Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשפחה שוקלת מעבר מחוץ לחולון, המחירים כאן פשוט יקרים מדי והתמורה נמוכה מדי.

התקציב הוא 1.3 מיליון לדירת 4 חדרים. על איזו עיר כדאי להסתכל?

חשוב שתהיה נגישה לתל אביב וכו' סביבות חצי שעה נסיעה.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בת ים יותר זולה מחולון, איני יודע מה המחיר של דירת ארבעה חדרים, אך יותר זולה מחולון.

התחבורה מבת ים לת״א מצויינת, ברוב המקרים גם זמן הנסיעה לתל אביב קצר יותר בתלות כמובן למיקום הדירה.

פורסם

לוד - תסתכל על שכונת גני יער, בשכונה הכי טובה שם אלו המחירים.

תסתכל באתר מדלן על מדד השכונה ועל חוות הדעת עליה. אתה תופתע.

פורסם

אתה מחפש יד שניה או דירה חדשה מהקבלן?

למרות שבמחיר הזה די קשה למצוא מהקבלן באזור גוש דן.

כפי שאמר קודמי בבת-ים אפשר למצוא דירה במחיר הזה 4 חדרים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

מה זאת אומרת להשתדל לא לרכוש מקבלן? מהיכן ההמלצה הזאת?

מה רע בלרכוש מהנייר מהקבלן כשהיום יש את כל הערבויות הבנקאיות (זה לא חפציבה) וכו'?

רכישת נכס מהנייר מהקבלן = ערכו עולה בעשרות אחוזים לאחר מכן = גם השקעה לא קטנה

מצד שני, יש לאבזר את כל הדירה מאפס = כמה מאות אלפי שקלים נוספים

כל אחד יעשה את השיקול.

אבל זה לא שנות ה 60, לראות במו עינייך ולא לקנות "עיוור" זאת המלצה קצת עקומה.

מדבר אחד שכן יודע מה זה לקנות מהייר מאפס כשרואים רק את היסודות בקרקע.

פורסם

יבנה,במחיר כזה אתה יכול להשיג פה אחלה 4 חדרים בשכונות הטובות,2 תחנות רכבת,פחות מחצי שעה מתל אביב,קניון חדש,אני גר פה וממש מרוצה.

פורסם

אני יכול להעיד שרכישת דירה מקבלן כוללת כאבי ראש ומרדפים. איכות הבנייה בארץ נמצאת מתחת לכל ביקורת ואתה פשוט מרגיש שעובדים עליך בעיניים, אנשים שמים את כל הכסף שלהם ומקבלים יריקה בפרצוף.

דירה יד שנייה כבר עברה את כל "מחלות הילדות" ונמצאת במצב הרבה יותר טוב מדירה חדשה. גם הבניין עצמו ופיתוח הסביבה שלו כבר קיבלו צורה ולא מרגישים כמו אתר בנייה.

בנוסף רכישת דירה מקבלן משתלמת כלכלית רק "על הנייר" (וגם אז לא מדובר בסכומים אסטרונומיים) ולא בפרוייקט שנמצא כבר בבנייה מתקדמת או בשלבי איכלוס.

אבל מה זה משנה, ב 1.3 אני בספק שהוא ימצא דירת 4 חדרים חדשה מקבלן באיזור המרכז-מרכז, אולי רק בטבעות המטרופולין הרחוקות יותר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה זאת אומרת להשתדל לא לרכוש מקבלן? מהיכן ההמלצה הזאת?

מה רע בלרכוש מהנייר מהקבלן כשהיום יש את כל הערבויות הבנקאיות (זה לא חפציבה) וכו'?

רכישת נכס מהנייר מהקבלן = ערכו עולה בעשרות אחוזים לאחר מכן = גם השקעה לא קטנה

מצד שני, יש לאבזר את כל הדירה מאפס = כמה מאות אלפי שקלים נוספים

כל אחד יעשה את השיקול.

אבל זה לא שנות ה 60, לראות במו עינייך ולא לקנות "עיוור" זאת המלצה קצת עקומה.

מדבר אחד שכן יודע מה זה לקנות מהייר מאפס כשרואים רק את היסודות בקרקע.

רכישת נכס מהנייר מקבלן=ערכו יורד בעשרות אחוזים לאחר מכן=גם הפסד לא קטן.

שתי המשפטים האלה נכונים באותה מידה.

נ.ב. הדעה הרווחת המקצועית דווקא יותר קרובה לאפשרות השנייה לעניות דעתי, בכל אופן אין לדעת.

