Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנויות לטבעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידן, ,תודה על ההתייחסות - אבל לא הבנתי את הקשר (או יותר נכון - התשובה שלך נכונה לגמרי עובדתית, אבל אינה מתייחסת לשאלה הספציפית שלי)

לי, בתור הדיוט שאינו סוחר ולא מתכנן להשתמש ביהלום לשום דבר מלבד תכשיט לאשתי - איך זה רלוונטי שיש לכלוך מיקרוסקופי, פרופורציות שופרא דשופרא וכו'?

במילים אחרות - אם בלאו הכי אין לי יכולת או עניין להבחין בפרמטרים מסוימים, ואין בעיני ערך לפריט ברמת הסחירות, למה הפרמטרים האלו כ"כ אקוטיים?

(ושוב אני מדגיש, בהינתן שלא אכפת לי מהפרמטרים הנ"ל ומה שמנחה אותי זה עיצוב התואם טעם מסויים ותו לא)

זה כמו להגיד למישהו שהוא לא חובב נהיגה וממילא נוסע כמו זקנה ומתכנן להחזיק את האוטו 10 שנים שלא צריך לבדוק שלדה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בלי לבדוק שלדה אתה עלול להכנס לבעיה בטיחותית, או בעיית סחירות עתידית.

שני דברים שהקשר בינם לבין הסיטואציה המדוברת הוא די קלוש...

אגב - ולמען הסר ספק - אני לא אומר שהפרמטרים האלו בטלים בשישים או משהו.

אני רק כל פעם מחדש מופתע מאיך ברגע רכישת הטבעת אנשים רגילים לחלוטין שכל קשר בינם לבין כל הסוגיה הינו מקרי בהחלט מתעניינים ביהלומנות(?) (לא יודע איך קוראים לזה), כמעט 'על אוטומט'.

לכן אני שואל על הרציונל בתנאים ספציפיים, ושוב - עם 0 ביקורתיות, מתוך סקרנות נטו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בהנחה שאין בעייה בטיחותית ההבדל הוא רק מסחרי וכך זה בשני המקרים.

טבעת אירוזסין/נישואים בדרך כלל לא מוכרים ובגלל זה אמרתי 10 שנים לאוטו כי אז גם ההבדל המסחרי מצטמצם פלאים.

אישית כשאני קונה לאשתי תכשיט אני בוחר לפי אם הוא מוצא חן בעיניי והמחיר מתאים לי ולא לפי אבנים או שווי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אף אחד לא רוצה לקנות X ולקבל Y נחות ממנו

בייחוד שרובינו הדיוטות בתחום הזה אז התעודה מאשרת כי קיבלת את הX שעליו שילמת סכום הגון

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בלי לבדוק שלדה אתה עלול להכנס לבעיה בטיחותית, או בעיית סחירות עתידית.

שני דברים שהקשר בינם לבין הסיטואציה המדוברת הוא די קלוש...

אגב - ולמען הסר ספק - אני לא אומר שהפרמטרים האלו בטלים בשישים או משהו.

אני רק כל פעם מחדש מופתע מאיך ברגע רכישת הטבעת אנשים רגילים לחלוטין שכל קשר בינם לבין כל הסוגיה הינו מקרי בהחלט מתעניינים ביהלומנות(?) (לא יודע איך קוראים לזה), כמעט 'על אוטומט'.

לכן אני שואל על הרציונל בתנאים ספציפיים, ושוב - עם 0 ביקורתיות, מתוך סקרנות נטו.

ספר לאשתך שקנית לה טבעת זכוכית במקום יהלום וחזור לדווח עד כמה זה בטוח.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

לא דואג לרגע, היא רואה עין בעין את הנושאים האלו כמוני

אבל היא לא מדגם מייצג

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קראתי כתבה על תעשיית היהלומים וטוענים שיהלום סיננטי מודרני כל כך דומה ליהלום אמיתי שאפילו יהלומנים מתקשים להבחין בין יהלום אמיתי לסיננטי. אם זה המצב קנה יהלום סיננטי וסגור את הפינה. אל תבזבז כסף על קשקוש בלבוש בשם יהלום "אמיתי".

