Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכחתי להזכיר שהחוק קובע שמותר להפעיל אור פנימי בתוך הרכב בתנאי שזה לא מפריע לנהג... ייתכן מאוד ושוטר לא יאהב את הקטע של האולטרא בכל מקרה... כי זה באמת די מפריע לעיניים...

...Carpe Diem

פורסם
דבר ראשון זה לא בדיוק שנאי... זה מתמר...

כדי להפעיל משהו שעובד על 220V בזרם חילופין בעזרת המתמר צריך להתאים את גודל המתמר למוצר.

לא כל המוצרים "אוהבים" את הגל המלאכותי שהמתמר מייצר (המתמר לוקח את הזרם הישר ובצורה אלקטרונית הופך אותו ל220V בזרם חילופי). ובנוסף, אם המכשיר הוא צרכן חשמל גדול, רצוי להגדיל את "תפוקת החשמל" של הרכב...

המתמר לא מוציא מתח שמגיע כסינוס טהור , כמו במערכת החשמל בבית - אלא גל שקצהו קטום .

המשרעת (הדיאגרמה שמציגה את המתח הרגעי שמוציא הממיר) מציגה משהו שעולה עד לשיאו , ונשאר קבוע עד לירידת המתח , הנה דוגמא :

ckt30_52.jpg

כיוון שמכשירים מסויימים מצפים לראות גל סינוס טהור :

emf2_mov.gif

חלקם לא "אוהבים" את תצורת הגל מהממיר.

עם נורות לא תהיה שום בעייה.

לגבי היופי/טעם שבדבר ? עדיף שאסתום את הפה...:?

פורסם

שמר, אם הבנתי נכון, הרי מדובר בפלואורסצנט, כלומר בנורה העובדת על עיקרון של גז מיונן וציפוי פנימי לשפופרת הפולט קרינה באורך גל מתאים. נורה כזו פועלת במתח נמוך יחסית, אבל נזקקת לחימום מוקדם (זוג גופי להט זעירים בשני הקצוות שלה) להקלת תהליך היינון, ולמכת מתח ראשונית להשגת פריצה דרך הגז שחומם - ואת זה מספקים המשנק הטורי והסטרטר המפסיק פתאומית את הזרימה כדי שההשראות העצמית של המשנק תבנה את קפיצת המתח הנדרשת. לכן במערכת כזו יש בפרוש סליל טורי לנורה, והוא בודאי רגיש לצורת הגל של מתח החילופין.

לפיכך כדאי לדעתי, ובלי להתייחס לבטיחות או לחוקיות שבעניין כולו, לבדוק פעם אחת את מפל המתח של הנורה בתנאי הזנה רגילים בבית ולהשוותם למתח המתקבל בעבודה מול ממיר מתח DC ל - AC.

דרך אגב, לבחור הצעיר המתעניין בפרוייקט וששאל את השאלה, אם אינך מנוסה בבדיקת מתח לשפופרת פלואורסצנטית הניזונה ממתח רשת, העזר בשרותי איש מקצוע - חשמל הוא עבד טוב אבל אדון רע, וחבל להפגע בגלל עניין שולי כזה.

יוסי

פורסם

יוסי - האם מדבריך משתמע שיכול להגרם נזק לו/לנורה - או שמא היא פשוט לא תעבוד...

אני מכיר את בעיית הגל הסינוסי (ויש מתמרים יקרים שמוציאים גל סינוסי חלק - או שאפשר לבנות אחד ;) )

אבל אני לא בטוח שהמשנק לא יעבוד עם גל ריבועי...

...Carpe Diem

פורסם

מעולם לא נסיתי להשתמש בממיר כזה להפעלת משנק. בודאי שיתכן שהרמוניות גבוהות שיתרוצצו במערכת ממיר/משנק יגרמו למשל לחימום מופרז של ליבת המשנק בגלל אפקט של זירמי מערבולת, או שהמתח לא יספיק להצתת הנורה או שאורך חייה יתקצר.

כפי שאמרתי, אין לי ניסיון בקומבינציה כזו, אבל לאדם מנוסה וזהיר יש לפחות סיכוי לחמוק ממלכודות או לנקוט באמצעי זהירות, למשל להושיב את המשנק בקופסה מאווררת וחסינת חום, להשתמש בנתיך מתאים וכדומה. היישום הוא פרוייקט פיתוח בזעיר אנפין וככזה מחייב חשיבה וגם מדידה ומעקב לאורך זמן.

דרך אגב, אין בדברי משום שלילה של הרעיון, רק הצבעה על כך שהחיים קשים יותר משנדמה במבט ראשון.

יוסי

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ראיתי לפני חודש או באוטודיפו או בחצי חינם בחולון אולטרה לרכב 40 ס"מ אורך בערך אם אני לא תועה עולה 70 שח אבל אני לא בטוח

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

• תוכן חדש...