Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, פינדר כתב:

בכלכלה שלך מסתכלים רק על הנגזרת?

בגלל זה טראמפ מאיים שהוא הולך להשמיד תחנות כח באירן, אם לא יפתחו את המיצרים?

image.thumb.png.d635f4cdec8486a2797fda56d6b77624.png

לטראמפ יש מגוון כלים להתמודד עם עליית מחירי הנפט, בטווח הקצר והארוך. בטווח הארוך, הוא צריך פתיחה של מיצרי הורמוז. זה לא סותר את זה שכרגע, מחיר הנפט יחסית בשליטה.

קח, תיקנתי לך את הגרף:

image.thumb.png.22d96358597677b1cebdeed1914d9f4f.png

ויש כמובן גם את זה:

image.thumb.png.b1f83970fd8523534dce0076e18acd05.png

לפני 18 שעות, פינדר כתב:

אני מודה שאני  (כמו שאר העולם) טועה בהערכת הגבולות של טראמפ.

אם הוא יממש את האיום שלו לגבי תחנות הכח, הולך להיות פה שיט שואו רציני.

אתה מתחיל להזכיר לי את פירס מורגן, ציוני ידוע. גם הוא הופתע מכך שהאיראנים שיקרו, ושהטילים שלהם מגיעים ללונדון, לכאורה.

image.png.820a5fd854c0f2d09824093de8188289.png

לפני 17 שעות, Night Driver כתב:

יצאת מההסכם ואתה מתפלא שגם הצד השני לא מחויב אליו?

רצוי להבין על מה מגיבים, לפני שבוחרים להגן על אוטומט על המשטר האיראני.

מדובר בהצהרה של שר החוץ האיראני לפני קצת פחות מחודש, על כך שהם הגבילו בכוונה את תכניות הטילים שלהם, ולא מייצרים או מפתחים טילים "ארוכי טווח".

כלומר הם שיקרו, בדיוק כמו שהם שיקרו במהלך "הסכם" הגרעין, שלא היה שווה את הנייר עליו הוא כתוב.

ולא, איראן לא "פיתחה" יכולת לשגר טילים ארוכי טווח תוך פחות מחודש של לחימה, כשמטרות צבאיות שלה מופצצות ללא הפסקה.

לפני 17 שעות, פינדר כתב:

אז למה אנחנו צריכים ראש ממשלה חלש שנגרר אחרי יאיר גולן?

למה אנחנו צריכים שר בטחון לאומי אפס פחדן, שלא מסוגל להעיף ניצבים סוררים שלא ממלאים את תפקידם, ומקדם קצינים שחרגו מתפקידם, שלא לומר ביצעו עבירות פליליות במהלך חקירות משטרתיות?

אני מתאר לעצמי מה היה קורה אם נתניהו היה מנסה לפעול נחרצות נגד ה"מדיניות" או מפת הדרכים של גולן, כסגן רמטכ"ל. אגב, מינוי גולן מתבצע על ידי שר הבטחון, בהמלצת הרמטכ"ל. כלומר, זה שאדם כמו יאיר גולן היה סגן רמטכ"ל, זה כשלון של שר הבטחון יעלון ושל הרמטכ"ל גנץ.

לפני 15 שעות, David32 כתב:

כוח קנייה שונה, לא ככה? או שאנחנו מתעלמים מהנושא כי זה מבטל את הטענה.

כח קניה של מה בדיוק?   הם הזמינו נשקים מעלי אקספרס או מה?

איך הכסף הקטארי תורגם ל-7 באוקטובר?   מה היה חסר להם בשביל לבצע את ה-7 באוקטובר, אם לא היה את הכסף הקטארי?   אלו יכולות מטורפות הם קיבלו בזכות הכסף הקטארי, שעזרו להם לבצע את הטבח?

אולי הסימים הישראלים שהם קיבלו?   אה רגע, הם קיבלו אותם בכלל "מתנה" מהשב"כ.

גם האו"ם הזרים מיליארדי דולרים לעזה במהלך אותן שנים, ולא רק האו"ם. 

הדבר היחיד שהכסף הקטארי אולי עזר זה תשלום משכורות, אבל אם לא היה כסף קטארי, אז היו מוצאים מקור אחר לשדוד.

