Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר פייסבוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

יש לכם פייסבוק? כמה חברים יש לכם?  

151 הצבעות

1. 1. יש לכם פייסבוק? כמה חברים יש לכם?

• אין לי פייסבוק
      25
    • יש לי בין 0-200 חברים
      60
    • יש לי בין 201-500 חברים
      35
    • יש לי בין 501-1000 חברים
      23
    • יש לי בין 1001-2000
      4
    • יש לי מעל 2000 חברים
      4

פוסטים מומלצים

פורסם

אך האם המחיר שווה את זה? שפעם אחת חיפשתי כיסוי לבריכה לפני כמה חודשים, ועכשיו כל הפייסבוק מוצף במודעות של כיסויים איכותיים ובטיחותיים לבריכה? אינני יודע. כנראה שכן אם אני לא מוחק עדיין.

פעם בדקתי חוות דעת על איזה מלון שהתקיים בו כנס מקצועי. מאז אני מקבל כל שבוע 3 הצעות למלונות בטבריה. כנ"ל לגבי מלונות בעיר גנט בבלגיה, למרות שכבר עברתי הלאה. שלא לדבר על הצפת המיילים מכל מיני אתרי מכירות.

מדובר בתופעה שקשה מאד להפטר ממנה, אלא אם אתה פותח חשבון מייל חדש בשביל כל עסקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי 209 חברים, אני בקשר אמיתי עם מעט מאד מהם. אני לא מסנן כי אני לא מתייחס לזה ברצינות. כבר אחרי הצבא הפסקתי לבקש חברות מאנשים ואני סתם מאשר מדי פעם בקשות חברות, גם בלי לדעת מי זה.

הפרופיל שלי מורכב משטויות ומפרטים לא נכונים בכוונה. רשום שם שאני נשוי, מתגורר בלאס וגאס ועובד בחברת weiland yutani. בintro שלי רשום badass motherf*cker, ללא כוכבית.

התועלת היחידה שאני מפיק מהפייסבוק זה התעדכנות בדברים חשובים ושיתוף חומרים בקבוצה של הלימודים שלי, הצעות עבודה, ובכמה קבוצות של רכב שחולקים בהן מידע, קניה ומכירה של דברים בתחום.

עם החברים האמיתיים שלי אני נפגש בחיים האמיתיים ומתכתב בוואטסאפ. מעגל החברים שלי מאד קטן, בערך 10 אנשים שהקשר ביננו הוא מעבר לעבודה/לימודים.

אולי בעתיד אשפץ את הפרופיל ואשתמש בפייסבוק כפרסומת לשירותים שאציע, אולי לא.

יש לי גם פרופיל מזויף שהשתמשתי בו כדי להטריל אנשים בשעות הפנאי אבל שכחתי את הסיסמא שלו ונחסמתי מכל הקבוצות והדפים ששווה להטריל בהם, כמו הצל וחובבי כלבים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בערך 200 חברים. פעם ב מסנן כמה בודדים. כל פלטפורמה היא חרא וממכרת אם לא יודעים למתן את העניינים. וכן גם אותי מעצבן כל הקטע הזה של הפרסומות. היום רץ בפייסבוק סרטון של חי בלילה שמראים איך פייסבוק משתמש במיקרופון כדי לדחוף לנו פרסומות. אשכרה האפליקציה כבויה ואתה מדבר על נושא מסוים וכעבור זמן מה יש לך פרסום בנושא בפיד.. זה כבר מטריד.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם
פעם בדקתי חוות דעת על איזה מלון שהתקיים בו כנס מקצועי. מאז אני מקבל כל שבוע 3 הצעות למלונות בטבריה. כנ"ל לגבי מלונות בעיר גנט בבלגיה, למרות שכבר עברתי הלאה. שלא לדבר על הצפת המיילים מכל מיני אתרי מכירות.

מדובר בתופעה שקשה מאד להפטר ממנה, אלא אם אתה פותח חשבון מייל חדש בשביל כל עסקה.

יש לך אפשרות לפתוח אי מייל חד פעמי בקלות,

זה חוסך לך בעיות בעתיד.

פורסם

יש לי פייס חצי פעיל אני ניכנס לשם פעם ביום בערך,

לא יודע כמה חברים יש שם אני מניח שלא יותר מ 200.

לא בדקתי.

