Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שעשו לך היה צפוי... דחפו לך פילטר שאני אישית אפילו בצחוק לא הייתי שם.. תקנה פילטר נורמלי (Mann או מקורי)

ותחליף לבד (עבודה של 5 דקות).

פשוט ביזיון הצ'מפיון האלה.. היית אומר שעוד לא החלטת איך אתה משלם ונותן להם את השובר בסוף...

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתוב מקורי ושמו את זה? פנה לשירות לקוחות צ'מפיון ותגיד שכתבו לך בחשבונית פילטר מקורי וקיבלת חליפי. אם יגידו לך שזה היה בחינם תענה שזה לא בחינם, שילמת על זה בשובר שווה ערך למזומן, ושהטעו אותך.

המוסך שיקבל משירות צ'מפיון את השיחה, לא ממך.

(לא יעבוד? אפשר גם לפנות לאיגוד המוסכים ולהגיד ששיקרו לך, רשום בחשבונית/הזמנת עבודה משהו אחד ושמו משהו אחר.)

יש מוסכים במדינה הזו שצריך להגיע אליהם עם מיכל בנזין ומצית. ממש ככה.

פורסם (נערך)

אני חושב שיכול להיות כאן בלבול בניתוח הכתוב בחשבונית. יכול להיות שמה שמצוין זה מספר המק"ט OEM שפילטר זה שייך אליו כתחליפי.

לחלקי AM יש cross reference שקשור למק"ט OEM הרלוונטי. למשל מסנן שמן MANN יהיה בעל מק"ט W 712/94 ויהיה מצוין מק"ט ה OEM אליו הוא משויך ב cross reference.

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/catalog/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Vehicles/CARS%20%2B%20TRANSPORTERS/SEAT/Ibiza%20V/1.2%20TSI%20CBZB%20(T99442)/Oil%20Filter/W%20712~94

הגיוני שמערכת מידע במוסך משייכת את כל החלקים הרלוונטיים תחת אותו מק"ט אב ואז פשוט אפשר לבחור חלק מסוים שיש לו עוד תוספת או שלוחה במערכת ואז המחשב פשוט מוריד מהמלאי מה שנצרך, לכן יהיה רשום מק"ט OEM XXXX אבל זה לא אומר שזה מקורי. האם יש בחשבונית עמודה שמצוין האם הפילטר תחליפי או מקורי?

TRE - זו חברה שסוחרת בחלקים היא אינה יצרנית, לא נתקלתי במסנני חברת TRE.

מאוד נפוץ בשוק ה AM שחברה כמו TRE רוכשת חלקים עם השם שלה והלוגו שלה תחת המפרט שאותו הגדירה מיצרן ידוע או לא ידוע (סיני) אחר. יש גם יצרנים גדולים שעושים SOURCING תחת המפרט שלהם, זה לא אומר כלום, מלבד שזו החלטה עסקית האם לייצר בבית או לרכוש. אם יש יצרן שיכול לתת לך כחברה חלק שעומד במפרט מסוים וזה זול יותר מאשר לייצר אצלך בבית מסיבות רבות ומגוונות- האופציה של רכישה היא אופציה מעולה גם ליצרנים ידועים וגם לכאלה שהם בכלל לא יצרנים.

זה מאוד נפוץ בשוק האלקטרוניקה לבית למשל וידאו\אודיו - מסכים חלקי מחשב וכדומה.

