Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעתיק את תגובתי מהשרשור שננעל לך:

הציוד כרגע הוא בסיסי במקרה הטוב.

איך הסאב מחובר למגבר?

הדגם הזה הוא עם שני סלילים של 4 אוהם, אז סופי 2 אוהם (לא מתאים לעבודה בגישור עם המגבר) או 8 אוהם (הספק מגבר נחתך בחצי, וגם ככה הוא לא חזק במיוחד).

אם נשרפו הרמקולים, אז זה יהיה "השדרוג" הראשון.

* אני רואה שיש עכשיו משהו של סאונדסטרים. ידוע הדגם? האם תקינים? האם לטעמך?

מה התקציב הכולל למהלך?

מה אתה מנסה להשיג מעבר לשיפור האיכות? לדוגמה - פונקציונאליות נוספת מצד הר"ד, חידוד תדרים מסויימים או אופי סאונד וכו'.

פתוח למוצרי יד שניה?

פורסם
מעתיק את תגובתי מהשרשור שננעל לך:

הציוד כרגע הוא בסיסי במקרה הטוב.

איך הסאב מחובר למגבר?

הדגם הזה הוא עם שני סלילים של 4 אוהם, אז סופי 2 אוהם (לא מתאים לעבודה בגישור עם המגבר) או 8 אוהם (הספק מגבר נחתך בחצי, וגם ככה הוא לא חזק במיוחד).

אם נשרפו הרמקולים, אז זה יהיה "השדרוג" הראשון.

* אני רואה שיש עכשיו משהו של סאונדסטרים. ידוע הדגם? האם תקינים? האם לטעמך?

מה התקציב הכולל למהלך?

מה אתה מנסה להשיג מעבר לשיפור האיכות? לדוגמה - פונקציונאליות נוספת מצד הר"ד, חידוד תדרים מסויימים או אופי סאונד וכו'.

פתוח למוצרי יד שניה?

כך מחובר הסאבוופר

9929059.jpg

6446563.jpg

פורסם

א', אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

ב', זה לא לגמרי עונה על השאלה שלי, משום שאין מידע לגבי החיבור בין הסלילים של הסאב עצמו.

אני נוטה להאמין שאולי חיברו אותם בטור ולכן ההתנגדות הסופית היא 8 אוהם.

אחרת המגבר היה בסבירות גבוהה קורס. וגם זה מסביר למה ה-Bass EQ על 12 ולא על 0 כפי שלרוב מומלץ.

מה לגבי שאר השאלות בהודעה שלי ואחרות שנשאלו לאורך השרשור?

פורסם

הוא שינה את עוצמת הבאס ל 12 אחרי שנשרפו לי הרמקולים. אני בינתיים שומע דרך קומפוננט וטוויטרים של הרמקולים.

האמת אני מתקשה להבין מה זה אוהם ואיך לבחור ציוד לפי האוהם.

לגבי התקציב נגיד כך:

מגבר לסאבוופר עד 800 שקל.

רמקולים עד 400 שקל.

מגבר לרמקולים עד 600 שקל.

כמובן ציוד איכותי של חברות מובילות בתחום.

סאבוופר אני חושב שמספיק אין צורך להחליפו.

תודה

פורסם

קומפוננט = "רמקול" (בדר"כ מידבאס) + טוויטר.

מציע להחזיר את זה ל-0 או לכל היותר 6. אחרת זה מתכון טוב לדחוף עיוותים לסאב ולטגן פוטנציאלית גם אותו.

אוהם זו יחידת התנגדות חשמלית. יש צורך לבצע התאמה בין התנגדות הרמקולים להתנגדות שהמגבר יודע לעבוד איתה.

ככל שההתנגדות נמוכה יותר, כך מתקבל יותר הספק. אבל, כאמור, המגבר צריך להיות מסוגל לכך, אחרת יווצר נזק.

כמובן שיש עוד מה להרחיב בענין, אפשר לבצע חיפוש.

ברוב המקרים ואני מאמין שגם אצלך, מגבר 4 ערוצים יהיה מסוגל לעבוד ב-2 אוהם במצב סטריאו (רמקול על כל ערוץ בנפרד). כאשר הנורמה היא 4 אוהם.

בעת חיבור בגישור (מונו), כפי שהסאב מחובר אצלך, ההתנגדות המינימלית תהיה 4 אוהם בלבד.

דגם הסאב שציינת הינו לכאורה בעל שני סלילים שכל אחד מהם בעל התנגדות של 4 אוהם. מה שמאפשר חיבור של שניהם במקביל ואז ההתנגדות הסופית יורדת ל-2 אוהם, או חיבור בטור ואז ההתנגדות עולה ל-8 אוהם.

---------------------

ציינת שהיו רמקולים של פיליפס והם נשרפו.

עכשיו מותקנים לפי התמונות קומפוננט של סאונדסטרים.

האם הם אינם עונים לדרישותיך? אם לא, מה חסר?

האם ידוע לך הדגם שלהם?

---------------------

התקציב מוגבל למדי, וכדי למצוא אולי משהו איכותי ומחברה מובילה, זה יהיה ציוד יד שניה. הולך מבחינתך?

בגלל הספק לענין הסאב, אני מציע לבדוק בדיוק באיזה תת דגם מדובר לפי הרשום על המגנט שלו (ולא להסתמך על עמוד מכירה כזה או אחר).

אפשרות אחת לדעתי תהיה אכן לרכוש עבורו מונובלוק שידע לרדת ל-2 אוהם (נפוץ במגברי מונובלוק שחלקם מסוגל לאף פחות מכך).

אפשרות אחרת תהיה להחליף את הסאב לכזה בעל התנגדות סופית של 4 אוהם ולחבר אותו באופן דומה למצב כרגע למגבר 4 ערוצים עדיף.

• תוכן חדש...