יש יתרונות לתוכנה:

היתרון הראשי זה המשפחה שנמצאת בארה''ב, לפני

הפייסבוק היינו איתם בקשר טלפוני כיום אפילו הילדים

בקשר,אם צריך לעדכן אז אפשר בקיר וזה חוסך המון

שעות שיחה בטלפון,כמובן תמונות וקליפים מוסיף המון.

אותו כנ''ל למשפחה בארץ גם.

בפייסבוק אנו מעודכנים לגבי פעילות של עמותות שנות שתומכות

בילדים עם אותה בעיה רפואית.

ניפתחה קבוצה של בוגרי המחזור שסיימתי לפני מעל לשני עשורים

אנחנו בקשר ואף היו כמה וכמה מפגשים (אני לא השתתפתי)

מדהימים.

ככה ועוד.

היתרון המדהים בפייסבוק זה לקבוצות,להבדיל מוצאפ שקבוצה הופכת לחפירה,

אבל מצויין לשיחה אישית קצרה.

לסיכום-כלי מצויין אבל אותי לא ממכר.

פורסם
יש לך אפשרות לפתוח אי מייל חד פעמי בקלות,

זה חוסך לך בעיות בעתיד.

אלה הפרופילים שלי ב-booking.com, hotels.com. tripadvisor . כיון שאני לאמעוניין לוותר עליהם אני סופג את הבעסה בסבבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא נכנס להגדרת "חברים" בפייסבוק, ברור שזו משמעות אחרת מחברים אמיתיים.

יש לי בפייסבוק 439 חברים, את כולם פגשתי אישית. מובן שלא כולם חברים שלי אלא יותר בכיוון של מכרים\קולגות\משפחה מורחבת מאוד ואנשים בעלי תחומי עניין משותפים שפגשתי (ע"ע תחום הרכב).

אני לא מרגיש צורך לדלל את הרשימה, היא לא מפריעה לי כמו שהיא ואין לי בעיה שכל האנשים בה יראו את התכנים שאני מפרסם בפרופיל שלי.

מה אני עושה בפייסבוק? נכנס בעיקר דרך הנייד פעם ביום, חולק עם ה"חברים" שלי כל מיני דברים שאני מוצא לנכון (בערך פעם בשבועיים) ומגיב לכל מיני נושאים שאני רואה בפיד. שימוש נוסף וראשי הוא חברות בקבוצות עניין בפייסבוק (בעיקר בתחום הרכב) דרך אפליקציית Groups מהנייד כך שלא ממש עושה שימוש בפיייסבוק עצמו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מאשר רק אנשים שאני מכיר באופן אישי, משתדל למחוק כל בנאדם שהקשר בינינו אבד ואיני רואה סיבה שישוחזר בעתיד.

מה שכן, אם בתחילה פייסבוק היה מבחינתי פלטפורמה לתקשורת עם חברים בלבד, לאחר השינויים בפלטפורמה בשנית האחרונות הפייסבוק הפך לאתר צריכת תוכן די רציני. אני עוקב (follow) אחר אנשים דעתניים ורהוטים, משתדל לגרום לפיד להיות עם מנעד דעות רחב - גם כאלו שאיני מסכים איתן.

אתר מטומטם, תמיד היה ותמיד יהיה.

משעשע, זה בדיוק מה שאשתי אומרת על קארספורום...

אנשים שלא יודעים/מבינים בפלטפורמה, נוהגים לבקר באופן הכי אגרסיבי. זה נכון אגב בהרבה תחומים אחרים בחיים.

אבל הנה דוגמא למה אני חושב שפייסבוק לא אתר מטומטם, מעבר לכך שהוא מאוד נוח מבחינתי לשמירה על קשר עם חברים בססטוס/מיקום (גאוגרפי) שונה בחיים, ולצריכת תוכן לא מפולטר עם מנעד רחב מאוד של דעות:

את '150 משכורות' בחיים לא הייתי יכול להריץ בלי פייסבוק.

כמוני - עוד יוזמות רבות אחרות וטובות יותר, שבלי הפלטפורמה השיתופית הזו וחשיפה חינמית, היו נעלמות בתהום הנשייה עוד לפני שהתחילו...

כשניסיתי להשתמש בקארס עבור העניין, זה נחל כשלון חרוץ. עם פייסבוק הגעתי לקרוב ל1,000 איש (פיזית) תוך חודשים ספורים. בין אם מסכימים עם יוזמה כמו שלי או לא, אי אפשר להתווכח עם העובדה שקיום הרשת החברתית מקדם ומסייע מאוד ליוזמות חברתיות כאלו ואחרות.

