Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, ay115 כתב:

לך תבין מין מנוע צרפתי שכזה.

מנוע צורך שמן זה או בגלל שהוא מאבד אותו (נזילה) או בגלל שהוא שורף אותו וזה אומר אחד משני דברים - שמן מוצא את דרכו לתא הבעירה בבוכנות - וזה יכול להגיע או דרך השסתומים ממעלה המנוע (גומיות שסתומים) או דרך הרינגים בתהליך הBLOW BY השמן פשוט עובר דרך הרינגים ונשרף. (במקרה שלך אין טורבו - גם שם יכול להשרף שמן). 

וזה עובר את כל המסלול שקשור לPCV וזה עובר את כל המסלול שקשור לממיר הקטליתי ובסוף גם יוצא דרך האגזוז. 

תבדוק כשהמנוע והאגזוז קר - אם יש פיח במצב "נוזלי" בקצה האגזוז ומסביב אליו. 

אם נמצא שכנראה זה המצב ואתה מחליט בסופו של דבר לתקן (כי זה בכל מקרה יהיה זול יותר מלשדרג רכב) אז תבקש מהמוסך - מי שזה לא יהיה, אבחנה של התופעה ואם הם קובעים שזה גומיות שסתומים והבעיה לא נגמרת וזה מתפתח לרינגים והפעולה הנדרשת תהיה שיפוץ מנוע - שיזכו אותך על הגומיות שסתומים. 

במקרה שלי האשמה היתה עליי - אני אבחנתי שמדובר בגומיות שסתומים וביקשתי פרטנית לטפל בזה - בסוף התברר שגם הרינגים היו שחוקים (האגזוז הפסיק לעשן אבל המנוע המשיך לשרוף שמן בכמות שהיא על גבול הסבירה). 

ותחשבו אולי סובארו XV - כן שתיין דלק, אבל אין ממש תופעות אחרות עד כמה שידוע לי (כמובן תעשה שיעורי בית על כל מנוע ושנתון). 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 6.1.2024 בשעה 10:31, ay115 כתב:

הטיפול בשנה השביעית היה טיפול קטן, עם תוספת של החלפת רפידות (בפעם השניה) וצלחות בלימה (בפעם השניה), ועלה כולל שירות העברת טסט ואגרה כ-1,950 ש"ח במוסך "גבע".

עשיתי ישור קו לרכב אצל גבע ואני שוקל להתחיל לטפל אצלם קבוע למרות המרחק היחסי ממני. מעניין אותי התמחור שלהם, תוכל לפרט את העלות של כל רכיב? גם בערך יעזור לי.

• אהבתי 1
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

אז עברה עוד שנה - והרכב חוגג 9 שנים על הכביש - והגיע הזמן לסיכום נוסף, סיכום שלא חשבתי שאכתוב. למה לא חשבתי שאכתוב? כי הרכב מועמד להחלפה כבר הרבה זמן, במרץ הקודם נולדה לאישתי ולי ילדה מקסימה, שהוסיפה לחיים שלנו הרבה שמחה וציוד, עגלה, כיסא בטיחות, תיק החתלה וכו' וכו'.

הרכב פורסם למכירה בפעם הראשונה בחודש דצמבר 2023 מתוך הנחה שתיקח לנו תקופה למכור אותו, בפועל כמעט נחטף אחרי שעתיים, אבל כפי שפירטתי למעלה, התגלתה תצרוכת שמן שהביאה לעצירת המכירה לתקופה מסויימת - וכך חגגנו את השנה ה-8.

לאחר מכן, מאורעות החיים לא ממש נתנו לי להתעסק עם החלפת הרכב, לידה, מעבר דירה (השלמת התמורה לקבלן), מילואים, גידול ילדה בת כמה חודשים וכו'..

בחודש דצמבר 2024 חשבתי שהתפנה לי קצת זמן (וכסף) להתעסק בהחלפה של הרכב, אז פרסמתי אותו למכירה פעם נוספת, הפעם לקח כמה ימים עד שהגיע קונה רציני - אבל יומיים לאחר מכן, זומנתי למילואים של חודשיים(!) ושוב לא היה לי זמן להתעסק במכירה או בקניית המחליפה - והמכירה בוטלה.

נסענו בחודשיים האחרונים למילואים בשומרון 2,000 ק"מ בחודשיים, בלי שום תלונה או הפתעות, חגגנו 70,000 ק"מ, ואז הגיע חודש מרץ ואיתו הטסט והטיפול השנתי, ומכירה או לא מכירה - אני לא אזניח את הרכב.