גם מסנני OEM תחליפיים (OES) יכולים להגיע ממגוון יצרנים שהם לא היצרן המקורי OEM, ויגיעו מארץ ייצור שונה (למשל במקום גרמניה - ספרד) רק שהם מאושרים ע"י יצרן הרכב או ספק מערכת הOEM תחת מכרז אחזקה לחלקים תחליפיים מקוריים בזמן אחריות החברה על הרכב והם matching properties למסנן ה OEM בכל אספקט ולכן הם בעלי המק"ט המקורי וסמל היצרן ממש כמו המסנן שהרכב יצא איתו ממפעל ההרכבה של היצרן. זה מה שנקרא המסננים ה"מקוריים" שאנחנו קונים בחנות חלקי חילוף או במוסך. רק להבהרה, OEM זה רק מה שמותקן על הרכב בזמן ההרכבה בפס הייצור. OES זה מה שאנחנו קונים אך השם הזה לא נפוץ וכולנו קוראים לזה OEM כי באמת לרוב זה אותו יצרן שפשוט ממשיך לספק את החלק למוסכים ולחנויות.

הבעיה בישראל היא שזה שוק פרוץ. באירופה, כדי להשתמש בתחליפי AM של יצרן כלשהו במוסך מורשה יבואן (לא מורשה כללי) יש בדיקות שיצרן הרכב עושה לחלק כדי כדי ליצור כמה אופציות של תחזוקה ללקוחות, במיוחד, כאשר הרכב אינו תחת אחריות החברה יותר. זה נכון שיש כמה רמות בעולם ה AM ולכן עם רגולציה נכונה לא צריך לפחד, במיוחד אם יש אחריות על השירות והחלקים אך בישראל אין רגולציה ותחום חלקי ה AM פרוץ. אני ראיתי במו עיניי מסנן מזויף שיוצא מקרטון של מסנן מקורי עם לוגו של היצרן במוסך מורשה יבואן X ומותקן באחד הרכבים.

שוק ה AM בארה"ב למשל, מפותח ומפוקח ונכנסה לאחרונה רגולציה חזקה מאוד. שוק ארה"ב מוצף ב DIYer's ולכל מק"ט OEM יש אין סוף אופציות קרוס רפרנס של יצרני AM עצמאיים. שם משחק תפקיד ה BRAND והזיקה למותג של הלקוחות בארה"ב היא חזקה מאוד.

הייתי בסניף של אוטוזון פעם אחת ופשוט נדהמתי מההיצע האינסופי שיש לכל בעל רכב - זה פשוט חלומו של כל חובב: חלקים לרוב, שיפורים, ייעוץ טכני, אפילו עזרה בטיפול עצמאי - אתה מגיע עם הרכב ורוצה לעשות משהו בעצמך ויש איש מקצוע מוסמך שמלווה אותך ומסביר לך איך לעשות את העבודה בצורה בטוחה ותקינה לפי הוראות היצרן. יש שם כלי עבודה וכלים מיוחדים לכל סוג מנוע וזו חנות בגודל של קניון זה פשוט מדהים.

לכל יצרן יש גם את אותו חלק בכמה רמות ביצועים וכידוע בשוק ארה"ב המון משתמשים בשמן פשוט ופילטר זול מאוד ופשוט מטפלים כל 3 אלף מייל, במיוחד ברכבים ישנים, שאין טעם בשימוש בשמנים יקרים ועדיפה החלפה תדירה יותר. יש להם גם קיטים מגניבים כאלה של מיקום מחדש של ה DRAIN והמסנן שמן כדי שיוכלו לבצע החלפה ב חמש דקות ללא הרמת הרכב.

לא פלא שהם רודפים אחרי הדולר אם הרכב קצת ישן, זה פשוט אפשרי והמגוון עצום. בארץ, לצערי, נראה ששמים לך במוסכים חליפי ואתה משלם על מקורי....והפערים בתמחיר הם עצומים... עצוב.

עריכה אחרונה על ידי יאני
תיקון לגבי פרטי הרכב ודוגמה למק"טים - פספסתי שזו סיאט ולא סקודה...

הזול עולה ביוקר

פורסם

יאני,

המק"ט שמופיע על המסנן ששמו לי מוביל רק לאתר של TRE.

בהזמנת העבודה רשום שהמסנן מקורי, וגם וידאתי את זה עם הנציגה וכן גם את סוג השמן ששמים, שהוא עומד בתקן, בצמיגות הנכונה ושהוא אכן סינתטי מלא.

