Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנויות לטבעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ראשית,

אין פה כוונה לגרור את זה לפן אישי, אני רק תוהה אם באמת אין חשיבות בעינייך לכמה אתה משלם עבור מוצר.

אתה חוזר שוב ושוב על עניין הפונקציונליות במוצר שאינו פוקציונלי עבור רוב האנשים שירכשו אותו.

הוא לא יכין לך קפה, הוא גם לא יקח אותך ממקום למקום.

כמו כל מוצר שרוכשים, ישנם כאלה שיקרים יותר ואחרים שקרים פחות בהתאם למפרט שלהם.

ההשלכה של טיב היהלום הינה על שוויו, או במקרה של האדם ההדיוט- כמה הוא ישלם עליו.

יש מצבים בהם הבדלי האיכות בין מה שהמוכר אומר לבין מה שבפועל הינם כאלה שיבואו לידי ביטוי בניראות של היהלום.

אם המוכר מציג את היהלום כצבע F ובפועל היהלום בצבע H אזי הוא יהיה עם גוון צהבהב במקום להיות לבן.

יחד עם זאת, יכולים להיות מצבים בהם לא יהיו הבדלים בולטים לעין במראה היהלום בין המפרט המוצג לזה בפועל, אך ההבדלים, על אף שלא בולטים לעין, יהיו כאלה המשפיעים בצורה משמעותית על ערכו.

אגב, זה לא קשור בכלל לרמת הציפיות שלי כבעל מקצוע בענף, ההבדלי איכות אינם רק בין "מושלם" ל"בינוני", הם קיימים גם ברמות הנמוכות יותר וגם שם ההבדלים מתבטאים בלא מעט כסף.

מכאן, אתה כלקוח תחליט אם קריטי לך לקבל איכות זהה לזו שמוצגת על ידי המוכר או שזה בסדר מבחינתך אם למעשה האיכות שתקבל תיהיה נמוכה מזו המוצהרת.

המחיר שתשלם בכל מקרה יהיה איפשהו בנקודת האמצע, כלומר תשלם מחיר גבוה מדי לאיכות שתקבל אבל נמוך מהמחיר האמיתי של יהלומים באיכות שמוצהרת על ידי המוכר.

לי כמוכר, חשוב מאוד שהלקוח יקבל איכות שאינה נופלת מזו שהצגתי, זו הסיבה שאני משתדל מאוד להמנע ממכירת יהלומים ללא תעודת GIA למרות שיהלום ללא תעודה יניב לי רווח גדול הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפותח השרשור, אחותי צורפת שהכינה בין היתר טבעות נישואים, אם תהיה מעוניין אני יכול להפנות אותך אליה ואתה מוזמן לעצב כפי שתרצה (או כפי שהאישה רוצה במקרה שלך).

אם בכל זאת האישה מתעקשת על למדוד טבעת על האצבע, בהצלחה ומזל טוב :-P

פורסם (נערך)

אור, יהלומים הם גם השקעה, לא רק תכשיט.

במיוחד אצל היהודים, אשר עקב מצבם המיוחד ללא מולדת נעו / גורשו ממדינה למדינה.

לכן היהלומים היו עבורם כ "כסף עובר לסוחר" .

מאחר ואת הרכוש לא תמיד הצליחו למכור בזמן, וכסף היו שודדים מהם.

ואת היהלומים, אפשר להעביר במחבוא, אפשר להמיר לכסף והם התחלה במקום אחר.

תכשיטי היהלום לאישה ממשפחתה - בעבר היו חלק מהנדוניה מטעם המשפחה.

אשר בעת זמנים קשים, האישה תמכור אותם ויהיה כסף למשפחה ולילדים.

ומנגד הגבר / ומשפחתו, העניקו גם טבעת נישואין עם יהלום - והיא הייתה בעבר גם חלק מהכתובה

והמזונות, לעת גירושין. הכתובה - meetgarshim

כיום יש כסף והתחיבות משפטית ובתי-משפט, בעבר עקב הזמנים המשתנים ואי הביטחון.

היהלום היה הכסף היותר בטוח וההתחייבות.

לכן החל מסחר רציני ביהלומים ובורסות היהלומים הוקמו והיו חברים בהם הרבה יהודים.

נקבעו קודים לשווי היהלומים משקל ניקיון גוונים פגמים, ולפיהם נקבע שווי היהלומים.

הסיכום לעיסקת העברת מכירת יהלומים נאמר גם היום, מזל וברכה ולחיצת יד.

