Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אין כמוני, יש לי סוני 40 אינץ' בת 4 שמתפקדת נהדר, אבל בא לי להתחדש במשהו קצת יותר גדול (משתי סיבות מטופשות - צפינו ב-planet earth וחשבנו שיהיה נחמד לראות את זה בגדול יותר, וחברה שלי רוצה לתת את הטלוויזיה הישנה לאמא שלה).

צופה בעיקר בסדרות וסרטים ב-720P (לפעמים בעוונתיי גם בפחות) אבל אין שום בעיה לעבור ל-1080P או אפילו להוריד 4K אם יש.

חשבתי שאם כבר מגדילים, כדאי להתכונן לעתיד ולקנות 4K. אני רואה שיש כמה מאפיינים בטלוויזיות יקרות יותר שעשויים להיות משמעותיים - "UHD Premium" certified וגם HDR10.

בתקציב הנוכחי (משתנה כל הזמן...) נופלות 49 אינץ' עם UHD פרימיום ו-HDR10 (כמו סמסונג סדרה 7) או 55 אינץ' בלעדיהן.

מה דעתכם?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא מזמן קניתי 55' של שארפ.

אחרי שבחנתי את ההבדלים בין UHD ל HD מול שני מסכים צמודים וזהים של אותה חברה הגעתי למסקנה ש UHD לא נותן כמעט שום ערך נוסף.

המצב היחיד שראיתי הבדל היה כשעמדתי 50 ס"מ מהמסך, אבל כשהתרחקתי מעבר למרחק של מטר וחצי לא ראיתי שום הבדל בתמונה.

מה שעוד שמתי לב שבחנות שיחקו עם הבהירות והקונטרס של המסכים כדי לתת עדיפות למסך UHD , כשאני לקחתי ושיניתי את המסכים להציג תמונה זהה, אי אפשר היה להבדיל ביניהם ממרחק של כ1.5 מטר והלאה.

פורסם

OLED

זה הדבר הבא - יש חסרון בדמות צריבת מסך אבל האיכות תמונה מדהימה.

לפי מה שאני יודע יש כרגע בשוק רק טלויזיות של LG בטכנולוגיה הזו במחיר נורמלי.

LG דגם B6 55 אמור לעלות 1500 יורו באירופה מול 10K שח בארץ.

תקרא סקירות עליה פה:http://www.hometheater.co.il/forum108

פתחו תת-פורום חדש לזה :-D

אני ראיתי אצל חבר - מדהים ! קשה לחזור לראות LCD אחרי זה...

פוקוס 2002 2.0 אוט'

פורסם

תודה, OLED עדיין מאוד יקר (אין פה בפחות מ-2000 יורו) ואם כבר אני קונה טלוויזיה לתקופה ארוכה אז אני חושב שעדיף 4K כי תכנים מתחילים להכנס. אבל במחשבה שניה אולי פשוט שווה לי להגדיל כרגע בעלות לא גבוהה, ועוד שנתיים שלוש לקנות OLED...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

I'm currently also in the market for a new TV. while the 4k is in my budget, the HDR and refresh rate of 240 (vs 120) is bumping the price quite a bit

I went to the store and asked them to look at the TV with HDR and without it next to each other, assuming both settings were similar, the difference in color was noticeable, but what the salesman at the store called enriched and vivid color, looked almost artificial to me, like colors in nature don't really look at that.

So, now I care much less for HDR, however the refresh rate could be critical when you watch sport, I was told there could be some blurriness when watching high speed motion, so I'm looking into this.

In any case, the prices have dropped down quite a bit on these fancy TV, I can get a 65'' curved, Samsung 4K with HDR for approx $1500....that's a lot of TV for the money.

פורסם

רוני, ה-LG B6 היא 4K ותומכת HDR ודולבי דינמיק

קח בחשבון שעוד כמה חודשים תהיה יותר תחרות בתחום ה-OLED והמחירים כנראה יירדו

פוקוס 2002 2.0 אוט'

פורסם

רוני, יתרונות של רזולוציה רואים משילוב של גודל ומרחק צפייה. מעל מרחק מסויים ומתחת לגודל מסויים, לא רואים הבדל. תבדוק אם בגודל שאתה מתכוון לרכוש והמרחק שאתה צופה ממנו, בכלל תראה הבדל בין 4K לשידור שהוא לא.

דבר שני ששווה לבדוק, האם טלוויזיה שהיא 4K נותנת איכות של רזולוציות נמוכות יותר כמו טלוויזיה שהיא מראש ברזולוציה פחות טובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני מחכה שהמחירים של OLED ירדו מעט. מבחינתי המעבר מ 50" חייב להיות למסך 65" מינימום.

הבחירה חייבת להיות OLED - כי שם גם ראיתי תמונה עוצרת נשימה בתכני 4K. (וגם בשאר התכנים אפילו 1080P)

כרגע המחירים גבוהים.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

גולן, צבעים בטלוויזיה זה הרבה עניין של סטאפ. כשקיבלתי את הסוני שלי הצבעים והתמונה בכלל נראו בינוניים. חיטוט קצר ברשת הראה איך לכוון את כל הפרמטרים כראוי וההבדל בתוצאה היה דרמטי לטובה. כיום גם תכני 480P נראים טוב והדבר היחיד שבאמת חסר לי הוא שחורים נורמליים.

