Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS&ESP Parking brake malfunction (Audi A6 2006(

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף אתכם בבעיה שהתחילה אצלי ברכב לפני חודשיים

יש לי בעיה שאני נוסע ברכב לא משנה כמה זמן פשוט נדלק לי מנורות abs ו esp ובלי שנגעתי בברקס סתם ככה בנסיעה

בדקתי את כל הפיוזים ברכב כולם תקינים..

נסעתי למוסך באשקלון נאמר לי שזה בגלל יונית ברקס

גם זה החלפתי ושוב התקלה חזרה אחרי נסיעה של עשרים דק

ושוב אני חוזר מבלי לגעת בברקס פשוט לבד נדלקות לי המנורות של abs וesp

ואני גם לא מרגיש הבדל בבלימה

ובמסך הדיגיטלי רשום Parking brake malfunction

עכשיו רציתי לדעת איפה יש חיישנים של esp ברכב.. יש בגלגלים מקדימה ומאחורה?

כי התקלה התחילה לי שהחלפתי רפידות קדימה אחורה והחלפתי גם לג'אנט יותר גדול מ16 ל18

אני ישמח לקבל עוד חוות דעת ולאן לפנות

תודה.

My Car: Audi A6 C6 2.4 V6 2006

פורסם
אתה צריך בדיקה ממוחשבת בזמן נסיעה
הבעיה שזה יכול לקרות לאחר 5 דק או ישר לאחר התנעה או לקרות רק למחרת חח, השאלה שלי עם איזה מכשיר בודקים בכלל? ולמי מומלץ לגשת?

פורסם

גרשון אני ידבר איתך במהלך היום :)

חברים שוב הבעיה שלי עדיין קיימת

הבעיה התחילה לי באותו יום שהוחלפו רפידות אחוריות ברכב... יש סיכוי שזה קשור?

התקלה שמתריעה לי במהלך הנסיעה מבלי לגעת בברקס זה Parking Brake Malfunction ויש סימן של P עם סלאש עליו וABS וESP נדלקים

ואז אני מכבה ומניע מחדש והכל מסתדר שוב

השאלה מה יכול לגרום לתקלה הזאת

בנוסף נסעתי לצ'מפיון מוטורס נאמר לי שם שיש בעיות של מתח ברכב.. ולאחר כמה דק נאמר לי שאני צריך להחליף מודול ABS ESP בשווי 7 אלף שקל..

לדעתי מערכת ABS ESP לא מתקלקלת ולא אמורה להתקלקל והאמת היא גם עובדת מצויין גם שהמנורות נדלקות

רציתי לשמוע מה אתם ממליצים לעשות..

תודה ושבוע טוב

פורסם

שאלה מקצועית אם יש למישהו מושג..

אם הוחלפו רפידות ברקס אחוריות ואצלי האמברקס הוא חשמלי.. יש מצב שיש קשר או שבגלל הוחלפו רפידות אחוריות ללא מחשב בכדיי לשחרר את האמברקס? או לכווננן אותו..

פורסם
ממליץ לך לקפוץ למוסך רון, לפי מה שאני יודע זה מחלה של הרכבים האלו..
אני לא מאיזור תל אביב ולא חושב שיוכל להגיע לשם השבוע, בכל אופן לשאלה ששאלתי במידה והחליפו לי רפידות אחוריות ואצלי האמברקס חשמלי ולא ישתמשו במחשב יש סיכוי שבגלל זה הבעיה?

פורסם

כדאי להתחבר עם סורק תקלות ולקרוא קוד תקלה ככל שקיים כזה.

בכלל, ברכב שלך, שמעצור היד הינו חשמלי, קיימת במערכת זה פעולת התאמה של בלם היד האמורה להתבטא ב - הידוק נוסף של הרפידות- לאחר שחלקיו המכניים של בלם היד בגלגלים האחוריים מתקררים לאחר חניה של זמן מסויים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הייתי בשבוע שעבר במוסך של צ'מפיון לצורך בדיקה כי הייתי באיזור שם ברחובות

נאמר לי שלפי בדיקה ב VCDS יש לי נפילות מתח במודול של הABS ולכן צריך להחליף את המודול הזה

העלות 8 אלף ש"ח כולל מע"מ

לדעתי מערכת כזאת לא אמורה להתקלקל ובכלל והבעיה נובעת ממקום אחר למרות שבתכלס המחשב אומר שזה מגיע מהמודול ABS

עוד שאלה.. במידה ובאמת יש נפילות מתח למודול של הABS ונדלק לי מנורות ABS וESP .. אם זה ככה והמנורות דולקות אז גם הבקרת שיוט לא אמור לעבוד נכון או שאני טועה?

כי בדקתי את הבקרת שיוט וגם עם המנורות דולקות אז היא עדיין עובדת

רציתי לשמוע דעתכם מה כדאי לעשות?

פורסם

במכוניות האלה זיהוי תקלות די פשוט, אם יש תקלה מסויימת והיא רשומה במחשב אז זאת התקלה.

אתה יכול לבקר במוסך מתמחה אחר ולקבל עוד חוות דעת, כי 8 אלף שקל זה לא מעט כסף.