גם השנה, הרכב נמסר לידיהם הנאמנות של מוסך "גבע" לטיפול קטן והעברת טסט - התענוג עלה 857 ש"ח כולל אגרת הטסט ועלות השירות של העברת הטסט.

המחיר היה יחסית נמוך, למה? כי את השמן הבאתי מהבית, לא כי אני לא סומך על המוסך או שהמחיר שלהם יקר, אלא שלפני המילואים קניתי גלון לטובת השלמת שמן לאור הנסיעה הצויה, אבל למרבה ההפתעה, צריכת השמן ירדה פלאים בנסיעה בין עירונית, בעוד שבנסיעה עירונית השלמתי כמה מאות מ"ל על כל 1,000 ק"מ, בנסיעה בין עירונית הצריכה ירדה לפחות מחצי מכך. 

הרכב שירת אותנו נאמנה, אבל אין לנו ברירה אלא להחליף אותו, הקטנה שלנו כבר לא כלכך קטנה והגיע הזמן לצאת לטיולים שקשה לעשות עם הבימבה שלנו. עוד כמה ימים אסיים את המילואים, ובתקווה שבשבועות הקרובים תרכש המחליפה והרכב יפורסם למכירה.

• אהבתי 7
פורסם (נערך)

ברשותך, מצטרף לשירשור :-)

גם אני בעלים של פיג'ו 108 הנהדרת הנ"ל החל מ- 11/2021.

תיבת הילוכים ידנית 5 מהירויות.
מנוע בנזין 1,199 סמ"ק עם 82 כ"ס... נו, מנוע 1.2L PureTech המדובר בפורום (אטמוספרי רגיל, ללא טורבו), מדגם HM01 לפי רשיון הרכב.

מועד עליה לכביש 01/2015 (בתא המנוע של הרכב יש איזו מדבקה שיוצר ב- 11/2014).

לפי רשיון הרכב - משקל עצמי 972 ק"ג (קלילה כמו נמלה).

נקנתה עם 02 בעלים קודמים (אני בעצם יד שלישית) בנסועהשל 73,000~ ק"מ על השעון ועכשיו עומדת על 95,000~ ק"מ.

הפיג'ו הנ"ל מיוצרת בצ'כיה, רמת גימור Active.

החוויה שלי עם רכב הקרטינג הידני הזה פשוט נהדרת.

1. למה קרטינג?

כי קניתי אותה אחרי עשור שלם מאושר ואוהב מאוד עם רנו קליאו B מודל 2010, מנוע 1.4L, הספק 75 כ"ס, תיבת הילוכים ידנית (מתגעגע נורא) שהייתה הרבה הרבה [הרבה] יותר נוחה מהנ"ל... לי ההבדל נורא מורגש, אבל זו לא חוכמה כי אלו קטגוריות שונות של רכבים והרנו הייתה רכב סופר-מיני גדול יותר ונוכח יותר על הכביש.

לא הייתי אומר שהפיג'ו 108 לא נוחה, כי לי היא כן נוחה... אבל אני די בטוח שלא לכל אחד היא תהיה נוחה, והרגשת הקרטינג הייתה לי נורא נוכחת בחודשים הראשונים עם הרכב.

זה מאוד אישי, ומי שלא נהג בה לא יבין.

2. בלי עין הרע טפו טפו טפו - שום תקלה משביתת נסיעה במהלך כל ה- 3.5 שנים ו- 20,000~ ק"מ שאני מחזיק אותה... כן, שום תקלה.

נסיעות עירוניות ובין עירוניות בערך 50:50 (קשה לי להעריך),

כמו שאתם קוראים אני לא נוסע הרבה (מעדיף ונוסע הרבה בתח"צ עירוני), סביבות ה- 7,000 עד 10,000 ק"מ בשנה, תלוי בשנה (יש שנים שעשיתי 7,000 ק"מ/בשנה, ויש שנים שעשיתי 10,000 ק"מ/שנה).

הרכב עשה 95,000~ ק"מ ואין שום תיעוד להחלפת רצועת הטיימינג הסוררת (מודה שאני כנראה מאוד אמיץ, או נורא טיפש, בכל מקרה גיליתי על הבעיה הזו רק לפני שנה בערך, בסביבות תחילת 2024 פה בפורום, ובתכנון שלי להחליף אותה בחודשים הקרובים).

העובדה שאין תקלות לא אומרת שאין בלאי!

