Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע מתחמם רק בעמידה, הונטה נכנסת לפעולה, טרמוסטט בן כחודשיים, משאבת מים בת כחצי שנה.

הרדיאטור קיבל מכה קטנה בתאונה ולמראית עין נראה שהוא רק זז אחורה לכיוון הסעפת פליטה, לאחר שהוחזר למקומות עדיין המנוע מתחמם בעמידה.

מה יש לבדוק?

פיג'ו 106 GTI

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שאלות:

1. מה הכוונה מתחמם? מים? שמן? לאיזה רמה הם מגיעים?

2. יש שתי וונטות. האם שתיהן מתחילות לעבוד? האם הן עושות רעשים? עובדות במהירות גבוהה?

3. מהי הטמפ' של פתיחת הטרמוסטט החדש? (89? 83?)

4. האם בוצע ניקוי רדיאטור?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1. המים מתחממים והם עולים ל 3/4 במד חום (לא ניסיתי להגיע יותר כדי לא לפגוע במנוע)

2. אני רק שומע את הרעש עבודה של הונטה, אני לא יודע אם 2 עובדות או באיזה מהירות.

3. הטרמוסטט החדש נפתח ב 83.

4. לא

אני אציין שבמוסך אמרו לי שבנתיים חיברו לי את הונטות קבוע כדי שיהיה לי איך לסוע עד שאני אטפל בבעיה כי הם לא הצליחו לטפל בזה.

הרכב היה מעורב בתאונה קטנה מקדימה והיה זקוק רק לפחחות אבל הרדיאטור זז טיפה אחורה מהמכה, ההתחממות לטענת השמאי (הוא גם המוסכניק) לא קשורה לתאונה ולכן הוא לא יסדר את זה במסגרת התאונה. הוא רק ניסה לטפל בזה בתור שירות קטן ולקח את האוטו למוסך המרכזי בבני ברק וכדי לא להכניס אותי לסתם הוצאות הוא העדיף שלא לגעת בזה אחרי ששם לא הצליחו לטפל בזה בלי לפרק דברים.

in the face

with a chair

פורסם

1. השמן גם מתחמם ביחד עם המים? (יש לך מד שמן בצד ימין של לוח השעונים אם לא שמת לב :wink: )

2. תניע את האוטו, צא החוצה, פתח מכסה מנוע וקרב את היד לוונטות (לא יותר מדי קרוב :wink: ) שים לב אם שתיהן עובדות. גע בזהירות ברדיאטור, תראה אם הוא חם או לא.

3. אחלה.

4. חבל. האם הם לפחות בדקו מה המצב שלו? אתה יודע בן כמה הוא?

בנסיעה הרכב נמצא בטמפ' רגילה? והשמן?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שאלה שנוגעת בנושא:

יש לי גולף פנקשיין 92.

המנוע מפעיל וונטה גם קצת מעל ההחצי סקלה. אבל בנסיעה החום יורד עד לשישית הסקלה

6\1 עכשיו איפה ממוקם החיישן של החום? אני רוצה לכוון אותו שהוונטה תפעל בכ 75 מעלות סלזיוס.

או שאני יעשה פשוט מתג עם ריליי ישר לונטה. משום שאני רוצה שהמנוע תמיד יהיה כמה שפחות חם,

זה יותר בריא....

תמיר

פורסם

1. השמן בדרך כלל בחורף נמצא קומילימטר מתחת לחצי, בהתחממות הוא עלה לחצי בזמן שהמים ל 3/4.

4. לא יודע מה בדיוק עשו אני עוד מעט נוסע לשם להוציא את האוטו ולשאול הכל. אין לי מושג בן כמה הוא, יכול להיות שהוא המקורי.

לפני ההתחממות החום היה עובד ככה:

בעמידה החום של השמן היה בחצי, המים היה גם בחצי עם הטרמוסטט הישן, עם החדש טיפה מתחת כי הוא נפתח מוקם יותר אני מניח.

בנסיעה השמן היה מילימטר מתחת לחצי והמים היו יורדים לרבע הראשון גם עם הטרמוסטט החדש וגם עם הישן.

כל זה מתיחס לחורף, בקיץ המצב שונה.

in the face

with a chair

פורסם

לתומר : אם שתי הוונטות עובדות,והמנוע בכל זאת מתחמם,יש לעשות ניקוי רדיאטור.האם הרכב מאבד מים ?

לתמיר א. : נסיעה במנוע קר אינה בריאה כלל למנוע וגורמת לבלאי,ולצריכת דלק גבוהה יותר.

מנוע צריך לעבוד בטמפרטורת עבודה של בין 88-92 מעלות. אצלך הייתי בודק אם הטרמוסטט תקין-או שהוא תפוס על מצב פתוח (סבירות נמוכה),או שאין טרמוסטט בכלל....

פורסם

מעבר למה שכבר נכתב -בדוק שהוונטות מסתובבות לכיוון הנכון (פנימה) יתכן וחיברו לא טוב.

