Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לי אין שמץ של מושג לגבי זה :)

אני בכל אופן לוקח "סיכון" כלפי מטה וממעלה תמיד שתי PSI יותר. באוטו שלי 32 בכל הגלגלים , אני שם תמיד 34. עד היום אני לא יודע אם זה ממלא 34 או 32 או 42 , סומך על המכונה. לא מצאתי ולא חיפשתי כל כך קומפרסור איכותי וזול שימלא אוויר בחנייה שיתחבר למצת הרכב.

תודה על הטיפ(:

כשאני אסיים עם הגלגלים הבעיתיים אני אאמץ אותו.

פורסם

היי

דבר אחד שלא אמרו לך כן זה פרט מאוד חשוב...

לחץ אוויר בגלגלים מודדים אך ורק כאשר הצמיג קר. לחץ אוויר בגלגל תלוי בכמה גורמים.

למשל לעולם לא בודקים לחץ אוויר לאחר נסיעה ארוכה. הגלגל מתחמם והלחץ משתנה. וגם המזג אוויר משפיע על התוצאה ויהיה שוני בין צמיג שעמד בשמש כול היום לבין צמיג קר שעמד בצל.

בכול מקרה שיהיה לך בהצלחה.

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם

ומנין לכם שהמכונה לא מזייפת כלפי מעלה ויש להוריד בלחץ?

אם המכונה מזייפת, היא יכולה לזייף גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה.

אני פשוט ממלא במכונה קבועה לפי הספר.

(אני כמובן מתייחס לשיטה של אושריקו. משום מה לא נתן לי לצטט כהלכה)

Nothin really matters to me

פורסם
אל תנסי את זה לעולם, תשארי בלי אויר וחוסר יכולת למלא אויר בחזרה.

לא אמרתי לרוקן את כל האוויר ממש חכם גדול אתה. כולה לשמוע שהוונטיל עובד תפעיל מוח.

פורסם
מה הסטיה של ה-PSI שנחשבת נורמלית?

אני מניחה שאחד או שניים לפה או לשם זה בסדר, אבל מה הגבול שיעזור לי להבין שמשהו לא תקין ולא סתם חוסר דיוק של המכונה?

נכון לכרגע מהשלא תקין זה אופן המילוי אוויר שלך.בלי להעליב, תסעי עם מישהו שכבר מילא אוויר פעם ותמלאו ביחד. הסטייה בכיול שולית ואין מצב שזה יראה לך שמשהו לא תקין. מה שחשוב זה להגיע ללחץ הנכון עד שהמדחס מצפצף ויורה לך להפסיק לנפח. אם יש חוסר, הוא יוסיף. אם יש עודף, הוא ירוקן ללחץ המבוקש.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
נכון לכרגע מהשלא תקין זה אופן המילוי אוויר שלך.בלי להעליב, תסעי עם מישהו שכבר מילא אוויר פעם ותמלאו ביחד. הסטייה בכיול שולית ואין מצב שזה יראה לך שמשהו לא תקין. מה שחשוב זה להגיע ללחץ הנכון עד שהמדחס מצפצף ויורה לך להפסיק לנפח. אם יש חוסר, הוא יוסיף. אם יש עודף, הוא ירוקן ללחץ המבוקש.

לא נעלבת.

אבל רשמתי במפורש שאני מקפידה למלא אוויר בקביעות והוספתי באחת מהתגובות שזו הפעם הראשונה שזה קורה לי. משמע - בכל שאר הפעמים מילאתי בהצלחה.

אין לי בעיה לבקש עזרה ובפעמים הראשונות(שהיו לפני כמה שנים) אכן ביקשתי. הבנתי, למדתי ואני יודעת איך עושים את זה. יודעת איך נשמע המדחס כשהוא מצפצף, שמעתי מאות פעמים.

עובדה שעדיין האוויר ממשיך לרדת משני גלגלים, זה גם לא תקין. או שרק אופן המילוי שלי?

בכל אופן, תודה לכולם. למדתי ולקחתי כמה טיפים לדרך.

המשך יום טוב לכם :)

פורסם
היי,

אני לא בטוחה אם זה הפורום המתאים אבל אשמח אם תתקנו אותי להבא :-)

אני מקפידה למלא אוויר בגלגלים בקביעות ובפעם האחרונה שמתי לב שהמד מראה ישר על מספר נמוך כמו 19\22 PSI, לאחר מכן הוא "משתגע"(המד עולה טיפה ויורד) ואז המספר צונח ל-12 PSI. ולבסוף מופיע E1 על הצג.

זה לא קורה רק בגלגל אחד.

חשבתי שאולי המכונה מקולקלת אבל מאז הלכתי לארבע תחנות שונות ואותו הדבר.

זה לא נראה כמו פנצ'ר כי הגלגל לא מעוך לגמרי.

השבוע יש לרכב טיפול 30 אלף ראשון. מפחדת קצת ללכת למוסך ושיסבנו אותי, אז רגע לפני -

יש סיבה שהדבר הזה קורה?

הרכב משנת 2012 ואני לא "קורעת" אותו בכלל. הגיוני שהגלגלים שחוקים? צריך להחליף?

תודה ויום מקסים! :)

תהיתי לעצמי, האם הרכב לא עבר במשך ארבע שנים אף לא טיפול אחד? והאם יש יצרן שממשיך להמליץ על מרווח טיפולים של 30k?

• תוכן חדש...