Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, mikyl כתב:

שרתת בגב"ל? עכשיו אני מבין. אבל אני לא. אז מה – הכל בסדר איתך או שפשוט נגמרו לך הטיעונים?

...

אתה באמת רוצה לטעון שבשירותך בגב"ל היה לך מושג כמה תחמושת יש במחסן גדודי, שלא לדבר על אוגדתי? על מרת"ח אני בכלל לא נכנס איתך, לפי השטויות שכתבת ברור שאין לך מושג.

נגעתי בנקודה רגישה חמוד?   כתבת פעמיים על "שירות בגב"ל".

מה זה בכלל שירות בגב"ל?   גב"ל זה גבול בינלאומי. אני דיברתי על חציה שלו. גם טבחים משרתים ב"גב"ל".

כנראה שצדקתי כשאמרתי שאת חציית הגב"ל ראית רק בטלוויזיה בשנתיים האחרונות.

אני אספר לך משהו - יש חיילים פשוטים ביחידות לוחמות, שמגיעים לימ"חים, לחטיבות, אפילו לפיקוד לפעמים, מתוקף תפקידם. אפילו בבור בקריה יש חיילים פשוטים, שיושבים שם ועושים את תפקידם. לא צריך להיות:

לפני 13 שעות, mikyl כתב:

קצין בכיר לשעבר - מג"ד 51, מפקד סיירת גולני, מפקד שלדג, מפקד גבעתי, ומפקד יחידת הקישור ללבנון. 

כדי לדעת מה קורה בשטח.

לפני 13 שעות, mikyl כתב:

כמובן שאני יודע על מחדל התחמושת ממקור אחר. ואם אחרי חודש לחימה הייתה תחמושת באוגדות, זה אך ורק כי טרוריסט ביידן שלח אותה.

אתה לא יודע, אתה מקסימום שמעת ממישהו ששמע ממישהו.

לפני 13 שעות, mikyl כתב:

ועוד משהו – הפנסיונר שאתה לועג לו. מדובר בקצין בכיר לשעבר - מג"ד 51, מפקד סיירת גולני, מפקד שלדג, מפקד גבעתי, ומפקד יחידת הקישור ללבנון. הוא מכיר את דרום לבנון טוב יותר ממה שאתה מכיר את הסופר ליד הבית שלך. סיים כתא"ל, וב-8/10/23 התגייס מחדש והוצב כעוזר/יועץ לאוגדונר – מפקד שקיבל פיקוד על האוגדה רק שלושה שבועות לפני פרוץ המלחמה. במילים אחרות – הוא ידע על המצב קצת יותר מרמבו המקלדת גדיק6 מכארספורום.

אני לא יודע על מי אתה מדבר. הפנסיונר היחיד שאני לועג לו זה אתה.

עכשיו לעניין התא"ל שלך - לבנון שינתה פניה מאוד מאז מלחמת לבנון השניה. מה שהוא מכיר או הכיר משירותו הצבאי לא רלוונטי. החיזבאללה הרים שם חתיכת פרויקט ב-20 שנים האחרונות. אז עם כל הכבוד לעברו המפואר, זה לא רלוונטי.

בדיוק כמו שמי שפיקד על החטיבה הדרומית ברצועת עזה,  לפני הנסיגה משם, לא בהכרח יודע מה המצב שם בערב 7 באוקטובר.

ואני אחדש לך עוד משהו - כל המידע שהתא"ל שלך מקבל, לכאורה, מגיע מהשטח, מחיילים פשוטים, בין אם זה לוחמים שאוספים מודיעין בשטח, בפעילות קרקעית או בפשיטות, בין אם זה מפעילי כלי טיס של חיל האוויר, ובין אם זה עוד מגוון אמצעים.

גם את הניתוח של כל המידע הזה לתא"ל שלך מישהו עושה. אז שוב, עם כל הכבוד לרקורד המפואר שלו, מי שהוא לא יהיה, הוא לא היחיד ש"מכיר" את לבנון.

