Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיטות מימון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מתכנן לרכוש מזדה cx5 או מיצובישי אווטלנדר 2013/2014. עלות של בערך 120,000 ש"ח.

אני מעוניין לשים בערך 60,000 ש"ח הון עצמי ואת היתרה במימון.

מתלבט אם ללכת על ליסינג יד 2 באחת מחברות הליסינג(דוגמת שלמה סיקסט) בשיטת מקדמה של 60,000, 36 תשלומים של 600 ש"ח ותשלום בסוף תקופה של 39,000 עם אופציה לקנות בסוף או לשדרג לרכב הבא(מחירון פחות היתרת תשלום תהווה מקדמה לרכב הבא).

או לרכוש מאדם פרטי ופשוט לקחת הלוואה מהבנק. החיסרון שבמקרה כזה התשלום החודשי הוא הרבה יותר גבוה(בערך פי 2 בהנחה שלוקחים הלוואה של פריים + 1.5 בערך). כמו כן צריך להתעסק עם מכירת רכב בסוף. היתרון כמובן שבסוף ה 36 חודשים הרכב שלי (למרות שסביר להניח שלאחר 36 חודשים כבר ארצה למכור ולהחליף רכב). כמו כן המימון זול יותר.

או ללכת למרכז טריידאין של מיצובישי או מזדה ולרכוש דרכם עם אופציית מימון של פריסת תשלומים עם או בלי סוף תקופה (לבחירה). היתרון שזה רכבים פרטיים ולא ליסינג. החיסרון שאם רוצים להמשיך דרכם לרכב הבא אז מוגבל רק לאותה חברה שלא כמו בחברת ליסינג.

אשמח מאד לקרוא את דעתכם המנומקת...

תודה חברים... [emoji4]

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם (נערך)

הדעה שלי היא להמנע ממימון לרכב. רכישת רכב במימון צריכה להתבצע בשני תנאים - רק כאשר מדובר ברכישה חיונית, וכאשר המקורות לפרעון ההלואה כולה ברורים - בלי "בעוד 3 שנים יהיה בסדר" עם רכיב הבולט.

לכן, אני מניח, שאתה במצב שבו הרכישה היא (כמעט) הכרח - נולד ילד רביעי או שהעבודה מצריכה ואן קטן - ואז המימון הופך חיוני.

הגישה שלך למימון הבנקאי נראית לי שגויה. בשתי השיטות האחרות אתה משלם במהלך השנים רק חלק מעלות הרכב, ואחרי 3 שנים אתה נשאר עם חוב של עשרות אלפי ש"ח, שאותו עליך לשלם בתשלום אחד ולהשאר עם הרכב, או לגלגל את העסקה לרכב נוסף, אלא שאז אתה שבוי בידי אותה סוכנות, והשמאי שלה תעריך את רכבך בערך נמוך, כך שהרכב הבא יהיה יקר. לעומת זאת הלואה בנקאית יכולה להפרש על פני עד 5 שנים, ובסיומה אתה בעל הרכב, בלי שום תנאים. יותר מכך - אם, מסיבה כלשהי, עליך למכור את הרכב במהלך תקופת ההלואה, אין שום קושי למכור את הרכב ולפרוע את היתרה בלי קנסות (אולי איזו עמלה תפעולית של כמה עשרות ש"ח). לגבי הלואה בנקאית - בדוק אפשרות למשכן משהו שאינו הרכב. אני, למשל, משכנתי סכום מחשבון נירות ערך, מה שחסך לי את כל ההתרוצצות והניירת של משכון ושעבוד רכב וביטולם עם פרעון ההלואה. ביטול משכון נירות הערך ארך 30 שניות אצל הפקיד בסניף הבנק "שלי".

לגבי תנאי ההלואה - בדוק בבנק ובחברות המימון. אני מניח שאם אתה לקוח "טוב" בבנק - כלומר, מבחינתו, מתן הלואה כרוך בסיכון נמוך לאי פרעונה, תקבל תנאים נוחים, ואם אתה מקבל תנאים גרועים המשמעות ברורה לגמרי - רד מכל הסיפור, ולא משנה מי הגורם המממן. חברות המימון פחות בררניות בבחירת הלווים, אבל יש לכך מחיר בצורת ריבית ועליות נוספות יותר גבוהים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנסיון, תגיד לבנק (אפילו שאין לך) כי יש לך הלוואה מקרן השתלמות בפריים -0.5%. תראה מה הם יכולים להציע אז.

פורסם

למה לא לשלב בין שתי השיטות.

הבנק נותן תנאי הלוואה טובים יותר מחברות המימון של הליסינג.

תרכוש יד שנייה מליסינג, תקבל הצעה טובה כי אתה משלם קאש ותיקח הלוואה מהבנק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

למה בכלל לקחת הלוואה? זה נשמע כאילו אתה מחפש רכב שופוני ואין איזה צורך מסויים (מאזדה cx5?) בשביל זה לקחת הלוואה שאתה כבול אליה כמה שנים? למה?

Sent from my D6503 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

שקל היום שווה יותר משקל מחר. אם הריבית נמוכה, אין שום סיבה לא לעשות זאת. הכסף יכול לעשות יותר כסף בינתיים.

פורסם

מדויק וחכם, אך רלוונטי רק אם פותח הנושא מעוניין להשקיע את כספו.

בקנית הרכב הראשון שלי, בחרתי לקחת הלוואה למרות שהיה לי את כל הסכום במזומן - ואת המזומן שמתי בבורסה.

• תוכן חדש...