Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 52 דקות, יובל .מ. כתב:

ואם כולם ידעו שיש איום מחמאס, ראשי שבכ ומוסד היו צריכים לצאת לתקשורת עם זה, אבל העובדה היא שלא עשו את זה. אני לא מדמיין שביבי היה מעביר מזוודות לחיזבאללה או לאיראן וכולם היו זורמים עם זה.

לצאת לתקשורת ו… אז מה?

כל עיוור וחירש בארץ ידע שהרמטכ״ל וראשי השירותים מזהירים את ביבי שהאויב על הגדרות, זה לא עניין לו את קצה הביצה, סלח לי על הצרפתית. רונן בר אמר לו מפורשות ׳אני מעביר לך התראה למלחמה׳. נכון שלא ידעו מתי ואיפה, אבל במצב כזה הדרג המדיני צריך להתכונן.

ובפעם האחרונה, ביבי כתב ספרים על הטרור והתייחס נקודתית לחמאס מספיק פעמים - אין שום תרחיש שבו מוח לא ביביסטי פוטר אותו מהאחריות על השביעי באוקטובר.

לפני 27 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל לא היווה לבדו איום קיומי למדינת ישראל.

נכון מאוד.

לפני 28 דקות, יובל .מ. כתב:

המלחמה בעזה התארכה כי *אנחנו בחרנו להאריך אותה

נכון מאוד, רק שזה לא אנחנו, אלא זה ביבי ומשיקולים פוליטיים.

אפשר לטעון שהוא מרח את הזמן לחכות שטראמפ יגיע במקום ביידן - זה כנראה נכון במידה מסוימת וקטנה מאוד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, stx כתב:

כל עיוור וחירש בארץ ידע שהרמטכ״ל וראשי השירותים מזהירים את ביבי שהאויב על הגדרות,

אם האויב על הגדרות, למה הצבא והשב"כ ישנו על האף באותו לילה?   למה הוציאו חיילים לחופשה/רגילה אם האויב "על הגדרות"?   זה החלטה של הפיקוד הצבאי, לא של "ביבי".

כנ"ל לגבי השב"כ - אם רונן בר וצמרת השב"כ הבינו שיש חדירה, למה הם שלחו כח טקילה, ללא מקלעים כבדים, ללא טילים, ללא כלים משוריינים, במקום להעיר איזה מח"ט, ולהעיף כלים משוריינים לגבול, עם מקלעים כבדים?

לפני 37 דקות, stx כתב:

זה לא עניין לו את קצה הביצה, סלח לי על הצרפתית. רונן בר אמר לו מפורשות ׳אני מעביר לך התראה למלחמה׳. נכון שלא ידעו מתי ואיפה, אבל במצב כזה הדרג המדיני צריך להתכונן.

אתה מאמין לעצמך?   "אני לא יודע איפה ומתי אבל תיכף מלחמה". אז מה זה אומר, לגייס עשרות אלפי מילואים?   הרי אז הייתם צועקים "מבצע מנדטים", או "שוב ביבי מקשיב לקיצונים".

ואיך הדרג המדיני בדיוק צריך להתכונן?   לקחת קסדה ואפוד, ולהתחיל לעשות פטרולים על הגבול?

אי המוכנות של הצבא והשב"כ זה אך ורק אשמתם של הדרג הפיקודי הבכיר, כולל הרמטכ"ל וראש השב"כ.

לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

ביבי סיפר שמתקני הגרעין באיראן הושמדו - הם לא.

הוא טען שהוסר מאיתנו איום של נשק גרעיני - הוא לא, אלא אם וויטקוף שיקר עכשיו כשאמר שהאיראנים הודו שיכולים לייצר 14 פצצות.

ניסיון יפה אבל לא. הוא לא טען שהאיום של נשק גרעיני "הוסר". הוא כן טען שאותו איום הותקף.

שלושה מתקני הגרעין אכן נפגעו. האם הם לא הושמדו?   לא יודע. יש לך הוכחה שהם לא הושמדו (כלומר יצאו מכלל שימוש לאחר התקיפה)?

בנוסף, להבנתי, מתקני הגרעין הותקפו, אבל מלאי האורניום של איראן לא נפגע/הותקף, לכן, בזה מתמקדים הפעם.

אגב, וויטקוף טען שהאיראנים "התרברבו". כמה מזה נכון או לא נכון אני לא יודע, אבל אורניום ל-11 פצצות זה לא "מתקני גרעיון".