ומכיוון שהוא לא צד פה בדיון, אני לא מבין למה לדחוף אותו. דבר אחד בטוח - אני יודע יותר ממך בכל הנוגע לחזית הצפונית, וגם ראיתי בשטח את מה שראית בטלוויזיה. אז בוא, אתה רלוונטי כמו רדיו דיסק ברכב בשנת 2025.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

נגעתי בנקודה רגישה חמוד?   כתבת פעמיים על "שירות בגב"ל".

מה זה בכלל שירות בגב"ל?   גב"ל זה גבול בינלאומי. אני דיברתי על חציה שלו. גם טבחים משרתים ב"גב"ל".

כנראה שצדקתי כשאמרתי שאת חציית הגב"ל ראית רק בטלוויזיה בשנתיים האחרונות.

מתוודה – כל הקיצורים והראשי תיבות של צה"ל אף פעם לא היו הצד החזק שלי. עשיתי חיפוש וגיליתי ש"גב"ל" זה בכלל "גדוד בנות לוחמות". פתאום הכל הסתדר – חשבתי שכל השטויות שאתה יורק כאן למדת שם.

לגופו של עניין: מעולם לא כתבתי שחציתי גבול בשנים האחרונות, ומעולם לא כתבתי על הלחימה עצמה, לא בצפון ולא בדרום. יש הבדל קטן (שאתה כרגיל מפספס) בין לכתוב על מצב התחמושת בתחילת המלחמה במרכז התחמושת והטילים (לך, תברר מה זה) לבין הפנטזיות שלך שאני מתאר "לחימה בחזיתות". בקיצור – כהרגלך, יצאת קשקשן ושקרן. 

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אני לא יודע על מי אתה מדבר. הפנסיונר היחיד שאני לועג לו זה אתה.

הזיכרון קצר, הא? מי כתב כאן: "אתה מספר לנו על עובדות ששמעת מחברים פנסיונרים אחרים"? . וגם קראת להם בזלזול "דינוזאורים"? הזיכרון נהיה סלקטיבי כשזה משרת את הנרטיב? מצחיק שהרמטכ"ל עדיין סופר את הדינוזאורים האלה. מוזר רק שהוא לא זימן את גדיק6, הלוחם האגדי מהימ"חים, כנראה פספס את המומחיות הייחודית שלך.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

עכשיו לעניין התא"ל שלך - לבנון שינתה פניה מאוד מאז מלחמת לבנון השניה.

מה הקשר בין כל הבולשיט הזה שכתבת לבין מצב התחמושת במרת"ח בתחילת המלחמה? קצין בדרגת תא"ל, עוזר מפקד אוגדה, יודע פי כמה וכמה יותר מה קורה שם מאשר חייל בשטח – גם אם הוא קופץ מדי פעם "לחטיבות או אפילו לפיקוד", כאילו שזה נותן לו מושג אמיתי.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

ומכיוון שהוא לא צד פה בדיון, אני לא מבין למה לדחוף אותו.

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל הרושם שלי הוא שעדיין מוקדם לחשוב על דמנציה. כל הקשקוש שלך כאן התחיל בעקבות אמירה שלי בעבר על מחדל התחמושת בתחילת המלחמה ומי עזר לנו לצאת מהבור. דיברתי על 28 ימי לחימה, שאלת מאיפה אני יודע – עניתי מגיורא עינבר שהיה מ"פ שלי. ומפה זה גלש לפנסיונרים, דינוזאורים ואני נלחמתי בלה, בלה, בלה. אם כבר לא זוכר את זה, אולי הגיע הזמן שתבדוק את עצמך לפני שתמשיך להוציא שטויות.

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, mikyl כתב:

"גב"ל" זה בכלל "גדוד בנות לוחמות". פתאום הכל הסתדר – חשבתי שכל השטויות שאתה יורק כאן למדת שם.

אחרי זה אתה מתפלא למה קוראים לכם דינוזאורים.

