Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושוב אנחנו בפינתנו - "עפר אולי יודע איך מחזיקים הגה אבל אין לו מושג איך כל העניין עובד".

אז ככה, התקשרו מהממוסך (המרכזי) של רנו במסגרת הטיפול השנתי אחרי שהתלוננתי על רעש מרצועת המנוע כשהאוטו קר. לטענת המוסכניק:

1. צריך להחליף רצועת מנוע, כי היא יבשה.

2. צריך להחליף "פולי" כי הגומיה נקרעה.

עכשיו, "פולי" זה סיפור י-ק-ר, כך שאני רוצה לראות על מה הוא מדבר בעיניים ואולי לקבל חוות דעת נוספת.

ולהלן השאלות:

1. האם סביר שרצועת המנוע שהוחלפה לפני שנה תתייבש?

2. האם התקנה לא נכונה של רצועת המנוע לפני שנה היא שגרמה את הנזק או משהו אחר או שזה פשוט בלאי סביר במנוע שעובד חזק כבר 4 שנים?

3. איזה מין בלאי אני אמור לראות בעיניים אם המוסכניק צודק וצריך להחליף?

וכמובן שכל מידע נוסף יתקבל בברכה.

תודה לכולם!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

1. אפשרי - בוא נגיד את זה ככה. אם אי פעם תצטרך , אל תשתמש בקונדום צרפתי. הם לא יודעים לייצר גומיות (אגב - ההערה תופסת גם אם הרצועה תוצרת טייואן או משהו בסגנון. זה מידבק). בטח ובטח אם נוצרות טמפ' גבוהות בתא המנוע . מנוע 2000 , תא מנוע קטן , אוטו שחור. נו...

2.UNLESS חיזקו את האי-מא שלה בצורה ברוטלית לפני שנה , (ולך תוכיח) זה עשוי להיות בלאי סביר.

3. אתה אמור לראות שהרצועה ממש נפרמת - ויוצאים ממנה סיבים - כמו חוטים לבנים.

4. גש לשרשור של רוני - גם הוא לא ידע איפה פותחים את מכסה המנוע . עכשיו הוא כבר עושה חצי אוברול עם יד קשורה מאחור :twisted:

פורסם
1. אפשרי - בוא נגיד את זה ככה. אם אי פעם תצטרך , אל תשתמש בקונדום צרפתי. הם לא יודעים לייצר גומיות (אגב - ההערה תופסת גם אם הרצועה תוצרת טייואן או משהו בסגנון. זה מידבק). בטח ובטח אם נוצרות טמפ' גבוהות בתא המנוע . מנוע 2000 , תא מנוע קטן , אוטו שחור. נו...

2.UNLESS חיזקו את האי-מא שלה בצורה ברוטלית לפני שנה , (ולך תוכיח) זה עשוי להיות בלאי סביר.

3. אתה אמור לראות שהרצועה ממש נפרמת - ויוצאים ממנה סיבים - כמו חוטים לבנים.

4. גש לשרשור של רוני - גם הוא לא ידע איפה פותחים את מכסה המנוע . עכשיו הוא כבר עושה חצי אוברול עם יד קשורה מאחור :twisted:

קודם כל - תודה.

רצועה זה כסף קטן...

הם פשוט נוהגים להחליף אותה גם אם היא תקינה כשמחליפים פולי.

ראיתי את הפולי ומדובר במעיין גלגל מתכת שמולבש על טבעת גומי שהיא אכן סדוקה משהו ונשאלת השאלה - האם חובה להחליף או שזה מצב נורמלי (היא לא מתפוררת או קרועה).

תודה בכל מקרה.

אני מודה שיש הרבה יפניות משכנעות אבל לא במסגרת התקציב שלי...

פורסם

כאשר והטבעת תישאר יתכן והיא לבסוף תתפרק ואז גם הפולי עצמו :).

כמו כן חלקים יעופו ותתכן פגיעה בשאר הפולים שיש לך ברכב.

את זה אני אומר לך מניסיון בקליאו ספורט. (מקרה שהיה לי לפני כמה חודשים).

הסיפור יצא יקר למרות שהפילו את הכל על האחריות וכו'. עדיין תתקן.

פורסם

טוף, זה מה שכולם אומרים אז כנראה שזה נכון...

מעכשיו לא יותר מ-3K טורים!

פורסם
קודם כל - תודה.

רצועה זה כסף קטן...

הם פשוט נוהגים להחליף אותה גם אם היא תקינה כשמחליפים פולי.

ראיתי את הפולי ומדובר במעיין גלגל מתכת שמולבש על טבעת גומי שהיא אכן סדוקה משהו ונשאלת השאלה - האם חובה להחליף או שזה מצב נורמלי (היא לא מתפוררת או קרועה).

תודה בכל מקרה.