פורסם

ערכה של דירה שנרכשה מהנייר מאפס יורד בעשרות אחוזים? שקר וכזב, מהיכן המידע המוטעה הזה?

ערכה של דירה שנרכשה מאפס מהנייר = ערכה עולה בעשרות אחוזים כבר במעמד קבלת המפתח ובשנים לאחר מכן גם כן.

עליות המחירים רק עולות, אספר לך שמרכישת דירה מהנייר על פס ב 1.3 שווה כיום כ 2 בכיף, שטויות במיץ וככה גם כל הרובע בעיר ובכל מקום.

לא יודע מהיכן הנסיון שלך, אולי רכשת בעוטף עזה, אבל לרכוש דירה מהקבלן, מלבד כמה מחלות ילדות או כמה כאבי ראש, ערכה עולה בעשרות אחוזים חד וחלק, אין כאן וויכוח אפילו וחבל שאתה מטעה.

הכוונה שהדירה סיימה את מחלות הילדות זה כל מיני שיפוצים קטנים או רטיבויות או נזילות כאלו ואחרות בגלל איכות הבנייה.

פורסם

איני מכיר את האיזור, אז לא אייעץ לגבי בחירת מקום הדירה.

בכל זאת, בפרספקטיבה של מי שקנה במהלך השנים שתי דירות "על הניר" (למעשה נרכשו בשלב של תחילת הבניה) ואחת בבניין בן 25 שנה יש יתרונות לכאן ולכאן:

הבעיה המרכזית בדירה חדשה היא הביטחון הכספי ומועד סיום הבניה. מבחינה זו עדיפות לדירה מיד שניה שכן היא כבר עומדת על תילה, מועד המסירה יותר מובטח, אם כי גם המוכר עלול "להתקע" בשרשרת הדומינו שנגררת מקבלן שלא מוסר דירות במועד.

מבחינת התשתיות - יתרון עקרוני לדירה חדשה. התשתיות בבניין חדש - ועוד יותר מכך, בשכונה חדשה, יהיו יותר מודרניות. בבניין ישן תמצא הרבה פעמים מצב של צורך בשיפוץ תשתיות שקרסו לאחר כמה (או הרבה) שנות שימוש.

מבחנת השכנים - בבניין ישן אפשר להתרשם מהסביבה, מתחזוקת הבניין ומהתנהגות השכנים. בבניין חדש זו תהיה הפתעה שכן במקרה הטוב תפגוש אותם במשרדי הקבןלן, במקרה הרע כאשר הם יטפחו את הגינה ורחבת הכניסה (או דווקא ישחיתו אותם).

מבחינת התאמת הדירה לצרכים אישיים - צריך להביא בחשבון הוצאה לא קטנה בשני המקרים. ברכישה מקבלן תשלם מחיר יקר לכל פריט, אבל לא תצטרך לחפש בעלי מקצוע ולפקח עליהם, זה תפקידו של הקבלן. בדירה מיד שניה אתה תצטרך לשכור את קבלן(י) השיפוצים ולדאוג לביצוע העבודה.

אוטומטיק1 - כל דירה תצריך אבזור פחות או יותר מאפס. הסיכוי למצוא את דירת חלומותיך ברכישת דירה שמישהו אחר התאים לצרכיו קלוש. הריהוט שלך יתאים - או לא יתאים - באותה מידה לדירה חדשה ולדירה מיד שניה.

יתרון אחרון, וחשוב מאד, לדירות ישנות מאד: גודל הדירה והחדרים. בדירות חדישות יותר קרוב לודאי שאותו שטח ברוטו יחולק ליותר חללים. יש בכך יתרון - למשל שירותים ומקלחות כפולים או יחידות הורים, אבל גם חסרון בכך שחדרים הופכים כוכים.

בסופו של דבר המלצתי היא בדוק את כל האפשרויות, הן בבניה חדשה והן בדירות מיד שניה. בשני המקרים להביא בחשבון שמעבר למחיר המסוכם עם המוכר יש לשלם מס רכישה (בהתאם למחיר הדירה ובעלות על דירות נוספות), עלות עו"ד (תהיה נמוכה משמעותית בדירה מיד שניה), עלות תיווך אם תזקקו לו (יש אזורים בהם אין דרך למצוא דירה אלא באמצעות מתווך) וכמובן עלות התאמת הדירה לצרכיכם שיכולה להתחיל בשיפוץ קטן ולהגיע למאות אלפי ש"ח בשיפוץ יסודי.