פורסם

אגב, המנהג הוא לא לקדש בטבעת יהלום, אז אתה יכול לשלוף את זה ולקנות טבעת זהב בלי להיכנס לכאב ראש הזה :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא משדל אף אחד לכלום.

רק משתף מידע. לנשואים פחות רלוונטי. לרווקים שרוצים לקנות עגילים/צמיד וואטאבר.

יש חנות נקראת מגנוליה. תכשיטים שנראים יקר אבל עולים 120 שקל. אפשר להוריד תג מחיר. נותנים קופסאות בלי לוגו.

ממליץ בחום.

JUST SAYING.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לא משדל אף אחד לכלום.

רק משתף מידע. לנשואים פחות רלוונטי. לרווקים שרוצים לקנות עגילים/צמיד וואטאבר.

יש חנות נקראת מגנוליה. תכשיטים שנראים יקר אבל עולים 120 שקל. אפשר להוריד תג מחיר. נותנים קופסאות בלי לוגו.

ממליץ בחום.

JUST SAYING.

זה מסוג הדברים שנשמעים כמו רעיון מצויין בראש שלך, אבל הישום שלהם... :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

למה אתה מופתע שאנשים ללא זיקה ליהלומים פתאום לומדים את הנושא ברגע שצריכים לרכוש טבעת?

זה מצויין שאנשים עושים קצת שעורי בית לפני רכישה של מוצר שאין להם שום ידע אודותיו.

בקשר לשאלה שלך, תרשה לי להדגים לך מתחום שקרוב לליבנו, רכבים.

איך היית מרגיש לו הזמנת רכב חדש, נניח גולף R חדשה, משלם עבורה מחיר מלא, ובמעמד המסירה היו נותנים לך מפתחות לגולף GTI שאומנם די דומה אבל זולה משמעותית?

נחזור ליהלומים, התעודה מבטיחה שאתה אכן מקבל "גולף R" ולא איזו GTI או חלילה אחת שכלל אינה ספורטיבית.

בלי אותה תעודה אני יכול להבטיח לך שרוב הסיכויים שתקבל יהלום באיכות נמוכה יותר ובשווי נמוך משמעותית מזה שלכאורה רכשת.

קראתי כתבה על תעשיית היהלומים וטוענים שיהלום סיננטי מודרני כל כך דומה ליהלום אמיתי שאפילו יהלומנים מתקשים להבחין בין יהלום אמיתי לסיננטי. אם זה המצב קנה יהלום סיננטי וסגור את הפינה. אל תבזבז כסף על קשקוש בלבוש בשם יהלום "אמיתי".

יהלומים טבעיים ויהלומי מעבדה אינם דומים- הם זהים.

אותו מבנה מולקולרי של יהלום טבעי.

כרגע זה עדיין רחוק מלהיות נפוץ, לא קל למצוא כאלה בשוק כיוון שחברת יהלומים שמתעסקת ביהלומים טבעיים לא תסכים לשווק יהלומי מעבדה.

ובכל זאת, כנראה שבעוד כמה שנים היהלומי מעבדה יהפכו לפופולריים יותר, בעיקר כאלטרנטיבה ליהלומים הזולים (יחסית).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
בקשר לשאלה שלך, תרשה לי להדגים לך מתחום שקרוב לליבנו, רכבים.

איך היית מרגיש לו הזמנת רכב חדש, נניח גולף R חדשה, משלם עבורה מחיר מלא, ובמעמד המסירה היו נותנים לך מפתחות לגולף GTI שאומנם די דומה אבל זולה משמעותית?

הייתי ממש מתעצבן, כי בניתי על אקסטרה כוח, הנעה כפולה, וכל מיני פיצ'יפקעס - אבל קיבלתי משהו אחר.