בכל מקרה אני לא מבין את כל ההתפלספות והדיונים האינסופיים. למישהו יש ספק שצריך להכות באיראן בכל הכח, וכמה שיותר יותר טוב?

ההיגיון שלי אומר שאין שום ספק, וכל תקיפה היא מבורכת, בדיוק כמו שכל תקיפה על חמאס או על חיזבאללה היא מבורכת. מה נתניהו אמר או לא אמר פחות מעניין אותי.

לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

הוא טען שהשגנו "נצחון שיעמוד לדורות" - הנצחון הספיק לפחות זמן ממה שהספיקו נצחונות העבר בהובלתו בעזה. פחות משנה, ואנחנו בעוד סבב. ובמערכת הבטחו מסתבר "מופתעים" עכשיו מכמויות הטילים והמשגרים שיש לאיראנים.

אף אחד לא "מופתע". על סמך מה אתה קובע, כתבות של אורי משגב?

אם במערכת הבטחון היו מופתעים, אז היו מגיעים לפה הרבה יותר טילים, בהשוואה למבצע הקודם.

אני גם לא יודע מה הוא טען לגבי נצחון שיעמוד לדורות, אבל שוב - יש הבדל בין מתקני גרעין, שאכן הותקפו במבצע הקודם, לבין אורניום, טילים בליסטיים ועוד.

ואתה לא מאותם אנשים שהתלוננו שאנחנו לא מטפלים באויבים הקרובים, כל עוד הם קטנים?   אז ברוך הבא למה שביקשת - עושים את זה עכשיו מול חמאס, מול חיזבאללה, וכנראה שגם מול איראן (הם אומנם לא קטנים, אבל לפחות מתחילים לסכל ולא לחכות שנים).

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אתה מאמין לעצמך?   "אני לא יודע איפה ומתי אבל תיכף מלחמה". אז מה זה אומר, לגייס עשרות אלפי מילואים?   הרי אז הייתם צועקים "מבצע מנדטים", או "שוב ביבי מקשיב לקיצונים".

ואיך הדרג המדיני בדיוק צריך להתכונן?   לקחת קסדה ואפוד, ולהתחיל לעשות פטרולים על הגבול?

אי המוכנות של הצבא והשב"כ זה אך ורק אשמתם של הדרג הפיקודי הבכיר, כולל הרמטכ"ל וראש השב"כ.

הצבא לא קובע סדרי עדיפויות, לא קובע תקציבים ולא מגייס כ"א על דעת עצמו. 

הצבא והמודיעין כשלו בזיהוי גודל התקיפה והעיתוי המדוייק שלה. סדרי עדיפויות, חומוש ואיפה לפזר את הלוחמנים אלה כבר שאלות של ניהול סיכונים כי אין מספיק כוח אדם לשים כל מטר טנק וכל 100 מטר מס"ר לאורך כל הגבולות יחד עם סד"כ אדיר שמאבטח את המתיישבים ביו"ש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

הצבא לא קובע סדרי עדיפויות, לא קובע תקציבים ולא מגייס כ"א על דעת עצמו. 

לצבא יש מספיק תקציבים בשביל להגן על גבולות מדינת ישראל. פשוט כמו בכל גוף בירוקרטי לא יעיל, הכסף לא הולך למקומות הנכונים.

והצבא גם קובע איך הוא עצמו יראה. זוכר את פרויקט "צבא קטן וחכם", שהתפוצץ לנו עכשיו בפנים?   אז תגיד תודה לאחד, אייזנקוט, שהביא אותנו לשם.

לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

הצבא והמודיעין כשלו בזיהוי גודל התקיפה והעיתוי המדוייק שלה. סדרי עדיפויות, חומוש ואיפה לפזר את הלוחמנים אלה כבר שאלות של ניהול סיכונים כי אין מספיק כוח אדם לשים כל מטר טנק וכל 100 מטר מס"ר לאורך כל הגבולות יחד עם סד"כ אדיר שמאבטח את המתיישבים ביו"ש.

הסד"כ ה"אדיר" שמאבטח את המתיישבים זה בדיוק מה שמונע את תרחיש עזה 2 ביהודה ושומרון. 

אבל כל זה לא משנה את העובדה שאם ראשי הצבא באמת היו מאמינים ש"האויב על הגדר", כמו שמישהו טען פה, ושעוד רגע נפתחת מלחמה, הם לא היו אמורים לשחרר מלא לוחמים הביתה בחג, ובטח שלא היו אמורים להסכים עם הקונספציה שהחמאס מורתע ורוצה הסדרה.

