Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי התמונה קצת יותר טובה עכשיו, אין ספק שככל הנראה, כנראה, יש תקלה כזו או אחרת בתיבת ההילוכים שלך.

ל S-MAX אכן יש 6 הילוכים ומן הסתם שאתה יכול להעביר את זה ידנית ולשחק בהילוכים, שזה גם מעניין אם אתה בכלל מסוגל להעביר ידנית להילוך 5 ו 6.

אין לי כל צל של ספק שהילוך 5 מגיע הרבה לפניי 90 וה 6 בשיוט בטוח גם ב 90, לזה זה תוכנן מבחינת נסיעה נעימה ובהילוך יתר.

תיבת ההילוכים היא "רגילה" ואכן, המנוע 2.3 אומנם נחמד ולא רע אבל עצלן במונחים של נפח מול הספק וקג"מ, המנוע מיושן יחסית ברמה הכללית אבל עדיין נחמד.

ייתכן מאוד וכל התחושה הכללית של רכב "איטי" או לא סוחב כל כך או לא מגיב נעוצה בתיבה, אם התיבה בעייתית ויש לה תקלה אז כאן כנראה מקור הבעיה, ללא צל של ספק.

(נהגתי במונדאו מספר שבועות ברציפות לפניי מספר שנים עם המנוע 2.3 והגיר הזה, רכב עצלן לא הייתי קורא לו כל כך אבל זללן זה כן).

כל השאיפה שלך זה בעצם להגיע להילוך שיוט-יתר ולשייט על 90-100 ובכך, לחסוך כביכול את הדלק. לאחר שבדקת שכל הרכב תקין ברמה הכללית.

פורסם (נערך)

אני אכן אבדוק זאת, אך התיבה מגיבה כרגיל בכל ההילוכים.

ומעבירה את כל ההילוכים, אולי זה בכלל שיך לתוכנה של הגיר או שזה לא שייך?

חשבתי לבצע החלפה לשמן גיר אבל א: הדעות חלוקות בעניין.

ב: עוד לא מצאתי שמן שעונה על המפרט.

אני לא סגור על איזה הילוך מועבר במהירות של 120, אני הנחתי שזה האחרון אך חשבתי שיש 5 הילוכים, יש מצב טוב שזה בכלל ההילוך השישי.

עצל מבחינתנו זה בייחס לפראדו, לא ממש השווה.

גם שנסעתי בגירסת ה 2 ליטר עם 240 כ"ס הוא לא הרגיש בריא כמו הפראדו, בטח ובטח שבדובר בנסיעה בעיר.

אכן לא חסכוני במיוחד, בעיר הוא באזור ה 7, מחוץ לעיר זה משתפר לכיוון ה 11-12.

ידעתי זאת גם לפני אבל האוטו הזה לא נוסע המון וזה נלקח בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם
נגיד עכשיו יש לי 2 אפשרויות נסיעה באותה דרך

באחת מהם לוקח לי 28 דקות כי אני יוצא מתי שפקוק 15 קילומטר דרך נגיד

ובשניה אני יוצא מוקדם אז זה יוצא לי 14 דקות נגיד אבל אני מן הסתם נוסע יותר מהר..

האם הבדל צריכת הדלק יהיה גבוה בהפרש גדול או קטן ?

האפשרות השנייה עדיפה לך (עצבים), לרכב (בלאי) ולארנק

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

פלג_,

מה סוג הגיר ודגם הגיר? (לצערי עצלן ולא נכנסתי לגוגל או לחפש וכו', מניח שיש לך את זה בשלוף בתקווה).

אני די בטוח שהגיר הזה, חולק מרכיבים או התקנה במספר רכבים דומים מאוד ומציאות השמן עם התקן אמורה להיות יחסית פשוטה, לא? היכן חיפשת? איזה שמן נדרש ומה התקן?

מה אומר היצרן לגבי החלפת השמן גיר? בספר הרכב? ברמה הכללית? זה כתוב? אם כתוב לעשות, עושים.

מניח שיש מספיק חברות לשמן גיר כאן בארץ שאתה יכול לרכוש, התיבה הזאת לא מיוחדת.