כי אתם עתיקים, ולא מבינים שהעולם התקדם.

להתבדח בהקשר של נשים לוחמות זה כל כך המאה הקודמת. תתקדם.

אבל יפה שגילית את האינטרנט - למדת איך כותבים תוכי, למדת מה זה גב"ל. מרשים.

לפני 34 דקות, mikyl כתב:

לגופו של עניין: מעולם לא כתבתי שחציתי גבול בשנים האחרונות,

יפה, אז כבר התקדמנו - כל הסיפורים שלך על מה היה לפני 30 שנה, או זה שהיית במתקן אדם (וואו, מטורף, רק אתה היית שם ועוד אלפי חיילים שעברו שם בקורסים השונים לאורך השנים), כל זה לא רלוונטי.

לפני 34 דקות, mikyl כתב:

הזיכרון קצר, הא? מי כתב כאן: "אתה מספר לנו על עובדות ששמעת מחברים פנסיונרים אחרים"? . וגם קראת להם בזלזול "דינוזאורים"? 

נעלבת חמוד?   אולי להבא תחשוב פעמיים לפני שאתה קורא לאנשים ביביסטים. 

במקרה שלך, דינוזאורים זה עובדה, זה לא זלזול.

לפני 34 דקות, mikyl כתב:

מה הקשר בין כל הבולשיט הזה שכתבת לבין מצב התחמושת במרת"ח בתחילת המלחמה? קצין בדרגת תא"ל, עוזר מפקד אוגדה, יודע פי כמה וכמה יותר מה קורה שם מאשר חייל בשטח – גם אם הוא קופץ מדי פעם "לחטיבות או אפילו לפיקוד", כאילו שזה נותן לו מושג אמיתי.

הבנו שאתה מעריץ אותו. הלאה.

הוא שייך לאוגדה 146?   אז אולי באוגדה 146 זה היה המצב, לא יודע.

לפחות באוגדה אחת אחרת זה לא היה המצב.

ותבדוק גם מתי אוגדה 146 נכנסה לתמרון בלבנון. אולי זה יסביר לך את הסיבה להבדלים ב"כמויות" התחמושת בין האוגדות השונות.

פורסם
בתאריך 21.8.2025 בשעה 10:25, gadik6 כתב:

ה"עובדות" אמרו גם שיש הרעבה מכוונת של עזתים על ידי ישראל, למרות שאין.

בינתיים יצא היום דוח של ה-IPC שמקובל בכל העולם שישראל אחראית לרעב ידי אדם שמבוצע בעזה, והמצב שם איום ונורא עם ילדים מתים כל יום. הטענה היא שישראל ככח כובש אחראית על הכל ועוברת על פשעים כנגד האנושות עקב אי הכנסת מזון לרצועה. ככה זה מדווח לפחות בחדשות כאן.

פורסם
לפני שעה, garicho כתב:

בינתיים יצא היום דוח של ה-IPC שמקובל בכל העולם שישראל אחראית לרעב ידי אדם שמבוצע בעזה, והמצב שם איום ונורא עם ילדים מתים כל יום. הטענה היא שישראל ככח כובש אחראית על הכל ועוברת על פשעים כנגד האנושות עקב אי הכנסת מזון לרצועה. ככה זה מדווח לפחות בחדשות כאן.

כבר לפני כמה ימים דווח שה-IPC שינה את הקריטריונים לרעב והרחיב אותם על מנת שיהיה במה להאשים את ישראל.

לאור הניסיון עם האו״ם אני מאמין לסיפור הזה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, garicho כתב:

1. הקריטריונים שונו, בגלל זה 2 מיליון עזתים עם כמויות של אוכל מוגדרים רעבים ו10 מיליון סודנים שאוכלים חול לא.

2. תודה לאוהד חמו וחבריו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 19.8.2025 בשעה 20:55, gadik6 כתב:

נראה לי שגם אתה וגם חבר שלך צריכים ללמוד מתמטיקה ואחוזים.

