Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים.

בימים אלו אני משפץ מנוע פורד קנט 1600 מסוף שנות השישים.

המנוע שכב המון שנים מבלי שידאגו לו.

הכל היה תפוס בצורה קשה, הצלחתי להתמודד עם הכל מבלי שישבר שום דבר - רק שעכשיו הדבר היחיד שמעכב אותי בשליחת הבלוק לחריטה זה העובדה שהמפלג והקמשאפט חוברו יחד ע״י חלודה עקשנית.

חלק מהאנשים המליצו לי לטבול את הבלוק באמבטיה של חומצת מלח, החלק האחר הזהיר אותי מאוד.

מה עושים ? איך נפתרים מהחלודה ומהשומנים בצורה חכמה ומבלי להשאיר נזק ?

תודה והמשך יום נפלא.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אכן חומץ הוא הפיתרון האידיאלי , תחפש לקנות בגלונים גדולים זה משהו כמו 1.5-2 לליטר , ותשרה את הבלוק כמה ימים בזה ,ייצא חדש

פורסם

ניקוי חול במעברים של המנוע???? קודם כל אין גישה מלאה לניקוי פנימי , פגיעה בצילינדרים/מעברי השמן בצורה בלתי הפיכה , המעברים יתמלאו חול שיכנס בהמשך לרדיאטור / יזיק בהמשך לפלאנץ מים וכ״ו.

חומצת מלח צריך לנקות אותה ממש ממש טוב כי שאריות שלה בבלוק שהמנוע בפעולה כשהו מגיע לטמפרטורת עבודה שהוא חם זה קטסטרופה לצינורות גומי , הגומי יהפוך לרך מידי ויתפוצץ ..

השרייה של הבלוק בחומץ תעשה פלאים ללא חשש לתופעות לוואי לא רצויות

פורסם

אכן, רק חומץ.

חומצה מלחית - גם אם באחוזים נמוכים - יכולה בהשרייה (כלומר לאורך זמן) לפגוע במתכת. הסיבה היא שהבלוק בד"כ עשוי יצקת אפורה, שזה מסג המכיל גם מתכות אל-ברזליות, שיותקפו ע"י החומצה.

אתה עלול להישאר עם בלוק פריך ופגום.

פורסם

דודג דארט מנוע 6 בטור התקבל אלי, עמוס אבנית, נכנס להיקוי חול באזורים עם הגישה. חומצת מלח השרייה ארוכה ושטיפה של המון המון מים טריים. יצא חדש ונקי. לא מצאתי מקום שעושה ציפוי אז זה חשוף. הבנתי. שכל עוד ויש נוזל קירור הכול יהיה בסדר גם ללא הגלוון. בכל מקרה אצלי זה עבד ועובד עד היום.

לגבי חומץ לא ניסיתי נשמע גם מצויין, אני ינסה על המנוע של הווספה, תודה.

פורסם

תבדוק במקום שעושים את החריטה, בדרך כלל יש להם אמבטיה עם חומר מיוחד לניקוי מנועים לפני החריטה

בכל מוסך שעושה אוברולים יש אמבטיה לניקוי מנועים וחלקים

תבדוק אצל ברזני בתל אביב

• תוכן חדש...