מצאתי בארץ שמני גיר מבית קסטרול או מוטול ועוד חברות לגיר ה POWERSHIFT החדש לדוגמא, עלויות די זניחות ואפילו אני חשבתי שתהיה בעיה להשיג שמן לגיר, מסתבר שלא כל כך.

תמיד יש עדכוני תוכנה למנועים/גירים השאלה מתי בוצע כזה והאם באמת קיים.

לצערי, זה להפרד מ 250 שקלים "בדיקת עדכוני מחשב", אלה אם כן מישהו יכול לעזור לך בנושא.

פורסם

אהלן

לפי האוטודטה דגם המנוע הוא sewa והגיר אם אני לא טועה, כך שאשמח אם משהו יבדוק אותי הוא awf21 של אייסין, אכן 6 הילוכים.

תקן השמן הוא wss-m2c924-a.

השמן העומד בתקן לפי פורד הוא : premium automatic transmission fluid.

שזה לא השמן הנפוץ שנמכר בכל חנות חלפים בשם מרקון v.

להבנתי, ההוראות הם לא להחליף שמן גיר.

צבע השמן כבר אינו אדום, יותר לכיוון החום

הרכב עם 170 אלף ק"מ, אני קניתי אותו לפני בערך חצי שנה.

הרכב נקנה מיד ראשונה וטופל בניר צבי.

מאז שנקנה כמו תמיד אני מחליף תחילה את כל הנוזלים.

בוצעו שני החלפות שמן + פילטר צמודות, אפילו שהוא נקנה קצת אחרי טיפול.

פילטר אוויר ומזגן.

פלגים

נוזל קירור

ניקוי מצערת וכו'.

אין לי מושג מתי בוצע עידכון כל שהו, מה יש לדרוש במוסך בדיוק כדי לבצע עדכון?

האוטו לא נכנס על ידי למוסך עדיין, אני מטפל לבד.

לכן בטוח שזה לא היה התקופתי.

אתמול נסעתי עם הרכב לירושלים, על כביש 6 ההילוך השישי עובר רק במהירות 110-115, לאחר מיכן הוא נשאר על ההילוך הזה גם בהאטה עד 100.

אין בעיה להעביר אותו ידנית לשיש גם במהירות 80, אבל גם בהאטה למהירות 100- 90 על הילוך שישי מורגש בוודאות שזה לא ההילוך הנכון, כלומר שהוא נכנס מוקדם מידי, לחיצה קטנה על הדוושה והוא מיד מוריד להילוך חמישי.

שאני מכניס הילוך שישי ידנית עם מהירות של 90 הסל"ד נמוך מ 2000.

ניתן לראות בהודעה מספר 8 את מפרט האוטודטה של הרכב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?605053-פורד-פוקוס-2012-המלצה-לחלפים-לטיפול-תקופתי&highlight=S-max

המון תודה

פורסם

ככל הנראה הסיכוי הכי טוב זה בעצם לגשת למוסך ולרכוש את הכמות שמן הנדרשת מהם ולבצע החלפה מלאה.

השאלה היא, היכן רשום או ההוראות לביצוע החלפות שמן בתיבה הזו? זאת תיבת של AISIN אז ברמה הכללית צריך להצמד להוראות של היצרן עצמו ולא של פורד, הם אלו שייצרו את התיבה ומה שהם אומרים או קובעים, קובע.

עדכוני מחשב וגיר קיימים במוסכי פורד, הקטע הוא שזה עולה 250 שקלים ואם יש עדכונים, תקבל את כל העדכוני מחשב/גיר (שאר המכלולים במידה ויש) וכל מה שצריך ובמידה ואין, נפרדת מ 250 שקלים.

הם כמובן, לא יכולים להגיד לך או לדעת האם יש עדכונים עד שהם לא מתחברים לרכב (למרות שמן הסתם תמיד אפשר לבדוק בתוכנה שלהם בפורד אטיס הזאת).

איזו מערכת סוני יש לך? כיוון שגם למערכות סוני יש עדכונים ואוכל לשלוח לך את הקבצים בהתאם לסוג המערכת, אם תצרף תמונה זה מספיק. (העדכונים הם בעיקר תאימות BT וכו').

פורסם (נערך)

פעם אחרונה שנכנסתי לקנות משהו במוסך של פורד זה היה נוזל קירור, ניגשתי למחסן והבחור אמר לי יש בטח, גש לשלם ותבוא.