- בלאי טבעי: הרכב נקנה ב- 11/2021 עם 4 צמיגים סיניים סירחון שהבעלים הקודם נסע עליהם - 2 מהם ישנים יחסית (בני 3~ שנים) ו- 2 מהם חדשים למדי בני שנה.

אז לפני שנה בדיוק החלפתי את 2 הסיניים הישנים (והרועשים בצורה לא הגיונית! שאת זה למדתי רק אחר כך) בזוג צמיגים קדמיים חביבים מאוד Continental EcoContact 5 שרכשתי דרך ACE במחיר של 750 ש"ח/זוג צמיגים.

רק אחרי שהחלפתי את הסיניים הישנים והמסריחים גיליתי כמה הרכב יכול להיות שקט... באמת שלא חשבתי שהחלפת צמיגים סיניים מסריחים לצמיגים איכותיים יחסית עושה את הרכב לכל כך הרבה יותר שקט! ההבדל ברעש בתא הנהג שבין 2 סוגי הצמיגים היה ע-צ-ו-ם.

את הסיניים החדשים יחסית (מורכבים עכשיו מאחורה) אני עוד לא מחליף בגלל שעדיין לא עשו את שלהם, אבל אני שונא אותם לחלוטין.

- בלאי טבעי: קניתי את הרכב עם בולמים אחוריים גמורים (מסתבר) שלא עברו טסט (הייתה נזילה של שמן על הבולם).

החלפתי זוג בולמים אחוריים במוסך "רגיל" לא מורשה, לבולמים של KYB סבירים למדי בעלות של 800~ ש"ח כולל עבודה. במוסכים מורשי היבואן רצו פי 2 במחיר (1,400-1,500~ ש"ח) על בולמים אחוריים של Bilstein או של Monroe (שאני מאוד אוהב) וזה היה נראה לי יקר מדי.

המצבר מחזיק כבר 5.5 שנים משום מה...

מגבים לרכב אני קונה בחנות של Erik`s wiper store מעלי-אקספרס והם מגבים מעולים.

עצי ריח לרכב אני מזמין מאמאזון.

יתרונות של הפיג'ו 108 מ- 3.5 שנות נהיגה:

1. באמת שרכב קליל (וקל!), "צעיר", כיפי ומהנה לנהיגה. לא פארש בכלל.

ברור שלא חיית מסלול/מירוצים, אבל לפחות מבחינתי כנהג ממוצע רגיל לגמרי ברמת הסטודנט, המנוע מגיב מאוד יפה ללחיצה על הגז, נותן עבודה, מאיץ יפה מאוד (גם בעליות), והשלדה מאוד מאוזנת וכיפית לנהיגה, מרגישה יציבה על הכביש ואוחזת מצויין, לא רוכנת בפניות יותר מדי (כמו ברכבים אחרים שהיו לי).

יש למנוע מספיק כח ומומנט והרכב יוצא לעקיפות בלי בעיה, ועולה עליות בלי בעיה (אני גר בעיר נורא הררית).

אני שמח שבחרתי במנוע 1.2L הצרפתי והגדול יותר (82 כ"ס), ולא במנוע 1.0L היפני החלש יותר.

2. זולה מאוד לרכישה כרכב יד 2 :-)

אני קניתי את שלי ב- 11/2021, יד 2, עם 73,000~ ק"מ ב- 20,000 ש"ח בלבד (!) מבחור אמין וחביב דרך מודעה באתר יד 2.

לקחתי את הרכב לבדיקה לפני קניה בטכנוטסט לפני הרכישה. הבדיקה עלתה לי 400~ ש"ח והייתה שווה כל שקל כי ידעתי מה הבעיות של הרכב (בעיקר בולמים אחוריים גמורים שהוחלפו אחרי שהרכב לא עבר טסט איתם).

זולה מאוד לרכישה כי צרפתיה והישראלים סולדים מצרפתיות ומחשיבים אותן כלא אמינות (!).

כי ידנית והישראלים סולדים מתיבת הילוכים ידנית.

כי קרטינג ופחות מתאימה למשפחות ועגלות, או למי שחושב כל הזמן על לשים קניות בבאגאז' (אין כמעט בגאז', הוא ליופי, אני שם קניות במושב האחורי).

כי לצרפתיות יצא שם רע של אמינות (בצדק וגם לא בצדק) והישראלים נרתעים מצרפתיות.