ומשקל היהלומים מוערך ב קרט - כ משקל גרגרי / זרעי החרובים . (חרוב – ויקיפדיה)

לצרכן הרגיל, אין עדשה מגדלת של שען חירש לבדוק את היהלום והמחיר.

והרבה עשירים - אשר ברשותם יהלומים יקרים.

מחשש גניבה או אובדן, מזמינים תכשיטים תואמים עם זירקונים, ואיתם מסתובבים בציבור.

בעוד התכשיטים היקרים נמצאים בכספות, או מוציאים אותם רק באירועים מיוחדים.

- :wink: ולכן אין לי תשובה - מאחר ומהרכב אפשר יותר ליהנות, אבל הוא לא השקעה ומאבד ערך.

- אם כבר קונים ומשקיעים, עידן צודק וכדאי תעודת מקוריות היהלום.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אינני מבין בתחום וגם אשתי לעתיד לא, תכלס מבחינת פרקטית זכוכית או יהלום זה היינו הך. אבל זה עניין של רגש ועניין של ידיעה מה יש לך וזה עניין של ״סמל״ - אבל בשביל עצמך, מה שזה מסמל עבורך, אין הכוונה לסמל סטאטוס מבחינתי.

ולכן ברור שאני אתעצבן אם אקנה משהו באיכות ירודה. מדוע? כי אם הייתי רוכש את זה בידיעה שזה באיכות ירודה הייתי משלם פחות (ואף הרבה פחות) כסף. אז אם כבר קניתי ביותר יקר, למה לקבל את המוצר הזול? זה לא הגיוני. אתה מתעסק במשכנתאות. תחשוב שלקחת משכנתה, קנית דירה ונאמר לך שבדירה יש רצפה מסוג y ואתה שילמת אקסטרה עבור זה. אם היית מגלה שהיא x שהוא נחות, לא היית מתקומם? הרצפה תכלס את מטרתה משמשת. המראה דומה. ברור שזה משנה. ההיגיון של לשלם יותר ולקבל פחות ולהיות או קיי עם זה, ממש לא ברור לי. זה אשכרה להיות פראייר. אם קנית סטייק אנטריקוט ושילמת נניח 140 ש״ח, אכלת והיה טעים ואז גילית שזה בשר מספר 5, שעלותו נניח 80 ש״ח לאותה מנה, לא היית מתרגז? היה לך טעים והכול אחלה. נהנית. עדיין זה הופך את זה לבסדר? ממש לא. אם קנית את הגולף אר למה שתקבל דגם נחות? למה לשלם אקסטרה פרמייה בשביל ... כלום? עדיף לתרום את הכסף/ להשתמש בו למשהו אחר/ לשרוף ביום קר כשאין חימום / לזרוק לבאר משאלות.

פורסם

במילים אחרות, זה כמו שתקנה את רכב חלומותיך בהזמנה מיוחדת, ואז חודש אחרי תגלה שמי שקנה אותו אחריך קיבל אותו עם מערכת מגניבה יותר, שתומכת ב-waze ויודעת להקריא עברית. אפליה מעצבנת, בטח בהתחשב בזה ששילמתם את אותו הכסף.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתם לא מבינים אותי בכלל, אני לא טוען שצריך לקנות ביוקר ולשים פס על תעודות - אלא תוהה למה לקנות ביוקר מוצר עם תעודות מאשר בזול מוצר שמספק אותך אבל מגיע ללא תעודות.

ושוב מדגיש כי כל זאת תחת ההנחה שא. זה מספק אותך (אותך= את אשתך במקרה הזה) וב. לא אכפת לך מסחירות (אהמ, אייל;)

כל הדיבורים האלו על פראיירים לוקחים את הדיון ממקום רציונלי לרגשי, פראייר זה גנאי אבל פראייר זה גם תלוי נק' ייחוס- והרי אפשר לטעון שפראייר מי שמשלם 30k על משהו שמוצר ב3k מבצע לא פחות טוב (עבור מי שזה אכן המצב עבורו) בגלל לחצים חברתיים... אבל זה סתם דיון מיותר ולא מעניין שהופך את הכל מדיון חברי להטחת שמות תואר מפוקפקים.

לי נראה שאף אחד כאן לא "פראייר", אלא כל אחד מחזיק העדפות שונה. אותי סיקרן לנסות להבין את הסט שלא ברור לי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

כי התעודה מאשרת לך שמדובר באמת במוצר עם ספציפיקציות מסויימות, וכשאתה לא יהלומן (כלומר, הדיוט בתחום) התעודה הזו היא ביטוח עבורך שלא דפקו אותך.

