Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אני הרבה זמן רוצה לבנות תיבה לסאב שתתאים לבגאז' הלא גדול שיש ברכב שלי

דבר ראשון בשביל החוויה דבר שניה בשביל לתפוס פחות מקום כרגע את רוב החומרים הדרושים לפרוייקט יש ברשותי

נשאר לי שלבים אחרונים להתחלת הפרוייקט ולכן באות השאלות לאנשים שמבינים יותר בתחום ממני השאלה הראשונה היא יצירת פורט (פתח) בתיבה האם יש איזה חוק מסויים לעיניין ? נגיד וברצוני לעשות מלבן ארוך ודק במקום עיגול קטן האם זה ישפיע על הסאונד שמייצר הסאב? ושאלה שניה היא איך נקרא הבד שאיתו מכסים את הסאב בצבע שחור/אפור דמוי שטיח הבגאז'?

הפרוייקט שברצוני ליישם :https://www.youtube.com/watch?v=ieIAywZ3q6A

הסאב שיש לי הוא focal 25a1 10"

המגבר jbl 1004gto

תודה לעוזרים :)

8)
פורסם

בהחלט יש משמעות לצורה/גודל/אורך של הפורט.

ראה המלצות של היצרן בחוברת ההוראות:

http://pdf.crutchfieldonline.com/ImageBank/v20090531121600/Manuals/091/09125A1.PDF

אפשר לראות גם כאן קצת יותר ברור אולי:

http://www.crutchfield.com/S-6RYLXXRvRqD/p_09125A1/Focal-Access-25-A1.html

המתן אבל לתגובות של חברים שקצת יותר מתמצאים בנושא (אהממ ReZ0 איכה?).

לגבי הבד, חלק מהמקומות אולי יקראו לזה בד לבד או פשוטו כמשמעו בד שטיח לרכב (גם באנגלית אגב, Speaker box Carpet/Fabric).

פורסם

תודה על התשובה יש לי טעות בדגם הסאב הדגם הוא:

Polyglass 27V1 focal לגבי הפורט הבעיה היא שהתיבה היא קאסטום ולא לפי הוראות היצרן האם הפורט עדיין משנה?

8)
פורסם

אז זו החוברת:

http://pdf.crutchfieldonline.com/ImageBank/v20090531130600/Manuals/091/09127V1.PDF

למיטב ידיעתי ברגע שמדובר בתיבה פתוחה בהחלט יש משמעות לצורה שלה גם ולא רק לפורט, מה שעשוי להשפיע על הנתונים של הפורט עצמו.

אבל זה מעבר לרף הידע שלי בנושא ולכן תאלץ להמתין לתגובות נוספות.

פורסם

לא ממש זוכר פרוייקטים של סטלס פורטייד. בד"כ זה תיבה אטומה.

לדעת יותר תוכל כאשר תבנה תיבה ותמדוד מה הנפח שיש לך. בהנתן בנתון זה תוכל להריץ אחד התוכנות ולנסות לבדוק איזה פורט מתאים.

לפי היצרן יוצא גרף די יפה בנפח של 30 ליטר. אני רואה שהמלצה על אותו גודל פורט 25X7.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני חושב שאתה צריך תיבה עם פורט כדי לקבל תוצאות יותר טובות[ATTACH=CONFIG]456991[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]456993[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]456994[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]456995[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]456996[/ATTACH]

Amp Butler TD1500 Amp: LUXMAN CM 4050 Focal Utopia 6w1 : Focal Utopia Be TBM berilliym: Sub: Focal Utopia 33wx2Focal Utopia 4w2    

JL AUDIO HD 750/1  RESOLUT T DSP

פורסם

אכן, המלצת היצרן נוגעת רק לתיבה פתוחה.

השאלה היא אם צריך לחשב (ואיך) את גודל הפורט מחדש בגלל הצורה הלא "תייבתית" או שאם מגיעים לנפח המומלץ, לשים פורט בהתאם להמלצות יצרן וסלמאת.

פורסם

האורך של הפורט תלוי בשטח פנים שלו ביחס לנפח התיבה.

מכיוון שלא יודע מה נפח התיבה המקוסטמת, יהיה קשה לקבועמההשטח פנים הדרוש לפורט וכן גם האורך הדרוש.

במידה וכן הצלחנו לקבוע מה הנתונים הדרושים, יש מגבלות פיזיות לאורך הפורט.

בקיצור, זה בזבוז זמן ומשאבים.

תיבות פיבר שנועדו לחסוך במקום תמיד יהיו אטומות.

אם למדתי משהו - אל תנסו לחסוךמקום עם תיבות פורטד. זה לא הולך ביחד

פורסם (נערך)

אז בעצם עדיף לא לעשות פורט בכלל? מה ההשפעה חוץ מצליל יותר חלש?

x-box: הלוואי , אם היה לי את כל המקום הזה בבגאז' לא הייתי בונה בכלל תיבה :lol:

עריכה אחרונה על ידי K4vK4Zi
8)
פורסם

בצורה עממית - לא תהיה יכולת לשחזר תדרים נמוכים עם עוצמה, אם בכלל.

ממליץ שתקרא קצת בFAQ של הפורום אודיו על מנת להבין יתרונות וחסרונות של כל תיבה.

פורסם

או שהאשפרות היא לבנות תיבת פורט ידועה מראש בגודל ובנפח שלה ולקסטם מסביבה בנייה משלימה בכדי שהיא תתאים לדופן - אבל אז אתה מאבד עוד מקום פנוי מתא המטען.

ובשביל זה כדאי לחפש סאב וופרים קטנים יותר ולהתאים אותם לתיבה פתוחה, מן הסתם, קטנה יותר או סאב וופרים שמראש מתאימים לתיבה פורטד קטנה וכאלו בד"כ נדירים ויקרים מאוד לרכישה בפני עצמם לדוגמא TH10 BASSO של אודיסון מסדרת תסיסס - רוצה להפרד מ1500 דולרים לפני מיסים ומשלוח לסאב שגם לא מיוצר יותר?

אבל תיבת הפורטד שלו ל"ביצועים" קטנה יותר מבלטת רצפה 30*30*30

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תיבת הביצועים של הסאב שציינת היא בנפח של 18.21 ליטר.

עבור הסאב של פותה"ש ישנן 3 הצעות:

של 15 ליטר (Fast & Tight), של 20 ליטר (Punchy & Dynamic), של 30 ליטר (Deep & Articulate).

ככה שההצעה השניה לא כל כך רחוקה והיא כנראה תתן מענה מספיק טוב.

פורסם

rezq -כן אני אעבור על הFAQ אני מרפרף על נושאים אבל הרבה מהם לא נוגעים למקרה דומה לשלי.

lanosforce - בוא לא נרחיק לכת 1500 דולר בשביל לחסוך בקצת מקום :).

אם כבר פתחנו את הנושא של גודל התיבה נגיד אני בונה תיבה מלבנית 55 סמ אורך , 30 סמ גובה ו15 סמ עומק יוצא לי תיבה בגודל של כ25 ליטר האם זה לא מספיק? או שלצורת התיבה יש גם משמעות?

8)
  • תוכן חדש...