Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

הרכב ישמש משפחה בעלת 4 אנשים .

רוב הנסיעה בעיר, כמובן שתהיינה נסיעות גם מחוץ לעיר .

להפתעתי, על פי |קאר-קוסט" -גולף מעט פחות יקרה לאחזקה שנתית מאשר הקורולה.

אם הייתי מדרג מה חשוב לנו ברכב אז בטיחות ונוחת היו לבטח לפני ביצועים .

מבחינת גודל רכב, די בטוח שהגולף בהחלט תספיק.

בזכות הגיר והמנוע היא צפויה להיות חסכונית מהקורולה.

החשש =אמינות הגולף לאורך זמן (הרכב נקנה ל-5 שנים מינימום) , הריקולים של טויוטה גם הם לא מוסיפים שקט נפשי.

היות והקורולה עברה לא מזמן מתיחת פנים קלה , אבזור הבטיחות שלה עדיף על זה הקיים בגולף לדעתי (תקנו אותי אם אני טועה) .

יתרון ברור לגולף על פני הקורולה-גולף פחות נפוצה בליסינג .

אם אני מנתח נכון את שני הרכבים -מדובר ברכב משעמם ,תכליתי ונוח מול רכב קצת יותר מעניין , גם הוא תכליתי ונוח , שניהם עם פוטנציאל תקלות (אני שונא הפתעות כשמדובר ברכב! ) .

מה הייתם בוכרים לו הייתם בהתלבטות דומה ומדוע ?

תודה

פורסם

הריקולים בקורולה כל עוד זה לא משהו שמהווה סכנת חיים לא צריך להדאיג אותך, המכלולים דיי אמינים בד"כ (מנוע אטמוספרי וגיר רציף).

אכן בטויוטה מערכות בטיחות אקטיביות שטרם הגיעו לגולף.

הסימן שאלה הגדול בגולף הוא תיבת ההילוכים מבחינת אמינות ונסיעות בפקקים.

הגולף תהיה יותר זריזה ולטעמי פחות אפורה מהקורולה וגם לא נמצאת בכל חור.

הקורולה כבר מתחילה להכנס לליסינג ותהיה יותר נפוצה מהגולף בארץ, מחזיקה יפה מבחינת שמירת ערך.

אישית הייתי בוחר בגולף מאחר ולרוב אני לא נוסע בפקקים והיא פחות אפרורית מהקורולה, ואני גם לא אוהב גירים רציפים.

פורסם

אם אתה עומד ליסוע המון בפקקים הייתי נמנע מלרכוש רכב עם DSG(יותר מ60% מהנסועה שלך תהיה בפקקים לדוגמא) - גיר DSG לא יודע להתמודד יפה עם פקקים(לפחות בגירסאות הקיימות - לא היה לי ניסיון ישיר עם האחד של הגולף) ושוחקות את הגיר משמעותית מהר יותר מגיר אוטומטי\רציף מקביל(עמידה בפקק שוות ערך ללחיצה על חצי קאלצ' נסיעה ארוכה והעברות הילוכים מרובות ופתאומיות שגיר רובוטי כפול מצמדים פשוט שונא) - יש "טכניקות" אבל ביינינו? בכולן אתה מעמיד את הרכב במצבי זחילה שלא עושים חסד עם הDSG.

אם לא? זה קנייה מעולה בסכום הזה מדובר ברכב מצויין!.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם בטיחות נמצאת בראש סדר העדיפויות לפני ביצועים אז לדעתי הכיוון הוא קורולה.

מבחינת נוחות שתיהן לא רעות אבל לגולף יש יתרון בבידוד רעשים לעומת הדגם טרום מתיחת הפנים של הקורולה. את החדש עוד לא יצא לי לנסות.

גולף אולי לא נפוצה בליסינג אבל הקורולה למרות נוכחות נוכחות חזקה בשוק הליסינג במשך שנים על גבי שנים עדיין שומרת על מעמדה כמשומשת מבוקשת ששומרת היטב על ערכה.

נשמע שאתה קצת מחפש תירוצים לבחור בגולף. ביצעת כבר נסיעות מבחן? אם אהבת והגולף נראית לך אז היא הבחירה.

פורסם

לדעתי יהיו יותר נסיעות בתוך העיר ,לא יודע להעריך באחוזים.

נהגתי בקרולה אחרי המתיחה- בלחצה על גז ,האוטו מגיב טוב אבל קצת מרעיש, לא משהו קריטי.

סה"כ היה צפוי ,לא משהו מיוחד-שזה טוב.

בגולף לא נהגתי , נהגתי בפולו כשבוע, המושבים הקדמיים היו די נוחים אך קשיחים.

הרכב מאוד יציב .

הכי אהבתי שהדלתות היו מאוד כבדות יחסית- זה מנע ממני לפתוח יותר מדי את הדלת ולהגיע לאפשרות שריטת הדלת.

