Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרכב 122000 ק"מ, יד שנייה (ראשונה ליסינג)

היסטוריית טיפולים מסודרת במוסכים מורשי יבואן, כולל טיימינג ומשאבת מים ב-114000

עוד לפני הבדיקה בקומפיוטסט בעלת הרכב הראתה לי קבלה בת שבוע (ראשונה לא ממוסך חברה- עשתה טיפול קטן לפני המכירה) על טיפול בנזילת שמן על ידי החלפת פקק ותיקון הברגה מסויימת, ולדבריה היות והמנוע לא נשטף כתמי השמן עשויים להיות תוצאה של בעיה שכבר תוקנה. לאחר הבדיקה בקומפיוטסט חיפה הרכב נלקח למוסך מורשה יבואן לקבלת הצעת מחיר על הרג'קטים. 350 ש"ח ושלושה ימים מאוחר יותר המוכרת קיבלה הצעה בכתב יד על פתק (כ-2000 ש"ח), ולדבריה המנוע אפילו לא נשטף לצורך איתור הנזילות. לגירסת המוסך הם לא מוציאים הצעות מחיר מפורטות מודפסות, למרות ששבוע קודם קיבלתי כזו כשבדקתי רכב אחר (שנפסל). המוכרת לא מוכנה לשמוע על מוסך החברה (בצדק?) וכרגע הרכב במוסך "אמינות" בחיפה לקבלת הצעת מחיר אלטרנטיבית לתיקון.

Picture1.jpg

אשמח לשמוע על:

1. דעה כללית על תוצאות הבדיקה, עם הערכה של טווחים אפשריים של מחירי התיקון.

2. מוסך אמינות ברח' החרמש 10 חיפה- מישהו מכיר?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. הבדיקה נראית בסדר סה"כ. מה המחיר שסגרת איתה? להערכתי הרכב הזה שווה כ-18K לכל היותר אם יש לו טסט ל-5-6 חודשים. אם לא, אז עוד פחות.
  2. קח את הרכב למיכאל במוסך GTA לקבלת חוו"ד רצינית ומעמיקה. אני בדקתי אצלו את ה2008 שלנו. תותח אמיתי. (הם ברחוב המוסכים ליד גירומטיק מול סוכנות פיאט).

משכנתא זה קל

פורסם

1. הבדיקה נראית בסדר סה"כ. מה המחיר שסגרת איתה? להערכתי הרכב הזה שווה כ-18K לכל היותר אם יש לו טסט ל-5-6 חודשים. אם לא, אז עוד פחות.
  2. קח את הרכב למיכאל במוסך GTA לקבלת חוו"ד רצינית ומעמיקה. אני בדקתי אצלו את ה2008 שלנו. תותח אמיתי. (הם ברחוב המוסכים ליד גירומטיק מול סוכנות פיאט).

1. היא ביקשה 19000, אבל גמישה. מעבירה את האוטו טסט לפני המכירה ונסתדר גם על החלפת 4 צמיגים. מאז שנקנה מליסינג ב-2010 עם 90K הרכב עושה 5-6K בשנה ומטופל במורשה. גם זה שווה כמה מאות, לא?

2. לפני חודש היונדאי גטס שלי הייתה ב-GTA עקב תקלת ABS. כעבור כמה ימים צצה תקלה בחלונות החשמליים ויומיים אחרי זה נשרף לי האוטו בחנייה (:shock:). אין לי אוייבים אז אני מניח שמדובר בקצר חשמלי. ראיות נסיבתיות קלושות, אבל התחושות טריות מדי כדי שאחזור לזירת ה-GTA עם רכב שאמור להחליף את הגטס!

פורסם

מוזר, כי זה לא בדיוק מוסך שמתעסק בחשמל.

בכל מקרה, על אמינות לא שמעתי דברים רעים. אתה יכול לגשת גם למוסך ENERGY ביוליוס סימון (כביש 58 האגדי).

זה 2008 עם המספר למטה?

משכנתא זה קל

פורסם
מוזר, כי זה לא בדיוק מוסך שמתעסק בחשמל.

בכל מקרה, על אמינות לא שמעתי דברים רעים. אתה יכול לגשת גם למוסך ENERGY ביוליוס סימון (כביש 58 האגדי).

זה 2008 עם המספר למטה?

לא מתעסקים בחשמל...? אולי זה בכל זאת מסביר למה מהגטס האהובה שלי נשאר עיגול שחור על החנייה....

הרכב כבר ב"אמינות", כך שלא אני עושה סיבובים ובוחר מוסכים. תכל'ס המוכרת לא בעניין של כאב ראש- האוטו עומד אצלה שלישי בחנייה כי היא כבר קנתה רכב אחר. רוצה להיפטר ממנו בהקדם ולכן היא גם גמישה.