הרכב טופל על ידי 2 הבעלים הקודמים במוסך היבואן המרכזי של לובינסקי (גועל נפש של יבואן עם מוסכים מורשים בתמחור של איחוד האמירויות, אבל לפחות השירות במוסכי היבואן הוא שירות פרימיום), קיבלתי קבלות והיסטוריית טיפולים מלאה.

3. תתפלאו, אבל הרכב אמין למדי...

אין כל מיני תקלות מוזרות ושוברות של רכב בן 10 שנים (קניתי אותו כשהיה בן 6-7 שנים), אין נורות, אין רעשים, אין ציפצופים (אני מאוד אוהב את הפשטות של הרכב, מבחינתי כמה שיותר פשוט - יותר טוב).

מטפלים בזמן, מטפלים כמו שצריך במוסכים שיודעים לטפל בצרפתיות (לקח מהרנו קליאו B הקודמת שלי), מתעקשים על נוזלים מקוריים (!), מקפידים להתרחק ככל הניתן מחלפים סיניים ושמים רק חלפים מקוריים או לפחות OEM - והצרפתיה הזריזה והקלילה הזו יודעת להחזיר אהבה בחזרה.

זה לא אומר שפה ושם אין כל מיני מוזרויות ועוגמות נפש קטנות כמו נזילת חורף מהגומיות של חלון הבגאז' האחורי, אבל עד היום אין תקלה מכאנית רצינית.

4. חלונות אחוריים מושחרים - משהו שמעולם לא היה לי וגיליתי כמאוד מאוד כיפי... פשוט תענוג.

אני מרגיש מיני-ערס מוגן מהסביבה וזה ממש נוח.

5. מערכת מולטימדיה נחמדה מאוד עם מסך מגע חביב בגודל סביר יחסית לשנתון, אך מפגרת - מסך בכלל ומסך מגע בפרט מעולם לא היה לי בשום רכב וגיליתי שזה מאוד מאוד כיפי... פשוט תענוג (אני עוד מהדור שהיו מתקינים רדיו-דיסק של Pioneer או Kenwood עם רמקולים 6X9 במגש האחורי, כמו ברכב הקודם).

למה מפגרת? - כי אין עברית, יש רק ריבועים מפגרים ולא מבינים/רואים כלום. מנחשים מה רוצים לשמוע.

אגב, אין מגש אחורי ואין אפשרות להתקין על האין מגש אחורי שום רמקולים אחוריים.

6. שליטה מההגה (כפתורים) על מערכת המולטימדיה  - משהו שמעולם לא היה לי וגיליתי כמאוד מאוד כיפי... פשוט תענוג להעביר שירים, להחליף תחנות ברדיו ולהעלות/להוריד עוצמת שמע דרך גלגל ההגה. מאוד נוח.

יש גם חיבור לסלולרי ושיחות טלפון ודיבורית אבל אני לא משתמש בזה כי לא מדבר בסלולרי בנהיגה.

7. עיצוב חיצוני - לדעתי האישית מאוד - הפיג'ו 108 עדיין נראית מעולה, עיצוב חיצוני נהדר שעומד במבחן הזמן, עד היום נראה ומרגיש מודרני מאוד, וגם כעשור אחרי עדיין נראית מעולה ומושכת מאוד.

גם העיצוב הפנימי של הסלון של הרכב ממש בסדר גמור בלי חסרונות גדולים מדי יחסית לכמה שהיא הייתה זולה לזמנה - מושב הנהג מתכוונן לכל הכיוונים, ההגה מתכוונן, הכל נראה בסדר עם איכות פלסטיק טובה מאוד. 

8. נורות LED שהן DRL בפגוש הקדמי - וואלה נחמד ממש... אני ממש התלהבתי וזה רכב ראשון שלי עם DRL. אחלה נראות באור יום.

9. מעיין פס LED שהוא סוג של תוספת DRL בפנסי הדרך הקדמיים (עיצוב אופייני לפיג'ו) - נחמד ממש ועובד רק כשמדליקים את אורות הדרך... יותר מאפיין עיצובי מאשר איזה משהו בומבסטי.

10. יש פנסי ערפל - זה עדיין דבר ב- 2025? לא יודע, כנראה שב- 2015 זה כן היה. גם נחמד ממש.

11. מזגן חזק, לא פארש בכלל. אולי לא חזק כמו בשאר היפניות, אבל בשבילי זה בהחלט מספיק ואני מפעיל אותו תמיד על רמה 2 שיורדת מהר מאוד לרמה 1 וגם לפעמים מכבה אותו כי הוא קר מדי.