המושב האחורי היה מאוד לא נוח.

פורסם

מבחינת הנאה בנהיגה, קח גולף. מבחינת אחזקה שקטה לאורך זמן ללא הפתעות, לך על קורולה. הגולף תהיה לך יקרה יותר לאחזקה.....ביטוח, טיפולים.....

פורסם

גם אני חשבתי שהגולף תהיה משמעותית יותר יקרה ,עד שבדקתי בקאר-קוסט .

מהי ההגדרה שלך להנאה מנהיגה ?

לצאת ראשון מרמזור -הכי רחוק מצורת הנהיגה שלי, לפני שאני יוצא , אני תמיד בודק שכל הרכבים מכל צידי הצומת עומדים ואין איזה "משוגע" . לרוב אין בעיה אבל לפעמים צופרים לי , מבחינתי, שיצפרו עד מחר .

לתקוף פניות-לפעמים יש חשק ,עד שאני נזכר שהילדים ברכב והחשק עובר .

"לקפוץ" מנתיב לנתיב- אף פעם לא הבנתי את צורת הנהיגה המסוכנת הזו . כשצריך עוברים שמאלה ובהזדמנות הראשונה חוזרים ימינה.

הנאה מבחינתי=מעבר חלק עד כמה שניתן על פסי האטה \בורות קטנים. סלון חרישי עד כמה שניתן ב110-120 בכביש המהיר .

תחילת נהיגה חלקה, שהרכב לא יקפוץ קדימה, בלמים שמגיבים מיד ולא אחרי לחיצה הדרגתית .

העיצוב של הקורולה די סתמי ומשעמם .

פורסם

אם אתה מחפש איכות נסיעה לך על הגולף,הטויוטה רכב אמין יותר וקרוב לוודאי שלא יפתיע אותך עם תקלות/בעיות לא מתוכננות,לפחות בשנים הראשונות.

פורסם

אם הגולף זולה לאחזקה כמו שאתה אומר וגם מהנה יותר לנהיגה זה בטוח אז על מה ההתלבטות ?!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

היכן אוכל לבדוק עלויות אחזקה על מנת לוודא את המספרים הרשומים בקאר-קוסט ?

הנתון שהפתיע אותי היה ירידת ערך . ירידת הערך של הגולף נמוכה יותר .

למה הכוונה במושג "איכות נסיעה" ?

לפי מבנה הרכב , auris יותר דומה לגולף . מה ההבדלים בין הקורולה לauris חוץ מאבזור הבטיחות החדש בקורולה ?

מחיפוש כללי שעשיתי, רכבים המיועדים לאירופה, יותר מקפידים בהם בהרכבה עדיפה\כיול מתלים וכיוצא בזאת.

האם הauris מיועדת יותר לאירופה מאשר הקורולה המורכבת בטורקיה ?

פורסם

עד כמה שאני מבין , האאוריס היא ה'אצבק .

אולי בעלים של שני המרכבים יוכלו לשפוך יותר אור על ההבדלים .

מרכב ההאצ'בק יותר יפה לדעתי , אם יש הצדקה להעדיף אותו על פני הסדאן וזה מתבטא בשלל פרמטרים ולא רק בהעדפה עיצובית , הייתי רוצה לדעת על כך טרם הרכישה .

די בטוח שאעשה נסיעות על הגולף והטויוטה בשני המרכבים, לא בטוח עד כמה אשים לב להבדלים בין האצ'בק לסדאן בזמן המועט של מבחן הנסיעה .

פורסם

אאוריס זה היברידי או בתצורת האצ'בק או סטיישן,

ההבדלים בין הקורולה החדשה {שחתכו לה בביצועים כמעט 2 שניות, 0-100 ב 10 שניות} לגולף הוא פחות משניה.

כמובן שהקורולה יותר מרעיש ומתאמץ.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי שני הרכבים לא מרגשים במיוחד.

אם הנאה מנהיגה בשבילך זה להחליק על פסי האטה במינימום תחושה אז הקורולה עדיפה בגלל מתלים רכים יחסית, אבל בידוד הרעשים של הגולף יותר טוב כך שבנסיעות בין עירוניות ארוכות היא תהיה עדיפה, אבל בקטנה.

הגולף מאיצה יותר טוב ביציאה מהמקום, לדעתי בנסיעה רגועה צריכת כדלק שלה תהיה טובה יותר משל הקורולה.

עלויות אחזקה אתה יכול לברר במוסכי היבואן. קח בחשבון שהחלפת קלאצ'ים בגולף בגיר DSG זה סיפור לא זול.

תקופת האחריות זהה לשתי המכוניות.

בעניין האצ'בק לעומת סדאן, לדעתי האצ'בק יותר פרקטי בגלל פתח העמסה גדול יותר ויכולת לקפל מושבים אחוריים כדי להגדיל את תא המטען. לא בכל הסדאנים אפשר לקפל מושבים אחוריים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...