Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Stio, המגיב הזה מאמין שהמערכת גרמה לו להתנגשות. אין קשר סיבתי מוכח בין הדברים. מבין את ההבדל?

תבדיל בין אמונות, ערכים ועובדות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לאור המאבק שלי בקרסו לגבי הסניק אני מעריך שקשה להאשים אותי בחיבה למובילאיי בהתקנה מקומית, אבל להגיד שהיא גורמת לתאונות זה, בעדינות, לא מדוייק - לפחות על פי ההיגיון שלי (לא בדקתי אמפירית).

פורסם

STIO, אדם שמערכת כזו גורמת לו להיות מעורב בתאונה אסור לו לנהוג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא כל כך ברור לי הסלידה בפורום ממוביל איי. ברור לי שישנה העדפה לאבזור מקורי מהיצרן, ואכן מרבית היצרנים מציעים מערכות בטיחות אקטיביות עם מפרטים דומים למוביל איי (וכמובן מוסיפים עליהם גם שליטה - בלימה אוטומטית וסיבוב ההגה למניעת סטייה מנתיב). אבל ההרגשה שלי היא שלא אוהבים את מוביל איי רק בגלל שזה בהתקנה מקומית ובגלל שזה נכפה ע"י היבואנים. מעניין שלמערכות בטיחות אקטיביות מקוריות מהיצרן אין התנגדות כזו (הרי גם כאן אי אפשר לקנות את הרכב בלי האבזור הנ"ל).

האם ההתנגדות למוביל איי היא רק מעצם ההתקנה המקומית? או שזה נובע מביצועים גרועים באמת (ככל הנראה התראות שווא ואי התרעה על מצבים אמיתיים) לעומת מקבילות מהיצרן? עם הוספת אבזור הבטיחות המקיף לקיה ספורטז' החדש הייתי מצפה לשמוע רבות על ביצועי המערכת המקורית בו, אבל לא נתקלתי בביקורת מעמיקה על כך. לצערי יצא לי לנהוג מעט מעוד עם מוביל איי וכלל לא במערכת בטיחות אקטיבית מקורית (משום יצרן), כך שלא אוכל להשוות. אולי מישהו יוכל לשתף מניסיונו?

פורסם
Stio, המגיב הזה מאמין שהמערכת גרמה לו להתנגשות. אין קשר סיבתי מוכח בין הדברים. מבין את ההבדל?

תבדיל בין אמונות, ערכים ועובדות.

לאור המאבק שלי בקרסו לגבי הסניק אני מעריך שקשה להאשים אותי בחיבה למובילאיי בהתקנה מקומית, אבל להגיד שהיא גורמת לתאונות זה, בעדינות, לא מדוייק - לפחות על פי ההיגיון שלי (לא בדקתי אמפירית).

מסכים בהחלט, בדיוק בגלל זה כתבתי במפורש: "לכאורה" בהודעה הראשונה - שימו לב.

מבחינתי עד שלא יוכח אחרת הכל בגדר לכאורה, אך עם זאת צריך לתת את הדעת על מקרים כאלה: נהג אחד כבר מעיד שלכאורה עשה תאונה בגלל המערכת וזה בחיפוש קצרצר ברשת.

אותי באופן אישי מאוד מטרידות העדויות הרבות בפורום ומחוצה לו על כך שהמערכת מצפצפת סתם בגלל סימוני כביש בלתי נראים וכ' - זה בהחלט יכול לשגע את הנהג. אם מעורבים גם נהגים שנבהלו ועשו תאונה בזמן שנכפה עליהם להתקין את המערכת יש פה בעיה גדולה.

אבל - הכל לכאורה כמובן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה משנה מה הוא מאמין, העיקר שלא יחייבו להתקין את זה.

זה סתם קישקוש מעצבן והורחב בשרשור אחר על כל החסרונות של זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אותי באופן אישי מאוד מטרידות העדויות הרבות בפורום ומחוצה לו על כך שהמערכת מצפצפת סתם בגלל סימוני כביש בלתי נראים וכ' - זה בהחלט יכול לשגע את הנהג. אם מעורבים גם נהגים שנבהלו ועשו תאונה בזמן שנכפה עליהם להתקין את המערכת יש פה בעיה גדולה.

מצד שני, הובאו פה עדויות של לפחות שני אנשי מקצוע (מאמני נהיגה) שהמערכת עובדת.