וכדי למנוע את פלישתם של 3 אלף מחבלים על טנדרים אתה ממש לא צריך "טנק כל מטר". אתה רק צריך שהצבא יהיה מוכן, ובכוננות, עם הסד"כ שיש לו.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

ניסיון יפה אבל לא. הוא לא טען שהאיום של נשק גרעיני "הוסר". הוא כן טען שאותו איום הותקף.

בוס, אתה מסתבך עם עצמך. אני ציטטתי את נתניהו. הוא אמר "אני הבטחתי לכם שמתקני הגרעין באיראן יושמדו". ובכן. הם לא הושמדו.

בסרטון הזה, איפה שביבי משקר שזה נצחון לדורות קדימה או משהו, הוא מחרטט שהסרנו איום של השמדה בפפצות גרעין. ובכן, גם זה לא נכון.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

בכל מקרה אני לא מבין את כל ההתפלספות והדיונים האינסופיים. למישהו יש ספק שצריך להכות באיראן בכל הכח, וכמה שיותר יותר טוב?

ההיגיון שלי אומר שאין שום ספק, וכל תקיפה היא מבורכת, בדיוק כמו שכל תקיפה על חמאס או על חיזבאללה היא מבורכת. מה נתניהו אמר או לא אמר פחות מעניין אותי.

ברור שאתה לא מבין. על זה בדיוק הביקורת שלך. על חוסר היכולת לבקר. מדינה דמוקרטית אמורה להתבסס, בין היתר, על שקיפות מול השלטון. אבל הוא משקר לך שנצחנו נצחון לדורות קדימה והסרנו איום של פצצה גרעינית. וכשמתגלה שזה לא נכון - לאיש לא איכפת.

ההגיון שלי אומר שאחרי 15 שנים של נצחונות מוחצים על החמאס, כולל אחד ממש מוחץ בשומר חומות, שנגרמו ב7.10 - אנחנו צריכים קצת יותר סקפטיות מול ההתרברבות של ביבי (וכמובן גם של מערכת הבטחון). אבל נראה שאני במיעוט. 

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אף אחד לא "מופתע". על סמך מה אתה קובע, כתבות של אורי משגב?

אם במערכת הבטחון היו מופתעים, אז היו מגיעים לפה הרבה יותר טילים, בהשוואה למבצע הקודם.

אני גם לא יודע מה הוא טען לגבי נצחון שיעמוד לדורות, אבל שוב - יש הבדל בין מתקני גרעין, שאכן הותקפו במבצע הקודם, לבין אורניום, טילים בליסטיים ועוד.

ואתה לא מאותם אנשים שהתלוננו שאנחנו לא מטפלים באויבים הקרובים, כל עוד הם קטנים?   אז ברוך הבא למה שביקשת - עושים את זה עכשיו מול חמאס, מול חיזבאללה, וכנראה שגם מול איראן (הם אומנם לא קטנים, אבל לפחות מתחילים לסכל ולא לחכות שנים).

על סמך מה אתה קובע שאף אחד לא יופתע? אתה גם חייב להגמל מלהזכיר את אורי משגב. הסיבה היחידה שאני זוכר שהוא קיים זה כי אתה מזכיר אותו.

המשפט השני שלך לא נכון.

חבל שאתה לא יודע מה הוא טען. זה זמין באינטרנט. שמתי לך קישור מעל. אל תסתבך כל כך. הוא שיקר.

ושוב, אתה לא מבין גם את האמירה בכלל. לא נורא. העיקר שאתה מרוצה, ותהייה מרוצה כשתכנס למקלט בעוד חצי שנה ושנה, והבריטון הסמכותני ימשיך לספר לך שניצחנו, שיגלנו, המשדנו, החזרנו אלף שנים אחורה וכו' ותוכל לפרפר לאורי משגב ויהיה לך מצחיק.

• מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בוס, אתה מסתבך עם עצמך. אני ציטטתי את נתניהו. הוא אמר "אני הבטחתי לכם שמתקני הגרעין באיראן יושמדו". ובכן. הם לא הושמדו.

הם לא הושמדו?   ביקרת שם וראית?   כי לפי מקורות שונים, שלושת האתרים שהותקפו, הושמדו או נפגעו בצורה קשה מאוד.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

בסרטון הזה, איפה שביבי משקר שזה נצחון לדורות קדימה או משהו, הוא מחרטט שהסרנו איום של השמדה בפפצות גרעין. ובכן, גם זה לא נכון.

