Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עדיפות על החלופה שהוא מציע...

אמת +1

את כל המצלמות שיעבירו לצמתים, לתפוס מי שעובר באדום ושישלחו את השוטרים

לעבודה אמיתית, לתפוס את אלה שחוצים פס לבן, נוסעים וחותכים בשוליים, מזגזגים ועוד עברות שבאמת מסכנות.

אבל שם לצערנן אין כסף לדוחות

קובי

:-)

פורסם

קובי ג'י - תומך בדעתך !

לייעול - אם אין כסף בדו"חות של פס לבן / שוליים וכו' - ניתן להעלות את התעריף לעבירות האלה (שיחפה אולי על מיעוט עבירות כאלה. אם בכלל מיעוט...).

ייתכן שזה אפילו יהיה מוצדק.

alfa 156 2.5.

פורסם

כבר בקושי רואים ניידות בכבישים. מספרן, שלא היה גבוה מראש, קטן עוד יותר.

עם עבריינים מועדים במקומות מועדים לפורענות (הנגב, לדוגמא), לא מתעסקים.

השאר, בסופו של דבר, נוהג סביר מינוס. לפחות לא מנסה לעשות דברים מסוכנים בכוונה או מתוך זלזול.

לדעתי, וזו לא אחת שמבוססת על נתונים אלא התרשמות, שהרעה החולה העיקרית היא הסחת הדעת שיוצר הסלולרי. נדמה לי שרב ההתנהגויות הבעיתיות שאני רואה בכבישים נובעות מזה. זה נראה כמו יותר ויותר נהגים לא מרוכזים על הכביש (ולא שריכוז בנהיגה היתה נקודת חוזק של הנהיגה בישראל...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הנתונים מצביעים על התעלמות מרמזור \ עצור \ האט כסיבות עיקריות לתאונות דרכים בישראל.

כן יש כאן המון זלזול, אבל מן הסתם, האדם הממוצע לא מחפש לעשות תאונה.

כן, חלק מזה כנראה נובע מהעדר אכיפה ומזה שיש מעט מאוד שוטרי תנועה בארץ, וגם כאלו שיש לעיתים מועסקים בנקודות די הזויות.

בדרום תל אביב, למשל, יש בחודשים האחרונים 2-3 שוטרים בנקודה מסוימת, שכל תפקידם הוא לקפוץ לכביש ולמנוע כניסה של רכבים פרטיים לנת"ץ יייעודי שהוקם בגלל עבודות הרכבת.

אבל למה שזה ישתנה, כשמחפשים אלטרנטיבה אחרת לטפל במשהו שהוא לא בעייתי מלכתחילה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

האמת על יעילות המצלמות בבריטניה היתה ידועה עוד בטרם הושקע שקל אחד במערך הטיפשי הזה. גם אז בחרו להתעלם מהמסקנות המאוד ברורות ובחרו להמשיך בביצועו.

באופן "מפתיע" המסקנות הברורות התבררו גם כאן כמה שנים ואי אלו מיליוני שקלים אחר כך.

במשטרה ממשיכים לחפש מתחת לפנס, כועסים שמישהו שם להם מראה מול הפנים ומתפלאים שהמלחמה בתאונות הדרכים נכשלת.

פורסם

לטעמי, הפתרון הנוכחי רע וגם החלופה שמציע. פשוט נוסחא אחרת לגביית המס. אלא אם המצלמות יוצבו במרחקים קצרים זו מזו ולאורך קטעים ארוכים. לא סביר... בכל אופן בצמתים וליד בתי ספר/גנים בהחלט רצוי.

פורסם

להסחות דעת יש כבר פתרונות טכנולוגיים - כולל כאלו שניתן להתקין ברכבים קיימים.

ברגע שפותרים את בעיית שמירת המרחק והסטייה מנתיב באמצעות אמצעים טכנולוגיים אלו, נשאר לטפל בעבריינים מועדים ובשיכורים - בשביל זה צריך ניידות ושוטרים מלאי מוטיבציה ומערכת שיפוט משתפת פעולה. כאשר איזה סלב שיכור במרצדס יבלה לילה במעצר, ישלם 10% משווי הרכב בקנס (תמחור הוגן יותר מהשיטה היום) ויבלה שנה בלי רישיון, הוא כנראה יחשוב פעמיים לפני שהוא שוב מוריד בקבוק ונכנס לרכב.

הבעיה היא שפתרון כזה אשכרה דורש השקעה (שתחזיר את עצמה אחרי שנים ד"א) ומחשבה.

פורסם

אכיפה טובה תתבצע רק על ידי מצלמות DVR בכל רכב ואפשרות קלה יותר לדיווח על עבריינים.