חסרונות של הפיג'ו 108 מ- 3.5 שנות נהיגה:

1. קרטינג... פשוט קרטינג... זו המחשבה שחלפה במוחי בחצי שנה הראשונה לאחר שקניתי את הרכב ומחזיקה מעמד עד היום (אבל כבר פחות מפריעה לי כיום).

הרכב קופצני, תזזיתי, קצר, רוטט... רמת שיכוך של עגלת סופרמרקט. "איכות" נהיגה של עגלת סופרמרקט איכותית מאוד עם שיכוך של קורקינט שיאומי. 

זה לא כל כך נורא כמו שזה נקרא או נשמע, והרכב כן נוח לנהיגה ונסיעה, גם למשך שעות ארוכות, אבל הרגשת הקרטינג הזו בהחלט נוכחת מאוד.

2. הרכב רועש - לא רועש ברמות, אבל לפי כל פרמטר הגיוני הוא רועש למדי (בכל זאת רכב מיני, למה מצפים? זה לא WV מפונפנת).

3. הרכב רוטט - לא רוטט ברמות, אבל לפי כל פרמטר הגיוני הוא רוטט למדי והסיבה לדעתי היא שזה מנוע 3 צילינדרים.

4. אמרנו מנוע 3 צילינדרים רוטט ורועש? - אז הרכב "אוכל" שמן... הרבה יותר "אוכל" שמן מרכבים אחרים שהיו לי, ואני לא חושב שזו תקלה או בעיה כי ממה שאני יודע מנועי 3 צילינדרים אוכלים קצת יותר שמן מהרגיל (במסגרת ההגיון והסביר!).

אין לי מושג למה זה, אני לא מפחד מזה ואני לא חושב שיש פה תקלה שצריכה לפתוח מנוע וכו'...

לא יודע להעריך כמה שמן המנוע אוכל, כי לא ממש עקבתי במסודר, אבל פעם בתקופה (3-4 חודשים) אני מוסיף למנוע איזה 0.5L שמן לפי התקןACEA C3, API SN Plus ,PSA B71 2297.

הרכב לא אוכל נוזל קירור ולא צריך למלא נוזל רדיאטור בכלל בין טיפולים.

5. למה לעזאזל למגב האחורי אין כפתור של מצב ביניים/השהייה? איך חסכו בדבר המטומטם הזה?

זה מעצבן מאוד שהמגב האחורי או שפועל או  שלא פועל (1/0), ואין מצב של השהייה 1-2 שניות כמו למשל במצב דומה שכן יש במגב הקדמי.

6. חלונות אחוריים לא נפתחים לתוך הדלת כמו בכל רכב רגיל כמעט, אלא רק הצידה כמו בסוזוקי אלטו... בעצם זה חרך של חלון ולא חלון אמיתי.

לי זה לא מפריע כי כמעט לא נוסעים אצלי במושב האחורי, וכמובן שידעתי את זה כשקניתי את הרכב.

מי שמסיע הרבה במושב האחורי אולי זה יכול להפריע לו.

7. אין פתח מיזוג מרכזי "רגיל" שפונה קדימה אל הנהג ומפוצל ל- 2 חלקים (אל הנהג/נוסע שליד הנהג) כמו בכל הרכבים בעולם בערך, אלא רק פתח מיזוג מרכזי שנמצא למעלה בחלק העליון של הדשבורד, פונה למעלה אל השמשה הקדמית פחות או יותר... עיצוב מוזר, אבל אני מניח שזה כדי לפנות מקום למערכת המולטימידה והמסך שלה. 

זה היה לי מאוד מוזר בהתחלה, ולקח לי קצת זמן להתרגל לזה, אבל גיליתי שזה ממש לא מפריע לי ושזה בקושי חסרון כי בשורה התחתונה הרכב מתקרר ומתחמם מהר מאוד, ואותו פתח מיזוג מרכזי מחמם/מקרר את חלל הרכב יפה מאוד ומהר מאוד.

8. כיוונון הטיית מושב הנהג למצב שכיבה נעשה עם גלגלת מעיקה ולא עם ידית מנוף - אותי זה מאוד מעצבן ולא נוח... נניח שאתם בחניה ובא לכם להשכיב את מושב הנהג למצב שכיבה בכיף שלכם לתת איזו נומה קטנה... אז תצטרכו לסובב את הגלגלת במשך 3 דקות הלוך וסובב הלוך וסובב כאילו אתם טוחנים בשר במטחנת בשר ידנית... זה ממש מציק ולא מבין למה לא שמו ידית מנוף פשוטה שאתה מרים וככה מוריד את המושב למצב שכיבה בשניה.

