Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אז מדובר על גרנדה פונטו 2010, על מהירות 1 או 2 או 3 המזגן לא עובד, רק על מהירות 4 עובד.

מישהו יודע / מכיר מה התופעה ומה המחיר?

פורסם (נערך)

בדרך כלל הבעיה מצביעה על תקלה בנגד המהירויות שתפקידו להוריד את מהירות המפוח בהתאם למצב הבורר. במהירות מספר 4 המפוח מחובר ישירות למצבר לכן המהירויות הזו עובדת.

מכיוון שמדובר על פיאט אני לא פוסל בעיה בחיווט/בקונקטור אשר מתחבר למפוח.

דוגמא לנגד.

s-l1600.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

תמצא את המקום של הנגד מהירות, מתחת לתא כפפות במושב הנוסע ותנסה טיפה לשחק עם החוטים שלו.. אצלי זה פתר את הבעיה.Capture.JPG

פורסם

אני מעריך שעלותו של נגד חדש מקורי נעה בין 200-400 שקלים ללא עבודה. השאלה כמה קשה להגיע ולפרק את הנגד בכדי להחליפו.

בדרך כלל החלפת הנגד זה P&P אבל מכיוון שאינני מכיר את הרכב שברשותך נסה לחפש ביוטיוב סרטים כיצד להחליף את הנגד.

סירטון להמחשה בלבד !

פורסם
תמצא את המקום של הנגד מהירות, מתחת לתא כפפות במושב הנוסע ותנסה טיפה לשחק עם החוטים שלו.. אצלי זה פתר את הבעיה.[ATTACH=CONFIG]480160[/ATTACH]

תודה GURU, האם גם אצלך מדובר על גרנדה פונטו והאם הבעייה הייתה זהה לשלי, שרק מהירות 4 עבדה?

כמו כן, מה מחירו של הנגד?

פורסם

התמונה שצירף קודמי נלקחה מהסירטון שהוספתי אליו קישור.

שום דבר לא ייפתר על ידי משחק עם החוטים/קונקטור.

פורסם

ברוב הרכבים הקושי הוא להגיע אל החלק ולכן המחיר הוא בעיקר על העבודה, תנסה לאתר את מיקום החלק ותחליף לבד, בכל מקרה אם המיקום לא בעייתי התיקון לא יהיה יקר

לדוגמא בפוקוס תקוע מעל הדוושות וצריך לפרק אחת מהם, עם כל זה במוסך של בני דודים עלה לי 150 ש''ח בירושלים

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

נתקלתי בטיפו הישנה ובטמפרה במגוון תופעות שגרמו לתקלה דומה, בכל המקרים הנגד עצמו היה תקין:

1. שריפת מגעים בפלג של הנגד.

2. שריפת מגעים בצד השני של אותה צמה, בחיבור לבית פיוזים.

3. שריפת פיוז טרמי שעל הנגד (רואים אותו בתמונה שמרק העלה בהתחלה.

עקב כך שהמגעים של הפלג לא היו מספיק מהודקים, הם התחממו. טיפלתי בזה על ידי שליפת נעלי כבל מהפלג, ניקוי ושיוף, הידוק המגעים ובידוד מחדש.

ברגע שחיבר זכר-נקבה בתוך הפלג מהודק ויושב בלי חופש, הוא לא מתחמם יותר.

אם כי יכולה להיות פה עוד תקלה, אם מנוע מאוורר "הולך קשה" בגלל לכלוך או מייסבים תפוסים, הוא יצרוך יותר זרם מהמתוכנן ושוב המגעים יתחממו.

את הפיוז הטרמי אפשר לבדוק לרציפות עם רב מודד. נגד מאוורר מתקרר על ידי זרם האוויר שמייצר המאוורר עצמו, הוא יושב בתעלת אוויר.

אם המאוורר לא מזרים אוויר או לא מזרים מספיק, אין קירור לנגד ואז מעל טמפרטורה מסויימת הפיוז הטרמי נשרף.

בעיקרון אפשר לקנות את הפיוז הטרמי ולהחליף רק אותו, צריך לרואת איזה טמפרטורה רשומה עליו ולקנות אחד זהה, אמור להיות בחנויות אלקטרוניקה.

פורסם

אהלן. אני עם פונטו איבו אך מבפנים הרכבים עם מבנה דומה. אכן זו הבעיה. הזזה קטנה של החוטים שמתחברים לנגד פתרה את הבעיה אצלי בכל פעם. זה קרה לי בערך 3 פעמים מאז שהרכב אצלי (שנה).

פורסם

אם הזזה קטנה של החוטים פתרה את הבעיה אז קיימת בעיה שצריך לפתור אותה מהייסוד ולא להשאיר את המצב כמו שהוא מכיוון שלטווח הארוך ייתכן שייגרם נזק לחוטים

וגם לקונקטור.

פורסם
אהלן. אני עם פונטו איבו אך מבפנים הרכבים עם מבנה דומה. אכן זו הבעיה. הזזה קטנה של החוטים שמתחברים לנגד פתרה את הבעיה אצלי בכל פעם. זה קרה לי בערך 3 פעמים מאז שהרכב אצלי (שנה).

זו בדיוק הייתה התופעה בטיפו שתארתי בהודעה הקודמת. הזזת הצמה היית פותרת את הבעיה לזמן מה. עד שפירקתי וראיתי שהמגעים שרופים.

תטפל בזה, אם לא תטפל תגיע להחלפת פלג + נגד מאוורר. אחרי שהפלסטיק של הפלג מתעוות אין הרבה מה לעשות חוץ מלהחליף אותו.

אופן טיפול, אם המגעים עדיין לא שרופים - כמו שתארתי מקודם: שליפה של נעלי כבל מהפלג והידוק. שיישבו חזק בלחץ. במצב תקין ניענוע של הצמה לא אמור לגרום לניתוק פעולת המאוורר.

• תוכן חדש...