פורסם

כשבמקביל הובאו פה לפחות עשרים עדויות בשרשורים מקבילים שהמערכת לא עובדת. אתה מבין את הבעיה? שתי עדויות לעומת עשרים (וזה רק ממה שקראתי).

שוב: הדבר הזה לא יותקן לעולם ברכב שלי.

פורסם

יצא לי לנהוג כמה שבועות בטיפו שמצוידת במערכת הזו. לחיוב אומר שהיא צפצפה הרבה פחות מהגרסא המוקדמת של המערכת הזו שנהגתי בה לפני כמה שנים.

במקרה הטוב היא נכנסת לקטגוריה של זאב זאב כי מתישהו מפסיקים להתיחס אליה ובמקרה הרע היא גורמת להיסח דעת שיכול להוביל לתאונה. בין אם בגלל הצלילים שמסיחים את הדעת בעצמם ובין בגלל האור שבוקע ממנה בלילה.

לענין ההתראות, המגוחכת ביותר היא זו שמתריעה על הולך רגל. מצטער, נהג שלא רואה הולך רגל הרבה לפני שהמערכת מתריעה עליו לא צריך להיות על הכביש. היתר פשוט מיותרות. מצד שלישי, וזה הגרוע ביותר, נהגים צעירים שלא ירכשו את מיומנויות הנהיגה ויסתמכו על מערכת חיצונית שתתריע עבורם זה מתכון ליצירת נהגים גרועים (בדיוק כמו נהגים שלא יודעים להעריך את גודל האוטו שלהם מרגע שנוספו חיישני רוורס).

פורסם

המערכת עובדת כשנהג מבין שהוא זה שנוהג והמערכת עוזרת לו.

המערכת לא עובדת כשנהג בונה עליה שתתריע בזמן שהוא שולח הודעה בוואטסאפ.

בדיון הקודם כתבתי על חבר לעבודה שהיה בגרמניה ונסע עם גרמני שברכבו יש מערכת האטה האצה אוטומטית. הגרמני אמר לו שהוא מנצל את זה לכתוב מיילים בנהיגה. אז מה קורה ויקרה אצלנו? אלוהים ישמור. לדעתי כמות התאונות לא תפחת כפונקציה של מספר הרכבים המצוידים במובילאיי.

פורסם
האם ההתנגדות למוביל איי היא רק מעצם ההתקנה המקומית?

בוודאי, כי אם הדבר הזה היה מותקן ברמת המפעל אז אף יצרן לא היה עושה half assed job בביצוע.

אתה היית מסכים לנהוג ברכב שהותקנו בו כריות אוויר מקומית? חגורות בטיחות? מה עם ABS\ESP?

שום מערכת בטיחות לא צריכה להיות מותקנת בדיעבד כשהרכב לא תוכנן לכך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לא קראתי פה את כל התגובות אלא רק את הראשונה מכיוון שאני מנסה להיגמל מהפורום,

אני חושב איך לענות לזה, מבלי שאני אצטרך לתת לעצמי התראה או אפילו להכניס את עצמי למעקב.

בגדול, אם אתה מנסה להיגמל מהפורום אז מה מונע ממך? מה גורם לך לרשום שטויות טילים בפורום?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
שמע,

ראשית, למרות שזה מחמיא, לא באמת ישראל כץ ענה לך. אפילו שזו התמונה שלו. סליחה שאני הורס לך.

שנית, המערכת ממש לא גורמת לתאונות דרכים, זו איוולת לרשום את זה.

שלישית, באוטו החדש שהזמנתי ביקשתי מיוזמתי שיתקינו כזה, ולא היה ניתן. המערכת טרם הותאמה לקקטוס לצערי. הייתי שמח להתקנה שלה. בניגוד אליך שאתה הנהג הכי טוב ביוקנעם והסביבה, אני נהג גרוע, ולפעמים דעתי מוסחת. המערכת הזו היתה בוודאות מסייעת לי להיות נהג יותר טוב.

עזבו אותכם מהשרשור, העולם הולך לקרוס לתוך עצמו. התגלה הישראלי היחידי ביקום שמעיד על עצמו שהוא נהג גרוע :lol:

פורסם (נערך)

גם אני אמרתי את זה על עצמי בעבר, ואני משוכנע שהיו גם אחרים.

מצחיק שאנחנו אומרים "נהג" גרוע (אמירה על זהות) ולא שאנחנו "נוהגים" גרוע.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...