לפני 17 שעות, garicho כתב:

את כל ההודעה שלך על הצבא ומערכת הביטחון, שאני אגב מסכים עם רובה, הייתי מסכם כ״אני לא חושב שלדרג המדיני יש אחריות על פעולות הדרג הצבאי שנמצא תחתיו״. כך לפחות אני קורא את זה, תקן אותי אם אני טועה.

לדעתי, וכנראה לדעת רוב המתדיינים כאן, לדרג המדיני יש אחריות מלאה על הצבא והכיוון שאליו הלך או הוביל, במיוחד אחרי כל כך הרבה שנים בשלטון.

בוודאי שיש אחריות, אבל הטענה שלי היא אחרת - הכשלון ב-7 באוקטובר הוא כשלון של המערכת הצבאית. העוטף לא נכבש על ידי "צבא", אלא על ידי ארגון טרור של מחבלים על טנדרים, עם נשקים, נ"ט, ועוד כל מיני אמצעים "קלים".

בנוסף, הטבח היה מתבצע עם או בלי "מזוודות" הכסף הקטארי. משום מה אנשים חושבים שהכסף הקטארי זה מה שעשה את ההבדל.

הטענה השלישית היא שזה היה קורה עם כל ראש ממשלה אחר (שוב, אולי פרט לליברמן) - מאולמרט, דרך לפיד את בנט, וכמובן עד נתניהו, כולם היו שבויים בקונספציה המטומטמת שמערכת הבטחון הובילה, ואנחנו רואים את הקונספציה הזאת על מסכי הטלוויזיה, כשכל מיני לשעברים ממשיכים לפלוט את השטויות שלהם, ואת התחזיות שלא מתממשות, פעם אחר פעם.

לפני 12 שעות, stx כתב:

שלא לדבר על זה שהמאה מיליארד האלה הלכו גם על הצבא שאמור להתמודד עם עוד כמה אתגרים, חלקם מדינות עם שמונים מיליון איש במרחק 1500 ק״מ מפה.

זה בשנה. מאז 2018, שאז החלו להופיע סימנים לגבי תכנית "חומת יריחו", ועד 2023, מדובר ב-500 מיליארד.

מוזר שמערכת בטחון, עם תקציב כזה, לא הצליחה למנוע פלישה של כמה מחבלים על טנדרים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת, לא ברור למה דווקא ללכת על תחנות כח. מה זה יתן לו? זה לא מה שיוציא את האנשים לרחובות וזה לא מפעיל לחץ על מה שנשאר מהמשטר.

אם כבר, קח להם את האי של הנפט.

אין להם איך להגן עליו, ואם הם ירו לשם את הטילים שלהם הם בטח רק יהרסו לעצמם את התשתיות יותר ממה שיפגעו בכוחות אמריקאים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, gadik6 כתב:

קח, תיקנתי לך את הגרף

להתייחס לגרף שבועי בתקופה תנודתית זה קשקוש. הבדל של יום לפה או לשם, משנה את התמונה.

image.thumb.png.f9f78f3bf6b0a294b88d0ccde1e131de.png

בתאריך 28.2.2026 בשעה 10:38, פינדר כתב:

לא הצלחנו להפיל משטר ברצועת אדמה צרה שכתשנו במשך שנתיים. הציפייה שהתקפה מהאוויר תפיל משטר מאורגן במדינה ענקית היא ריאלית כמו הפנטזיות על הרביירה בעזה.

ומגיעים לשלב התירוצים וזריקת ההאשמות.

הניו יורק טיימס מפרסם (מעניין מי המדליף) שדדי ברנע שכנע את נתניהו שתקיפה תביא להפלת השלטון באירן ונתניהו שיכנע את טראמפ.

שורה תחתונה, האמריקאים יאשימו את ישראל. נתניהו יאשים את ברנע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 45 דקות, פינדר כתב:

הניו יורק טיימס מפרסם (מעניין מי המדליף) שדדי ברנע שכנע את נתניהו שתקיפה תביא להפלת השלטון באירן ונתניהו שיכנע את טראמפ.

שורה תחתונה, האמריקאים יאשימו את ישראל. נתניהו יאשים את ברנע.