אז וואלה לא הייתי קורא לזה כלי מטומטם בכזו נחרצות. אבל זה רק אני (;

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כמוני - עוד יוזמות רבות אחרות וטובות יותר, שבלי הפלטפורמה השיתופית הזו וחשיפה חינמית, היו נעלמות בתהום הנשייה עוד לפני שהתחילו...

כשניסיתי להשתמש בקארס עבור העניין, זה נחל כשלון חרוץ. עם פייסבוק הגעתי לקרוב ל1,000 איש (פיזית) תוך חודשים ספורים. בין אם מסכימים עם יוזמה כמו שלי או לא, אי אפשר להתווכח עם העובדה שקיום הרשת החברתית מקדם ומסייע מאוד ליוזמות חברתיות כאלו ואחרות.

נחמד מאוד לדעת שאתה עומד מאחורי היוזמה הזו. נתקלתי בה דווקא בפייסבוק, ועוקב (וירטואלית) אחר הפעילות מפתיחת העמוד לפני מספר חודשים. מעיד שוב על איכות החומר האנושי כאן בפורום.

אני לא אוהב בכלל את הרעיון של לחלוק כל פיפס מהחיים בפייסבוק, ולהציג מצג שווא של "החיים המגניבים שלי, תראו כמה טוב אני חי וכמה אני מוצלח".

אני בעל משתמש בפייסבוק משנת 2008, בעבר בתקופה שהייתי בתיכון הייתי מעלה מדי פעם סטאטוס, אבל ב5-6 שנים האחרונות אני בעיקר צופה.

יש לי כ600 חברים, שאת כולם פגשתי ומכיר משלב כזה או אחר בחיים. אני יודע שאני אעשה ניקיון ואדלל את אלו שאין לי ולא יהיה לי אליהם שום קשר.

מה שכן, כפי שכתב אוריו בזמן האחרון הפייסבוק הפך להיות יותר מקור ממנו צורכים תוכן, ופחות סטאטוסים של ׳התחלנו, מי שלא טוב לו יום טוב לו׳ המלווים בתמונה בה אוחזים בלונגים וודקה-אקסל. שזה מבחינתי שינוי מבורך.

פורסם

קודם כל תודה, ממש מגניב "לפגוש" כאן מישהו ששמע על העניין ממקור אחר.

אני מאוד מסכים עם מה שאמרת, ומחדד: פייסבוק טוב גם בשביל להעלות סלפיס "עם היפות שלי בקריוקי", וגם בשביל לחלוק תובנה שלך בנושא מסוים. בתור משתמש קצה, אתה יכול לסנן את האנשים עם סוג ההודעות שפחות מתאים לך מהנ"ל, וכך הכלי הורסטילי הזה יכול להתאים הן למי שמחפש תוכן, והם למי שמחפש לצפות בחוויות של אנשים אחרים.

אצלי בפיד אין כמעט תמונות כמו שהזכרת, בגלל ההעדפות שלי. אני לגמרי מבין איך להדיוט טכנולוגי הכלי הזה יכול להיות דפוק לגמרי, אם הוא לא מבין איך להעיף את כל הרעש הלא מעניין מהפיד שלו.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היה לי חשבון בתיכון, עוד לפני עידן הWhatsApp, ודרכו שיתפנו חומר לידי והודעות על מועדי מבחנים וכו'.

כשהתגייסתי סגרתי את החשבון בגלל מגבלות א"מ. הבנתי שאני לא מפסיד הרבה. ממילא אני איום ונורא בשמירת קשר עם אנשים - ברגע שאני מחליף מסגרת, גם חברים טובים שהייתי בקשר יומיומי איתם נשכחים, אלא אם כן הם יוצרים איתי קשר.

מה שכן, לא מזמן פתחתי חשבון פיקטיבי, ללא חברים, תמונות, כתובת או כל מידע אישי אחר. בעזרת החשבון מצאתי דירה להשכרה ואופנוע יד שניה. אתרים כמו יד2 וכדו' כבר לא רלוונטים כשקיימת פלטפורמה טובה בהרבה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

לחלוטין מסכים. בעקבות בשרשור הזה אני יושב עכשיו על הפיד שלי ומנקה, מוחק אנשים לא רלוונטים וקבוצות שהשתנו במעלה הדרך.