אני אמנם לא מבין גדול ברכים, אבל אני כן יודע לקרא ולהבין מה ה-properties שאני צריך שיהיו בחלקים.

אגב, באתר של TRE עצמם רשום שהמסנן הזה מתאים למספר דגמי אאודי בלבד, אך כן תואם למנוע CBZB.

באשר לסיפור עצמו:

התקשרתי שוב היום בבוקר למוסך ריסט ע"מ להזכיר להם שאני עדיין מחכה.

אחרי הפעם הזו (הרביעית במספר) באמת חזר אלי מישהו שטען שהוא מנהל את המוסך.

הוא שוב פעם ניסה לשחק על קלף ה-"זה מה שמגיע לך לפי השובר", אני שוב סירבתי לקנות את זה, וסוכם שהוא יעביר את הנושא לטיפול הממונים עליו ושיצרו איתי קשר ביום ראשון או שני.

כמו כן, נאמר לי בשיחה שזה מסנן מאושר ע" סיאט. אשלח להם מייל כדי לוודא.

פורסם
נו, מטעויות לומדים.

אלה לא צ'מפיון (הפעם), זה מוסך 'ריטס' בבאר שבע.

אז איך אתה מסביר את המשפט הזה? לא הבנתי...

מצד אחד אתה טוען שזה לא צ'מפיון מצד שני אתה אומר לי שריטס הם מורשה יבואן [=צ'מפיון]

פורסם

צ'מפיון הם יבואנים, אין מוסך 'צ'מפיון' (לפחות לא בבאר שבע).

יש את ריטס, ברע"מ ועוד לדעתי מוסך אחד עד כמה שאני יודע שהם מוסכים מורשים.

צ'מפיון עצמם הפנו אותי לשם כשהיתה לי בעיה במערכת.

פורסם

עדכון מהיום:

אז היום, אחרי שיחת הטלפון השלישית, הסכים בטוב ליבו לדבר איתי בחור בשם מישל (נראה לי).

הוא היה מאוד כועס, ולא הבין כ"כ למה אני מציק לו - כי הוא הרי העביר את הפניה "למנהל".

זה היה, כמובן, אחרי שהוא עצמו הבטיח לי שהנושא יטופל ביום ראשון או שני (היום יום שלישי בצהריים).

אתן להם את מחר לעבוד.

יום חמישי בבוקר אתייצב במוסך, נראה אם נוכחות פיזית תזיז משהו.

אמשיך לעדכן :)

פורסם

אתה מבזבז לעצמך זמן ועצבים, ברכב שלך הפילטר נגיש מאוד, הם רשמו אצלם שבוצע טיפול, זה הכסתח שלך.

קנה פילטר של mann ב60 ש"ח ותחליף לבד, בסוף הנסיעות והשעות במוסך יעלו לך יותר ולא בטוח שיחליפו לך בכלל.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

כבר תכננתי לעשות את זה, אבל - הטוויסט של היום גרם לי להמשיך, לראות לאיזו רמה הם מסוגלים עוד לרדת.

אגב, אני רק מתקשר לשם... לא נוסע. מחר בבוקר אסע לשם בפעם הראשונה מאז הטיפול.

אותו מנהל היום צינתק אותי בבוקר פעמיים בזמן שנסעתי לעבודה.

התקשרתי למוסך, אמרתי שהתקשרו אלי ולא הספקתי לענות.

אחרי זה, הוא צינתק שוב! פעמיים!

באחת הפעמים עניתי מייד עם התחלת הצילצול, והוא פשוט ניתק!

כאילו מה, הוא ילד?

הוא רוצה לרשום שהוא 'ניסה להשיג אותי ולא הצליח' לפרוטוקול?

המוסך נמצא בדרך לעבודה שלי, אקפוץ לשם מחר בבוקר ואעדכן.

• תוכן חדש...