9. לא יודע אם זה חיסרון, כי לי זה לא ממש משנה - מראות הצד הן עם כיוונון ידני ולא חשמלי. צריך להוזיז אותן עם ידית קטנה ומצחיקה כמו פעם בימים הטובים. כדי לכוון את מראת הצד הימנית מהצד של הנוסע שליד הנהג צריך להתאמץ ולרכון לעברה.

10. לא יודע אם זה חיסרון, כי ככה הרכב מגיע - אין משענת צד לזרוע ימין של הנהג. היה יכול להיות נחמד אם הייתה, בונוס למתקדמים.

שוקל אם להעלות פה את היסטוריית הטיפולים... 

יש עניין? או שסתם לידע כללי?

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 4
  • מעניין 3
פורסם

בדגם האטמוספרי של מנוע ה-1.2, יש פחות עניין עם הרצועה, כי בגרסה זאת מותקנת הזרקת סעפת, כך שדילול השמן בדלק זניח (זאת הסיבה לשחיקה המוגברת של הרצועה בגרסה המוגדשת)

צריכת שמן מופרזת היא מחלה נוספת של המנוע הזה, והיא משותפת לגרסה המוגדשת בגלל תכנון לקוי של טבעות האטימה ("רינגים") במנוע. זה צפוי להחמיר עוד בהמשך עד הצורך הבלתי נמנע בשיפוץ או החלפת מנוע. 

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

היי, גם בעלים של 108 מודל 2015 יד 1.

החלפתי רצועה אצל גבע לפני שבועיים ב80,000 ק"מ. כדאי לך להגיע ולהחליף- שלי מעט התפוררה וסתמה מעט מעברי שמן בסולנואיד VVT פליטה.

לא משהו רציני... סה"כ מתחבר לכל מה שרשמת על הרכב.

מעניין אותי לדעת לגבי תצרוכת הדלק אצלך כי לדעתי סגנון הנהיגה שלנו דיי דומה. אצלי הממוצע הוא 8.5 ליטר ל100 קילומטר או 11.76 קילומטר לליטר בנזין.

שי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, shaymolcho כתב:

החלפתי רצועה אצל גבע לפני שבועיים ב80,000 ק"מ. כדאי לך להגיע ולהחליף- שלי מעט התפוררה וסתמה מעט מעברי שמן בסולנואיד VVT פליטה.

לא משהו רציני... סה"כ מתחבר לכל מה שרשמת על הרכב.

תודה על המידע :-)

תוכל לכתוב כמה עלתה לך החלפת רצועת התזמון? (אפשר גם בפרטי אם זה מידע שלא נהוג לפרסם, למרות שלא רואה סיבה שלא).

לפני שנה קיבלתי אצלו הצעת מחיר טלפונית של 2,600~ ש"ח אם לא הייתה התפוררות רצינית לרצועה מחוזקת (?) דור 3 או משהו כזה (זה אייפון? מה זה דור 3?).

לפני 8 שעות, shaymolcho כתב:

מעניין אותי לדעת לגבי תצרוכת הדלק אצלך כי לדעתי סגנון הנהיגה שלנו דיי דומה. אצלי הממוצע הוא 8.5 ליטר ל100 קילומטר או 11.76 קילומטר לליטר בנזין.

12 ק"מ/ליטר? כלומר 1:12 אוכלת לך?... אין סיכוי.

זו צריכת דלק של קיה פיקנטו אוטומאט ולא של פיג'ו 108 ידנית...

חצי מהק"מ שלי אני עושה בעיר הררית מאוד, עליות ועליות ועליות, זינוקים בעליה בלי סוף (מישהו רשם שהקלאצ' הזייה והוא צודק מאוד, גם אחרי 3.5 שנים איתה אני עדיין לא שולט על הקלאץ' המחורבן הזה וברכב הקודם הייתי מקצוען אש על המ"מ, וכל החיים שלי אני נוהג על ידניות).

קצת עומסי תנועה, לא בהגזמה, בלי פקקים רציניים.

החצי השני הוא נסיעות בינוניות של 45 דקות עד 1 שעה (30-70 ק"מ) להורים/ידידות/חברים בערך פעם בשבוע.

