Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת קאיה פיקנטו 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום, מאוד התרשמתי מהידע הנרחב שלכם, לאחר קריאת כמה אשכולות החכמתי המון.

ברצוני להתייעץ לפני רכישת רכב ראשון, היום הייתי במגרש והתעניינתי בקאיה פיקנטו בשנתונים 2011-13, שמעתי על הרכב רק דברים טובים ממכרים ומשפחה ולמרות שהוא יחסית מעל לתקציב שהגבלתי לעצמי, כן החלטתי לחשוב ולהתייעץ.

אני נהג חדש, בן 24, עם רישיון 3 חודשים, אני מחפש רכב מיני או סופר מיני, אמין, בטיחותי, ושיהיה חסכוני, אני לא נוסע המון אז ככה שצריכה של 1:13 פחות או יותר תהיה בסדר גמור, כמובן שהכל תלוי באופן הנסיעה שלי.

רציתי לשאול מה אתם חושבים על הרכב הנ"ל? האם יש בעיות או מחלות למינייהן? אולי בשנתון הספיציפי הזה? אשמח לקרוא את תשובתכם בנושא.

יש לציין שהאוטו מליסינג, אוטומט.

אני לא כ"כ מבין ברכבים לצערי, רק עכשיו מתחיל ללמוד על הנושא ומיכיוון שאין אצלנו במשפחה רכב שאוכל ל"השתפשף" איתו, אני רוצה לקנות רכב משל עצמי, האם הרכב מומלץ כרכב ראשון? אשמח לקרוא.

פורסם

מאחר ואתה מפסיד את יתרון האחריות של הפיקנטו בעקבות הליסינג, ממלעץ לחפש i10 ברמת אבזור כמה שיותר גבוהה. מכלולים כמו בפיקנטו (קיה שייכת ליונדאי) ופנים נעים יותר לשהיה.

Sent from my MX5 using Tapatalk

פורסם

לא יודע אם זה משנה לך - אותי זה הורג: לקיה פיקנטו יש מכל דלק ק-טן (30 ל'), והיא לא הכי חסכונית.

חוץ מזה יש מכוניות הרבה יותר מוצלחות בשוק - ניסן מיקרה וכאלה... לא יודע למה כולם קונים אותה בהתלהבות כזו.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אני אישית מרגיש שפיקנטו היא מין "טעם החודש", היא לא כל כך חסכונית ולהערכתי היא כרגע יותר קניה רגשית.

יש המון ממנה על הכביש, דבר שיכול להוות חסרון כאשר תרצה למכור אותה, מצד שני נראה שיש לה גם הרבה ביקוש, אז אי אפשר לדעת.

i10 להערכתי גם יותר טובה ואם אתה רוצה רכב חסכוני סוזוקי אלטו או ספלאש וכמו שאמרו לפני גם המיקרה.

אני מציע שתפרט יותר מה הצרכים והתקציב שלך ואולי יוכלו לסייע לך יותר.

פורסם

חשבתי מלכתחילה על הI10 בשנים 09-12 אבל הבנתי שהיא בעצם אותו דבר עד 2014, מה שאומר שבשנים מתחת היא לא נשמעת כ"כ משתלמת, בשנים מעל 2014 קצת בעייתי לי כרגע גם מבחינת מחירי ביטוח יקר מאוד, והיא עולה יותר.

פורסם

היונדאי מהדגם החדש הגיע ב2014,כך שזה תלוי מה התקציב של פותח השירשור,המיקרה אכן חיסכונית אבל מושבים הרבה פחות טובים,לדעתי היא בעלת המושבים הכי פחות טובים שיצא לי לשבת עליהם.

אם התקציב מספיק ל2014 לדעתי היונדאי עדיפה,היא בעלת מושבים עם תמיכה טובה יותר,תא מטען גדול יותר וסלון משלוב 2 צבעים נעים יותר.

אם לא הייתי לוקח את הפיקנטו,החיסרון שלה שהדגם האוטומטי לא הכי חסכוני,אבל לדרישה שלך יספק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
היונדאי מהדגם החדש הגיע ב2014,כך שזה תלוי מה התקציב של פותח השירשור,המיקרה אכן חיסכונית אבל מושבים הרבה פחות טובים,לדעתי היא בעלת המושבים הכי פחות טובים שיצא לי לשבת עליהם.