אני מודה שיש הרבה יפניות משכנעות אבל לא במסגרת התקציב שלי...

רצועת מנוע שמחזיקה 4 שנים זה בסדר גמור.

בנוגע לפולי - בעיה נפוצה ברוב המכוניות המודרניות עם פולי שמכיל 2 חלקים שמחוברים ביציקת גומי.

הדבר נועד לצמצם ויברציות מנוע, בהמון מקרים (צרפתיים בעיקר :p) הגומי מתחיל להתרופף ומתחילות ויברציות מנוע חזקות מאוד עד שהוא ניתק ממקומו (ואם הגלגל מתכת הזה ניתק תחת סיבוב מנוע גבוהים, תאר לעצמך מה שהנזק שהוא יכול לגרום שם באיזור- שלא לדבר על הקרנק עצמו).

אני יודע שלברלינגו יש תחליפיים (וגם לשאר הטנדרונים), בנוגע לרנו זכורים לי רק חלקים מקוריים (בעיקר קנגו). שים לב שעיקר הרכבים הבעייתיים הם דיזליים (גם בקונצרן למיטב זכרוני), רוב דגמי הבנזין מפתחים פחות בלאי ברכיב הזה אבל הבלאי עדיין קיים (מאזדה 323, לנטיס, סיטרואן/פג'ו וכד').

כמו כן מדובר ברכיב יקר מאוד למרות שהוא פשוט להחריד ! קיימים גם תחליפיים בשוק, לחפש היטב בחנויות חלפים אם יש את הזמן והרצון.

בכל מקרה, לא לשחק עם זה ולא לדחות את זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רצועת מנוע שמחזיקה 4 שנים זה בסדר גמור.

בנוגע לפולי - בעיה נפוצה ברוב המכוניות המודרניות עם פולי שמכיל 2 חלקים שמחוברים ביציקת גומי.

הדבר נועד לצמצם ויברציות מנוע, בהמון מקרים (צרפתיים בעיקר :p) הגומי מתחיל להתרופף ומתחילות ויברציות מנוע חזקות מאוד עד שהוא ניתק ממקומו (ואם הגלגל מתכת הזה ניתק תחת סיבוב מנוע גבוהים, תאר לעצמך מה שהנזק שהוא יכול לגרום שם באיזור- שלא לדבר על הקרנק עצמו).

אני יודע שלברלינגו יש תחליפיים (וגם לשאר הטנדרונים), בנוגע לרנו זכורים לי רק חלקים מקוריים (בעיקר קנגו). שים לב שעיקר הרכבים הבעייתיים הם דיזליים (גם בקונצרן למיטב זכרוני), רוב דגמי הבנזין מפתחים פחות בלאי ברכיב הזה אבל הבלאי עדיין קיים (מאזדה 323, לנטיס, סיטרואן/פג'ו וכד').

כמו כן מדובר ברכיב יקר מאוד למרות שהוא פשוט להחריד ! קיימים גם תחליפיים בשוק, לחפש היטב בחנויות חלפים אם יש את הזמן והרצון.

בכל מקרה, לא לשחק עם זה ולא לדחות את זה.

איציק

תודה רבה. כרגיל, תשובה מפורטת וקלה להבנה להדיוט (שלא נאמר אידיוט)!

מכיוון שמדובר בקליאו ספורט אני לא יודע אם אני אלך על תחליפי, גם בגלל שאז אין אחריות על התיקון או החלק. בכל מקרה אני אברר דרך חבר שעובד אצל יבואן חלפים ונראה מה החיסכון הפוטנציאלי, אם בכלל.

תוספת קטנה באיחור:

האמת שביקשתי שיבדקו את הרצועה כי היא קצת הרעישה וגם בגלל שהמנוע הרגיש קצת רועד מדי (אני אולי לא מבין במכניקה אבל רגיש לכל "בזזזטט" שמרעיש אצלי באוטו) מה שמתחבר מאוד עם מה שכתבת ומוכיח שזה שאתה פרנואיד לגבי האוטו שלך לא אומר שהוא לא באמת עומד להתפרק.

שוב תודה!

פורסם
תודה רבה. כרגיל, תשובה מפורטת וקלה להבנה להדיוט (שלא נאמר אידיוט)!

מכיוון שמדובר בקליאו ספורט אני לא יודע אם אני אלך על תחליפי, גם בגלל שאז אין אחריות על התיקון או החלק. בכל מקרה אני אברר דרך חבר שעובד אצל יבואן חלפים ונראה מה החיסכון הפוטנציאלי, אם בכלל.