ה-NYT זה האמריקאים כמו "שהארץ" זה הישראלים.

הסיכוי שראש מוסד ייקבע תחזית כזו, ברמת מוחלטות כזו - היא אפס.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

בנוסף, הטבח היה מתבצע עם או בלי "מזוודות" הכסף הקטארי. משום מה אנשים חושבים שהכסף הקטארי זה מה שעשה את ההבדל

זה כמו מה שאמרת כמה עמודים קודם, לא משנה מי יהיה ראש ממשלה, האסון היה קורה בדיוק כמו שקרה.

זה כמו להגיד, הפדופיל היה פוגע בילדים בין כה וכה, זה שנתנו לו לעבוד בגן ילדים זה לא משנה כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

בנוסף, הטבח היה מתבצע עם או בלי "מזוודות" הכסף הקטארי. משום מה אנשים חושבים שהכסף הקטארי זה מה שעשה את ההבדל.

בלי הכסף לא היה להם את האמצעים לבצע את טבח אוקטובר. 

משום מה אתה תמיד נמנע מלהתייחס לעובדה שאבי הקונספציה שהובילה לטבח היה ביבי, ראש הממשלה שתחתיו נוהלה המדיניות ומונו גם כל הארכיטקטים שלה.

נמנע בעקביות.

עובדה לא נוחה לעיכול?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני שעה, פינדר כתב:

להתייחס לגרף שבועי בתקופה תנודתית זה קשקוש. הבדל של יום לפה או לשם, משנה את התמונה.

אתה טענת לפני שבוע שזה "עולה ועולה", למרות שבפועל מה-9 במרץ זה נע איפשהו סביב 100 דולר, אחרי ירידה משיא של 115+- דולר. כרגע לפחות, זה יחסית בשליטה.

אם מחיר הנפט יגיע ל-150 דולר, אז זה כבר סיפור אחר.

לפני 42 דקות, SlowRide כתב:

זה כמו מה שאמרת כמה עמודים קודם, לא משנה מי יהיה ראש ממשלה, האסון היה קורה בדיוק כמו שקרה.

זה כמו להגיד, הפדופיל היה פוגע בילדים בין כה וכה, זה שנתנו לו לעבוד בגן ילדים זה לא משנה כלום.

לא ממש. זה יותר כמו להגיד שלא משנה מי היה נהג האוטובוס, אם המכונאי שטיפל בו היה שוכח למלא נוזל בלמים או פוגע במערכת הבלמים. התאונה הייתה מתרחשת בכל מקרה.

לפני 26 דקות, falou כתב:

בלי הכסף לא היה להם את האמצעים לבצע את טבח אוקטובר.

"אמצעים". איזה אמצעים היו להם?   מה הם אותם אמצעים שבלעדיהם לא היה קורה 7 באוקטובר?

לפני 26 דקות, falou כתב:

משום מה אתה תמיד נמנע מלהתייחס לעובדה שאבי הקונספציה שהובילה לטבח היה ביבי, ראש הממשלה שתחתיו נוהלה המדיניות ומונו גם כל הארכיטקטים שלה.

נמנע בעקביות.

הקונספציה הזאת נולדה עוד לפני שנתניהו חזר לראשות הממשלה. הקונספציה הזאת שלטה עוד כשאולמרט היה ראש ממשלה, וכל מערכת הבטחון כמעט צעקה נגד מבצע קרקעי רחב במהלך מבצע עופרת יצוקה, וגם ממש לא הרבה לפני, כשחמאס ביצע הפיכה בעזה.

אבל אני אחזור על הטענה שלי - הכשלון ב-7 באוקטובר הוא אך ורק של מערכת הבטחון, של צה"ל, השב"כ והמודיעין.

כיבוש חבל ארץ על ידי 3000 או 6000 מחבלים על טנדרים ואופנועים, זה לא קשור בכלל לכן ביבי או לא ביבי, זה כשלון צבאי/בטחוני נטו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

פורסם
לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

הקונספציה הזאת נולדה עוד לפני שנתניהו חזר לראשות הממשלה.