את הקטע שהוא אומר "איום מיידי" פספספת אני מניח. הסרנו איום מיידי.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ברור שאתה לא מבין. על זה בדיוק הביקורת שלך. על חוסר היכולת לבקר. מדינה דמוקרטית אמורה להתבסס, בין היתר, על שקיפות מול השלטון. אבל הוא משקר לך שנצחנו נצחון לדורות קדימה והסרנו איום של פצצה גרעינית. וכשמתגלה שזה לא נכון - לאיש לא איכפת.

אתה שומע מה שאתה רוצה. כמו שהסברתי, הוא טוען שהסרנו איום מיידי, ופגענו או השמדנו את אתרי הגרעין. זה לא אומר שלא נשארה שם עבודה.

לגבי הנצחון - ממה שאני מבין, הוא טוען שה"נצחון" יעמוד לדורות, שזה בקטע של "אתוס הניצחון", לא בקטע שניצחנו וזהו איראן מושמדת.

אבל כל זה לא מעניין. לא אכפת לי מה נתניהו אומר או לא אומר, אכפת לי אם צריך או לא צריך לתקוף באיראן, בלי קשר לנתניהו, והתשובה היא חד משמעית כן.

ונתניהו הוא פוליטיקאי, ברור שהוא ייפה את המציאות, בדיוק כמו שראשי הצבא סיפרו לנו שחמאס מורתע או מובס אחרי כל סבב, ובדיוק כמו שלפיד סיפר לנו, אחרי ההסכם עם חיזבאללה, איך זה "מבצר את בטחון ישראל".

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

על סמך מה אתה קובע שאף אחד לא יופתע? 

אף אחד לא "מופתע" - זה בתשובה לטענה כאילו ראשי מערכת הבטחון מופתעים מיכולות האיראנים. אני קובע את זה על סמך הביצועים של האיראנים עד עתה, וחוסר היכולת שלהם באמת לעשות משהו מולנו, והחופשיות בה ישראל וארה"ב מתנהלות בשמי טהרן.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

המשפט השני שלך לא נכון.

השתכנעתי.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

ושוב, אתה לא מבין גם את האמירה בכלל. לא נורא. העיקר שאתה מרוצה, ותהייה מרוצה כשתכנס למקלט בעוד חצי שנה ושנה, והבריטון הסמכותני ימשיך לספר לך שניצחנו, שיגלנו, המשדנו, החזרנו אלף שנים אחורה וכו' ותוכל לפרפר לאורי משגב ויהיה לך מצחיק.

אני מבין דבר פשוט - אין (כרגע) שום אופציה להסדרה/הסכם עם איראן, חיזבאללה וחמאס, פרט להשמדה או משהו קרוב לכך, ואז קיצוץ וסיכול תקופתי. כמו שאומר המשפט "רק כח הם מבינים".

עובדה שהצלחנו להוריד בצורה משמעותית, אם לא כמעט לגמרי, את האיומים מצד חמאס וגם מצד חיזבאללה. הראשון, מארגון טרור עם עשרות אלפי פעילים ועשרות אלפי רקטות, הוא עכשיו לא יותר מאסופה של מליציות מקומיות. השני, מאחד מהצבאות הטרור החזקים והמאיימים במזרח התיכון, זה שסיפרו לנו על תרחישי האימה במלחמה מולו, חזר עכשיו הרבה הרבה אחורה בזמן, אחרי פגיעה אנושה בכל שדרת הפיקוד הבכיר, ואף פיקוד הביניים.

עכשיו הגיע תור איראן - מ"מעצמת" טרור, שבנתה סביבנו טבעת חנק, בקרוב לא ישאר מהם הרבה, ואולי אפילו לא ישאר כלום, אם המשטר ייפול.

אז כן, בשנתיים וחצי האחרונות אנחנו ניצחנו הרבה יותר ממה שניצחנו ב-20-30 שנה האחרונות, מאז שהגנרלים והפוליטיקאים שלנו איבדו את הביצים שלהם איפשהו.

ואני לא נכנסתי לממ"ד בערך כבר יומיים. בעיה שלך שאתה גר בישוב של שמאלנים. על ישובים של ביביסטים לא יורים.

פורסם
לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

לצבא יש מספיק תקציבים בשביל להגן על גבולות מדינת ישראל. פשוט כמו בכל גוף בירוקרטי לא יעיל, הכסף לא הולך למקומות הנכונים.