ככה לא אוכפים מהירות ושטויות לא רלוונטיות אבל מורידים תוך כמה חודשים את רוב הבריונים שמסכנים את כולנו כל יום.

שהבריונים יידעו שמצלמים אותם כל היום ואז הם יחשבו פעמיים אם לחתוך אנשים ולעבור נתיב בצורה אלימה.

פורסם

כשמתקשרים למוקד 100 ומתריעים שישנה תחנת דלק שנהגים מרבים להיכנס אליה במהירות (ולסכן אותי כאשר אני מתדלק את רכבי), לא לעצור בעצור ביציאה ממנה, ולפנות שמאלה למרות שאסור (כדי לחסוך רמזור כמובן), והתשובה שמתקבלת היא "אנחנו לא מטפלים בדברים כאלה", זה ברור עם מי יש לנו עסק.

מה גם שישנו ארגון נוסף בארץ שנקרא אור ירוק, ששם סוגדים למהירות כגורם היחיד פחות או יותר לתאונות הדרכים.

קשה לי להאמין שהמצלמות יוסרו, או חלילה, יועברו למקומות שבהם באמת הן נדרשות.

!AWDSOME

פורסם

אני רק שאלה: יש סטטיטטיקה של דו"חות מהירות שחולקו ע"י המצלמות פר חדש/רבעון/חציון?

אני שואל כי מסקרן אותי אם אנשים עוד נתפסים במצלמות. הרי היום אפילו WAZE מכיר את כל המיקומים והוא גם מתעדכן לבד.

האם מלחמת הקודש שהמשטרה מנהלת היא באמת בגלל הכנסה גדולה שהמצלמות מהוות עד ביום, או שמא מעתה זה כבר אגו וחוסר רצון להודות בטעות?

מה שבטוח, מעניין לשמוע את טענות, נימוקי ונתוני המשטרה בעד המצלמות ולא רק נגד המתנגדים למצלמות. אחרת איך הם ירצו לקבל אמון מהציבור?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שלשום נסעתי מאחורי אדיוט שעקף את כולם על לפחות 130 בכביש החוף אחרי חדרה.

הוא קיבל צילום.

סבבה שתיסע במהירות הזאת אבל איך אתה לא יודע שיש שם מצלמה?

חוץ מזה לא יצא לי כבר המון זמן להתקל בפלאש ממצלמת מהירות.

פורסם
אני רק שאלה: יש סטטיטטיקה של דו"חות מהירות שחולקו ע"י המצלמות פר חדש/רבעון/חציון?

אני שואל כי מסקרן אותי אם אנשים עוד נתפסים במצלמות. הרי היום אפילו WAZE מכיר את כל המיקומים והוא גם מתעדכן לבד.

האם מלחמת הקודש שהמשטרה מנהלת היא באמת בגלל הכנסה גדולה שהמצלמות מהוות עד ביום, או שמא מעתה זה כבר אגו וחוסר רצון להודות בטעות?

מה שבטוח, מעניין לשמוע את טענות, נימוקי ונתוני המשטרה בעד המצלמות ולא רק נגד המתנגדים למצלמות. אחרת איך הם ירצו לקבל אמון מהציבור?

המשטרה לא קשורה להכנסות.

להם יש סיבות אחרות להמשיך ולטמון את הראש בחול.

בעיקר העובדה שחלק ניכר ממערך האכיפה השתנה בעקבות המהלך הזה ויהיה קשה להחזיר את הגלגל אחורה.

מעבר להם יש עוד סיבות לקושי להרוג את הפרויקט הזה למרות שברור לכל מי שעיניו בראשו שהוא פיל לבן. למשל חוזים ארוכי טווח לתפעול המערך, למשל החוזה עם מל"מ.

חוץ מזה יש את אור ירוק שאפשר להציע להם סלוגן חדש, "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות". העמותה הזו כבר גדלה למימדים מפחידים, הם מעורבים בתהליכי קבלת ההחלטות כמעט בכל מקום שנוגע לבטיחות בדרכים ועם מקצועיות (בעדינות) לוקה בחסר.

אני מקווה שאותו גיורא רום שכנראה לא מפחד מפרות קדושות יעשה סדר בענין ויכניס אותה למסלול.

פורסם

כל כמה זמן יש כותרת כזו שמייחסת למישהו בכיר בעולם התחבורה אמירה השוללת את יעילותה של אכיפת מהירות כקונספט. לא כך היא. הטענה של יושב הראש היא שהמצלמות כפי שהן מוצבות כיום לא מועילות, וממליץ לעבור לאכיפה דראקונית עוד יותר של מהירות ממוצעת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...