מבחינת הרוכש, הוא קונה משהו שאין לו מושג ירוק בו. יכול להיות שהמוכר ישר, יכול להיות שלא. יכול להיות שצבע היהלום תואם את המחיר, יכול להיות שלא. התעודה הזו נותנת לך איזשהו שקט שאמנם הוצאת כמה עשרות אלפים, אבל הוצאת אותם בגלל xyz, שמגובים במסמך רשמי כלשהו. במצב השני אתה מוציא עשרות אלפים על... מה בעצם? על משהו שהמוכר אמר לך שקיים ובפועל אולי לא ממש

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כהדיוט אשאל

ניתן לקבל תעודה לאבן שעולה 3000 ש"ח ניתן לקבל תעודה גם לאבן שעולה 30,000 ש"ח

התעודה פשוט מתארת את האבן ששובצה בתכשיט.

ושאלה שניה, איך אני מוודא שהתעודה שניתנה לי בכלל מתייחסת לאבן שלא שובצה לי, ובמקומה שובצה לי חתיכת זכוכית?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם אינני טועה, ישנו קידוד בתוך האבן שמתאים לתעודה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
במילים אחרות, זה כמו שתקנה את רכב חלומותיך בהזמנה מיוחדת, ואז חודש אחרי תגלה שמי שקנה אותו אחריך קיבל אותו עם מערכת מגניבה יותר, שתומכת ב-waze ויודעת להקריא עברית. אפליה מעצבנת, בטח בהתחשב בזה ששילמתם את אותו הכסף.

זו שוב, מטפאורה לא נכונה, כי במקרה של המערכת היותר מגניבה אתה תרגיש את ההבדל ותהנה ממנה יותר.

הדימוי הנכון הוא כזה: נניח שאתה קונה רכב מדגם ״Z״, שכולל כל מיני שדרוגים, בתוספת מחיר רצינית. קיבלת אותו, כל השידרוגים שם, אתה מרוצה. אח״כ אתה מגלה שבדגם ״Z״ אמורה להיות חריטה מזהב של האות ״Z״ על המרכב של הרכב (איפה שלא רואים אם לא מסתכלים ממש ממש טוב) - ואצלך אין.

השאלה היא: בהנחה שאתה לא מתכוון למכור את הרכב לעולם - האם זה היה מפריע לך?

פורסם
כהדיוט אשאל

ניתן לקבל תעודה לאבן שעולה 3000 ש"ח ניתן לקבל תעודה גם לאבן שעולה 30,000 ש"ח

התעודה פשוט מתארת את האבן ששובצה בתכשיט.

ושאלה שניה, איך אני מוודא שהתעודה שניתנה לי בכלל מתייחסת לאבן שלא שובצה לי, ובמקומה שובצה לי חתיכת זכוכית?

אכן יש אבנים זולות עם תעודה.

כדי לוודא שהאבן ששובצה אכן תואמת את התעודה כל שעלייך לעשות זה לחפש,את חותמת הלייזר שביהלום.

החותמת תופיע בצד היהלום, מה שתראה זה בעצם רישום בצורת:

GIA XXXXXXXX

האקסים יוצגו בצורת מספר שגם יופיע בתעודה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אור, ראשית זה לא כינוי גנאי לדעתי. אני לפחות לא השתמשתי בזה ככה. מאמין שגם עידן לא. בנוגע ליהלום - אתה מסתכל על זה מנקודת מבט שגויה לדעתי. אין פה עניין של "מספק". אתה קונה את זה מסיבה מסוימת, ואתה רוצה לקבל משהו מסוים. אחרת למה שלא אקח סתם טבעת פשוטה?

כשאתה משלם על סטייק ומקבל פחית שימורים - זה אמור להפריע לך. גם אם פחית השימורים תשביע אותך ותהיה לך טעימה. במידה והוצג לי סטייק ושילמתי על סטייק, i be better getting the steak.

פורסם
אתם לא מבינים אותי בכלל, אני לא טוען שצריך לקנות ביוקר ולשים פס על תעודות - אלא תוהה למה לקנות ביוקר מוצר עם תעודות מאשר בזול מוצר שמספק אותך אבל מגיע ללא תעודות.

ושוב מדגיש כי כל זאת תחת ההנחה שא. זה מספק אותך (אותך= את אשתך במקרה הזה) וב. לא אכפת לך מסחירות (אהמ, אייל;)

זו בדיוק הנקודה. התעודה מגדירה מה זה זול ומה זה יקר כדי שתוכל להבדיל ביניהם ולקנות את הזול במחיר הזול ולא את הזול במחיר של היקר או יקר יותר ממה שהוא צריך להיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...