Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

צריך להגיד שלום ללאון האהובה שלי ששירתה אותי בנאמנות 6 שנים (וגם קיבלה המון אהבה ..:oops:).

עקב שינויים במקום העבודה אני נאלץ לחזור לליסינג (צפוי 35-40K ק"מ בשנה ).

רוב הנסיעה תיהיה צפונה בכביש החוף - שיוט על 100-130 .

יש לי המון אפשרויות לבחירת רכב, רובן "אפורות" מאוד.

יחידה שנראת לי כמחליפה ראוייה ללאון היא האוקטביה (ולחשוב שעד לפני שבועיים חשבתי לשדרג את הלאון ל G37:cry: מבציר 2012).

האוקטביה מופיעה בכל שלל הרמות והמנועים ולכן שמתי עיין על דגמים ה 1.8 ו 1.4 ברמת הגימור הגבוהה .

הסתכלתי על הנתונים של המנוע והמומנט זהה בשניהן , ל1.8 יתרון של 30כ"ס .

כמה באמת ה 30כ"ס האלו באמת משפיעים? מישהו היתנסה באוקטביות החדשות שיכול לשפוך עוד קצת אור ?

העלויות שונות , ה 1.4 תעלה לי כ ~300 ש"ח בנטו פחות מעלות ה 1.8 (או 400 ש"ח פחות אם נוותר על רמת הגימור) .

תודה

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^^ אתה יכול לומר מה ההבדל בעלות הליסינג אצלכם בין ה- 1.4 הבסיסית ל- 1.8?

פשוט ההפרש בעלות הליסינג, לא כולל חישוב שווי מס או הפסד סוציאליות.

תודה

פורסם
ההבדל בין ה1.4 ל1.8 הוא לא רק בתוספת הכוח, אלא גם במתלה הרב חיבורי ב1.8 שזה משמעותי יותר.

צודק ! שכחתי מזה , עוד נקודה לטובת ה 1.8

אתה יכול לומר מה ההבדל בעלות הליסינג אצלכם בין ה- 1.4 הבסיסית ל- 1.8?

הפרש בין ה- 1.4 הבסיסית ל- 1.8 המפוארת כ 480ש"ח בעלות הליסינג בלבד (מה שיורד מהברוטו)

פורסם

אתה שואל משהו שהוא די טעם אישי. אני הרגשתי הבדל בין המנועים - ה1.8 מרגיש חזק משמעותית לדעתי והמתלה מוסיף המון, הן מבחינת נוחות והן מבחינת אחיזה. החיסרון ב1.8 הוא שהרכב מגיע עם צמיגים שלא מספיק אוחזים בשביל הכח שהמנוע מעביר. אם שווה את הכסף? החלטה שלך. לי יש את ה1.8 אגב.

פורסם

מה עם גולף 150?

לדעתי היא התקדמות טבעית יותר מלאון.

לי היא לא הרגישה חלשה בהרבה מהלאון שלי אבל היא שקטה ונוחה יותר.

בליסינג הייתי חושב גם על פוקוס מאובזרת. גם היא נוחה ושקטה מהלאון.

פורסם
אני הרגשתי הבדל בין המנועים - ה1.8 מרגיש חזק משמעותית לדעתי והמתלה מוסיף המון, הן מבחינת נוחות והן מבחינת אחיזה.

Mavric תודה ! - אני מתרשם שנסעת גם על ה 1.4 וגם על 1.8 . זאת בדיוק חוות הדעת שרציתי לקבל .

אני מבין שה 30 כ"ס הבדל כן משמעותיים וזה חשוב לי , איך מתבטא השידרוג של המתלה האחורי לעומת דגם ה 1.4?

לגבי הצמיגים , גם היום עם הלאון שנועלת צמיגים 225/45 (Good Year Asimetric 2 ) היא חופרת על האספלט בכל הזדמנות , לא בטוח שהצמיגים היו משנים הרבה , הכח בא לידיי ביטוי יותר טוב במהירויות גבוהות .