עוד ״חבר״ שטוען שמדובר בחרטוט.

תמליץ לו על מקומות ללמוד בהם מתמטיקה ואחוזים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לגבי וינה, המקור הוא בסקר שנערך בעיריה ע"י האחראית הרלוונטית. לא חושב שזה ממוצא או מנופח, גם אם ללמ"ס האוסטרי אין נתונים בנושא.

בכלליות המספרים של המוסלמים באירופה הם לא כאלו גבוהים כמו שאנחנו חושבים, לפחות באחוזים. וגם מחקרים מהעבר הראו שהמקומיים חושבים שיש יותר מהם ממה שיש בפועל. אבל זה לא אומר שאין אימפקט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, פינדר כתב:

עוד ״חבר״ שטוען שמדובר בחרטוט.

תמליץ לו על מקומות ללמוד בהם מתמטיקה ואחוזים.

אני הבאתי מקור למספרים בוינה (לא בנט או ערוץ 14), והסברתי גם את ההערכה לגבי שטוקהולם. מאמין שגם לגבי שאר הערים אפשר למצוא את המספרים, ושהם לא יהיו מאוד שונים ממה שבנט הביא.

אז מה הנקודה שלך בדיוק?   

וניקח לדוגמה את צרפת:

בשנת 2000 היו שם 61 מיליון תושבים, מתוכם 4 מיליון מוסלמים

בשנת 2020 היו בצרפת קצת פחות מ-68 מיליון תושבים, מתוכן מעל ל-6 מיליון מוסלמים.

בשנת 2050 צפויים להיות מעל ל-12 מיליון מוסלמים, על אוכלוסיה של כ-70 מיליון.

מוזמן לעשות את החישוב לבד מה יקרה בהמשך, ותוך כמה זמן הם יכפילו שוב את מספרם (כנראה שבפחות מ-30 שנה), לאור העובדה ששיעור הפריון אצל מוסלמים הוא כמעט פי 2 מאשר באוכלוסיה ה"כללית".

עכשיו בטח יהיה הטיעון הלעוס של "אבל בישראל זה 20%" - נכון, וכבר הסברתי למה פה זה פחות נורא.

אנחנו רואים מה קורה בצרפת עם 10% מוסלמים. בהצלחה להם עם קרוב ל-20% מוסלמים בעתיד הלא כל כך רחוק.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

. אבל זה לא אומר שאין אימפקט.

ראיתי במקרה איזה פוסט בקבוצה שאני עוקב אחריה ובכלל עוסקת בסטטיסטיקות מעניינות. פרסמו שם נתון מעניין על כך שמספרי האונס עלו בהרבה אחוזים ביחס לנפש בעשור האחרון במדינות שהכניסו הכי הרבה מהגרים (בריטניה הייתה שם, לדעתי גם שבדיה ועוד כמה) ואילו בפולין - מדינה שסגרה את גבולותיה הרמטית -  זה דווקא ירד. זה לא קשר סיבתי כמובן, אבל לפעמים אנחנו מבססים את החיים שלנו גם על נסיבות ולא רק על סיבות. 

זה גם מעלה את השאלה האם איסוף מהגרים ממדינות נכשלות בהכרח אומר עלייה בפשיעה. אני סבור שכן. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 5 דקות, ניקו פ. כתב:

זה גם מעלה את השאלה האם איסוף מהגרים ממדינות נכשלות בהכרח אומר עלייה בפשיעה. אני סבור שכן. 

יכול להיות.

אני אנסח את זה אחרת: אני חושב שאת כל השאלות לגיטימי לשאול. האם זה תמיד נעשה? לצערי כנראה שלא.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אני מרגיש צורך לשתף כאן סרטון שראיתי לפני כמה ימים, הסרטון הוא מערוץ היוטיוב של העיתונאית מייגן קלי, לשעבר עיתונאית בפוקס ניוז, מאוד טראמפיסטית ומאוד פרו ישראלית.