הדגם הוא אכן זה עם המספר למטה.

פורסם

^

דגם זה פחות מוצלח ופחות אטרקטיבי. אם היא רצינית היא גם תבין שהיא תתקע איתו הרבה. הצע לה סכום מכובד פחות ממחיר הדרישה, תוך שאתה משקלל את ההוצאות הקרבות שלך לפי הערכת המוסך.

משכנתא זה קל

פורסם
^

דגם זה פחות מוצלח ופחות אטרקטיבי. אם היא רצינית היא גם תבין שהיא תתקע איתו הרבה. הצע לה סכום מכובד פחות ממחיר הדרישה, תוך שאתה משקלל את ההוצאות הקרבות שלך לפי הערכת המוסך.

פחות מוצלח במה? יש איזשהו מקור מסודר להשוואה בין הדגמים? מה ההבדלים לפי מיטב ידיעתך?

אני חייב לשקלל גם את מחיר הבדיקות שעשיתי (כבר שתיים), וגם היא יודעת שמי שבשוק לרכב זול לא יכול להעיף 500 ש"ח על כל רכב מיד 2. בסך הכל אם מדובר ברכב במצב סביר ומוכר ישר ככל שניתן לקבוע לא היה אכפת לי להימנע מבזאר טורקי.

פורסם

לטעמי קודם כל בעיצוב.

באמצע 2008 הייתה מתיחת פנים, בה גם המסך הקטן מעל ההגה נעלם ובעיקר הרכב עבר מקצה עדכונים (בצרפתיות זה בדר"כ אומר שהחשמל סוף סוף עובד כמו שצריך, ראה דוגמה של מגאן II של 2004 לעומת אחת של 2009).

אני לא אומר שתחילת 2008 זה רכב רע, זה פשוט סיכון *קצת* יותר גדול, לדעתי. לפיכך, הייתי מגלם את זה במחיר.

משכנתא זה קל

פורסם

image.jpg

זו ההצעה ממוסך החברה. בע״פ הם נקבו במחיר של 2000 ₪.

איך הקביעה הזו מתייחסת לרג׳קטים בבדיקה? האם ניתן לקבוע את מיקום הנזילה ללא שטיפה (שלטענת בעלת הרכב לא נעשתה). במוסך אמינות קבעו לאחר שטיפה שאין נזילה כלל (במעמד המוכרת בלבד). האם עלי לקחת ולבדוק במוסך שלישי?

חשוב לי להדגיש שאני לא חושד במוכרת. שנינו עסוקים ואין לנו זמן לכאב ראש הזה, אבל אני רוצה להקטין סיכונים למשהו דרמטי לאחר הרכישה. יש פה משהו כזה? כמה יעלה טיפול כזה מחוץ למורשה יבואן?

פורסם

אתה מקבל רכב מתקדם ומטופל במחיר סביר לחלוטין. למעט עניין החלפת סט האטמים של מערכת החימום הפנימי (מה, יש נזילה ברורה משם?).

שווה לבקש חוות דעת נוספת לגבי מערכת החימום הפנימי, אם באמת צריך להחליף צנרת (אם כן אז כדאי). אתה עושה לעצמך יישור קו וקונה שקט לתקופה ארוכה.

לא הייתי מתלבט הרבה. מגיע לאיזו פשרה עם בעלת הרכב ולוקח אותו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
אתה מקבל רכב מתקדם ומטופל במחיר סביר לחלוטין. למעט עניין החלפת סט האטמים של מערכת החימום הפנימי (מה, יש נזילה ברורה משם?).

שווה לבקש חוות דעת נוספת לגבי מערכת החימום הפנימי, אם באמת צריך להחליף צנרת (אם כן אז כדאי). אתה עושה לעצמך יישור קו וקונה שקט לתקופה ארוכה.

לא הייתי מתלבט הרבה. מגיע לאיזו פשרה עם בעלת הרכב ולוקח אותו.

מה סדר הגודל של תיקון כזה במידה ונדרש? יש טעם לעשות אותו במורשה יבואן?

פורסם

אלו לא תיקונים שחייבים לבצע במוסך מרשת היבואן בעצם כל תיקון אפשר לעשות בכל מוסך מכובד.

מציע לך לשמור על החשבוניות ברכב, כשתרצה למכור זה יעזור לך.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

על פניו נראה שיש לאתר את המקור לנזילות, פעמים רבות שטיפת המנוע עלולה להסב נזק לרכיבים חשמליים/אלקטרוניים ברכב, כך שאני יכול להבין מדוע המנוע לא נשטף, כמו כן עליך להחליף תושבות גיר להערכתי בין ינוע בין -1200 400 ש"ח תלוי במוסך בסוג ובמספר התושבות הנדרשות להחלפה.

• תוכן חדש...