ביקשתי לראות קודם אז הוא קצת התעצבן.....אין לי זמן לזה וכו'.

תוך כדי הוא ניגש להביא לי, נוזל קירור רגיל של דלק זה שאני קונה בחנות חלפים הקבוע, ללא שום תקן שמצויין עליו.

את שאלת השמן גיר הוא אפילו לא טרח לשמוע.

שבדקתי במוסך אחר נאמר לי שהם לא מחזיקים את השמן הזה כי לא צריך להחליף אותו.

אם כך, למה יש מדיד ומה עושים שיש חוסר....:shock:

לכן החלפתי נוזל קירור של חברת adia שעומדת בתקן של פורד.

המערכת של סוני ארוזה עם משענות הראש המקוריות ועוד שלל דברים שקיבלתי מבעל הרכב.

הוא התקין מערכת של קנווד ומסכים במשענות, כך שזה לא רלוונטי.

אם אני זוכר נכון מתוך הצצה זאת המערכת שבצבע שחור מבריק עם מעט עיטורים בכסף מסביב.

יש לך מוסך שאתה ממליץ עליו בעניין התוכנה?

בגדול שאני מאזור השרון/מרכז.

אין לי בעיה גם להתיעץ עם בעל הרכב הקודם, איש מקסים שאנחנו עדיין בקשר מידי פעם.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

בעיקרון, גש למוסך המרכזי שנמצא בניר צבי. אם כבר אז כבר, אמור להיות להם את כל המלאי הדרוש לרכבי פורד, בעיקרון.

מקווה מאוד וסביר להניח שהם יהיו קצת יותר מביני עניין מאשר שאר המוסכים, בתקווה.

עדיין לא יצא לי לבקר שם כי לא נדרשתי למשהו חריג מעבר לשגרת הטיפולים.

פורסם

היום דיברתי איתם לגבי הדפסה של הסטורית הטיפולים , יש לשלוח צילום רישיון רכב ות.ז ואז הם שולחים לי זאת חזרה במייל.

אכן אמצא זמן ואקפוץ לשם.

פורסם

אהלן

אתמול קיבלתי את היסטורית הטיפולים של הרכב, פעם ראשונה שראיתי אותה.

גם שקניתי לא בדקתי את הנושא, אם יש לי תחושה טובה עם המוכר אני סוגר מאוד מהר.

גם הפעם זה הצליח, הרכב אכן מטופל כמו שצריך, כל הטיפולים השגרתיים טופלו במוסך המרכזי ובזמן.

מעבר לזה לא היו איזה תקלות יותר מידי מיוחדות.

הבעיות הנפוצות כמו משאבת דלק, מסרק הגה ומנגנון אנדברקס.

ברוב הטיפולים מצויין בדיקת מחשב ואיפוס.

בחלק מהטיפולים היה כתוב: בדיקת wds חיבור תקשורת.

האם זאת הכוונה לעדכון תוכנה? אם כן הפעם האחרונה שזה בוצע היה ב 105 אלף ק״מ בתאריך 7/13.

לגבי השמן גיר, מצאתי את השמן גיר של אייסין שתואם לתיבה הזאת.

גם בהזמנה מאייבי המחיר לא בשמיים.

https://www.ipdusa.com/products/10543/122082-automatic-transmission-fluid-type-t-iv-atf-0t4-jws3309-for-aisin-warner-transmissions

השאלה עם כדאי להיכנס לזה בגיר שעשה כבר 170 אלף?

ברור לי שאבצע זאת בהחלפות חלקיות מספר פעמים.

פורסם

אהלן

אתמול קיבלתי את היסטורית הטיפולים של הרכב, פעם ראשונה שראיתי אותה.

גם שקניתי לא בדקתי את הנושא, אם יש לי תחושה טובה עם המוכר אני סוגר מאוד מהר.

גם הפעם זה הצליח, הרכב אכן מטופל כמו שצריך, כל הטיפולים השגרתיים טופלו במוסך המרכזי ובזמן.

מעבר לזה לא היו איזה תקלות יותר מידי מיוחדות.

הבעיות הנפוצות כמו משאבת דלק, מסרק הגה ומנגנון אנדברקס.

ברוב הטיפולים מצויין בדיקת מחשב ואיפוס.

