Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי את תא המטען של הקורולה הותיקה שלי, הרחתי רטיבות, והוצאתי הכל לבדוק מה קורה. גיליתי שתא המטען כנראה די הוצף במים. בשקע הגדול של הגלגל הרזרבי יש ניקוז, אז היו שם רק שאריות אחרי הצפה. בשני השקעים שבימין ובשמאל היו בכל אחד לפחות איזה ליטר מים. ניקיתי וייבשתי הכל. פירקתי הגומיה, ניקיתי סביבה והרכבתי מחדש.

עכשיו, עשיתי בדיקת הצפה בעזרת צינור, ואכן יש חדירה של מים שמטפטפים אל השקעים השונים, בכמות לא קטנה. רק שלא הצלחתי להבין מאיפה. לא מאתר חורים של ממש, למרות שבהחלט יש כמה נקודות עם סימני קורוזיה לא קטנים.

למישהו יש ניסיון בעניין? רעיונות מאיפה עשויים המים לחדור? רעיונות איך מתקנים?

תודה מראש

פורסם

זה יכול להיות אם יש רווח בין תא המטען לגומיה,או מהפנסים אם אין שם אטימה טובה,במקרה כזה מפרקים פנסים שמים סיליקון מסביב.

תנסה לשפוך על הפנסים ולראות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הרכב עבר תאונה מאחור?

אם כן, התיקון לא צלח.

לא נראה לי שזו הבעיה. הרכב אכן עבר תאונה קלה מאחור, שגררה את החלפת מכסה תא המטען, ונדמה לי גם פגוש אחורי. אבל, זה היה לפני למעלה מעשור, ובחדירת המים המסיבית הזאת אני נתקל השנה לראשונה.

מה שכן קרה יחסית לאחרונה, לפני כשנה, זה שפרקו איזו מערכת שמע עתיקה שהיתה מחוברת בחלק הקדמי של תא המטען (בחלק האחורי של המושבים). לא ממש רואה איך זה עשוי להיות קשור. עד לרגע זה לא מצאתי שיש חורים שנשארו פתוחים במקומות מהם חדרו מים.

פורסם
זה יכול להיות אם יש רווח בין תא המטען לגומיה,או מהפנסים אם אין שם אטימה טובה,במקרה כזה מפרקים פנסים שמים סיליקון מסביב.

תנסה לשפוך על הפנסים ולראות.

רווח בין מכסה תא המטען לגומיה היה אמור להביא לכך שהגומיה תהיה רטובה מהצד הפנימי ברגע שאני פותח התא אחרי הצפה. זה לא קורה.

ייתכן שיש חדירת מים מהפנסים, אבל בטוח שלא רק משם. יש חדירת מים מסיבית מגובה הרבה יותר גבוה מהפנסים. ממש מתחת לשפה העליונה של תא המטען, בצדדים, מימין ומשמאל, וכנראה גם במקום אחד לפחות באמצע (השפה הרחבה העליונה).

האם ייתכן שמים חודרים מתחת לחלון? בשני צידי החלון האחורי, ממש בקצה מכסה תא המטען הנושק לחלון, יש רווח קטן מתחת לגומיה של החלון. לא יודע אם זה סגור בתוכו או מוביל לאיפשהו. האם ייתכן שמים חודרים משם?

• תוכן חדש...