Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד עכשיו יש לי 2 אפשרויות נסיעה באותה דרך

באחת מהם לוקח לי 28 דקות כי אני יוצא מתי שפקוק 15 קילומטר דרך נגיד

ובשניה אני יוצא מוקדם אז זה יוצא לי 14 דקות נגיד אבל אני מן הסתם נוסע יותר מהר..

האם הבדל צריכת הדלק יהיה גבוה בהפרש גדול או קטן ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האפשרות השניה תהיה בוודאות צריכת דלק נמוכה יותר עם בלאי נמוך יותר למנוע.

ההפרש תלוי בהרבה פרמטרים ובראשם סוג הרכב/המנוע וצורת הנהיגה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שיוט נינוח וחסכוני אמור להיות ב 90-100 קמ"ש ובהילוך יתר.

בכל פעם שאתה מגביר את המהירות ב 10 קמ"ש צריכת הדלק תעלה בצורה חדה מעבר למהירויות השיוט.

נכון יהיה לצאת מוקדם יותר ולקום מוקדם יותר ולנהוג במהירות שיוט (מצב שבו הרכב חסכוני ביותר). אתה חוסך גם דלק ומגיע בזמן ולא עצבני מהכבישים לעבודה.

פורסם (נערך)

למען כל מי שקורא את זה, זה ברור שהכל בהתאם לסוג הרכב, סוג תיבת ההילוכים, מקדם הגרר של הרכב וכו', כל רכב שונה מהאחר.

דיברתי על כללי אצבע וברמה הכללית.

תיבת הילוכים מודרנית תדע לעלות להילוך יתר ואחרון גם ב 90 או 100 קמ"ש לרוב, שוב, הכל תלוי בסוג הרכב.

שנינו יודעים טוב מאוד שהעלאת המהירות מ 90 או 100 ל 120 גוררת איתו צריכת דלק שיכולה להיות גבוהה מאוד ועד לכ 20-23% לפי מחקרים, תלוי בסוג הרכב וכו'.

וזה עוד לפניי שנכנס להעלאת המהירות, ריבועים שורשים של התנגדויות שונות וכו', מיותר.

כך שככל הנראה, אצלך למשל, שווה להשאר ב 100 בהילוך רביעי, מן הסתם.

לא כך?:wink:

*** למרות שכדאי לבדוק את הרכב שלך מדוע לא עובר להילוך יתר וננעל אלה אם כן כך התיבה אמורה לעבוד מלכתחילה.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

השאלה מה זה "שיוט".

בהיילקס לשעבר במהירות של 120 הרכב היה צורח, נהגתי לשיט על 90 לרוב.

למה זה לא תקין שהוא עובר להילוך חמישי במהירות הזאת?

פורסם

בשיוט אני מתכוון לכך שאתה נשאר קבוע על מהירות מסוימת, כלומר לא מאיץ או מאט.

בעיקרון, ברוב המוחלט של המכוניות המודרניות תיבת ההילוכים מתוכננת כך שתעבור להילוך הגבוה ביותר האפשרי. בשיוט במישור במהירות של 90 קמ"ש אני לפחות לא מכיר מכונית תקינה בה התיבה לא תעלה להילוך הגבוה ביותר הקיים.

פורסם (נערך)

מעניין מי קבע ש 90 זאת מהירות שאליה יש להתיחס, הרי אתה לא מצפה שהוא יסע על הילוך חמישי שאתה נוסע או משייט נקראה לזה, במהירות 40 קמ"ש

שהרכב עובר להילוך חמישי במהירות 120 או אולי 115 בערך הוא על סל"ד של כ 2300-2500.

שזה להערכתי לא סל"ד גבוהה לשיוט, במהירות של 90 הסל"ד היה נמוך משמעותי שזה נראה לי יותר מוזר.

