Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני אין לי כל כך ניסיון איך להתווכח עם המוכר להוריד מחיר....איך אפשר לעשות את זה בצורה אינטלגינטית וחכמה ?

פורסם

דבר ראשון תראה רצינות (לא התלהבות!).

בדוק את הרכב עצמאית (מסמכים, מצב חיצוני, תקינות מערכות כמו מזגן, נסיעת מבחן).

גילית דברים? הצג בפניו ותגיד שזה דורש הפחתה.

מכאן הולכים למכון בדיקה. שם תמיד ימצאו מה לכתוב וההפחתה בעקבות הבדיקה תהיה גדולה יותר מעלות הבדיקה.

לסיום אתה מציע מחיר שהוא מבחינתך מחיר ריאלי למצב הרכב.

ההצעה יכולה להיות מעט נמוכה ממה שאתה באמת חושב לשלם, כדי להשאיר מעט מקום למיקוח.

ההצעה חייבת להיות ריאלית ולא מעליבה!

בהצלחה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אם זה שטות אז לא תוריד מזה מחיר.

תתייחס ברצינות למצב הצמיגים, אם הם ישנים ויבשים אז זה דבר מעולה להוריד בו מחיר של לפחות אלפייה.

פורסם (נערך)

צעד ראשון זה לבדוק מחירון בבית.

במעמד המכירה תסתכל באמת מה יש להשקיע על הרכב- טסט בקרוב? צמיגים בלויים? צבע? וכו'

במידה ואחרי שבחנת את הליקויים אתה עדיין מעוניין ברכב, תנהל משא ומתן עם המוכר, תציג בפניו את המחירון ומה שנדרש להשקיע ברכב ותתמקח.

תציע תמיד מחיר נמוך ממה שאתה חושב אבל לא להגזים.

תגזים בליקויים שיש ברכב/ כאלה שאתה לא באמת מתכוון לתקן כמו צבע או סתם סדק בדשבורד.

אין פה באמת טבלה שמתארת כמה מורידים על מה, תתמקחו ותגיעו לעמק השווה.

כמו כן ממליץ לך לבדוק למה הוחלף פגוש אחורי-ככל הנראה תאונה מאחורה, תאונה מאחורה כן מורידה. השאלה היותר חשובה אם המכה הגיעה לשלדה. אם כן אל תסתכל אפילו על האוטו, לחצו ידיים והמשך לדרכך.

עריכה אחרונה על ידי tamos
פורסם

באשר לשלדה - רכבים שבהם יש מכת ״קצה שלדה״ - שאין לה שום משמעות פרט למשמעות מסחרית, אפשר בהחלט למצוא הזדמנויות, אבל צריך לקחת בחשבון. קונה בזול מוכר בזול.

באשר להורדת המחיר - קיבלת אחלה טיפים, אבל קח בחשבון שהמוכר לא חייב להוריד לך, יכול להיות שיהיו לך את הטענות המוצדקות ביותר - והוא ידבוק במחיר, גם כאן במידה והמחיר לאור מה שגילית לא רלוונטי - בצע פניית פרסה. לא פעם מוכרים עקשנים שנתלים על עץ גבוה נשארים עם הרכב ואז בשלב כלשהו נופל להם האסימון והמחיר מתחיל לרדת לרמה סבירה

פורסם

סתם עוד טיפים כלליים שעלו לי בראש.

בקשר למחירון, יש לשים לב טוב טוב שמדובר בדגם המוצהר במודעה.

לפעמים יש הבדלי מחיר גדולים מאוד בין רמת גימור לרמת גימור, וזה לא ברור מאיליו לכולם בלי הצצה ברישיון.

יש מכוניות שקל לזהות שינוי בדגם לפי אבזור, ג'נטים וכו' ויש שלא.

וגם תבדוק יד, ותשווה שם בעלות למה שכתוב ברישיון.

פעם אחי קנה רכב מבחור ולא השווה את השם שלו למה שכתוב ברישיון... רכב יד שלישית התברר כרכב יד 7 לאחר שהגיעה בקשה לחידוש רישיון!!! החליף 4 ידיים בשנה!!!! ביאוס תהומי..

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

תלוי ברכב ובתקציב.

יש רכבים שאם מיכל הדלק שלהם לא מלא, והטסט עומד להגמר בקרוב אפשר להתמקח על חצי מערכם, ויש רכבים / מוכרים שגם אם תקבל דוח בדיקה ממוסך ותבקש מבעל הרכב להתקזז על חלק מהסכום לתיקון ליקויים בטיחותיים - לא יסכים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בתור מוכר אני יכול להגיד שזה נורא תלוי ברכב וקונה. מה שכן אני תמיד מסכם מחיר כמחיר האחרון לפני בדיקה . אם בבדיקה מץגלה משהו שלא ציינתי ובעל משמעות אמיתית ולא "לפרק גלגלים ולבדוק" או " מצבר מקור"אני מחזיר כסף. אם אין הפתעות אני לא מוריד שקל.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

תגיד שאתה חייל.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תראה רצינות ומהניסיון שלי את ההנחות הגדולות ניתן לקבל רק כאשר המוכר רואה את הכסף בעיניים.