לעומת זאת, אם זה היה קורה לאשתי זה לא היה מזיז לה, שני הרכבים נראים אותו דבר ועושים אותו דבר (מבחינתה), הדבר היחיד שהיה משנה מבחינתה זה אובדן הערך אבל אם היינו מדברים על רכב שיישאר אצלה עד סוף הימים (לכאורה) אז גם זה היה מתבטל.

זו בגדול הפואנטה שלי, מלבד הרמה התיאורטית - אין לזה שום משקל עבור מי שלא מגיע מהתחום ולא מייחס לו חשיבות.

לצורך העניין, אם מחרתיים אגלה שהיהלום בטבעת של אשתי אינו בדרגת X אלא בדרגת X מינוס דלתא שעולה פחות ממה ששילמתי, ואין לזה השלכות פרקטיות מיוחדות - בכל הכנות? i couldn't care less

כמובן שמכאן הדיון יכול להסתעף לשאלה (המצוינת) למה לעשות את זה מלכתחילה, אבל אז נכנסים כל מיני שיקולים נוספים וזה אוף טופיק עצבני.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

אוקיי,

אישתך לא היתה מתעצבנת שקיבלה מכונית עם ביצועים פחותים כיוון שגם ככה אינה מנצלת אותם.

לא היה מעצבן אותה ששילמה 50k שקלים אקסטרא על "אותו רכב"?

ואתה, לא אכפת לך לשלם מחיר מלא עבור מוצר, כל מוצר, ואז לגלות שקיבלת מוצר נחות וזול משמעותית?

יכול להיות שהגישה שלך עושה לך טוב כי היא מפחיתה כאבי ראש ועצבים מיותרים.

מצד שני, יכול להיות שאתה פשוט.....פראייר.

אני מקווה שאתה מתנהל בצורה חכמה יותר ברכישות שלך וכן שואף לקבל את המוצר שרכשת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
אוקיי,

אישתך לא היתה מתעצבנת שקיבלה מכונית עם ביצועים פחותים כיוון שגם ככה אינה מנצלת אותם.

(1)לא היה מעצבן אותה ששילמה 50k שקלים אקסטרא על "אותו רכב"?

(2)ואתה, לא אכפת לך לשלם מחיר מלא עבור מוצר, כל מוצר, ואז לגלות שקיבלת מוצר נחות וזול משמעותית?

יכול להיות שהגישה שלך עושה לך טוב כי היא מפחיתה כאבי ראש ועצבים מיותרים.

(3)מצד שני, יכול להיות שאתה פשוט.....פראייר.

אני מקווה שאתה מתנהל בצורה חכמה יותר ברכישות שלך וכן שואף לקבל את המוצר שרכשת.

1. זו בדיוק מהות השאלה שלי עידן, אני מנסה להבין עבור אדם שלא יודע להבחין ולא מנצל שום אספקט פונקציונלי, מהו הרציונל. ברור לי לחלוטין למה עבורך, בתור בעל מקצוע שיודע להבחין בדקויות האלו, ממש קריטי שהמוצר יהיה מושלם.

2. כמובן, אבל גם זה מתקשר למהות הנ"ל: האם ההגדרה שלך (כיהלומן) לנחות משפיעה באיזשהו אופן על הפונקציונליות של התכשיט שפלונית לובשת? אשאל אחרת: נניח ורכשת תכשיט יקר, ועד יום מותך לא תדע שהוא לא באמת יקר, האם זה משנה משהו?

כשאנחנו רוכשים זיוף של מכשיר סלולרי הוא בד"כ יהיה פחות טוב (ביצועים, אמינות), אבל כשאנחנו רוכשים יהלום פחות נקי ואין לנו יכולת להבדיל - מהי ההשלכה...?

3. יכול להיות, קצת חבל שאתה גורר את זה לפן אישי אבל נו טוב, when in doubt - ad hominem.

נדמה שזה הופך מדיון הנובע מסקרנות לוויכוח - אז מבחינתי אפשר לסיים.

עריכה אחרונה על ידי oryo

• תוכן חדש...