Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב.

אני מתחיל בעוד כחודשיים ללמוד לתואר במדעי המחשב,

חשוב לי להצליח בתואר ולהגיע לציונים טובים, חשוב לי וגם חשוב בתעשייה כשחושבים צעד קדימה.

השאלה עד כמה ריאלי לשלב בשנה א' עבודה חלקית? (משהו כמו פעם עד פעמיים בשבוע)

או שאולי עדיף לעשות משהו כמו פרויקט פר"ח או איזה משהו בסגנון הזה?

מה דעתכם?

חשוב לי להגיד שההצלחה הלימודית חשובה לי יותר מהכמה שקלים שאני אקבל, אז בסופו של דבר אם העבודה תבוא על חשבון הלימודים זה לא משהו שאני רוצה שיקרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בעבודה לפי מקצוע בדרך כלל לוקחים סטודנטים בשנים מתקדמות יותר, כמו שנה שניה סמסטרים אחרונים, שנה שלישית.

ממליץ בשנים הראשונות להתמקד מאוד בציונים, לרוב מחפשים עם ממוצע גבוה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל מה שאתה אומר אני מכיר, הכוונה לעבודה שלא קשורה לתחום, נניח למצוא איזו עבודה בתחום אחר שלא קשור לתואר ואני יכול לעשות (אולי איזו מעבדה שצריכה טכנאי PC ליום יומיים בשבוע לתגבר או משהו כזה).

מן הסתם לא ציפיתי למצוא בשנה א' משרות סטודנט, אני יודע שכאלו מוצאים במוסד הלימודי שאני אלמד בו לקראת סוף שנה ב'.

וכמובן שעניין הציונים חשוב ואין פה שאלה בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא ממליץ, בכלל.

אני מדבר על המקרה הממוצע, 'נורמלי':

בשנה הראשונה בד"כ יש הלם ראשוני, בשילוב עם מקצועות מתמטיים לא קלים. אתה עדיין 'לא יודע ללמוד' בשלב הזה.

להוסיף לכך עבודה, ולצפות שהציונים לא ייפגעו, זה שאפתני... מאוד שאפתני.

אם זה בגלל בעיה כספית, ואין פתרון אחר (כמו לגור עם ההורים / מעונות / הלוואת סטודנט), אני סבור שיותר משתלם לדחות את התואר בשנה ולחסוך בזמן הזה כסף שיכלכל אותך לשנתיים הראשונות. זה מה שאני עשיתי באופן אישי.

אבל אני לא ממליץ על כך בגלל שזה מה שעשיתי, אלא בגלל שלפגוע בממוצע שלך בתואר בשלבים מוקדמים יפגע בך כשתחפש משרה אמיתית ראשונה, ואני סבור שזה יהיה הרבה יותר 'כואב' בכיס מאשר השנה הזו. אתה רוצה להגיע למשרה ראשונה טובה, כי משם הרבה יותר קל להמשיך.

אני את המשרה הראשונה לקחתי בסוף השנה השניה (מתוך 4), בשלב זה כבר הייתי בשל לכך והעבודה לא פגעה בממוצע, ואולי אפילו קצת עזרה: כשהתחלתי לעבוד הייתי על אזור ה86-7, סיימתי מעל 90.

אני בטוח, *בטוח*, שאם הייתי עובד בסמסטר הראשון לא הייתי מגיע לאותם הישגים - בהנחה שהייתי מצליח לסיים אותו בכלל...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא לחוץ על כסף, אני במילא נשאר לגור עם ההורים וזה היה אחד השיקולים דווקא להתעקש על הקבלה למוסד שאני רשום בו כרגע. באופן התיאורטי ההוצאה היחידה שיש לי כרגע זה הרכב. עם הק"מ שאני אעשה זה כנראה לא יעבור את מיכל הדלק בחודש.

היה נחמד אם היה עוד סכום כסף כדי לחיות טוב יותר אבל לא משהו שאני לא יכול להתמודד איתו.

מעדיף לחיות כמו תפרן בשנה וחצי - שנתיים הראשונות מאשר להתחיל לשבת בקורסי קיץ.

פורסם

הייתי אומר שאפשר לשלב עבודה במקום פנאי ואז זה לא על חשבון לימודים, אבל גם על זה לא הייתי ממליץ, כי לדעתי עבור רוב האנשים זמן פנאי הכרחי להצלחה בלימודים (ניקוי ראש וזה).

אין לי מושג קלוש לגבי לימודי מדמ"ח אבל אני רואה מחברים שזה מצריך לא מעט השקעה, אז מצטרף להמלצות לוותר.

במאמר מוסגר, "הכל אפשרי" כשאין ברירה. השאלה היא כמה זה חשוב לך ועל מה אתה מוכן להתפשר.

אם זה סתם כדי להקל, זה שיקול בוגר ומוערך אבל לדעתי אם יש אופציה להיות תלוי עוד שנתיים בהורים לך על זה.

בהצלחה!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בתור מי שעבד במהלך כ ל התואר הראשון שלו במדעי מחשב - התשובה היא לא בשנה ראשונה.