תוספת קטנה באיחור:

האמת שביקשתי שיבדקו את הרצועה כי היא קצת הרעישה וגם בגלל שהמנוע הרגיש קצת רועד מדי (אני אולי לא מבין במכניקה אבל רגיש לכל "בזזזטט" שמרעיש אצלי באוטו) מה שמתחבר מאוד עם מה שכתבת ומוכיח שזה שאתה פרנואיד לגבי האוטו שלך לא אומר שהוא לא באמת עומד להתפרק.

שוב תודה!

אגב, זה ה-פולי

שים לב ליציקת הגומי שמחברת בין 2 חלקי המתכת (אל תתיחס לרצועות מנוע המונחות סביב הפולי).

הפולי הנ"ל מחובר לקרנק של המנוע.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=18329

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אגב, זה ה-פולי

שים לב ליציקת הגומי שמחברת בין 2 חלקי המתכת (אל תתיחס לרצועות מנוע המונחות סביב הפולי).

הפולי הנ"ל מחובר לקרנק של המנוע.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=18329

כן, כן, לזה בדיוק התייחסתי.

העובדה שהרגשתי רעידות במנוע היא כנראה סימן שאין לחכות עם ההחלפה.

זה הולך לכאוב בכיס אבל זה מחיר התענוג...

פורסם
כן, כן, לזה בדיוק התייחסתי.

העובדה שהרגשתי רעידות במנוע היא כנראה סימן שאין לחכות עם ההחלפה.

זה הולך לכאוב בכיס אבל זה מחיר התענוג...

אכן כך (המחירים למיטב זכרוני נעים מאיזור ה 400/500 ש"ח לחליפי שמיוצר בכמויות גדולות כמו ברלינגו/פרטנר ושות' - ועד לאיזור ה 1000 ש"ח פלוס למקורי).

לצערנו, זה המחיר של אחזקת רכב מודרני (וכמו שאתה רואה, גם התמונה שצירפתי מהלגאסי שלי, שהיא ממודל 96, מצויידת באותו הדרעק רק עם גומי יותר איכותי :D )

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום,

בנוסף להארות של איציק ובגלל שציינתה "רעידות"...מקווה לא "צונאמי"...יש לבדוק תושבות מנוע שיתכן שנקרעו\נסדקו עקב נהיגה ספורטיבית שאיפיוניה העברות משקל חדות...:wink:

אני מניח שהמצב המופיע בקישור הזה:

www.carinfocus.com/Frsmk1servicepuly.htm

הוא מצב הגלגלת ( pulley ) שאתה ראיתה?

במקרה כזה אני ממליץ על כלל אצבע ...

חושדים ורואים סדקים - מומלץ להחליף.

אשמח אם תעדכן לגבי המצב שתואם את התמונה ,עלויות , ביצוע והיעלמות הרעידות.

מריוס,

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם
שלום,

בנוסף להארות של איציק ובגלל שציינתה "רעידות"...מקווה לא "צונאמי"...יש לבדוק תושבות מנוע שיתכן שנקרעו\נסדקו עקב נהיגה ספורטיבית שאיפיוניה העברות משקל חדות...:wink:

אני מניח שהמצב המופיע בקישור הזה:

www.carinfocus.com/Frsmk1servicepuly.htm

הוא מצב הגלגלת ( pulley ) שאתה ראיתה?

במקרה כזה אני ממליץ על כלל אצבע ...

חושדים ורואים סדקים - מומלץ להחליף.

אשמח אם תעדכן לגבי המצב שתואם את התמונה ,עלויות , ביצוע והיעלמות הרעידות.

מריוס,

טוב, זה נראה בדיוק כמו בתמונה ויוחלף.

עלות החלק היא הסיפור המייקר, כ-1400 ש"ח (פלוס רצועה פלוס בורג פלוס...)

מאוד יקר, גם יחסית ל-Pulley

חוצמיזה בקשתי כמובן בדיקת תושבות, רק שלא הורגשו מהמנוע דפיקות מאפיינות אלא חוסר חלקות מסויימת בסרק.

מלבד זאת עשו טיפול, החליפו תושבת לאגזוז (אפרופו העברות משקל) וזהו.

לא כל כך נעים אבל בהתחשב בעובדה שזו פעם ראשונה שאני שם כסף על המכונית שלא במסגרת טיפול - סביר.

פורסם
סליחה על הבורות...

אך אני מכיר שתי סוגי רצועות:

1.רצועת טיימנג

2.רצועת אלטרנטור(מזגן).

מה זה? "רצועת מנוע"?

ניצן

"רצועת מנוע"? = רצועת תזמון = רצועת טיימינג.

מריוס

פורסם
"רצועת מנוע"? = רצועת תזמון = רצועת טיימינג.

מריוס

במוסכים מציינים את ה "טיימינג" כ"טיימינג" ואת ה-"רצועות אביזרים" כ"רצועות מנוע" - לכן אני מסיק שבמקרה זה מדובר ברצועת אביזרים שעוברת דרך הפולי-מנוע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...