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

בדוק סתימות בצינורות בין מיכל נוזל הקירור לרדיאטור( הצינורות היותר קטנים)

לפעמים אפילו הפיה שעל מיכל נוזל הקירור נסתמת

בצע ניקוי מערכת הקירור והרדיאטור- רק יועיל

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

טוב הבבעיה קצת מוזרה יותר, הונטות כן עובדות ומקררות, הבעיה שכנראה אין מה שיכניס אותם לעבודה מתי שצריך וכמה שצריך. שהונטות עובדות קבוע אז אין בעיה של התחממות בכלל.

in the face

with a chair

פורסם

תומר משהו שעלה לי לראש

אמרתה שעשיתה תאונה עם האוטו והרדיאטור התעקם, עכשיו שרדיאטור מתעקם יש לו מעברי מים דקים מאוד בפנים ושהם מתעקמים הם למעשה נסתמים, הרדיאטור שלך כנראה לא מעביר את המים כמו שהרדיאטור אמור להעביר אותם בדוק את הנושא יותר לעומק במכון של רדיאטורים

נתי

פורסם

לא קשה לבדוק את זה.

פותחים את מכסה הרדיאטור כשהאוטו בטמפ' עבודה (זהירות בפתיחה ,עם סמרטוט ולהרחיק את הפנים !!!!) , ומסתכלים אם יש זרימת נוזל קירור תקינה.

אם הזרימה תקינה -אין בעייה ברדיאטור. (אגב , גם אם אין זרימה ,זה עשוי להיות ממעברי המים במנוע/תרמוסטט שלא נפתח וכו').

לא ברור לי הקטע של השמאי שהוא גם מוסכניק.אתה נותן לחתול לשמור על השמנת ?

האם ההתחממות החלה מייד לאחר התאונה ? אם כן התיקון צריך להיות במסגרת הפוליסה.

קשה לי לאבחן מרחוק - אבל אם אין מעבר נוזל תקין - יש לבדוק אם מעבר כלשהו (ברדיאטור עצמו או אחד הצינורות) נסתם איכשהו כתוצאה מהתאונה.

אגב - אם הרדיאטור זז והוחזר למקומו - האם נעשה ריקון של נוזל הקירור ? אם כן , האם בוצע ניקוז אוויר בזמן המילוי ? אם לא זו בהחלט סיבה אפשרית...

פורסם
שאלה שנוגעת בנושא:

יש לי גולף פנקשיין 92.

המנוע מפעיל וונטה גם קצת מעל ההחצי סקלה. אבל בנסיעה החום יורד עד לשישית הסקלה

6\1 עכשיו איפה ממוקם החיישן של החום? אני רוצה לכוון אותו שהוונטה תפעל בכ 75 מעלות סלזיוס.

או שאני יעשה פשוט מתג עם ריליי ישר לונטה. משום שאני רוצה שהמנוע תמיד יהיה כמה שפחות חם,

זה יותר בריא....

תמיר

טעות, ועוד אחת שעלולה לעלות ביוקר.

למנוע יש טמפ' עבודה נורמלית שהוא צריך להגיע אליה, במנוע קר מדי ישנה שחיקה מוגברת של החלקים הנעים ואילו הנוגעים בהם.

נשמע כאילו המערכת שלך עובדת בסדר גמור, עזוב אותה בשקט.

מוטי.

פורסם
לא קשה לבדוק את זה.

פותחים את מכסה הרדיאטור כשהאוטו בטמפ' עבודה (זהירות בפתיחה ,עם סמרטוט ולהרחיק את הפנים !!!!) , ומסתכלים אם יש זרימת נוזל קירור תקינה.

אם הזרימה תקינה -אין בעייה ברדיאטור. (אגב , גם אם אין זרימה ,זה עשוי להיות ממעברי המים במנוע/תרמוסטט שלא נפתח וכו').

לא ברור לי הקטע של השמאי שהוא גם מוסכניק.אתה נותן לחתול לשמור על השמנת ?

האם ההתחממות החלה מייד לאחר התאונה ? אם כן התיקון צריך להיות במסגרת הפוליסה.

קשה לי לאבחן מרחוק - אבל אם אין מעבר נוזל תקין - יש לבדוק אם מעבר כלשהו (ברדיאטור עצמו או אחד הצינורות) נסתם איכשהו כתוצאה מהתאונה.

אגב - אם הרדיאטור זז והוחזר למקומו - האם נעשה ריקון של נוזל הקירור ? אם כן , האם בוצע ניקוז אוויר בזמן המילוי ? אם לא זו בהחלט סיבה אפשרית...

זאת לא נכון בדיוק,

הזרימה תיהיה בכל מקרה אחרת המנוע לא היה מתקרר בכלל, יכול להיות שכמה מעברי מים סתומים והרדיאטור לא מעביר מספיק מים בסירקולציה שיש בינו לבין המנוע, הרדיאטור סותם עכשיו את מעבר המים.

זה מסביר למה האוטו מתקרר רק בנסיעה כי המאשבת מים שלך עובדת עם יותר לחץ ומעבירה יותר מים ברדיאטור.

אולי תעשה ניסוי שאני חושב שיאמת את הדברים שאמרתי כאן.

תניע את האוטו תגיע לטמפרטורת עבודה, כאשר אתה שומע את המאוררים עובדים תלחץ על דוושת הגז שאתה בסביבות ה3000 סל"ד ותראה אם המנוע מתקרר או ממשיך להתחמם.

נתי

פורסם

נראה שהרדיאטור שלך סתום ..

תן לאוטו להתחמם ותראה עם יוצא אוויר חם מהמאוורר ,אם כן הרדיאטור בסדר , אם יוצר אוויר לא חם אז הוא סתום ויש לנקות אותו !

JDM :twisted:

• תוכן חדש...