מה זה משנה? נתניהו כיהן כראש הממשלה כמעט ברציפות ב-15 השנים האחרונות, תקופה ממושכת בהרבה מזו של ראש השב"כ או הרמטכ"ל. לפי ההיגיון שלך, הם בוודאי אינם אשמים שכן הקונספציה נולדה עוד לפניהם. אולם מאחר שהכישלון ב-7 באוקטובר אירע במשמרתם, כולם אשמים, ונתניהו לפני כולם בתור המפקד העליון.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, mikyl כתב:

לפי ההיגיון שלך, הם בוודאי אינם אשמים שכן הקונספציה נולדה עוד לפניהם.

אתה התבלבלת. אם הש"ג נרדם בלילה, ומחבלים חודרים לישוב עליו הוא אחראי, ורוצחים תושבים, אז מי שאשם, ומי שנרדם בשמירה, תרתי משמע, זה הש"ג. זה בדיוק היה המצב עם צה"ל, השב"כ ואגף המודיעין, לפני ובמהלך ה-7 באוקטובר.

הבוס של אותו ש"ג או המפקד שלו נושאים באחריות הפיקודית.

לפני 30 דקות, mikyl כתב:

אולם מאחר שהכישלון ב-7 באוקטובר אירע במשמרתם, כולם אשמים, ונתניהו לפני כולם בתור המפקד העליון.

אתה שוב התבלבלת. פה זה לא צפון קוריאה. אין פה "מפקד עליון".

פורסם
לפני 21 שעות, gadik6 כתב:

חשבתי לסיים עם זה, אבל אני דווקא אתחיל עם זה - תקציב משרד הבטחון הוא מעל 100 מיליארד שקל בשנה!   מעל 100 מיליארד, בשנה!

חמאס קיבל מקטאר, לאורך תקופה של כ-10 שנים, קצת פחות מ-5 מיליארד שקל, כלומר בממוצע, פחות מחצי מיליארד בשנה!

אם מישהו חושב שהכסף הקטארי הוא ההבדל שעשה או הביא עלינו את ה-7 באוקטובר, הוא לא מחובר למציאות.

מיותר לציין שחלק גדול מהכסף שימש למנהרות, למשכורות, וכדומה. בסוף, המחבלים פרצו דרך הגדר, בלי שום התנגדות משמעותית.

בלי הכסף הקטארי רצועת עזה הייתה מתדרדרת למלחמת אזרחים פנימית כי החמאס היה קורס כלכלית ולא מצליח לשלם משכורות לכל הפעילים שלו. ברור שה-7/10 לא היה קורה.

לפני 21 שעות, gadik6 כתב:

איזה המלצות של דרג בטחוני בדיוק?   הדרג הבטחוני מקסימום המליץ לנטרל מהאוויר פה ושם, כאילו שזה היה עוזר להתמודד מול החמאס. בשום מבצע, החל מעופרת יצוקה, ועד ממש ל-7 באוקטובר, הדרג הבטחוני לא רצה "מלחמה אמיתית". כל פעם שדובר על כניסה קרקעית מאסיבית, או מהלך עצים יותר מול החמאס, הדרג הבטחוני קיפל את הזנב וצעק "רגיעה רגיעה".

א) מציע שתהיה מוזן פחות מרוטר וערוץ 14.

ב) השב״כ רצה לחסל את דף וסינוואר. האם החיסול הזה היה מונע את ה-7/10? חד משמעית כן. נתניהו סירב כי חמאס מורתע. זה כל מה שצריך לדעת על מי רוצה מה.

ג) הדרג הבטחוני ממליץ, לא מחליט. אם הדרג המדיני היה רוצה שלא יהיה חמאס, לא היה חמאס. הדרג המדיני רצה שיהיה חמאס.

לפני 22 שעות, gadik6 כתב:

אם אתה טוען שהדרג הבטחוני היה כל כך בעד פעילות נגד החמאס, למה רונן בר לא העיר את נתניהו בלילה, כדי לצאת למלחמה או לתת מכה מקדימה?   בדיוק כי הדרג הבטחוני עשה את ההיפך ממה שאתה טוען - הוא דאג למנוע אסקלציה, או "מיסקלקולציה", שיכולה להגיע למלחמה, כי מבחינתנו המצב מול חמאס היה נוח, וזה גם ההמלצות שעברו לדרג המדיני.

