Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

5 שנים עם S_MAX

shayy
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הסיכום ממש לא מייצג בגלל הנסועה הקצרה, אבל בכל זאת 5 שנים הן תקופה.

הרכב משמש את אשתי ביום יום ולנסיעות משפחתיות.

קדמו לו 2 משפחתיות אחרות - מאזדה 5 עד לפני 8 שנים, ואח"כ S_MAX 2.3. שתיהן בליסינג.

את ה S_MAX רציתי לרכוש מחברת הליסינג אבל שמו עליה עין ואחד המקורבים שם רכש לעצמו.

הנוכחית היא פרטית. דגם טיטניום שזו גרסה מאובזרת ועם גרסת מנוע חזקה. (240 כ"ס ו 35 קג"מ).

כל השנים הרכב טופל במוסך המרכזי בניר צבי. מכיוון שהנסועה מאוד נמוכה, בד"כ נפגשנו אחת לשנה. אחרת זה היה תיק עבורי. כי זה קצת חור. יחד עם זאת המוסך עושה הכל כדי שזה לא יהיה כך. יש שינוע רכב, הסעות או מימון מונית עד 100 ש"ח. רק שאני מעדיף שלא ינהגו לי ברכבים וגם לראות את המקום. יחד עם זאת, זה ממש לא מוסך שאתה עומד ליד הרכב ורואה את הטיפול.

לזכות המוסך יאמר שמועדון החברים בו מאפשר, מלבד הנחות לזכות לשנה רביעית של אחריות במחיר בסד"ג של 600 ש"ח. וזה מה שעשיתי. בדיעבד, לא ניצלתי זאת. אבל עדיין המחיר סביר מאוד בעיני וכך עשיתי גם עם המכונית השניה שמטופלת באותו מקום.

במהלך 5 השנים הייתה תקלה אחת בלבד - הנעילה המרכזית של פתח התדלוק התקלקלה ותוקנה באחריות. נאלצתי לסוע ולחזור כי לצורך התיקון היה צריך את 2 זוגות המפתחות לצורך קידוד מחודש.

מלבד זאת, הוחלף מצבר. צמיג אחד נהרס כתוצאה מפאנצ'ר ועלות זהה חלופי עלה כ 1,200 ש"ח.

לפני פחות משנה החלפתי לרביעיית מישלן פרימסי 3 בעלות של כ 3,800 ש"ח. הצמיגים שהוחלפו היו עם בשר, ונראה שלפחות מבחינת שחיקה יכולים להכפיל נסועה. אבל צמיג אחד איבד אוויר בקצב שדרש ניפוח כל שבועיים. איבוד של קרוב ל 20% מהלחץ. השיקול שלי היה בעיקר שמכיוון שאחזיק את הרכב עוד שנתיים עד שלוש, ממילא יצא לי להחליף ולכן אני מעדיף להנות מצמיגים חדשים.

טיפולים שוטפים הם במחירים סטנדארטיים - סד"ג של 750 ש"ח אך בשני הטיפולים האחרונים העלות הגיעה ל 3,300 כל אחד.

בטיפול לפני שנה נדרש הרכב להחלפת נוזל תיבת הילוכים ופילטר ואילו בטיפול הפעם הוחלפו צלחות ורפידות וכן הייתה נזילה במשאבת ואקום מכנית, מה שדרש החלפת אטם.

בסיכום הרכב גמא כ42K ק"מ בלבד.

צריכת הדלק כ 7-8 ק"מ לליטר. בנסיעה מחוץ לעיר 10 ק"מ לליטר.

מבחינת איכות הרכבה, ביצועי מנוע, התנהגות תיבה אוטומאטית - כמו חדש. אנחנו מאוד נהנים ממנו. בתור רכב שמבלה באיזור עירוני יש נגיעות מדלתות שנפתחו, שיפשופי ג'אנטים במדרכה. לא נוראים...

הרכב מתוחזק ברמה גבוהה מאוד - רק אני שוטף אותו ידני עם החומרים הטובים ביותר ומיישם אוטמי צבע וווקסים הטובים ביותר אחת למספר חודשים וחונה בחניה מקורה.

אמנם הוא לא למכירה, אבל בהתחשב בתקופה בהחלט יש לי עניין לזהות אלטרנטיבה, אך אני לא מוצא.7f9fce4b594076264ead420a8b24e0a6.jpg

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה המוסך המרכזי וככזה הוא נהנה מתשתית מאוד מרשימה.