והצבא גם קובע איך הוא עצמו יראה. זוכר את פרויקט "צבא קטן וחכם", שהתפוצץ לנו עכשיו בפנים?   אז תגיד תודה לאחד, אייזנקוט, שהביא אותנו לשם.

על זה שזה לא הגוף הכי יעיל תקציבית אין חולק אבל הצבא ממש לא קובע איך הוא ייראה.

הוא ממליץ אבל ההחלטות הן של הדרג המדיני (שהחליט בניגוד לעמדת הצבא לרכוש ספינות מסויימות ועוד צוללות למשל). גם פרוייקט הצבא הקטן והחכם אומץ על ידי הממשלה ונוהל על ידה.

ולהאשים רמטכל ש 10 שנים כבר לא בתפקיד במה שקורה היום מעיד במקרה הכי פחות גרוע על ניתוק ובמקרה היותר סביר על רשעות ופוזיציה.

במבחן התוצאה בתקופתו הגבולות היו בטוחים ומאובטחים ועובדה שלא חדרו רק שמאז עברו 10 שנים של מיליארדים במזומן שהוזרמו לארגון הטרור, התחמשות והתעצמות שלו לא רק באין מפריע אלא במימון מלא שאנחנו מעבירים ואתה מאשים אותו.

אם אני קושר גור רוטווילר עם שרשרת דקה, מעביר אותו אליך וכשהוא גדל אתה נשאר אם אותה השרשרת אל תאשים אותי שהוא קרע אותה.

לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

הסד"כ ה"אדיר" שמאבטח את המתיישבים זה בדיוק מה שמונע את תרחיש עזה 2 ביהודה ושומרון. 

או שהסדכ האדיר הזה עסוק במתיישבים במקום לאבטח גבול. בפועל פרט ל 7.10 כל המחבלים בשנים האחרונות חדרו מיו"ש ולא מעזה, לבנון או סוריה.

לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

אבל כל זה לא משנה את העובדה שאם ראשי הצבא באמת היו מאמינים ש"האויב על הגדר", כמו שמישהו טען פה, ושעוד רגע נפתחת מלחמה, הם לא היו אמורים לשחרר מלא לוחמים הביתה בחג, ובטח שלא היו אמורים להסכים עם הקונספציה שהחמאס מורתע ורוצה הסדרה.

את הקונספציה הזו פיתחו גם בממשלה וגם בצבא. את המל"ל שכל ייעודו הוא לאתגר קונספציות של המודיעין הפכו למפעל ג'ובים וחיסלו את הייעוד שלו וזו התוצאה.

לפני 1 דקה, gadik6 כתב:

וכדי למנוע את פלישתם של 3 אלף מחבלים על טנדרים אתה ממש לא צריך "טנק כל מטר". אתה רק צריך שהצבא יהיה מוכן, ובכוננות, עם הסד"כ שיש לו.

הכשל מחולק לשניים.
1. רמת חיילות מבצעית מאוד נמוכה שבזה אני מאשים כל קצין מרמת מ"פ ועד לרמטכל (למשל לא יכול להיות שחיילים בקו או בכל מקום אחר ילכו למיגונית בלי הנשק שנשאר בחדר).

2. לא צפו פלישה בכזה היקף. 

ומעבר לזה לא אתה ולא אני יודעים מה הסד"כ שהגדירו שצריך להיות בקו.

לפני 5 דקות, gadik6 כתב:

תשמע, אם ב 8 חודשים הם הצליחו להעשיר חומר ל 14 פצצות בלי מתקני גרעין ובלי צנטריפוגות, להקים מפעלי טילים ולייצר אלפי טילים ולייצר כמויות של משגרים אז תוך שבוע הם ישיקו את נושאת המטוסים שהתחילו לבנות ביום ראשון.

מה שמסתבר שכמו שהשמדנו את המטרו של חמאס ככה השמדנו את היכולות האירניות (גם את חיזבאללה הרי השמדנו אנחנו רק מדמיינים עכשיו את הטילים). מכרו לנו שקרים וסיפורים.

זה לא שהם לא חטפו אבל בין זה לבין להסיר איום כלשהו לא הסרנו כלום. אני מקווה שהפעם זה יהיה שונה אבל לאור הניסיון של 15 השנים האחרונות אני לא אופטימי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

זוכר את פרויקט "צבא קטן וחכם", שהתפוצץ לנו עכשיו בפנים

למה התפוצץ בפנים? ממה שאתה כותב נשמע שהכול מתנהל סבבה וכול החסרונות זה אשמת הצמרת הצהלית/בטחונית.