וספציפית, משהו שמעצבן אותי - קבוצות ועמודים שהיו פעם מפרסמים דברים מעניינים בתוך הפייסבוק, היום אחרי שצברו כמות עוקבים נכבדת, פתחו גם אתר ועכשיו כל דבר שהם מפרסמים מוביל לאתר שמופעל כמובן ע"פ עיקרון הקלייק בייט. כמובן שגם התכנים התדרדרו ותואמים לעיקרון הנ"ל באופן מושלם.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

לכן אני מוחק קבוצות/עמודים שאיבדו את הרלוונטיות שלהן ומיסחרו עצמם לדעת, אם כולנו נפעל כך אז זה יניע קבוצות להשאר רלוונטיות, כמו כל שוק עם תחרות.

פורסם (נערך)
מאשר רק אנשים שאני מכיר באופן אישי, משתדל למחוק כל בנאדם שהקשר בינינו אבד ואיני רואה סיבה שישוחזר בעתיד.

מה שכן, אם בתחילה פייסבוק היה מבחינתי פלטפורמה לתקשורת עם חברים בלבד, לאחר השינויים בפלטפורמה בשנית האחרונות הפייסבוק הפך לאתר צריכת תוכן די רציני. אני עוקב (follow) אחר אנשים דעתניים ורהוטים, משתדל לגרום לפיד להיות עם מנעד דעות רחב - גם כאלו שאיני מסכים איתן.

משעשע, זה בדיוק מה שאשתי אומרת על קארספורום...

אנשים שלא יודעים/מבינים בפלטפורמה, נוהגים לבקר באופן הכי אגרסיבי. זה נכון אגב בהרבה תחומים אחרים בחיים.

אבל הנה דוגמא למה אני חושב שפייסבוק לא אתר מטומטם, מעבר לכך שהוא מאוד נוח מבחינתי לשמירה על קשר עם חברים בססטוס/מיקום (גאוגרפי) שונה בחיים, ולצריכת תוכן לא מפולטר עם מנעד רחב מאוד של דעות:

ברור שהוא מקדם מצויין ליוזמות חברתיות, הוא הרשת החברתית הנפוצה והפופולארית ביותר. גם ערוץ 2 הוא הפופולארי ביותר והאח הגדול בטוח גובה על פרסומת הכי הרבה כסף - שניהם ברובם super אדיוטים.

בקשר לביקור הפלטפרומה, מה בדיוק יש להבין בפייסבוק ?

אתר שרוב רובו מתבסס על like (וה gestures המדהימים שנוספו לאחרונה - אכן פיתוח מבריק של צוקרברג) הוא לטעמי אדיוטי.

לשם השוואה, בקארספורום יש דיונים עמוקים למדי (בלי להיות ציני), אני נהנה ולומד פה לא פעם ולא פעמיים, אתה משווה את זה לרמת ה conment הממוצע בפייסבוק ? ברור שכאן אוכלוסיית האנשים הרבה יותר מצומצמת, ובאופ-טופיק עוד יותר. אבל עדיין, יש שם משהו בפלטפורמה שפשוט גורם לאנשים להוציא את הזבל - אתה פשוט יודע שאף אחד לא נכנס לקרוא שם משהו רציני (אמ"לק זו דוגמה מצויינת).

שוב, מסכים איתך שבזכות היותו הפלטפורמה החברתית ב ה הידיעה הוא מעולה לקידום חברתי וקידום חברתי מהיר (וואלה, עבדתי בחברת סטארטאפ שפיתחה מערכת הזמנת כרטיסים בתוך פייסבוק והתממשקה למה שנקרא ה Social APIs של פייסבוק). למרות זאת אני חושב שלכל דבר אחר, למשל כפלטפורמת ביקורות הוא כושל לטעמי - tripadvisor ו booking משאירים לו אבק (ואני משתמש מאוד פעיל ב tripadvisor כי אני מאמין בפלטפורמה שלו).

גם כשיתוף תמונות, לא אוהב אותו, הייתי משתמש מעוד פעיל ב flickr - תחרויות, ביקורות וכו... עד שכולם עזבו לפייסבוק (האמת שעדיין משתמשים ב flickerֽ, אבל זה כבר לא זה).

אז אם מה נשארנו, פלטפורמה של אנשים לעשות like אחד לשני שכל העולם ואחותו חברים בה ולכל אחד יש שלושה פרופילים וחצי, יופי... מעולה לקידום חברתי... אבל קצת אדיוטי, לא ? (סוג של קבוצת וואטסאפ של כל העולם - ללא מטרה ממוקדת כלשהי)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...