Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי במקרה עכשיו במאמר בויקיפדיה על השימוש בשלוש נקודות בעברית ונזכרתי בהתראה שחטפתי כאן פעם על שימוש בזה.

מאיזושהי סיבה השימוש בשלוש נקודות בהודעות נאסרה בפורום.

hebrew_carsforum.png

לא נעים לחטוף הערות ותיקונים על השפה העברית, במיוחד כשהן מוטעים ומטעים. וזה קצת מביך כשמסתכלים בחתימה של אותו מנהל ומגלים שם בדיוק את אותן נקודות שהוא אוסר עליהן באיסור חמור.

אז הנה :

שלוש נקודות () הוא סימן פיסוק המורכב משלוש נקודות בזו אחר זו. שימושו העיקרי הוא כציון מקומו של טקסט שלא נכתב מסיבות שונות.

[h=2]שימושים[/h]לסימן שלוש הנקודות מספר שימושים:

• במהלך פסיחה על מילה או מספר מילים בהבאת ציטוט. "... ואעשה עמו חסד אלוהים ויאמר ציבא אל המלך עוד בן ליהונתן נכה רגליים" (שמואל ב', פרק ט פס' ג').
  • כדי לציין שתיקה: "אמא: אתה שברת את האגרטל? יותם: ..."
  • במקום שבו על הקורא להשלים את המשך הכתוב בעצמו: "שלם את החשבון, אחרת…".
  • כדי לבטא רגש או היסוס: "הייתי מדבר אתו… אבל הוא קצת מפחיד אותי…".
  • כדי לסמן את סופה של בדיחה או הלצה: "הייתי רוצה לעזור אבל פחות משלא הייתי רוצה לעזור...".
  • בתרבות האינטרנט, בפרט אצל בני נוער, משמשות לעתים שלוש נקודות (או יותר) במקום סימן פיסוק אחר: "ענק... איזה קטעים...".
  • במתמטיקה משתמשים בשלוש נקודות כדי לציין "וכך הלאה", לדוגמה, את המשכה של סדרה שיש בה חוקיות ידועה וברורה מאליו: 2, 4, 6, 8, …

יש המשתמשים בשתי נקודות בלבד או בארבע נקודות (ויותר), אך הצורות הללו אינן תקניות.

פורסם

הגורם המוסמך הוא האקדמיה ללשון העברית, ורצף הנקודות (כך זה נקרא) שוכן בכללי הפיסוק:

24 – רצף נקודות (…)

שלוש נקודות רצופות מורות –

א. על השמטה בציטוט דברים. למשל:

(1) "ויאמר משה… מדוע לא יבער הסנה" (שמות ג, ג).

הערה: במקום שהקורא עשוי לחשוב ששלוש הנקודות היו במקור המצוטט, נותנים את שלוש הנקודות בסוגריים מרובעים. למשל:

(2) הכול אפשר […], היא לאה בעצמה, אינה אומרת לא הן ולא לאו…

[השוו להלן, דוגמה 5.]

ב. על השמטה כאשר הקורא (או השומע) יכול להשלים את ההמשך. למשל:

(3) את החולה שואלים… [ההשלמה הצפויה: ואת הבריא מאכילים.]

(4) סכין מסוכן ביד חכם… [ההשלמה הצפויה: ביד שוטה לא כל שכן.]

ג. על רמז מן הכותב שיש לו מחשבות או רגשות שאינו מעלה אותם בכתב, וכן על גמגום או על קיטוע בדיבור, על שיבוש או ערפול במחשבה או בזיכרון, או על שיסוע דברים הנמסרים מפי דובריהם. למשל:

(5) הכול אפשר, אם רק מה' יצא הדבר… היא, לאה בעצמה, אינה אומרת לא הן ולא לאו…

(6) הילדים אינם תלויים בה… עומדים הם ברשות עצמם… ואהרן זה הנה הוא אומר… לא ניתן את אחותנו… אבל…

(7) הורגש, לרגעים, אפילו מין כובד מיוחד, מיותר…[1]

(8) "אני מציעה לקיים הצבעה חוזרת," אמרה שגית, "בכלל לא ידעתי שאפשר להימנע." "בסדר," הסכים מושיק, "מי ב…"

"אין דבר כזה!" צעק יואב בכעס, "אין הצבעות חוזרות."

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מת על שלוש נקודות, אצלי זה בעיקר משמש לסרקאזם.

הסיבה שהן מופיעות כסימן אסור בפורום היא "תרבות הכתיבה" של חלקים נרחבים מהדור הצעיר, שכוללת מלבד שיבושי לשון קשים גם חוסר הבחנה בין סימני הפיסוק השונים עד להמצאות מבעיתות כגון שתי נקודות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

משתמשים מקבלים הערות על כתיבה בסגנון ווטסאפ, על זה שהם מתכתבים עם אח שלהם שהרי היה יותר קל אם היו מדברים בבית, על כתיבה בסגנון טוקבק ועוד. רוצה לומר משהו - תכתוב ברור. אל תשאיר מקום לפרשנויות. אף אחד לא אמור לנחש למה התכוונת ב ... שאתה משאיר בטקסט.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...