אם הכול טוב, מה הבעיה בצבא קטן וחכם, הכול סבבה.

לגבי הטענה שעכשיו מנסים לחסל את ה 400 קילו אורניום... טוב נו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

למה התפוצץ בפנים? ממה שאתה כותב נשמע שהכול מתנהל סבבה וכול החסרונות זה אשמת הצמרת הצהלית/בטחונית.

אם הכול טוב, מה הבעיה בצבא קטן וחכם, הכול סבבה.

לגבי הטענה שעכשיו מנסים לחסל את ה 400 קילו אורניום... טוב נו.

את המלחמה לא ניצחת עם צבא קטן ניצחת עפ מאות אלפי מילואימניקים.

הצבא הקטן נכשל.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

וס, אתה מסתבך עם עצמך. אני ציטטתי את נתניהו. הוא אמר "אני הבטחתי לכם שמתקני הגרעין באיראן יושמדו". ובכן. הם לא הושמדו.

בסרטון הזה, איפה שביבי משקר שזה נצחון לדורות קדימה או משהו, הוא מחרטט שהסרנו איום של השמדה בפפצות גרעין. ובכן, גם זה לא נכון

אבל הם כן הןשמדו, אתה קורא איפשהן דיווחים על תקיפת מתקני גרעין למעט איזה משהו קטן בנתנז או איזפאהן? הדבר היחידי שנשאר זה האורניום שכנראה יישמרו לסוף.

כל התקיפות מכוונות למערכי נ"מ, טק"ק ומוסדות שלטון. 

פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

את המלחמה לא ניצחת עם צבא קטן ניצחת עפ מאות אלפי מילואימניקים.

תפקיד הצבא הקטן והחכם זה להחזיק עד שהמילואים מגיעים. כך זה היה מימים ימימה.

מה שהשתנה זה שהצבא הקטן והחכם הספיק לפעולות בט"ש בלי לקרוא לכל האוכלוסייה בין גיל 21 ל 45 לחודש כל שנה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 46 דקות, gadik6 כתב:

הם לא הושמדו?   ביקרת שם וראית?   כי לפי מקורות שונים, שלושת האתרים שהותקפו, הושמדו או נפגעו בצורה קשה מאוד.

קצת קשה לנהל דיון רציני, כשאתה פונה ל"מקורות" ולא משאיר לי את אותה הפריוולגיה. לא ביקרתי שם, אני מסתמך כמוך על מקורות ועל מה שקורה עכשיו. עכשיו חלק האיזורים האלו מופצצים שוב.

לפני 47 דקות, gadik6 כתב:

זה שקר. אני לא מבין למה כל כך קשה לך עם זה. מדובר בקשר. איראן, לפי סטיב וויטקוף, היתה מסוגלת לייצר יותר מעשר פצצות אטום לפני המלחמה הנוכחית. 

לפני 49 דקות, gadik6 כתב:

אבל כל זה לא מעניין. לא אכפת לי מה נתניהו אומר או לא אומר, אכפת לי אם צריך או לא צריך לתקוף באיראן, בלי קשר לנתניהו, והתשובה היא חד משמעית כן.

ונתניהו הוא פוליטיקאי, ברור שהוא ייפה את המציאות, בדיוק כמו שראשי הצבא סיפרו לנו שחמאס מורתע או מובס אחרי כל סבב, ובדיוק כמו שלפיד סיפר לנו, אחרי ההסכם עם חיזבאללה, איך זה "מבצר את בטחון ישראל".

אני דווקא חושב שזה כן מעניין. לא בגלל שזה נתניהו. זו בעיה כללית שיש לנו, שכמו עם הרבה בעיות אחרות, הוא הסימפטום הקיצוני שלה. אתה למעשה לא דורש מההנהגה שלך אחריות לכלום ועל כלום. מספרים שנצחנו דורות קדימה? בסדר נו. סיפרו בעזה? בסדר נו. נעשה עוד סיבוב. זה בטוח יעבוד.

לפני 50 דקות, gadik6 כתב:

אני מבין דבר פשוט - אין (כרגע) שום אופציה להסדרה/הסכם עם איראן, חיזבאללה וחמאס, פרט להשמדה או משהו קרוב לכך, ואז קיצוץ וסיכול תקופתי. כמו שאומר המשפט "רק כח הם מבינים".

