Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

GMAT (חלק כמותי)

Asaf-R
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לגשת למבחן ומעדיף לא לקחת קורס.

מה הדרך הכי טובה ללמוד? יש חומרים חינמיים באינטרנט שיכולים להספיק? קורסים אינטרנטיים בתשלום?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בזמנו למדתי מהאינטרנט, מאיזו חוברת של ה GMAT. למעשה, מה שיש ללמוד זה את סגנון השאלות, את המושגים המתמטיים באנגלית, והכי חשוב בעייני, את ניהול הזמן (אחרי שענית על שאלה לא ניתן לחזור אחורה. אני פישלתי בסעיף הזה וגמרתי את הבחינה בחצי מהזמן, ואז גיליתי שאי אפשר לחזור אחורה לבדוק ולתקן).

* עשיתי את הבחינה ב- 1998 בערך אז יכול להיות שאני מאוד לא מעודכן.

:turn-l:
פורסם

גם אני עשיתי בערך באותו זמן (שנה שנתיים אח"כ).

יש ספרי הכנה (לפחות היו), אני מניח שגם בעברית אבל לדעתי אלו באנגלית הרבה יותר משופשפים (וגם עוזרים לתרגל את האנגלית על הדרך). אפשר להזמין מאמאזון, ולהתרשם מהביקורות שם. אם אין לך בעיות באנגלית ויש לך יכולת לימוד עצמאית, זה יכול להספיק בעלות זניחה (עשרות דולרים). יכול מאוד להיות שהיום הכל זמין באתרים של מי שפעם הוציא את הספרים האלו, ואין צורך לחכות לספר אמיתי שיגיע כל הדרך מאמאזון.

לדעתי הקורס (הפרונטלי, בארץ) אולי אפקטיבי למי שלגמרי לא שולט בחומר, או שלא דובר אנגלית כמעט בכלל - בסה"כ מדובר במתמטיקה ברמה של תיכון-. רק צריך תרגול ושליטה במושגים באנגלית. אם יש לך רקע מתמטי מתואר ראשון (סוג כזה או אחר של הנדסה) ורקע סביר באנגלית, זה piece of cake, רק משעמם ברמות אחרות (כמו כל פסיכומטרי).

לא מכיר אישית קורסים חינמיים באינטרנט, פעם זה היה פחות מפותח. אולי יש, אבל לא בטוח שכדאי לסמוך עליהם. הייתי משקיע כמה עשרות $, בהתחשב בעלות המופרכת של המבחן ובטח של התואר שאחריו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

גם אני מאוד מתלבט לגבי GMAT.

הממוצע של התואר הראשון שלי בכלכלה עומד על 78 והבנתי שהמבחנים בתואר השני באוניברסיטה הפתוחה מאוד קשים.

אני יודע אנגלית ברמה סבירה וחזק מאוד במתמטיקה.

נכון להיום קיבלתי מידע רק על קורס של יואל גבע שמתקיים רק בתל אביב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק, לדעתי ההתלבטות צריכה להיות יותר לגבי התואר - הוא מעניין ברובו (אם זה מעניין אותך), אבל לא תמיד מפתח. זה מאוד תלוי בתפקיד, בכישורים ובקשרים שלך.

לדעתי ה-gmat הוא לא מבחן קשה, בהינתן יכולת מתמטית של תיכון והמון תרגול. יש הרבה אגדות שנקשרו בשמו, לדעתי חלק מהן נובע מההילה האמריקאית, חלק מחוסר ידע באנגלית, וחלק מחוסר ידע במתמטיקה (נניח, בוגרי מדעי החברה שרוצים להתמחות במשאבי אנוש ולא מבינים מאיפה התיק הזה נפל עליהם).

יהיו מבחנים קשים יותר במהלך התואר, אפילו שלא מדובר בדוקטורט בפיזיקה גרעינית. אל תיתן ל-gmat לעצור אותך. זה המון עניין של תרגול (ויכולות בסיסיות, שלבוגר כלכלה יש כמעט בוודאות).

אני מסכים איתך

פורסם

לא חשבתי על תואר שני בכלכלה, כי התואר הראשון בנתיים לא עוזר במיוחד.

גם לא מנהל עסקים, כי זה כבר גם מתחיל להיות חרוש.

אבל כבר ידוע לי שהממוצע של הראשון לא בשמיים ואני חייב GMAT אם אני רוצה גם תואר שני באוניברסיטה (הראשון הוא מבן גוריון).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ממתי מבקשים GMAT לתואר שהוא לא במנה"ס?

ואם כבר מבקשים, תגיד תודה שלא את ה-GRE.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...