כי הדרג הבטחוני מימש את הנחיות הדרג המדיני - לפעול לרגיעה, הכלה ולהמנע ממיסקלקולציה. אתה בא בטענות לדרג הבטחוני על זה שפעל לפי הנחיות נתניהו... מביך מאוד.

לפני 22 שעות, gadik6 כתב:

מזוודות הכסף?   בדיוק אותו סיפור - הדרג הבטחוני דחף לזה, כדי למנוע "התקוממות" או תסיסה בעזה. הרי אם נתניהו היה אומר לא, לא מעבירים את הכסף, התקשורת ואנשים כמוך היו צועקים שהוא מעוניין בהסלמה כי ככה וככה, שהוא מבעיר את המזרח התיכון ומה לא.

כולם תמכו במזוודות ובשימור החמאס - יאיר גולן, ראשי המוסד, השב"כ ועוד.

אין לי מה להגיב לטיעון המביך הזה נקודתית, אני פשוט אגיב לשורה התחתונה ובזה נסיים.
לשיטתך, נתניהו לא ידע, לא עודכן, לא הומלץ לו, לא משכו בדש מעילו, כולם היו נגד, הוא ״נסחף״. לשיטתך נתניהו לא אשם בכלום כי אין לו השפעה על כלום, הוא לא מקבל החלטות אלא רק מאשר את המלצות הדרג המדיני, אין לו שום אסטרטגיה, אין לו חזון, אין לו בכלל Agency, הוא לא אדם בעל מודעות או יכולת קבלת החלטות. אם כך, אפשר פשוט לפטר אותו ולחסוך למשלם המסים את המשכורת שלו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 24 דקות, gadik6 כתב:

אתה התבלבלת. אם הש"ג נרדם בלילה, ומחבלים חודרים לישוב עליו הוא אחראי, ורוצחים תושבים, אז מי שאשם, ומי שנרדם בשמירה, תרתי משמע, זה הש"ג. זה בדיוק היה המצב עם צה"ל, השב"כ ואגף המודיעין, לפני ובמהלך ה-7 באוקטובר.

אתה התבלבלת בין כשל נקודתי של אדם אחד לבין כשל של מערכת שלמה לבין כשל של קונספציית הערכת היריב, שהובילה לספק מאות מיליארדים של דולרים, אותם הוא ניצל להתעצמות.

כמה שלא תנסה לערבב אותנו, לא תצליח.

תקרא לזה מפקד עליון או אחראי ראשי או מה שתרצה, אין מצב שמי שהיה רוה"מ שתחתיו נוצר האיום הזה, בעידודו, יצא מזה נקי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

רצוי להבין על מה מגיבים, לפני שבוחרים להגן על אוטומט על המשטר האיראני.

מדובר בהצהרה של שר החוץ האיראני לפני קצת פחות מחודש, על כך שהם הגבילו בכוונה את תכניות הטילים שלהם, ולא מייצרים או מפתחים טילים "ארוכי טווח".

כלומר הם שיקרו, בדיוק כמו שהם שיקרו במהלך "הסכם" הגרעין, שלא היה שווה את הנייר עליו הוא כתוב.

ולא, איראן לא "פיתחה" יכולת לשגר טילים ארוכי טווח תוך פחות מחודש של לחימה, כשמטרות צבאיות שלה מופצצות ללא הפסקה.

אתה יודע כמה זמן היכולות האלה קיימות?

ובטילים כאלה הגדלת הטווח על חשבון גודל הרש"ק היא מאוד פשוטה ולא מצריכה פיתוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

ובטילים כאלה הגדלת הטווח על חשבון גודל הרש"ק היא מאוד פשוטה ולא מצריכה פיתוח.

מחקר קצר מגלה שזה לא נכון.

כדי להכפיל טווח מ-2000 ק"מ ל-4000, הפחתה של ראש הנפץ לא מספיקה.

פורסם

איזה מחקר עשיתם בלי היכרות מעמיקה עם הטילים שיש לאיראנים וההנדסה שלהם

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא מבין את הקטע הזה של להגן על איראן בכל מחיר... כל הקטע של הטרלה באינטרנט זה כזה 2019 תתקדמו בנות 

• מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...