בסרטון היא מראיינת את חברת הקונגרס הרפובליקנית מרג'ורי טיילור גרין, שיש כאלה שכבר החשיבו אותה לאנטי ישראלית ושייכת לזרם היותר בדלני במפלגה הרפובליקנית. בידיעות אחרונות אפילו אמרו שהיא הגרסה האמריקאית של טלי גוטליב.

לא מזמן חברת הקונגרס הזאת כתבה(והיא מדברת על זה גם בסרטון המצורף), שישראל אחראית לפשעי מלחמה בעזה במימון ארצות הברית, ושארצות הברית צריכה להפסיק לממן אותה.

עכשיו, הכי קל להציג אותה בתור אנטי ישראלית, אבל לדעתי היא טוענת בסרטון משהו הרבה יותר מורכב מזה, היא אומרת שישראל לא צריכה את כל התמיכה של ארצות הברית ושהיא במצב כלכלי הרבה יותר טוב, ושכספי הסיוע צריכים להיות מושקעים בארצות הברית ובאזרחים שם, היא גם טוענת שיש לחץ מאוד גדול על פוליטיקאים מצד אייפאק לתמוך בישראל.

מייגן קלי עצמה, שכמו שכבר כתבתי היא מאוד פרו ישראלית, הזמינה לראיון תומך ישראל אחר בשם צ'ארלי קירק, וגם הוא וגם היא דיברו על לחץ מצד כל מיני ישראלים או יהודים תומכי ישראל בכל פעם שנדמה להם שהם מבקרים אפילו קצת, את המשך התנהלות המלחמה בעזה, ועל זה אני אומר, אותם פרו ישראלים שמבקרים אותם הם לדעתי לא מאוד חכמים, דווקא עליהם אתם יוצאים?, נגמרו לנו האנשים שהם אנטי ישראלים אז התחלנו לריב עם תומכים וחברים בגלל מעט ביקורת? לדעתי זה מאוד לא חכם.

כל זה מראה שאנחנו מאבדים את התמיכה גם בחלקים מסויימים של המפלגה הרפובליקנית ככל שהמלחמה בעזה נמשכת, ואנחנו לדעתי משחקים באש, את הדמוקרטים כבר איבדנו מזמן, גם את אירופה איבדנו הרבה לפני, וטראמפ יכול לאבד את הסבלנות כבר ולכפות עלינו את סיום המלחמה(מבחינתו בצדק, כי כמה הוא כבר יכול לחטוף בתור נשיא ארצות הברית ולהגן עלינו ככל שהמלחמה בעזה נמשכת בלי סוף). מאוד מדאיג ולא נראה שזה הולך להשתפר.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאות כתיב והוספה של טקסט
פורסם
לפני 45 דקות, ניקו פ. כתב:

אם איסוף מהגרים ממדינות נכשלות בהכרח אומר עלייה בפשיעה.

בוודאי. זה הגיוני גם מתמטית, אתה מכניס אוכלוסיה שבכל פרמטר היא מתחת לממוצע, אז אתה בהכרח גורר את הממוצע למטה. וגם סוציולוגית, אוכלוסיה נחשלת וחלשה נוטה יותר לפשיעה.

היסטורית, מדינות שקלטו מהגרים, חוו ירידה זמנית בפרמטרים מסוימים ואחר כך עלייה וצמיחה.

כמובן שזה תלוי בהרבה פרמטרים, כמו נכונות המהגרים להשתלב והסיוע של המדינה וכו׳.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

לגבי וינה, המקור הוא בסקר שנערך בעיריה ע"י האחראית הרלוונטית. לא חושב שזה ממוצא או מנופח, גם אם ללמ"ס האוסטרי אין נתונים בנושא.

כן. לגבי וינה. שאר הנתונים מומצאים או משוערכים או נשענים על מאמרים שלא קיימים.

אני חוזר על מה שאמרתי, שבנט הוא עדיף על נתניהו כנראה, אבל עצוב שהוא החלופה של השמאל-מרכז.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...