אבדוק זאת שוב, הרכב לרוב אצל אישתי ואני בכלל רגיל לדיזלים שם הסל"ד לרוב נמוך בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם (נערך)

מבלי להוסיף יותר מדי, ישנן טבלאות רבות ומחקרים רבים לגבי מהירויות של החל מ 90 ועד ל 120-130 קמ"ש / מיילס בהתאם וכמה מפסידים באחוזים ובדלק.

על כל עליה של X קמ"ש יש גם התנגדות שגדלה מאוד (נוסחאות זה לויקיפדיה) ולכן, בהחלט יש הבדל לא קטן בין 90 לבין 120 וזה מוכח במחקרים בדיקות מעבדה ומאמרים רבים ברשת, ממליץ לחפש ולהתרענן בחומר.

באותם המחקרים כתבות ובדיקות, רואים גם כמה זמן מתווסף אם נוסעים ב 90 או ב 100 וב 110 וגם ב 120 וכו', ומה מאבדים בתמורה. (רמז: כדאי להפחית מהירות).

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

זה יכול להיות מדהים ומאוד משכיל עבורנו גם כן, במיוחד בסיטואציה שלך עם הילוך 4 ו 5.

אם תהיה לך סבלנות באמת לבצע את זה במהירויות של 90-100 (אתה תוסיף דקות בודדות למסלול), שהרי אם יש לנו קטע של 100 ק"מ ונוהגים ב 100 קמ"ש אז נגיע תוך 60 דקות, אם זה 90 קמ"ש נגיע בתוך 54 דקות לדוגמא.

מספיק רמזור אחד כפי שתמיד קורה וגם אלו שנסעו ב 100 עוצרים לידך, לכן אם בהחלט יש לך סבלנות ואלו נסיעות בין עירוניות, זה יהיה מעניין לדעת איך זה משפיע על הרכב שלך.

מעניין אם תוכל לברר את העניין של ההילוך יתר למשל, מדוע זה לא עובר אצלך או מה הסיבה באמת. יש אפשרות להעביר ידנית?

מניח שהרכב בתמונה שיילך לך ולכן מניח שיש לו "חומרה" בהתאם, מאוד מוזר העניין.

תבדוק עם חברים שיש להם רכבים זהים לשלך.

קצת מוזר לי שרק ב 120 קמ"ש זה עובר (מה שיכול להצביע על בעיה או תקלה כלשהי וזה קורה ושכיח לעיתים).

תודה רבה :)

פורסם (נערך)

לצערי ולצער אישתי הרכב שבתמונה כבר נמכר אחרי תקופה לא קצרה, אבל הגיעו הילדים וזה לא איפשר לנו להישאר בתצורה של שתי דלתות אז הלכנו לקיצוניות השניה.

הרכב המדובר הוא פורד S-max שנת 2008 עם מנוע 2.3 ליטר.

הוא יחסית חדש אצלנו ולי לא יוצא יותר מידי לנהוג עליו.

באופן כללי אני נוסע מאוד לאט, אישתי היא זאת שלוחצת ולכן היא גם כל כך מתגעגעת לפראדו, מבחינתה בפורד מאוד עייפה.

בנסיעות שכן יצא לי לנסוע שמתי לב לעניין אבל שוב, אני צריך לבדוק שוב את העניין, בסוף שבוע היה לי יותר מידע.

יש אפשרות להעביר ידנית, אבדוק זאת גם.

כלומר הילוך חמישי במהירות 90.

דבר נוסף שאני מרגיש בגיר הוא הורדת הילוכים בהאטה, שגורם אף לבמילת מנוע.

לא היתה לי את התחושה הזאת בפראדו לדוגמא.

נ.ב

יש מצב שאני לא זוכר טוב אולי בגיר יש בכלל 6 הילוכים?

סורי, אני יותר בתחום של רכבי שטח, שם אני יותר נכנס לפרטים:shock:

עריכה אחרונה על ידי פלג_

• תוכן חדש...