ממלא מיכל דלק מלא עד סופו (פול טנק - 30-33~ ליטר דלק), מחכה תמיד שירד לריבוע האחרון ומושך קצת מעבר אליו, אבל לא מגיע לאחרי הריבוע האחרון שאז מד הדלק ריק לגמרי ואין ריבועים בכלל (ואז גם נדלקת הנורה נצהובה), והוא מחזיק לי 530-550~ ק"מ לפי האודומטר בכיף...

גם אם אני מחמיר איתך ומעגל למטה ואומר לך שעל מיכל של 33 ליטר אני עושה "רק" 500 ק"מ זה אומר 1:15 בלי בעיה.

בפועל, ואני מודד את זה כל הזמן ובודק תמיד (ממלא פול טנק ומאפס אודומטר) - הרכב עושה 550 ק"מ על 33 ליטר שזה 1:16-17.

יתרונות של הפיג'ו 108 מ- 3.5 שנות נהיגה:

12. שכחתי לציין עוד יתרון - לרכב יש משום מה חיישני לחץ אוויר בצמיגים (חיישני TPMS), שאותי זה מאוד הפתיע כי זה באמת רכב זול ובסיסי בסך הכל (לא ידעתי שיש במעמד הקנייה).

אבל לעשות מצב ביניים למגב האחורי זה לא... טוב, לפחות המתגים של חלונות החשמל בדלתות ולא בקונסולה המרכזית כמו פעם ליד ההנדברקס.

החיישנים האלו (גם פעם ראשונה בחיים שיש לי רכב עם חיישנים כאלו - הרבה פעם ראשונה ברכב הזה) הצליחו לגלות לי פנצ'ר בלי ששמתי לב, למרות שבכל בוקר ולפני כל נהיגה אני תמיד עושה סריקה וסיבוב סביב הרכב כדי לוודא את מצב הצמיגים ואף פעם לא מפספס לעשות את הסיבוב הזה... היה בוקר וכנראה שלא שמתי לב שאחד הגלגלים היה פקקטה... נכנס לרכב רואה נורה צהובה מוזרה שאני לא מכיר, כבר התחלתי להיבהל, מברר באינטרנט מה זו הצורה הזו, מבין שזה מהצמיגים ולא הבנתי איך.

יוצא מהרכב, ומסתבר שהיה פנצ'ר והרכב צדק מאוד! החלפתי גלגל, איפסתי את חיישני ה- TPMS הללו, והכל היה בסדר.

אחלה פונקציה ממש. מאוד מועיל. הרכב הפתיע אותי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הי,

עלה לי כמעט 3000 ש"ח וכלל החלפה לרצועה מקורית+מותחן ורצועת אביזרים. אצלי הרצועה שהוחלפה היתה דור ראשון.

כולל פירוק וניקיון של אגן השמן והרשתית.

הקטע עם הדלק הזיה, אני לא מצליח לעבור את ה360 קילומטר על מיכל דלק מלא... לא מצליח לאבחן את הבעיה ברכב.

אבל מנגד אין אצלי איבוד שמן מנוע מטיפול לטיפול.

תודה על תגובתך.

עריכה אחרונה על ידי shaymolcho
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, DAHUJI כתב:

לרכב יש משום מה חיישני לחץ אוויר בצמיגים (חיישני TPMS), שאותי זה מאוד הפתיע כי זה באמת רכב זול ובסיסי בסך הכל (לא ידעתי שיש במעמד הקנייה).

מערכת TPMS זה אביזר חובה בכל רכב בתקינה אירופאית החל מ 2012 או 2014 (לא זוכר בדיוק). 

לא משנה רכב זול או יקר, כולם חייבים את המערכת. אבל לא חייבים מצב ביניים למגב אחורי וכפתורים כפולים לכל חלון 😁

אבל לא בטוח שיש באמת חיישנים, יש גם מערכת TPMS פשוטה יותר (עדיין עונה לדרישות התקינה), שמבוססת על מדידת הפרשי מהירות גלגלים. 

בגלגל עם לחץ אוויר נמוך הקוטר יורד והוא מתחיל להסתובב מהר יותר אז המערכת מזהה את זה כירידת לחץ אוויר.

סף הרגישות של מערכת כזו נמוך יחסית, ירידה של עד 20%-25% בלחץ אוויר היא לא מזהה. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 9 שעות, shaymolcho כתב:

עלה לי כמעט 3000 ש"ח וכלל החלפה לרצועה מקורית+מותחן ורצועת אביזרים. אצלי הרצועה שהוחלפה היתה דור ראשון.

כולל פירוק וניקיון של אגן השמן והרשתית.