בחלק מהטיפולים היה כתוב: בדיקת wds חיבור תקשורת.

האם זאת הכוונה לעדכון תוכנה? אם כן הפעם האחרונה שזה בוצע היה ב 105 אלף ק״מ בתאריך 7/13.

לגבי השמן גיר, מצאתי את השמן גיר של אייסין שתואם לתיבה הזאת.

גם בהזמנה מאייבי המחיר לא בשמיים.

https://www.ipdusa.com/products/10543/122082-automatic-transmission-fluid-type-t-iv-atf-0t4-jws3309-for-aisin-warner-transmissions

השאלה עם כדאי להיכנס לזה בגיר שעשה כבר 170 אלף?

ברור לי שאבצע זאת בהחלפות חלקיות מספר פעמים.

במספר מקומות לא רישמיים נאמר שמועד ההחלפה הוא 150 אלף ק״מ ואז מצבי מצויין.

בחלק נאמר שלא מחליפים.

איפה אני מוצא מקור נאמן למידע הזה מחברת אייסין ולא מפורד.

אגב, הגיר הזה נמצא בלא מעט רכבים נוספים מחברות שונות.

פורסם

היי, תודה רבה על העדכון נחמד לשמוע חדשות ממך.

לגבי העדכון תוכנה, לא חושב שה WDS זה היה עדכון תוכנה אבל ברמה הכללית, לא חושב שזה אמור להשפיע יותר מדי, אלה אם כן תרצה להפרד מ 250 שקלים אבל עד שלא תבקש לא תדע אם יש עדכונים לתיבה או למחשב, אם קיים.

מבחינת הגיר, למה ברור שתבצע את זה בהחלפות חלקיות? ולא בהחלפה אחת מלאה טובה? אם הגיר שלך עושה לך כאלו בעיות כגון לא נכנס להילוכים, אין מנוס מלבצעה החלפה מלאה במידה ונדרש.

מה רושם היצרן או ספר הרכב או בכללי לגבי התיבה הזו? מתי וכמה מחליפים?

לבצע החלפה מלאה יכולה לפתור בעיות רבות, תמיד יכול לצוץ משהו לאחר ההחלפה אבל הסבירות נמוכה מאוד.

פורסם (נערך)

אני לא באמת חושב שיש לי בעיה בגיר, הוא מתפקד מצויין.

כל ההילוכים ניכנסים והכל עובר חלק, הוא פשוט מעביר לשישי רק באזור ה 110-120 ומבחינת התחושה שלי הוא לא צריך לעבור לפני.

אני מרגיש את זה כאשר אני עובד ידנית.

לפי הוראות של פורד, אין הוראה להחליף את שמן הגיר אף פעם במשך כל חייו.

מבחינת החלפה של שמן גיר זה רק בגלל שאני נוהג לעשות טיפול ולהחליף הכל מיד אחרי רכישה.

לא אמשיך לטפל המוסך (מטפל לבד) ולא יודע מה הכניסו במוסך עד היום.

בתקופה הקצרה שהוא אצלי ביצעתי שני החלפות של שמן מנוע ופילטר, אפילו שהרכב נמכר 5 ק״מ אחרי טיפול במוסך.

ניקוי מצערת

פילטר אוויר ומזגן

נוזל בלמים

נוזל קירור מתוכנן להחליף השבוע וכו׳ (הכל רשום פשוט זה נמצא בעסק)

אני פותח בורג ריקון, מה שיוצא זה מה שאני מכניס, לכן זה לא בפעם אחת.

יש פה שירשור די ממצה בעניין הגיר הזהhttp://www.fordfusionclub.com/434-v6-engine-discussion/277881-6-speed-atf-change.html

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

קצת קשה לי להאמין שהגיר הזה שהוא לא רע בכלל מכניס הילוך יתר במהירות כזאת... במיועד עם מנוע בריא יחסית והספק מכובד לא נראה שיש סיבה מיוחדת למשוך את ההילוך הרביעי והחמישי, אבל יהיה נחמד לשמוע דעות נוספות אבל מקצועיות מבחינת הגיר או היכרות של אחרים עם הגיר, לצערי אין לי נסיון עם הגיר מלבד נהיגה עליו במשך מספר שבועות ולא יותר.

• תוכן חדש...