הערה קטנה לגבי רכישת דירה מיד שניה - אם קונים דירה במצב ירוד אפשר לרכוש אותה בזול, ואז להשקיע בשיפוץ יסודי. היתרון הוא חסכון במיסים, דמי תיווך ועלות עו"ד, שכן הם נקבעים לפי מחיר הדירה בחוזה, וכן שיפוץ המתאים לצרכיכם ולטעמכם. החסרון הוא הצורך בהתעסקות בשיפוץ, שיכול לגזול לא מעט מזמנכם ועצביכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חולון זה לא צפון תל אביב. מדובר בעיר לווין, מהמעגל השני.

מילא הייתה שוקל ברמת גן/גבעתיים. הייתי אומר לך שאפשר לשנמך לחולון.

בראשון המחירים דומים לחולון, אם לא יקרים יותר.

בת ים זולה יותר, אבל יש לזה סיבה.

יבנה וכו׳ כבר רחוקות מתל אביב באופן לא סביר בבוקר.

באר יעקב מתפתחת מאוד עכשיו, אבל גם שם לא זול.

אם אתה לא עובד בתל אביב, אלא סתם מחפש קרבה לעיר הגדולה, באמת יבנה וכו׳ יכולות להיות אופציה.

פורסם (נערך)

נקודה לגבי בת-ים, בת-ים זולה יותר באזור המרכזי שלה ובשכונות הפחות טובות שלה.(בגדול ככל שתתקרב יותר לים ככה המחיר עולה)

בנוסף, כל הפרויקטים החדשים בבת-ים הם על חוף הים והמחירים שם ממש לא תואמים את מה שאתה מחפש, הם הרבה יותר גבוהים ובעיקר בניה במגדלים.

לדעתי, האוכלסייה בבת-ים פחות נעימה מחולון וההבדל במחירים בין שני הערים דיי קטן ואני הייתי נשאר בחולון בעיקר בגלל האוכלסייה.

(זאת דעתי ואני מסתכל על חתך כללי של האוכלסייה, כמובן שיש שכונות ויש שכונות..יש כאלו שחושבים הפוך והכל בסדר :-) )

ולפתוח השרשור, שאתה מדבר שהמחירים יקרים מידי והתמורה נמוכה מידי, אשמח לשמוע לפירוט של הנושא ? כי אם לדוג׳ המיסים (ארוננה וכו׳..) יקרים לך אז הייתי מתחיל את החיפוש בערים לפי איפה הארוננה נמוכה יותר..

עריכה אחרונה על ידי Taimors
פורסם
נקודה לגבי בת-ים, בת-ים זולה יותר באזור המרכזי שלה ובשכונות הפחות טובות שלה.(בגדול ככל שתתקרב יותר לים ככה המחיר עולה)

בנוסף, כל הפרויקטים החדשים בבת-ים הם על חוף הים והמחירים שם ממש לא תואמים את מה שאתה מחפש, הם הרבה יותר גבוהים ובעיקר בניה במגדלים.

לדעתי, האוכלסייה בבת-ים פחות נעימה מחולון וההבדל במחירים בין שני הערים דיי קטן ואני הייתי נשאר בחולון בעיקר בגלל האוכלסייה.

(זאת דעתי ואני מסתכל על חתך כללי של האוכלסייה, כמובן שיש שכונות ויש שכונות..יש כאלו שחושבים הפוך והכל בסדר :-) )

ולפתוח השרשור, שאתה מדבר שהמחירים יקרים מידי והתמורה נמוכה מידי, אשמח לשמוע לפירוט של הנושא ? כי אם לדוג׳ המיסים (ארוננה וכו׳..) יקרים לך אז הייתי מתחיל את החיפוש בערים לפי איפה הארוננה נמוכה יותר..

אני מסכים איתך, בת ים לא על הפרק כל כך.

מדובר על תמורה נמוכה למחירי הדירות, חולון ובת ים מביאות לי תמורת 1.3 מיליון דירה בינונית באיזה בניין מתפורר. מה גם שזה נראה בדיוק בניינים פוטנציאליים לתמא 38 ומזה אנחנו בדיוק בורחים - כי התוכנית מתחילה בקרוב בבניין בו אנחנו גרים.

עכשיו ברור לי שתמורת סכום כזה לא יתנו לי דירה חדשה מקבלן שבוע הבא כן, אבל אני בהחלט מחפש דירה בבניין יותר חדש ושכונה מפותחת.

ביבנה לא כל כך מצאתי משהו.

מה לגבי פתח תקווה, אשדוד, מודיעין?

• תוכן חדש...