בשנה שניה ושלישית תחפש עבודה רק אם:

1. אתה מתכוון לסיים את התואר ב4 שנים

2. הניסיון שאתה מרוויח רלוונטי ישירות למקצוע!

3. אתה מבין שלא משנה מה תעשה - זה יפגע לך בממוצע במידה מסוימת (ולכן 2 חשוב)

נכתב בדם מה שנקרא :)

That said - הגעת לשנה שלישית ואין לך נסיון רלוונטי במדעי מחשב כלשהו משום חלק בחיים ואין לך קשרים בשוק - חד וחלק - עבודה כסטודנט זה על גבול החובה ויעלה משמעותית את הסיכוי שלך למצא משרה טובה בסיום התואר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מתוך הכרות עם הטכניון - אני לפני 40 שנה ושני בנים - אחד בוגר (ולומד לתואר שני) ואחר שסיים עכשיו שנה א' - לא לחלום על עבודה בשנה א', וכנראה לא בשנה ב'.

כפי שנאמר כאן יש "הלם לימודים", צריך להתרגל ללימודים האינטנסיביים שבהם חומר בהיקף ששבתיכון למדת בסמסטר תלמד בתוך שבוע-שבועיים, תהיה לחוץ להגיש עבודות ובסופו של דבר תרצה גם ציונים נאים - תאלף להקדיש ללימודים בקלות 60 שעות בשבוע ויותר, במיוחד אם תגלה שלא תמיד מקבלים ציון מספק בניסיון הראשון וצריך מועדי ב' ואילו לגשת למקצוע פעם נוספת כדי לשפר ציון.

לגבי השנים המאוחרות יותר - זה כבר תלוי מאד בך ובהישגיך. יתכן שתעדיף לעבוד ולמתוח את הלימודים עוד סמסטר או שניים, יתכן שתעדיף לימודים קצרים ומרוכזים .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש ברירה, עדיף להתמקד שנה ראשונה בלימודים.

רק בשנה 2-3 כשיש לך אפשרות למצוא עבודת סטודנטים הקשורה למקצוע כדאי להתחיל לעבוד

פורסם

למקרה וזה עוד לא מספיק ברור, לא בשנה הראשונה.

השנה הראשונה (לפחות בעברית) היא שנה ממיינת ו-40% נושרים במהלכה. הרבה מאלו שנפלו היו כאלה שנאלצו/חשבו שיוכלו לעבוד תוך כדי. וגם מי שלא נושר, בהחלט נפגע. כל זמן פנוי שיש לך צפוי להיות מוקדש להכנת תרגילים וקצת נשימה. אם יש לך ספיירים, תחזור על החומר.

שנה שניה זה מומלץ, אבל גבולי. כתלות בקורסים שאתה לוקח, מידת העומס במוסד וההתמודדות שלך איתו. אני ניסיתי, אבל סיימתי על ארבע ועם הלשון בחוץ.

בשנה השלישית אין בכלל שאלה.

אתה חייב לצבור נסיון מקצועי ורלוונטי, כי אחרת נקודת הפתיחה שלך יחסית לאחרים תהיה נמוכה משמעותית.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אל תעשה את זה. מניסיון. קח *לפחות* את שנה א' כשנת הסתגלות ותנסה להשקיע כמה שיותר בלימודים.

אני הדרכתי פסיכומטרי ולימדתי מתמטיקה בשנה א' שלי בטכניון- חוויה שאני לא חושב שמישהו צריך לעבור.

זה לא שזה לא אפשרי, כי זה כן אפשרי. הבעיה היא שבכל שבוע אתה מגדיל את הפער שלך בעוד טיפה, ועוד תת נושא, ועוד עבודה שלא היה לך זמן להכין ולכן אתה מעתיק אותה בשלמותה רק בשביל להגיש.

והנה, פתאום אתה כבר בתקופת מבחנים ובמקום לשבת לפתור מבחנים עם חברים אתה נאלץ להשלים קורסים מ0 פחות או יותר.

תוותר על זה בלב שלם לאורך שנה א'. לדעתי גם תרגיש בנוח לוותר על התענוג לאורך שנה ב'.

תתקרב לג' ואז תתחיל להתעניין ולחפש. לא לפני!

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

שיכנעתם אותי.

היום תפסתי סטודנטית שמסיימת שנה א' עכשיו במדעי המחשב, היא אמרה לי לא להתעסק עם זה, ואצלה מי שהתעסק התרסק. :roll:

פורסם

אם מישהו מכלכל אותך בשנה הראשונה בלי לשאול שאלות - באמת אל תעבוד.

הזכרונות העמומים שלי משנת הלימודים הראשונה אי-שם במאה הקודמת (לא מדמ״ח, לא קרוב אפילו)

הוא שבסמסטר הראשון לא עבדתי בכלל, ורק בסמסטר השני התחלתי עם עבודות ניקיון וכיו״ב על אש קטנה,

עם תגבור מסיבי בחודשי הקיץ.

זאת הייתה שנה של פוקוס מאוד אינטנסיבי, אני ממליץ.

הסידור עם ההורים שלי היה כזה - לינה + השתתפות במטלות הבית כיאה ללא-פרזיט, שכר לימוד ושאר תשלומים עליי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...