יש שם את כל מה שצריך לטיפול בכל התחומים.

כולל איזון דינמי של צמיגים והחלפת צמיגים פגומים, מצברים, פחחות, שטיפה.

(אני מניח שלקנות צמיג או מצבר שם - ממש לא כדאי...)

חדרי המתנה נוחים (כרגע בשיפוץ).

המוסך משרת גם את שאר המותגים של דלק מוטורס.

אבל, מהצד השני - מבחינת יחס, אמנם קבלה היא מיידית אבל כל הליווי נעשה ע"י איש שירות ולא ע"י מישהו שמטפל לך ברכב.

זה מאוד יעיל ויש לך עם מי להיות בקשר ולקבל עידכונים.

אבל אם אתה רוצה לקבל מידע קצת יותר מקצועי זה לא יקרה, אלא אם ממש תתאמץ. כמוני.

כתוצאה מכך, אם יש לך אוזן רגישה, זה קצת מרגיז לשמוע חירטוטים של איש שירות שהוא לא באמת איש מקצוע.

בנוסף, במקרים מסויימים, מרגיז שלא מסתובב "בעל הבית". דמות שמסוגלת לתת פתרון מבלי להתעסק בבירוקרטיה.

מבחינת מחירים. יכול להיות שאפשר להשיג מחירים של 10-25% פחות. אבל בהתחשב באפשרות לאחריות ובמקרה הפרטי שלי שהרכב נכנס לשם פעם בשנה, זה לא מפריע לי מדי, כנראה.

פורסם (נערך)

גם אני מאוד מרוצה מהאסמקס טיטניום שלי.

יפה ואופה.

החיסרון היחיד מבחינתי הוא הגיר שקצת מעצבן בתחילת נסיעה (בעיקר בעליות) ובנסיעה איטית בתוך העיר. יש השהיה קלה ביציאה מהמקום. צריך גם להקפיד על הרגש ברגל על הגז אחרת הרכב משגר עצמו.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

מכונית מאוד אופה. נהגתי בה ובגלאקסי לא מעט בצבא. שתי מכוניות שמאוד אהבתי. תא נוסעים איכותי, מרווח ונעים. הנסיעה שקטה ויש מספיק כוח בכל גרסה. מכונית נהדרת בעיניי.

תודה על הסקירה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היו S-MAXים עם תתי-אלופים, אולי זה גלש לכמה סא"לים, אולי נשארו עדיין כמה יחידות.

מסכן הבחור גלשתם לו מהנושא.

ט.ל.ח

פורסם

אשמח אם תיצור עמי קשר אם וכאשר תמצא אלטרנטיבה ותחליט למכור.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

אין צורך בחתימה....

פורסם

שגם עליה ביליתי מעט והיא אחלה מכונית. יחד עם זאת, היתרון היחיד שלה על הפורד הוא הגודל. בכל השאר הפורד יותר טובה לטעמי. לכן מי שמתאים לו הגודל של הגלקסי/ס-מקס סביר שיבחר בהן ללא הרבה היסוסים.

כן, היו s max שכורות בזמני בצבא. לא מחזה נפוץ במיוחד. אין לי שמץ מה קורה היום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

כיום ה s max לא מיובאת, אז מקסימום יש ״שאריות״ בחברות הליסינג משנים קודמות.

אילו הייתה מיובאת, סיכוי טוב שהייתי בוחן ברצינות אותה. עד כמה שאני מבין, החדשה בעלת רמת גימור משודרגת, אך יש נסיגה מסויימת בחיבור לנהג.

פורסם (נערך)
באמת כיום אין אלטרנטיבה ראויה בגלל אופנת הקרוסאוברים...

המיניואן המרווח היחיד זה הקיה קרניבל שכבר עולה הרבה יותר.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

אם כבר נכנסת לקטגוריה הזאת, גם הטויוטה סאנייה נראת כמו אופציה לא רעה.

אני גם עם S-max, אומנם עם המנוע 2.3 אבל בפרקטיות זה אותו רכב.

מה שמיוחד לדעתי בפורד זה שהאוטו לא ענק קיצונית בייחס למרווח והחלוקה הפנימית.

עריכה אחרונה על ידי פלג_

• תוכן חדש...