Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש חיישן כפול לא רואה סיבה שלא, מהסיבה שתיארתי, ברגע שכל המים יוצאים עקב צינור קרוע וכו' אתה מודד טמפ' אוויר, גם במידה של תקלה במשאבה טמפ' המים כבר לא מייצגת את טמפ' המנוע ועוד תקלות מהסוג הזה, מצד שני טמפ' המים מייצגת נאמנה את טמפ' המנוע כשהכל תקין, משנה טמפ' בצורה מהירה, גם אם מתבצע אובדן נוזלים ויש התראה המים יתחממו מאוד לפני אובדן וחוסר מדידה, מצד אחד עובדה שזה מה שרוב היצרנים בודקים, יש כאלה שגם שמן בנוסף שמתחממם לאט יותר. אישית אני חושב שיש פה סיבה מכוונת שרובם לא נותנים התראה ולא בודקים בנוסף את טמפ' הראש עם התראה, הם פשוט רוצים שיתקלקלו מנועים, הם גם יודעים שזה קורא בכמעט כל החברות ואחרי יחסית הרבה שנים ככה לא באים אליהם בטענות ישירות, ככל שהרכב יותר ישן יש יותר סיבה לבדוק גם בראש, במידה ויש חיישן בודד לשיקולך.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מקסים אני לא יודע מה הזמנת אבל קבל קצת ממה שאני למדתי בכמה בדיקות שעשינו לרכב הפורמולה בטכניון:

טמפ' מים היא אמנם פרמטר חשוב, אך רק לאורך זמן, כלומר השינוי שאתה רואה במים לרוב מגיע מאוחר - במיוחד מה שחשוב הוא למדוד את המים רחוק מהכניסה שלהם למנוע וקרוב ליציאה, כשאתה בונה משהו אפטרמרקט - הדבר הכי נח יהיה להתחבר בעזרת מתאם לצינור יציאת המים מהמנוע.

ככה נראה חיישן טמפ' מים

שים לב שיש לו פרמטרים כמו קוטר הברגה, מה שאתה צריך לעשות (אולי) זה לחתוך את הצינור, לשים מתאם עם הברגה מתאימה (הוא יכול להיות גם מפלסטיק) ולהבריג חיישן - כעת תצטרך חיישן עם צג ולחווט אותו אל תוך תא הרכב.

עוד אפשרות - היא למדוד את טמפ' השמן שלטעמי תתן לך נתון מדוייק יותר מהמים, את זה אגב קל לעשות - אפשר לקנות חיישן שמתברג במקום פקק ריקון השמן. חשוב לזכור שאגן השמן מקרר את השמן והטמפ בתחתית שלו תהיה נמוכה יותר מהטמפ' באיזור ראש המנוע (השמן נשאב אל המנוע עם משאבה, מותז בחלקים שונים ע"י דיזות ומשם יורד לתחרתית המנוע בכח המשיכה).

חיישן טמפ' השמן נראה בדיוק כמו חיישן טמפ' המים (שניהם מודדים נוזל).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

Shellcase

מדידת טמפרטורת מים ושמן אלה דברים שונים לחלוטין.

במכוניות שלי הוספתי מדי טמפרטורת שמן והערכים הם שונים מטמפרטורת המים במגוון מצבי עבודה, הן במנוע קר והן במנוע חם.

זאת הסיבה שמתקינים מדים נפרדים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא הבנת מה הוא אמר.

הוא ציין שהחיישנים עצמם נראים אותו דבר. הם מודדים נוזלים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

מה שfizban אמר.

אבל אני כן רוצה להתעכב על מה שאמרת, כי בגדול אתה צודק, אבל אם חושבים לרגע - הרי מה תפקיד חיישן טמפ המים? להראות את חום המנוע, אותו הדבר חיישן טמפ השמן - שניהם מהווים אינדיקציה לטמפ' המנוע, בגדול, במידה ותרכיב את שני החיישנים, ותשאיר את הרכב בסל"ד קבוע לאורך זמן אך ללא תנועה של אוויר סביבו, הטמפ הנמדדות יתקרבו מאד אחת לשנייה.

ההבדל הוא שהשמן גם בגלל התכונות של הנוזל וגם בגלל התכונות של המערכת (אין רדיאטור שמן ואין זרימה של השמן מחוץ למנוע) יתקרר לאט יותר. בגלל זה גם חשוב מאד איפה מודדים.

למשל - בפורמולה השתמשנו במיכל שמן חיצוני כחלק ממערכת עוקה יבשה, וראינו הבדלים של מעל 10 מעלות בין מדידה בתוך גלריות השמן (בין המשאבה לפילטר) לבין מדידה בתחתית המיכל.

אותו כנ"ל יהיה גם אם תמדוד מים בכניסה וביציאה מהמנוע.

לדעתי אבל - כל הנ"ל זה החלק הקל, השאלה היא האם אתה יודע לנתח את המידע שאתה מקבל ולהסיק את המסקנות הנכונות (כנראה שברכב כביש ממוצע יש הרבה פחות מה לנתח ממכונית מירוץ שמתוכננת לחיות על הקצה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עם הנתונים אני יסתדר.

אגב, הגיע בית תרמוסטט מקורי חדש וצנרת קירור חדשה- ביחד עם כל זה נתקין את החיישן והצג .

בינתיים... תמונה של התרמוסטט עם הפיקוד החשמלי.

IMG-20160901-WA0008.jpg

פורסם

שלייקס,

ראשית כל תודה על התגובות המפורטות - למרות שהן לא כוונו אלי.

כמה שאלות בנוגע לחיישן טמפ' שמן מנוע.

אם אני רוצה להתקין אחד כזה בפנדה שלי, אבל כמו שאמרת, אחד שמתברג במקום של הבורג ריקון.

האם החיישן בעצם יהפוך במקביל לבורג ריקון שמן מנוע?

אם אני מתקין אחד כזה, המיקום האופטימילי יהיה במקום הבורג ריקון שימדוד את טמפ' השמן בקרטר?

רועי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הגיע חיישן+ מתאם לצנרת מים+ מסך תצוגה .

הכל של חברת Defi .

בסופ"ש אני מאמין אבצע את ההתקנה, מבטיח להעלות תמונות.

פורסם

בזמנו התקנו בפונטו חיישן טמפ' יבש על המנוע שחובר למד טמפרטורה. במשך כמה שנים ראינו טווח טמפ' (כשהמנוע חם) בין 90 ל 105 מעלות.

היתרון של התקנה יבשה הוא שאפשר להוסיף חיישן בלי לפגוע בחיישנים קימים. אמנם קריאת הטמפ' שונה, אבל המשמעות היא כיוון שונה של הטמפ' בה הזמזם מצפצף.

פורסם

תודה על הרעיון, אבל המטרה היא לפגוע בנקודות שמעצבנות אותי ברכב הנ"ל .

אין מד חום+ מדיד שמו דיגיטאלי בלבד.

אגב במדיד שמן- צריך להגיע אגן שמן מתאים ואז נעלה עוד פרויקט יפה לפורום.

• תוכן חדש...