUS.

באוונסיס עשיתי החלפה של חסם הרעש המקורי של מכסה המנוע בגלל שהוא כבר החל להתפורר.

בסובארו העדפתי לשמר אותו וגם הוספתי גומיות בידוד לאיטום נגד רעשי רוח.

התוצאה של בידוד מכסה המנוע היא באופן מיידי ביטול הרזוננס האדיר שנוצר מחתיכת הפח הענקית הזו - רעש המנוע נהיה יותר לתחום ה"באס" והופך למשהו הרבה יותר נעים לאוזן וגם מופחת במקצת.

קיר האש - כאן מגיע הטיפול העיקרי ברעש המנוע -

באוונסיס למשל לא היתה לי בעיה והמנוע היה שקט מאוד מלחתכילה.

בסובארו הוספתי שכבות של בידוד מעל הרצפה המקורית שכוללת בתוכה שכבת CCF בעובי 1 ס"מ שדבוק אליה 4 מילימטר של ויניל צפוף מסה, זה הושם מתחת לשטיחים המקוריים. ומתכת לכל זה שמתי שכבה של צמר גפן (סופג רעשי) ושכבה של רצפה שהיא שטיח מקיר לקיר שחלקה התחתון עשוי מויניל - סה"כ כמעט 3ס"מ נוספים של "רצפה"

וזה בולם יופי את הרעשים.

הטיפול הנכון לקיר האש הוא:

פירוק רצפת הרכב כולל אזור קיר האש.

יישום שכבת בוטיל+אלומיניום (דינאמאט אקסטרים למשל) למניעת רזוננס כ25-50 אחוז כיסוי משטח החלל.

יישום שכבת CCF דקה כ3-4 מילימטר (ספוג סגור תאים)

(יש חומרים שהם משולבים בוטיל+אלומיניום+CCF אז אתה במכה אחת נותן כיסוי 100 אחוז עם כל החומרים האלה)

מעל כל זה יישום של שכבת ויניל (תביט למשל ביריעות "חסם רעש" של גולמט) בהדבקה לCCF

הויניל הוא חסם רעש בעוד הCCF הוא סופג רעשים חלקי.

ומעל הויניל רצוי להדביק עוד שכבה אחת של CCF בערך 1 ס"מ ובאזור קיר האש אפשר להפריז גם לאזור ה2.5 ס"מ ולהוסיף שם מגן טרמי (יש חומרים ייעודיים לכך והמוביל בינם נקרא HOODLINER של דיינאמאט)

אחרי טיפול שכזה הרכב אמור להיות משמעותית שקט יותר מאזור המנוע ותא הרצפה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, כרגיל, נחל נובע מקור חוכמה.

לא מדובר בדלתא אלא ברכב אחר, פיאט X1/9. מנוע מרכזי שיושב מאחורי הראש של הנהג והנוסע שלידו.

אם הבנתי נכון את ההודעה המושקעת שלך הרי שעדיף ליישם 4 שכבות ברמה כזו או אחרת.

מה שנותר לדעת זה האם קונים בארץ או בחו"ל. אשמח לקישור למוצר CCF, את השאר מצאתי.

תודה

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לשמחתך היום יש מוצרים שקל ועדיף לקנות בארץ.

למשל ויניל - מאוד כבד, משלוח יקר בטירוף - במקום זה, תרים טלפון לגולמט ותבקש לקנות במטר רץ כמה יריעות של ויניל.

לגבי הוד ליינר ודיינאמאט - היבואן בארץ, ספונסר פורום - מוכר במחירים סבירים למדי ואצל המתקינים אפשר לקנות ביריעות בודדים.

יש גם מוצרים מבית ניפון שהם מכסה מגן למנוע - CCF עם אלומיניום

ויריעות בוטיל+אלומיניום+ספוג משולבות -> יריעות כאלה + ויניל + יריעה למכסה מנוע שלהם או אולי HOODLINER במקום שהוא עבה יותר יהיו כל מה שאתה צריך.

בגלל שמדובר במנוע מרכזי מאוד מאוד רועש - לא יודע כבר למה אפשר לצפות בייחוד כשהוא ליד הראש שלך - אבל זה שווה לנסות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הורדתי אפליקציה לבדיקת רעש ובדקתי את הרעש ברכב, המקסימום שקיבלתי הוא 80 דציבלים.

האם זה ריאלי לצפות לירידה של 20-30 דציבלים (נניח שאין מגבלה כספית) ?

fiat x1/9

פורסם

רגע - מתי קיבלת 80 דציבלים - לפני או אחרי?

אני מבין שלפני כן? - אני יודע שאנשים השיגו על רכב שקט פערים של 10-15 דיבי לאחר שבודדו אותו מכף רגל ועד ראש אז על רכב לא מבודד לחלוטין אני לא אתפלא בכלל אם תגיע לנפילה של 20 DB

אצלי היתה בסובארו נפילה של 20 DB בערך לאחר הבידוד של מכסה המנוע בלבד! - מדידה בזמן התנעה.

Pioneer TS-X150

פורסם

80 דציבלים לפני כל פעולת בידוד, בנסיעה עם דוושה עד לריצפה. בעמידה במקום עם מנוע דולק נמדדו 50 דציבלים.

לשם השוואה, בדלתא נמדדו 30 בעמידה במקום וחמישים בנסיעה.

חייב להדגיש שמדובר בבדיקה מאוד חובבנית עם אפליקציה וסמארטפון סיני. אף אחד לא צריך לקחת את הבדיקה כמדד מכיוון שכל פלאפון שונה.

אדי, תודה על ההכוונה. מקווה שעד סוף השבוע אספיק לגשת לטופ סאונד לקבלת הצעת מחיר.

fiat x1/9

פורסם (נערך)

אדי, נדמה לי שראיתי באיזה שהוא מקום שכתבת שהגעת לבידוד בגובה 4 ס"מ? אם כן איך הגעת לזה ?

קיבלתי מחנות בשם כנען סנטר את המחירון בקישור הבא. האם יש בו חומרים מתאימים למטרת השתקת הרעשים ברכב ?

https://drive.google.com/file/d/0B9HAQsZIthLmXzlKa2ZPa3BaRU0/view?usp=sharing

דוגמא לחומרים שאני מעוניין להשתמש בהם.

פנים הרכב - שכבה ראשונה דיינמט אקסטרים. שכבה שנייה pa970-9 (מהקובץ המצורף- סופג רעש). שכבה שלישית gl970-4 (מהקובץ המצורף- חוסם רעש). שכבה רביעית, שוב pa970-9.

מכסה מנוע - הוד ליינר של סטינגר/ דיינמט.

אני חושב שגם אם אני מיישם ארבע שכבות גובה הבידוד לא יהיה יותר משני סנטימטרים.

תודה

עריכה אחרונה על ידי amir74

fiat x1/9

פורסם

אמיר, אני כרגע עם נגישות חלקית לרשת.

אצלי יש שטיח מקיר לקיר שקניתי מאליאקספרס שהוא לבדו מהווה סנטימטר של שכבת בידוד שכוללת בתוכה ויניל וספוג.

מתחת לזה יש שכבה של סמ של בידוד דמוי כותנה ומעל כל זה יש לי סמ של סטינגר רוד קיל קרפט שזה בעצם 1.2 של ויניל ביחד עם ספוג.

ותוסיף לזה את הבידוד המקורי של היצרן שהשקיע יפה מאוד ברכב הזה בבידוד הרצפה.

אם החומרים שאתה מתייחס אליהם הינם הויניל והccf של גולמט, זה יעשה את העבודה.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...