עובדה שהצלחנו להוריד בצורה משמעותית, אם לא כמעט לגמרי, את האיומים מצד חמאס וגם מצד חיזבאללה. הראשון, מארגון טרור עם עשרות אלפי פעילים ועשרות אלפי רקטות, הוא עכשיו לא יותר מאסופה של מליציות מקומיות. השני, מאחד מהצבאות הטרור החזקים והמאיימים במזרח התיכון, זה שסיפרו לנו על תרחישי האימה במלחמה מולו, חזר עכשיו הרבה הרבה אחורה בזמן, אחרי פגיעה אנושה בכל שדרת הפיקוד הבכיר, ואף פיקוד הביניים.

עכשיו הגיע תור איראן - מ"מעצמת" טרור, שבנתה סביבנו טבעת חנק, בקרוב לא ישאר מהם הרבה, ואולי אפילו לא ישאר כלום, אם המשטר ייפול.

אז כן, בשנתיים וחצי האחרונות אנחנו ניצחנו הרבה יותר ממה שניצחנו ב-20-30 שנה האחרונות, מאז שהגנרלים והפוליטיקאים שלנו איבדו את הביצים שלהם איפשהו.

ואני לא נכנסתי לממ"ד בערך כבר יומיים. בעיה שלך שאתה גר בישוב של שמאלנים. על ישובים של ביביסטים לא יורים.

תשמע, באמת, יכול להיות שהכל נכון ועוד רגע האיום משם מוסר. אני לא יודע. אני פשוט קצת יותר סקפטי ממך וכנראה רוב הישראלים מול המסרים שמשדרים לנו. 

"נצחנו" ו"הסרנו איומים" ושאר הירקות יותר מדי פעם מאז בערך מלחמת לבנון השניה. אז משום מה אני לא מתרגש בפעם השלושים שמספרים את זה. אבל מה אני יודע. גם בסיפור על הילד שצעק "זאב זאב", הזאב בא בסוף.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, יבגניפ כתב:

קצת קשה לנהל דיון רציני, כשאתה פונה ל"מקורות" ולא משאיר לי את אותה הפריוולגיה. לא ביקרתי שם, אני מסתמך כמוך על מקורות ועל מה שקורה עכשיו. עכשיו חלק האיזורים האלו מופצצים שוב.

כי אין באמת אפשרות לנהל "דיון רציני", כי לא אני ולא אתה לא יודעים בדיוק מה קורה שם.

זה שמפציצים שוב בחלק מהאזורים זה לא אומר שזה לא "הושמד" או לא הוצא מכלל שימוש. ייתכן שהאיראנים התחילו בניסיונות לשקם, ייתכן שהחליטו לחזור על הפעולה כדי לקבור שם את הכל שוב פעם. אי אפשר באמת לדעת.

זה שקר. אני לא מבין למה כל כך קשה לך עם זה. מדובר בקשר. איראן, לפי סטיב וויטקוף, היתה מסוגלת לייצר יותר מעשר פצצות אטום לפני המלחמה הנוכחית. 

זה להיתפס לקטנות, אבל איראן טענה שיש להם "חומר" ל-11 פצצות. האם זה אומר שהם היו יכולים לייצר את אותן פצצות ממש בזה הרגע?   לא נראה לי.

כמו שכתבתי - להבנתי, תחילה טיפלו באיום המיידי, שזה היכולת לייצר פצצה בטווח זמן מיידי, לכאורה, ועכשיו מטפלים בכל השאר - טילים בליסטיים, מאגר אורניום מועשר ועוד.

אני דווקא חושב שזה כן מעניין. לא בגלל שזה נתניהו. זו בעיה כללית שיש לנו, שכמו עם הרבה בעיות אחרות, הוא הסימפטום הקיצוני שלה. אתה למעשה לא דורש מההנהגה שלך אחריות לכלום ועל כלום. מספרים שנצחנו דורות קדימה? בסדר נו. סיפרו בעזה? בסדר נו. נעשה עוד סיבוב. זה בטוח יעבוד.

מה הפתרון שלך?   פוליטיקאים תמיד יספרו סיפורים, בדיוק כמו ש"מייסדי" סטארט אפים או מנכ"לים יספרו סיפורים למשקיעים. בשני המקרים זה שילוב של אמת וחלומות/שקרים/תחזיות מאוד אופטימיות.

האם נתניהו שיקר או לא דייק באשר לתוצאות התקיפה?   יכול להיות. עם זאת, זה לא סותר את העובדה שלדעתי, מצוין שתקפנו, ושזה מהלך שהיה נדרש, לאור האיומים מצד איראן.