תודה

פורסם

מניסיון של כמעט שנתיים על אוקטביה 1.4. הכח הוא מעל ומעבר לסוג הנהיגה והנסיעה באוקטביה כזאת. לאחר ההתלהבות הראשונית ולחיצות פה ושם אתה מתחיל לנהוג כמו שרוב האנשים נוהגים באוקטביה ובשאר הרכבים המשפחתיים, ובמקרה כזה גם ה1.2 מספיק.

מה בדיוק תעשה עם עוד 30 כ"ס? גם ככה המומנט זהה ובמהירויות סבירות ובסלד יומיומי תקבל פחות או יותר את אותה תפוקה.

אני מרוצה מהנוחות של ה1.4 ללא המתלה החיבורי ולא חושב שהייתי מוסיף עוד כמה מאות ש"ח בכל חודש בשביל שיפור כלשהו בנוחות.

אגב, ראיתי ביוטיוב איזה סרטון ברוסית (תרגמו לי) שבחנו אוקטביה 1.4 מול מזדה 3, העלו אותה על הדיינו והם מדדו יותר מ140 כ"ס.

דקה 30. מדדו סביב 170 כ"ס וגם יותר מומנט.

פורסם (נערך)
לאחר ההתלהבות הראשונית ולחיצות פה ושם אתה מתחיל לנהוג כמו שרוב האנשים נוהגים

האמת שהנהיגה שלי בדרך כלל "מתובלת" בקצת הנאות קטנות של נהיגה , אם יש סיבוב מוכר והכביש פנוי לא ננסה קצת להתקרב למגבלות?

כבר 6 שנים עם הלאון ועדיין נהנה ללחוץ , "פה ושם" זה קצת סוביקטיבי ...

בעיקרון אם היתי נשאר עם רכב פרטי היו לי 3 אופציות בראש לשידרוג:

1- תוכנה או Stage II ללאון -> הכי זול.

2- לאון 2014 וכנראה תוכנה -> תקציב סביר

3 - Infinity G37 מודל 2012 -> רכב קצת מבוגר ( טוב אני כבר לא ילד...) עם הנאה אחורית והמון סוסים שצוהלים במעלה הסל"ד .

עכשיו הצורך בליסינג שינה את הכללים וצריך לנסות להוציא מזה את המקסימום .

עריכה אחרונה על ידי פוצינו
פורסם (נערך)
מניסיון של כמעט שנתיים על אוקטביה 1.4. הכח הוא מעל ומעבר לסוג הנהיגה והנסיעה באוקטביה כזאת.

לא הבנתי איך צריך לנהוג באוקטביה? אני נוהג בה כמו שנוהגים עם רכב משפחתי חזק יחסית ובמסגרת החוק כמובן כן?

לפי מה שאני מבין בין השורות, כדאי לפותח השירשור לבצע נסיעת מבחן על ה1.4 - הוא רצה לקנות אינפיניטי מלאה כוח ועכשיו אם יקח אוקטביה 1.4 ועלול להתאכזב ... הבן אדם אוהב מנועים חזקים - ה1.8 חזק משמעותית מה1.4 לדעתי. אני מציע לבצע נהיגת מבחן,

אגב יש לך אפשרות לקחת רמת גימור ספיישל אדישן?

עריכה אחרונה על ידי mavric
פורסם

עידכון :

חישוב נכון יותר של העלויות : ההפרש בין 1.4 ל 1.8 עומד על ~200 ש"ח

נכנסה אופצייה נוספת - פורד פוקוס 1.5 ההפרש בין הפוקוס ל 1.8 עומד על ~400 ש"ח

מה שלא ברור לי על הנייר נתוני המנועים של האוקטביה 1.4 והפוקוס דומים 150כ"ס עם ~25 קג"מ אז איך יש הבדל של של יותר משניה ב 0-100 לטובת האוקטביה?

פורסם (נערך)

תבדוק גרפים - תסתכל באיזה שלב מתקבל מומנט מירבי ובאיזה סגמנט - וכמובן מתי מתקבל כ"ס מירבי ובאיזה סגמנט, תשווה גם משקלים.

מומנט בלבד לא מעיד על תאוצה מהירה - לשופל יש ערימות של מומנט ואיך הוא מאיץ??

פוקוס לדעתי צפוף מאחורה - זה חשוב לך?

עריכה אחרונה על ידי mavric

• תוכן חדש...