אם המוכר יראה מולו את פנקס הצ'קים או את השטרות והוא יבין שאם הוא נותן מחיר טוב הוא סוגר עסקה כאן ועכשיו אז יש סיכוי יותר גבוה שהוא יתגמש.

פורסם
על איזה החלפות מורידים וכמה כמו רכב החליף כנף קדמי פגוש אחרי וכו" כמה מורידים על זה

יש רכבים שמורידים על זה עשרות אלפי שקלים, ויש רכבים שזה מעלה את ערכם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תגזים בליקויים שיש ברכב/ כאלה שאתה לא באמת מתכוון לתקן כמו צבע או סתם סדק בדשבורד.

זו עצה קקה. אל תהיה הקונה הזה.

נתקלתי באחד או שניים כאלה ברכבים שמכרתי בעבר, ברגע שזיהיתי את השטיקים האלה (והם כל כך שקופים שזה מעליב), לא משנה כמה נחמד ורציני היה נראה לי הקונה לפני כן, נפנפתי אותו ודחיתי אותו עד שמכרתי למישהו שלא ניסה עליי את הדאווינים האלה.

בכלל, אם אתה שואל אותי, מי שמסכים להוריד במחיר בגלל שטויות, מסתיר משהו הרבה יותר גרוע מזה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני מצטער, אבל פחות או יותר כל עצות ה"אם ככה, אז תוריד ככה" הן טפשיות במקרה הטוב, ועלולות לגרום לך להפסיד רכב טוב (כמו במקרה של מיקה) במקרה הרע.

בדוק את הרכב, אבל אל תשכח לקחת בחשבון את השנתון שלו. אם זה רכב בין שנתיים והדשבורד מפוצץ, זאת עילה להוריד במחיר. אם זה רכב בן 15 ויש לו כמה קילופי צבע, זה סביר לגמרי. בגלל זה הוא לא עולה כמו רכב חדש. כנ"ל טסט, המוכר יודע שעומד להיגמר הטסט, וברוב המקרים המחיר משקף את זה.

אם הליקויים שמצאת הם לא סבירים ביחס לשנתון/קילומטראז' של הרכב או למחיר הנדרש עבורו, יש מקום להתמקח. אם לא, לא.

כשאני קניתי את הרכב שלי, ביקשו עליו מחיר שהיה הוגן לגמרי (אפילו טוב) ביחס למצב שלו. לא ביקשתי להוריד שקל.

מאידך, כשמכרתי את הרכב הקודם שלי (ואת זה שלפניו), כל המתמקחים בעיקר התמקחו, וחלקם אפילו לא טרחו לבדוק את הרכב כמו שצריך. את האחרון מכרתי ב-500 שקל פחות מהמחיר המבוקש (ביקשתי 16) כי הוא פשוט עמד ליד הבית ולא היה בשימוש ואת זה שלפניו מכרתי בדיוק במחיר שדרשתי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
זו עצה קקה. אל תהיה הקונה הזה.

נתקלתי באחד או שניים כאלה ברכבים שמכרתי בעבר, ברגע שזיהיתי את השטיקים האלה (והם כל כך שקופים שזה מעליב), לא משנה כמה נחמד ורציני היה נראה לי הקונה לפני כן, נפנפתי אותו ודחיתי אותו עד שמכרתי למישהו שלא ניסה עליי את הדאווינים האלה.

בכלל, אם אתה שואל אותי, מי שמסכים להוריד במחיר בגלל שטויות, מסתיר משהו הרבה יותר גרוע מזה.

זאת סיבה לפסול קונה?

זאת דרך מיקוח לגיטימית בעיני ותמיד אפשר להגיד בתור מוכר זה מה יש תתמודד. ונתקלתי בכמה כאלה שלא היו מוכנים לרדת שקל והפסידו אותי בתור קונה, למה? כי הם חושבים שהרכב שלהם הוא הדבר הכי שמור ונוצץ עלי אדמות. (ד״א זאת תופעה מוכרת בפסיכולוגיה כלכלית ואת מוזמנת לקרוא את אחד הספרים של דן אריאלי, זה באמת מעניין).

שווה לנסות? תלוי בקונה, אני תמיד שם עין על קטנות שמפריעות לי, כי אם בכלל לא הייתי שם לב לזה כנראה הרכב שווה מחירון.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...