תשמע, באמת, יכול להיות שהכל נכון ועוד רגע האיום משם מוסר. אני לא יודע. אני פשוט קצת יותר סקפטי ממך וכנראה רוב הישראלים מול המסרים שמשדרים לנו. 

"נצחנו" ו"הסרנו איומים" ושאר הירקות יותר מדי פעם מאז בערך מלחמת לבנון השניה. אז משום מה אני לא מתרגש בפעם השלושים שמספרים את זה. אבל מה אני יודע. גם בסיפור על הילד שצעק "זאב זאב", הזאב בא בסוף.

מלחמת לבנון השניה הייתה כישלון, בראייתי, וכך גם כל הסבבים מאז מול עזה, כי אף פעם לא סיימנו את העבודה. כמדומני, עוד לפני שנים טענתי שהפתרון היחידי זה כיבוש מחדש של עזה. הפוליטיקאי היחיד שגם טען כך, למיטב זכרוני, היה ליברמן, שהיה מסומן עד לאחרונה בתור פאשיסט ימני קיצוני, ואולי כל מיני "קיצונים" כמו סמוטריץ', פייגלין ועוד.

במלחמה הנוכחית, אנחנו סוף סוף מנצחים. אולי לא ניצחון מוחלט, אבל בהחלט ניצחון הרבה יותר משמעותי מכל מה שקרה ב-20-30 שנים האחרונות. אף אחד לא אומר שזהו, עכשיו יהיה פה שוויץ ושלום, אבל בהחלט יהיה פה הרבה יותר בטוח, ביחס למצב לפני ה-7 באוקטובר, וזה כל הפואנטה. השאלה היא האם נהיה מספיק חכמים ומסוגלים כדי לשמור על המצב.

פורסם
לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

הצבא גם קובע איך הוא עצמו יראה. זוכר את פרויקט "צבא קטן וחכם", שהתפוצץ לנו עכשיו בפנים?   אז תגיד תודה לאחד, אייזנקוט, שהביא אותנו לשם.

אייזנקוט?

אני זכרתי שברק אמר את זה כשהיה רמטכ"ל (ואני הייתי בסדיר אז) אבל בחיפוש באינטרנט אני רואה שמייחסים את זה לדן שומרון.

אז למה אייזנקוט דווקא?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

נניח שכולם מסכימים שטראמפ טוב לישראל בכל מה שקשור למלחמות באיזור שלנו.

עד כמה זה שווה את הפגיעה במוסדות השלטון וההתערבות הגסה והמאיימת בעינייני פנים שלנו?

טראמפ דורש מהרצוג לתת חנינה לנתניהו, וזו כבר לא הנימה החצי מבודחת מהנאום בכנסת. הוא אומר שהרצוג כבר הבטיח לו חמש פעמים שיתן חנינה ומאיים לחשוף אתו (ואין לי מושג מה זה אומר).

https://www.ynet.co.il/news/article/rjvoumwt11l#autoplay

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מגלומן פסיכופת נבחר על ידי האומה האמריקאית לנהל את העולם.

הוא שולט באופן ישיר ובלבדי בישראל שהפכה לזרוע ביצועית שיש לה פחות עצמאות להחליט לגבי עתידה מסטייט בארה"ב, שמוסד הנשיאות שלה בוטל הלכה למעשה והחלטות בתי המשפט שלה הפכו ללא מחייבים, והכל בחסותו של הג'ינג'י המטורלל הזה, שהחליף שליט (מושחת ומטומטם ככל שיהיה) בוונצואלה אבל בכל זאת נשיא שהועלה על ידי העם (צ'אווס לא ביצע הפיכה צבאית. העם בחר אותו לשלטון), החליף שליט באיראן (גם החומייניזם בסוף זה ביטוי עממי), ועודד עלייה על הקפיטול לאחר שכביכול "גנבו ממנו את הבחירות" כמו הילד שלי כשאני לוקח לו צעצוע.

הדפקט הזה בז לדמוקרטיה ברמה כזו עמוקה שאם מישהו יחסל את הרצוג למשל, או את יצחק עמית, הוא עוד עשוי להגיד שזה היה מתבקש ומוצדק במקום לגנות.

אם מחר יש בחירות וביבי מפסיד (מה שלא יקרה, העם סלח לו ויבחר בו. אבל לשם הדיון), הוא עוד עשוי לפעול כדי למנוע את החלפת השלטון או להטיל סנקציות (סליחה, מכסים) על ממשלה שתיבחר.

נקווה שהפסיכי הזה יוחלף במשהו שפוי עוד 3 שנים ושהנזק יהיה הפיך.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...