אם התקציב מספיק ל2014 לדעתי היונדאי עדיפה,היא בעלת מושבים עם תמיכה טובה יותר,תא מטען גדול יותר וסלון משלוב 2 צבעים נעים יותר.

אם לא הייתי לוקח את הפיקנטו,החיסרון שלה שהדגם האוטומטי לא הכי חסכוני,אבל לדרישה שלך יספק.

נסעתי על מיקרה 2012, לא הייתה כ"כ נוחה לצערי.

היונדאי החדשה אכן נוחה ויפה אך הגרסה עם המנוע 1.2 מעל לתקציב שלי, ומנוע יותר חלש הרגיש לי מאוד עגלה על הכביש, אולי זה רק אני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא יודע אם זה משנה לך - אותי זה הורג: לקיה פיקנטו יש מכל דלק ק-טן (30 ל'), והיא לא הכי חסכונית.

בדיוק מה שאני שמתי לב אליו בקיה פיקנטו 2015. בנסיעות ארוכות ההרגשה כאילו נוסעים מתחנה לתחנה. אני ממש ראיתי את הדלק יורד. חיסכון לא הרגשתי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני לא הרגשתי שהמיקרה טובה יותר מהפיקנטו. היא אולי מעט יותר גדולה וחסכונית אבל הגיר שלה פחות נוח לשימוש, היא רועשת יותר, היא לא נוחה יותר מהפיקנטו ותא הנוסעים שלה מרגיש זול ומקרקש.

לעומת הדגם הקודם של ה-I10 הפיקנטו עדיפה, לדעתי עדיף לך לרכוש 2012 פרטית ולא 2013 מליסינג, אחריות מעט ארוכה והיסטורית טיפולים במוסך יבואן וידיים פרטיות זה עדיף.

פורסם
בדיוק מה שאני שמתי לב אליו בקיה פיקנטו 2015. בנסיעות ארוכות ההרגשה כאילו נוסעים מתחנה לתחנה. אני ממש ראיתי את הדלק יורד. חיסכון לא הרגשתי.

וואלה לא ברור לי. אני גם נוסע על פיקאנטו 2015 ובכלל לא שותף לחוויה שלך. אתה יודע ומשתמש במצב ECO שיש לרכב?

פורסם

אני במקומך הייתי מתחיל עם רכב זול יותר. משהו כמו סוזוקי אלטו או יונדאי I10 בת 4-5.

הסיבה היא שבתור נהג חדש אתה "משתפשף" על הרכב, דופק אותו, מועך וכו'. כשאתה עושה את זה לרכב של 50 אלף שקל, זה נזק גדול מאוד. כשאתה עושה אותו לרכב של 20 אלף ש"ח, זה כבר סיפור שונה לגמרי. בעוד שנתיים נגיד, כשתמכור רכב של 10K, לאף אחד לא באמת יהיה איכפת ממעיכה כזו או אחרת.

ממליץ לחפש איזו סוזוקי אלטו או I10 בוגרות השכרה, שיהיו זולות יחסית לרכישה, ללמוד עליהן (אפילו שהן די עגלתיות) ואח"כ להתקדם למשהו יקר יותר.

פורסם

חוץ מזה יש מכוניות הרבה יותר מוצלחות בשוק - ניסן מיקרה וכאלה... לא יודע למה כולם קונים אותה בהתלהבות כזו.

35 ל', לא 30.

ולפותח השירשור, לי יש פיקנטו 2012 ובמסגרת האחריות הוחלפו 2 מנגנוני הרמה של חלונות מקדימה, אחד של נהג הרעיש בעת פעולה, ושני של נוסע ליד הנהג פעל לסירוגין.

אם תחליט לבדוק את פיקנטו, תוודא שהם תקינים.

פורסם

קודם כל זה קיה, ולא קאיה, טעות נפוצה :)

בכל אופן, אני הייתי בוחר בסוזוקי, אלטו או ספלאש.

צריכת הדלק טובה יותר, ולטעמי הן פחות לעוסות מהפיקנטו הI10.

בכלל לא הבנתי מה מתרגשים מהפיקנטו, מצטער.

• תוכן חדש...