המודולים האלה מתקלקלים, לא יודע מאיפה אתה מביא את שזה לא אמור להתקלקל.

פורסם
במכוניות האלה זיהוי תקלות די פשוט, אם יש תקלה מסויימת והיא רשומה במחשב אז זאת התקלה.

אתה יכול לבקר במוסך מתמחה אחר ולקבל עוד חוות דעת, כי 8 אלף שקל זה לא מעט כסף.

המודולים האלה מתקלקלים, לא יודע מאיפה אתה מביא את שזה לא אמור להתקלקל.

לדוגמא ברכב השני שלי, מרצדס E CLASS 2001 בבעלותי גם אני יד 1 ועשיתי איתה מיליון ו400 ק"מ ועד היום נוסעת בלי העין רעה כמו רכב חדש ומה אף פעם לא החלפתי או היה לי בעיה עם ABS/ESP

פורסם (נערך)

ממה שקראתי הבעייה שלך כניראה עקב ההחלפה וחוסר שימוש במחשב עם תוכנת דיאגנוסטיקה לשחרר

הרבה אתרים כותבים על כך הן של VW והן של AUDI

למשל:

Yes you really need VAG_COM or some other diag. tools to release the electric calipers. It is possible to do without, by removing the electric motor assemble and physically turning the locking screws to release the calipers, but his takes up more labour and risks.

אבל מצאתי גם שעקב מצבר חלש ה ECU יכול להיות מלא בשגיאות ולכן יתן לך הודעות כאלה

ההוראות במקרה של החלפת בלמים כוללות :

elease to electric handbrake

when jacking up the car, make sure you have stoppers to prevent car fm moving

and use a stand

Remove the calipers

use, hex tool and remove two screws mounting the motor to the calipers. on the caliper where the motor centre pinon is fitted to, physically turn the the centre female gear with a suitable tool, to retract the calipers,(note the caliper piston will not retract, you need to push it, dont use force) I cant remember which way to turn, clockwise or anti clockwise. The caliper psiton will clamp if you turn the wrong way, make sure you have the caliper on the disc rotor, otherwise the piston will pop out in case wrong direction, once you have retract the screw, you can easily push back the piston, remove calipers and replace to brake pads, do same for both side and install back the motor and screws.

Never use excessive force on caliper piston and motor to avoid damaging it. Please also note that this is not the proper way and there is risk of damaging the parking brake system, unless you know exactly what you are doing, using a Ross-tech Vag Com is much easier and you also need adaptation after replacing the brakes

מקווה שלא נדפק לך מנוע עקב ההחלפה

כאן יש פוסט של מישהו שהיתה לו תופעה דומה

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=698040

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם
ממה שקראתי הבעייה שלך כניראה עקב ההחלפה וחוסר שימוש במחשב עם תוכנת דיאגנוסטיקה לשחרר

הרבה אתרים כותבים על כך הן של VW והן של AUDI

למשל:

Yes you really need VAG_COM or some other diag. tools to release the electric calipers. It is possible to do without, by removing the electric motor assemble and physically turning the locking screws to release the calipers, but his takes up more labour and risks.

אבל מצאתי גם שעקב מצבר חלש ה ECU יכול להיות מלא בשגיאות ולכן יתן לך הודעות כאלה

ההוראות במקרה של החלפת בלמים כוללות :

elease to electric handbrake

when jacking up the car, make sure you have stoppers to prevent car fm moving

and use a stand

Remove the calipers

use, hex tool and remove two screws mounting the motor to the calipers. on the caliper where the motor centre pinon is fitted to, physically turn the the centre female gear with a suitable tool, to retract the calipers,(note the caliper piston will not retract, you need to push it, dont use force) I cant remember which way to turn, clockwise or anti clockwise. The caliper psiton will clamp if you turn the wrong way, make sure you have the caliper on the disc rotor, otherwise the piston will pop out in case wrong direction, once you have retract the screw, you can easily push back the piston, remove calipers and replace to brake pads, do same for both side and install back the motor and screws.

Never use excessive force on caliper piston and motor to avoid damaging it. Please also note that this is not the proper way and there is risk of damaging the parking brake system, unless you know exactly what you are doing, using a Ross-tech Vag Com is much easier and you also need adaptation after replacing the brakes

מקווה שלא נדפק לך מנוע עקב ההחלפה

כאן יש פוסט של מישהו שהיתה לו תופעה דומה

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=698040

היי קובי מצבר החלפתי לפני שבועיים והבעיה עדיין קיימת

דרך אגב המנוע שמפעיל את האמברקס בשני הגלגלים בטוח כי אני שומע אותם.. וגם עשיתי להם בדיקה עם מחשב VCDS

בכל אופן בבדיקה התקלות אומרות שהמחשב של הABS יש לו נפילות מתח לכן נדלק לי המנורות

השאלה מה גורם לנפילות זה אף אחד לא אמר לי ואמרו לי פשוט להחליף את המודול של ABS

מה שאני יעשה אני ילך להשיג מפירוקייה ובמידה וזה גם לא מסתדר אז אני יגיד להם שיתנו לי אופציה להחזיר להם את החלק

שלא סתם קניתי..

• תוכן חדש...