הגיוני מאוד... עכשיו נזכרתי גם בשיחה איתו שהוא אמר (מוסך גבע) שאם רצועת התזמון התחילה כבר להתפורר וצריך לעשות ניקיון של הרשתית ואגן השמן וכו', אז זה יעלה משהו בסביבות ה- 3K.

זה נחשב יקר להחלפת רצועת תזמון? זול?

לפני 9 שעות, shaymolcho כתב:

הקטע עם הדלק הזיה, אני לא מצליח לעבור את ה360 קילומטר על מיכל דלק מלא... לא מצליח לאבחן את הבעיה ברכב.

360 ק"מ על מיכל דלק מלא בפיג'ו הזו? כלומר סביבות ה- 30-33 ליטר?

אתה בטוח?

360 ק"מ זה ממש מעט... לא שאומר שזה עוזר (וזה כנראה לא), אבל אתה שם תוסף דלק לפעמים? פעם בשנה לפני טסט?

ניקוי בית מצערת עשית? מתי החלפת פילטר דלק?

משהו?

אני לא מומחה בזה, סתם זורק רעיונות מהשרוול.

לפני 5 שעות, Buki כתב:

אבל לא בטוח שיש באמת חיישנים, יש גם מערכת TPMS פשוטה יותר (עדיין עונה לדרישות התקינה), שמבוססת על מדידת הפרשי מהירות גלגלים. 

בגלגל עם לחץ אוויר נמוך הקוטר יורד והוא מתחיל להסתובב מהר יותר אז המערכת מזהה את זה כירידת לחץ אוויר.

סף הרגישות של מערכת כזו נמוך יחסית, ירידה של עד 20%-25% בלחץ אוויר היא לא מזהה. 

תודה על המידע! איזה כיף לקרוא דברי חכמים.

מבלי לדעת באמת, אני כמעט בטוח שזו המערכת פסאודו-TPMS שמותקנת בפיג'ו 108 הזו.... 20-25% אומר שהיא לא משגעת את השכל, שזה טוב, ובגלל זה אני כמעט בטוח שזה הסגנון של המערכת.

עזרה לי פעמיים (אבל ממש), כשהמצב היה באמת על הפנים ולא שמתי לב באחת מהפעמים (בפעם השניה כן שמתי לב).

האמת שזה ממש נחמד ומועיל.

פורסם

אני יכול לאמר בוודאות שבC5 איירקרוס אצלי אין שום חיישני TPMS בחישוקים עצמם - זו המערכת שבוקי כתב עליה. 

הייתי נוכח בתהליך החלפת הצמיגים ברכב - אין שם חיישנים. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם לי יש את אותו הרכב 1.2 משנת 2016 והגעתי ל120,000 ללא החלפת רצועת טיימינג

החלפתי אותה (לאחר שגיליתי על הבעיה) לפני שבועיים בגבע והם רצו 1800 ש"ח להחלפת הרצועה + 400 לניקוי במידה והרצועה התפוררה. + מע"מ. בנוסף החליפו כבר פילטר שמן וגם שמן אז יצא סביב ה 3000 וקצת.

אצלי לרכב יש בעיה בממיר הקטליטי עוד מהזמן שקניתי ב70K לפני כשלוש וחצי שנים, רוב המוסכים אמרו שלא שווה לטפל בזה... 

בנוסף הצינורות של הווישרים מתייבשים ומתמלאים בחורים והייתי צריך להחליף אותם. 

צריכת הדלק (אני נהג מאוד חסכן ולא נוסע מהר) היא סביב ה20 ק"מ לליטר. 

סך הכל ממש מרוצה מהרכב, לא היו עוד תקלות 

• אהבתי 1
פורסם

מדוע לא שווה בגלל מחיר עלות של הממיר? זה גם מה שגבע אמר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי פיג׳ו 108, שנה 2016, הרכב אצלי כבר כמעט חצי שנה, לאחרונה כאשר אני מנסה לעביר הילוכים הרכב לי מעביר לי, אני צריכה לשחק עם ידית ההלוכים בשביל שזה יעביר לי הילוך, זו בעיה בגיר ככל הנראה, מחפשת מוסך שמתעסק עם גיר רובוטי אבל לא מוצאת בשום מקום, כמעט רוב המוסכים לא מתעסקים עם פיג׳ו, מישהו יודע איזה מוסך מתעסק עם גיר אוטומטי של פיג׳ו? אשמח לעזרה בנושא

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...