רוני, יתרונות של רזולוציה רואים משילוב של גודל ומרחק צפייה. מעל מרחק מסויים ומתחת לגודל מסויים, לא רואים הבדל. תבדוק אם בגודל שאתה מתכוון לרכוש והמרחק שאתה צופה ממנו, בכלל תראה הבדל בין 4K לשידור שהוא לא.

דבר שני ששווה לבדוק, האם טלוויזיה שהיא 4K נותנת איכות של רזולוציות נמוכות יותר כמו טלוויזיה שהיא מראש ברזולוציה פחות טובה.

המשפט השני שלך זה בדיוק מה שאני מתלבט לגביו. אין לי בעיה אמיתית להוריד תכני 1080P גבוהים אבל מכיוון שאני משום מה שומר חלק משמעותי מהתכנים (כרגע 2TB וממשיך לעלות) אז רובם 480P או 720P (שכאמור - נראים בסדר גמור בטלוויזיה הנוכחית).

בנוגע למרחק צפייה, הוא עומד על כ-3 מטרים, וברור לי שאפילו במרחק קרוב יחסית ההבדל בין 4K ל-1080 הוא קטן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

המשפט השני שלך זה בדיוק מה שאני מתלבט לגביו. אין לי בעיה אמיתית להוריד תכני 1080P גבוהים אבל מכיוון שאני משום מה שומר חלק משמעותי מהתכנים (כרגע 2TB וממשיך לעלות) אז רובם 480P או 720P (שכאמור - נראים בסדר גמור בטלוויזיה הנוכחית).

בנוגע למרחק צפייה, הוא עומד על כ-3 מטרים, וברור לי שאפילו במרחק קרוב יחסית ההבדל בין 4K ל-1080 הוא קטן.

במסך גדול יותר, ההבדל בין 720 ל-1080 יהיה יותר משמעותי, מן הסתם. יש ברשת מחשבונים לעניין.

מעבר לזה, אני לא בקיא כרגע. הפלזמה הישנה שלי עוד סוחבת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טלויזיות 4K מקדימות את זמנם בהרבה, גם בחו"ל התוכן שמסופק ברזולוציה הזו הוא מאוד קטן ביחד לHD (אלה אם כן אתה ביפן:-D), כמו כן הקפיצה לרזולוציה גבוה יותר היא פרמטר של גודל, אני יכול להבטיח לך שאם תראה סרט איכותי בHD או ב4K על מסך של 50-55 ואפילו 60 אינץ אתה לא באמת תבדיל.

אני אישיתי ההייתי הולך על טלויזיה עם פאנל איכותי כמה שפחות גימיקים (SMART ותוספות אחרות שלא ממ תשתמש בהם) ובגודל שרצתי או קצת יותר, 4K זה השיקול האחרון שאתה צריך להכניס במקרה הזה.

פורסם

כדי לנצל hdr אתה צריך תוכן hdr שזה בערך כמה סדרות באמזון פריים וPlayStation 4 pro.

יש לי במקרה את שתיהן ויצא לי להשוות עם ובלי ופייר? HDR זה לא ביד דיל.

דרך אגב להפתעתי יש לי דגם 6 כלשהו של סמסונג ויש לו hdr (לאפליקציות מובנות וhdmi1 בלבד).

זה היה אפילו כבוי בברירת מחדל. הזיה :) (דגם 2015 , 65״ אמריקאי)

לגבי ה4k - לי יש 65״ וזה לא דרמטי (כן במשחקים).

ב49 לא הייתי טורח כנראה וב55״ אם יש לך סלון בינוני.

אם זה לא המצב - במקומך הייתי ״סוחב״ עוד שנה עם הנוכחית.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אם זה לא המצב - במקומך הייתי ״סוחב״ עוד שנה עם הנוכחית.

יש מצב שזה מה שאעשה.

אתה צופה רק בתכני 1080 או שגם בתכנים נמוכים יותר? ואיך חווית הצפייה?

יש לי כרגע 3 אופציות ל-55 אינץ' "זולות":

סמסונג UE55J6282

פיליפס 55PUS6101

LG 55UH605V

שתי האחרונות הן 4K. המחיר של כולן בערך 670 יורו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

צופה בעיקר ב1080p, אבל בגלל הילדים והתוכניות שלהם רואה גם תכנים רגילים כשהם צופים.

רואים בסדר גמור. לא ראיתי ירידה ברמה לעומת ה55״ של סוני (1080p שהיתה לי בארץ לפני המעבר)

תשמע לדעתי - לגמרי סחוב עוד שנה שתיים שתוכן יהיה יותר נפוץ ואז תעבור כבר ל4K 65" עם hdr שעד אז תרד בטוח במחיר (לפני שנה קניתי ב1700$ , פה זה ירד כבר ל1300-1400 לרמה הזו בגודל הזה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...